Şimdi Ara

Yeni ehliyetler için başvuru başladı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
9.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: l1b_598

ben bu ay yeni gircem sınava acaba tc kımlık yazılırmı yeni alınan ehliyetlere

evet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

renk körlüğü ile ilgili olarak saçmalayanlar olmuş, bu işin iki çeşit muayenesi var. biri hepinizin bildiği üzere şu içinde sayılar yazan renkli zımbırtılar diğeride renkli yumaklar. eğer kişi o tabloyu okuyamıyorsa ikinci aşama olarak renkli yumakları birbirinden ayırması istenir bunu başarabilenlere ehliyet gayet normal bi şekilde verilir. bunuda başaramayanlar mutlak renk körü kabul edilir ve ehliyet verilmez.

bende yumakları ayırt ederek ehliyet almıştım, "çok büyük risk" diyip alkış tutanları ipe dizerim görme konusunda

Aynen katılıyorum
  • Sağol valla. Kendimi trafikte potansiyel bir katil olarak hissettirdiler bana . Ben doktoru ne tanıyordum ne de bir rica da bulunmuştum.

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

renk körlüğü ile ilgili olarak saçmalayanlar olmuş, bu işin iki çeşit muayenesi var. biri hepinizin bildiği üzere şu içinde sayılar yazan renkli zımbırtılar diğeride renkli yumaklar. eğer kişi o tabloyu okuyamıyorsa ikinci aşama olarak renkli yumakları birbirinden ayırması istenir bunu başarabilenlere ehliyet gayet normal bi şekilde verilir. bunuda başaramayanlar mutlak renk körü kabul edilir ve ehliyet verilmez.

bende yumakları ayırt ederek ehliyet almıştım, "çok büyük risk" diyip alkış tutanları ipe dizerim görme konusunda

• Ehliyet ve nüfus cüzdanları bir arada olacak diye duymuştum bende. Chipli olacak ya 2010 da, bu yüzdende yenileme olayı zorunlu değil demişlerdi.
  • soyle de dusununelim

para kazanma hirsinda olan ozel saglik kuruluslarinin da boyle bir maili internet uzerinde dolastirdigi da varsayilamaz mi
  • tc kimlik numaranızın sürücü belgenizde yazılı olması yeterli.değiştirmek zorunlu değil ama ben beğenmiyorum bu sürücü belgemi ,yeni sürücü belgesi sahibi olmak istiyorum derseniz;4 adet fotoğraf,40 tl kart parası,40 yaş üzerinde olan sürücüler için de sağlık raporu gerekli.
  • peki benim ehliyete tc yazdırmam için değiştirmek gerekmili ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ehliyet ve nüfus cüzdanları bir arada olacak diye duymuştum bende. Chipli olacak ya 2010 da, bu yüzdende yenileme olayı zorunlu değil demişlerdi.

Böyle olursa çok iyi olur bence.
  • yaw o uyduruk muaeyene de bende şaşırdım. kağıtta baoncuklar gösteriyor ne görüyosun diyor, ne görcem dedim sayı mı harf mi hayvan mı ne? sen dedi renk körüsün

değilim dedim. makraaları en ufak detayına kadar ayırdım ehliyeti aldım. renk körü filan de hakakten değilim. 5 sn de muayene yapmaya çalışıyor soru sorunca da renk körüsün diyor mal adamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: metesunshine

O emaili de buldum:

Pekçoğumuzun haberi yok. 2009 sonuna kadar tüm ehliyetlerde TC kimlik
    numarası olması lazım.Trafik kazasına karışanlar artık tutanağı
    kendileri tutuyor.Bu iş içinde yeni ehliyet gerekiyor.Belli bir geçiş
    süresi tanınmış. Şu anda kuyruk yok. Biran önce ehliyetinizi değiştirin.
    Gereken evrak:

6 tane vesikalık foto.
    Herhangi bir hastaneden sağlık raporu (tam teşekküllü devlet hastanesine
    gerek yok ufak özel hastaneler de bu belgeyi veriyor , göz ve el
    titremesini kontrol ediyorlar ve 4 resim burada gidiyor)
    Nüfus kağıdı önlü arkalı fotokopi 2 nüsha
    Ehliyet fotokopisi ve aslı

Önce hastane raporunu alıp diğer belgelerle beraber İlçe Emniyet
    Müdürlüğüne şahsen gitmeniz gerekiyor çünkü ilk gün yeni ehliyetinize
    boşken imzanız gerekli.
    Bir hafta sonrada eski ehliyetinizi alıp yenisini veriyorlar.
    Hastane raporu 20 dakika ,ilk başvuru 10 dakika , ehliyeti almak 5 dakika
    sürüyor. Yığılma başlarsa ne sürer tahmin edebilirsiniz.

pardon aynı mail virgülüne kada aynı bana da geldi

gönderenin kim olduğunu sorabilir miyim?yani zincir mail gibi bişey mi dolaşıyor yoksa

• quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

yaw o uyduruk muaeyene de bende şaşırdım. kağıtta baoncuklar gösteriyor ne görüyosun diyor, ne görcem dedim sayı mı harf mi hayvan mı ne? sen dedi renk körüsün

değilim dedim. makraaları en ufak detayına kadar ayırdım ehliyeti aldım. renk körü filan de hakakten değilim. 5 sn de muayene yapmaya çalışıyor soru sorunca da renk körüsün diyor mal adamlar

• Internette renk körlüğü testi diye araştırma yaparsan bu testi bulursun. Mesela o renkli noktaların icinde gözleri normal kişi 8 görür ama ren körü olan 7 görüyor.Bu testi yapmanızı tavsiye ederim.
    Bakın burda guzel bi test var

quote:

Orjinalden alıntı: TheProphecy

quote:

yaw o uyduruk muaeyene de bende şaşırdım. kağıtta baoncuklar gösteriyor ne görüyosun diyor, ne görcem dedim sayı mı harf mi hayvan mı ne? sen dedi renk körüsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metesunshine -- 8 Nisan 2009; 12:55:05 >

• o testi yaptım. sağlık sorunum yok kör de değilim. renkleride ayırt ediyorum. adama "ne görecem?" burda deyince hemen aldı önümden o esnada anlayamadım ne oluyor..
  • aha buldum işte burda ne yazıyor? marifet ne ayzıdığını görmek değil orda doktorun hadi hadi baskısı altında 15 -20 sn de konuyu anlamak. hayatımda ilk defa renk körlüğü testi görmüşüm ehliyeti alırken o da.

Yeni ehliyetler için başvuru başladı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 8 Nisan 2009; 14:47:11 >
  • peki burda ne yazıyor

• quote:

peki burda ne yazıyor

6
  • ben bunda 70 görüyorum.Diğerlerinde bişi gormuyorum. Ama kesin 70 yerina başka bişi ve diğerlerinde bir sayı görmem lazım, eğer renk körü olmasaydım

quote:

aha buldum işte burda ne yazıyor? marifet ne ayzıdığını görmek değil orda doktorun hadi hadi baskısı altında 15 -20 sn de konuyu anlamak. hayatımda ilk defa renk körlüğü testi görmüşüm ehliyeti alırken o da.

• 6 ve 29
  • Ben hepsini bildim dee... Bu en sonda çıkan ney yav ?

Ne bir rakama , ne de bir harfe . . . hiç bir şeye benzetemedim ?

Şaka mı yoksa bu ?

• ben 5 goruyorum burda. Muhtemelen renk körleri 5 görecek, sağlamlar hiç bişi
    quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

Ben hepsini bildim dee... Bu en sonda çıkan ney yav ?

Ne bir rakama , ne de bir harfe . . . hiç bir şeye benzetemedim ?

Şaka mı yoksa bu ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.