Şimdi Ara

Yeni Ev Sinemasi Pioneer vsx-528 +Jamo S506 HCS3...Destek Lutfen.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Arc'nin şu durumda size bir faydası olmaz. Sadece tv'nize bağlı bir cihaz varsa, atıyorum digitürkü direkt Tv'ye bağlamışsınız, onun sesini tv ve AVR arasındaki hdmi kablosu ile AVR üzerinden alabiliyorsunuz.

Ama htpc kullandığınız için sizin bağladığınız şekilde devam etmeniz daha doğru olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    Benim tv nin dahili hd uydu alıcısı var. Sesi oradan alıp amfiye götürüyor, ayrıca amfinin ekranını da tv ekranında gösteriyor. İki ayrı kablo yerine tek hdmı arc kablosuyla hepsini yapıyor. Ben mkv formatı veya diğer formattaki filmleri harici hdd ile tv ye bağlayarak izliyorum. Dolayısıyla ses aktarımı için arc kablosu yeterli oluyor. Ama en güzeli amfinin ayarlarını yaparken menüyü komutları tv ekranından da görmek güzel oluyor.
  • Ben Samsung TV'nin arkasından optikle bağladım receiveri TV'ye. TV'den sadece Divx filan izliyorum USB'den. Çünkü PS3 görmüyor Divxleri.

Tüm Divx leri Codecleri vs çalıştırıp, HDMI'dan True HD ses alabileceğimiz bir medya player var mı? Yoksa Standart Dolbye devam mecburen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Benzer soruları bir süre önce ben de düşünüp, bir şekilde bütçeme göre bir çözüm bulmaya çalışmıştım. Bu sebeple kolay gelsin demek isterim.

Ben size birkaç soru sorayım. Onları cevaplarsanız daha doğru şekilde yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.

1- Öncelikle bütçeniz tam olarak ne kadar?

2- Fiyat olarak yurtdışı fiyatlarını yazmışsınız. Ürünleri yurtdışından mı almayı planlıyorsunuz?
    Eğer yurtdışından kendiniz alıp getirecekseniz mantıklı olabilir, ki ben de ilk setimi bu şekilde aldım. Ama yurtdışı sitelerinden internet üzerinden sipariş vermeyi planlıyorsanız, hiç uğraşmayın, gümrüğü, vergisi vs derken buradaki le aynı paraya gelir, bir de üstüne TR garantisi olmaz.

3- Bu sistemi ne kadarlık bir alanda kullanmayı düşünüyorsunuz? 25m2'nin üzerinde bir alansa kule tipi tercih edebilirsiniz ama odanız daha küçük ise bookshelf (raf) tipi hoparlörler tercih etmenizde fayda olur. Hatta subwoofer'ı ilk etapta almayın, daha sonra ihtiyaç duyarsanız alırsınız.

4- Sorduğunuz hoparlör takımları arasında tabii ki kesinlikle Jamo 506 tercih edilir. Ama seçtiğiniz AVR ile ses uyumu da önemli. Bu sebeple deneme şansınız var ise deneyerek almanızda fayda var. Ayrıca belki bütçeye göre daha farklı seçenekler de bulunabilir.

5- Her ne kadar ben de htpc kullansam da AVR'nin network özelliklerinin olması gayet hoş. Vtuner programı sayesinde bir sürü yabancı radyo kanalı buldum ve artık çoğu zaman bunları dinliyorum. Ki Airplay yada dlana ile akıllı telefonundan istediğin parçayı sistem de çaldırma özelliği gayet hoş oluyor. Çok sık kullanmasam da arada işe yarıyorlar.

Bu arada daha güçlü AVR daha temiz ses diyebiliriz. Çünkü hoparlörleri beslerken ne kadar az zorlanırsa o kadar daha doğru bir ses verecektir. Ama bu zorlanmayı yaşayacak noktaya kadar sesi yükseltebilecek misiniz, bu nokta önemli. Mesela bende sorduğunuz 528'e denk gelecek bir AVR var ve film seyrederken sesi 80 üzerinden max 30 civarında açabiliyorum. Bu hali ile bile ortalık inliyor ve daha fazla açtığımda ses oda içinde boğuluyor. Bu sebeple sistemi ne kadarlık bir alanda kullanacaksınız ve sesi ne kadar açabileceksiniz o da önemli. Müstakil evse ve ses sorun olmayacaksa üst modeli alabilirsiniz. Yok apartman dairesindeyim, sesi de abartamam diyorsanız düşük olan model de güç olarak yeterli gelecektir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

yurtdışından nasıl getirdiniz?
    bende yakında gideceğim ama nasıl taşıyacağımı bilemiyorum?

kargoya mı verdiniz?

uçağa içeri yanınıza mı aldınız?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.