bu bilgisayarın su/toz sıçramalarına dayanıklılığımı var ki fansız yapıp birde altını üstünü sımsıkı kapatıyorlar, ızgara yap, ısı yer değiştirmesi prensibine göre dizayn et, içine 5ghz işlemci koysan ne olur, termal yavaşlamaya sebeb olduktuktan sonra ???
quote:
Orijinalden alıntı: burakk,
quote:
Orijinalden alıntı: flexii_87
i7 7Y75 (1.3 ghz-3.6 ghz) nedir arkadaş doğal olarak intel hd 615 gpu var en basit örneği o çözünürlükte youtube video izlerken sayfayı aşağı kaydırmada tökezlemesi (İNTEL HD 515 GPU kullandığım için tahmin edebiliyorum)
yine bok etmişler, cihazı çıkarmadan öldürmüşler vede fan soğutma yok kağıt üzerinde yazılanlara bakmayın 3.6 ghz yine zor görür çihaz, hele biraz kullanmaya başlayın çekirdek hızı 2 ghz yi bile bulmayacak nedenmi ? çünkü fan soğutma yok bu yüzden sıcaklıklar çoğu zaman 80 derece üzerine çıkıyor ve cihaz 85 derece üzerine çıkınca voltaj düşmeye başlayınca çekirdek hızlarını düşürmeye başlıyor
Dell xps 12(9250)modelini kullanıyorum 4K ekran var (3840 x 2160) işlemci : M5 6Y57 (1.1 GHZ- TURBO İLE 2.8 GHZ) intel hd 515 GPU VAR
4K çzönürlükte kullanmaya başladıktan 5 dakika sonra cihaz 11,6 inç atom işlemcili eski notebook bilgisayarlar gibi tepki vermeye başlıyor sonra hoopp çekirdek hızları 1.5 ghz lerde, 80-85 derece sıcaklıklar da cabası Ya SURFACE PRO 3-4 incecik kasasının içine bile fan soğutma yerleştirip intel 6200U-6300U CPU ve intel HD 520 GPU serisi mimari kullanabiliyorsa , Dell mühendisleri ne yapıyor, çok merak ediyorum
mackbook larda core M işlemci kullanmalarına lafım yok, macos çekirdek mimarisini nasıl kullanacağını bilen bir yazılım gel gelelim windows 10 ise yüksek donanıma ihtiyaç duyan ve işlemciyi yoran yazılım, bu yüzden soğutma olmadan core M işlemciler yetmiyor
saygılarımla.
Bu arada ben bir dipnot gireyim hd 515 ile hd 520 arasında yüzde 4 yüzde 5 fark var, fansız olması kişiden kişiye değişir, bende de o eski atom işlemcili 11.6"lik makinelerden var ve beş adet temel sıkıntısı var cihazın;
birincisi işlemcisi zaten yavaş bir de thermal throttling'e giriyor, ikincisi gpu da zaten 4, 6 veya 8 execution unit olacaktı, iki boyut ağırlıklı uygulamalarda bile texture sayısı arttı mı ciddi anlamda zorlanıyor, üstüne düşük performansa rağmen çok ısınıyor ve deli gibi fan sesi yapıyor, dördüncüsü şarjı iki saati bulmuyor, beşincisini herkes problem saymaz ama ekran çözünürlüğü...
bu cihazda fan sesi yok, gpu yeterince güçlü ama o thermal throttling olayı var, keza cpu da öyle, ekran bayağı hoş, termal bütçesine bakarsak ve kağıt üstündeki bilgilere batarya ömrü çok iyi,
Ofiste i7-5820k ile çalışıyorum, evde kafama göre i3-3217u windows 10 tablet veya i7-4720hq Dizüstü kimi zaman diğerlerinin şarjı biterse celeron 847 o çürük bilgisayar kimi zaman ipad ile film, dizi, surf, araştırma tarzı işlerimi yapıyorum. Hepsinin yeri gerçekten farklı.
Fakat bu bilgisayar, evinde-ofisinde güçlü makine sıkıntısı çekmeyenler için sürekli yanlarında taşıyabilecekleri ve web sayfalarının çözümlenmesi gibi anlık sistem yüklerini başarıyla kaldıracak bir makine gibi gözüküyor ki anlık da olsa 3.6ghz'e çıkabilmesi çok iyi zira 5820k veya 4720hq de turbo boost'la en fazla 3.6 görüyor (5820k stock haliyle düşünürsek ki 140 watt termal bütçeden bahsediyor). Günün sonunda ise ikisi de benim anlık yükler gerektiren kullanımımda aynı performansı veriyor. Ki 5820k taşıyan masaüstünü taşıyamıyorum, 4720hq'lü makine ise sırf web gezintisi bile olsa pilini bitiriyor 2 saatte yeni bir cihaz olmasına rağmen.
Kardeş sen olayı çok farklı anlamışsın, yada yazdıklarımı okumamışsın
9250 de kampanya indirimi vardı %50 civarı merak edip aldım, niyetim 9350 idi fakat nasip olmadı
Ve hd 515 GPU'yu 4K çözünürlük ekran da kullanıyorsun, olaya full hd ekran da 515 ile 520 karşılaştırarak bakma, full hd ile 4k arasında farkı anlatmaya gerek yok
bu yüzden 4k çözünürlük ekranlı bir cihaza hd 515 gpu koymak, audi a8 kasasına 1.5 dizel clio motoru takmak gibi birşey aynı şekilde işlemci içinde geçerli soğutma için de fan koyamadın, ince olsun diye yerleştiremedim, e diğer markalar nasıl incecik fan koyabiliyor ? görmek istersen googleden bir çok incecik ultabook tarzı ürünlere incecik fan soğutmasını koyduklarını görebilirsin burada mühendislerin oturup bi kez daha düşünmeleri gerekiyor
ve diğer ikinci mesele ise, 1500-2000 usd fiyat çekiyosun, xps diye performans şeklinde diye lanse ediyorsun fakat sonra cihaz sana 700-800 usd bandında satılan cihazlar ile kapışamıyor
masaüstü mevzusu ile nasıl bir bağlantı kurup karşılaştırdın, anlamış değilim dikkat edersen yukarıda surface ve macbook ile karşılaştırdım ne pilden bahsettim, ne 5820K dan bahsettim nede 15,6 ekran laptoptdan bahsettim
saygılarımla.
DELL bu işi iyi biliyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme