Şimdi Ara

Yeni ev sistemi için tavsiyeleriniz lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsun 4k bir tv kullanıyorum ve altında HTPC sistemim mevcut. Aynı zamanda kişisel bilgisayarımla tv yanyana duruyorlar. HTPC, tv ve bilgisayardaki müzik ve film gibi ihtiyaçlarımı karşılamak üzere toplam 2300 tl civarı (+-400 tl civarı oynatabilirim bütçeyi) bir 5+1 ses sitemi almayı planlıyorum.

Forumu biraz araştırdıktan sonra bir av receiver alıp yanına hoparlor almanın daha iyi olduğunu anladım. Giriş segmenti bi avr bile paket olarak satılan 5+1 sistemlerden daha iyi olduğu konusunda herkes sanırım hem fikir.

Sizden ricam bana bütçemi aşmayacak bir avr beraberinde kullanacağım hoparlor ve subwoofer ile ilgili tavsiye verebilir misiniz?

Teşekkürler

• up
  • AskN0More A kullanıcısına yanıt
    Elinizde birçok cihaz olduğu için bağlantı ve sistemi yönetmek açısından da AVR ve hoparlör takımı doğru tercih olacaktır. Fakat 2500tl ile hem müzikal anlamda hem de film performansı anlamında başarılı bir set kurmak biraz zor olur. Bunun için 2.el piyasasını takip etmeniz gerek.

Eğer müzikal anlamda çok bir beklentiniz yoksa hoparlör olarak harman kardon'un hkts serisi 5.1 uydu tipi hoparlörlerine bakabilirsiniz. Fakat müzikal olarak da fena olmasın derseniz ön hoparlörlerin kule tipi yada en kötü raf tipi olması gerekir. Bu sefer de bütçe yeterli gelmeyecektir. Misal ben üst komşum sub'ı açınca rahatsız olduğu için sub'ı kullanamıyordum. Bu sebeple sub'ı sattım ve şu an sistemi 5.0 olarak kullanıyorum. Aşırı bir bas düşkünlüğüm de olmadığı için bana yeterli oluyor.

Bu sebeple sistemi ilk etapta 5.0 yani sub woofer olmadan kurabilirsiniz. 2.el piyasasını pek takip etmediğim için uygun bir öneride bulunamayacağım ama sıfır ürün olarak alttaki 5.0 setler bütçenize uygun olacaktır. Bunların yanına da 1000-1400 tl aralığında bir AVR alarak sistemi kurabilirsiniz. Sonrasında da bütçeniz rahatladığında bir sub woofer ekleyebilirsiniz.
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Supreme-Monitor-812-50-Hoparlor-Takimi,PR-2867.html
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Supreme-Monitor-822-50-Hoparlor-Takimi,PR-2868.html

Tabii bu arada sistemi kuracağınız odanın büyüklüğü de önemlidir. Eğer odanız 20m2'den küçükse kule hoparlör tercih etmeyin. Çünkü kule hoparlör olunca izleme ve dinleme mesafesinin min 2,5-3mt civarı olması gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Phlıps sinema sistemlerinde kampanyaya girdik göz gezdirebilirsiniz

http://www.teknopanc.co...ml#labels=6536-2,7154-3
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Elinizde birçok cihaz olduğu için bağlantı ve sistemi yönetmek açısından da AVR ve hoparlör takımı doğru tercih olacaktır. Fakat 2500tl ile hem müzikal anlamda hem de film performansı anlamında başarılı bir set kurmak biraz zor olur. Bunun için 2.el piyasasını takip etmeniz gerek.

Eğer müzikal anlamda çok bir beklentiniz yoksa hoparlör olarak harman kardon'un hkts serisi 5.1 uydu tipi hoparlörlerine bakabilirsiniz. Fakat müzikal olarak da fena olmasın derseniz ön hoparlörlerin kule tipi yada en kötü raf tipi olması gerekir. Bu sefer de bütçe yeterli gelmeyecektir. Misal ben üst komşum sub'ı açınca rahatsız olduğu için sub'ı kullanamıyordum. Bu sebeple sub'ı sattım ve şu an sistemi 5.0 olarak kullanıyorum. Aşırı bir bas düşkünlüğüm de olmadığı için bana yeterli oluyor.

Bu sebeple sistemi ilk etapta 5.0 yani sub woofer olmadan kurabilirsiniz. 2.el piyasasını pek takip etmediğim için uygun bir öneride bulunamayacağım ama sıfır ürün olarak alttaki 5.0 setler bütçenize uygun olacaktır. Bunların yanına da 1000-1400 tl aralığında bir AVR alarak sistemi kurabilirsiniz. Sonrasında da bütçeniz rahatladığında bir sub woofer ekleyebilirsiniz.
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Supreme-Monitor-812-50-Hoparlor-Takimi,PR-2867.html
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Supreme-Monitor-822-50-Hoparlor-Takimi,PR-2868.html

Tabii bu arada sistemi kuracağınız odanın büyüklüğü de önemlidir. Eğer odanız 20m2'den küçükse kule hoparlör tercih etmeyin. Çünkü kule hoparlör olunca izleme ve dinleme mesafesinin min 2,5-3mt civarı olması gerek.

Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Müzikal olarak profesonel bir beklentim yok. Zira sizin diğer konulardaki yorumlarınızıda okudugum için anladım ki müzik ve sinema için güzel bir sistem istiyorsak 10.000 civarını gözden cikarmak gerekecek :)

Benim kullanım senaryom daha çok film izlemek ve bazen müzik dinlemek için. Fakat apartman dairesinde belli bir sesin üstüne çıkamadığım için bunları yaparken çok yüksek ses ihtiyacım olmayacak. Daha çok net sesler almak istiyorum. Bu sistemle %70 sinema %30 müzik gibi bir senaryo düşünebiliriz. Cep telefonu ve tablet gibi cihazlardan ses aktarma özelliğide benim için önemli. Bunları göz önünde bulundurarak verdiğim bütçeden yola çıkarak bana site linkleriyle birlikte bir sistem kurma konusunda yardımcı olabilir misiniz? (Sub wooferlı yada subwoofersiz).

Şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılar

!!!!!!!Fakat apartman dairesinde belli bir sesin üstüne çıkamadığım için bunları yaparken çok yüksek ses ihtiyacım olmayacak. Daha çok net sesler almak istiyorum.
    !!!!

Selam ustat bu kurduğunuz cümleden ANLAŞILAN bu isten hic ama hic bilginiz yok zira yukarıda kurduğunuz cumle zaten herşeyin Özeti. Yuksek ses isteyen arkadaslar neden pahalı oldugunu düşünüyor anlamak mümkün degil zira düğün salonu araba hoparlör leri gibi bir çok yuksek ses çıkaran cihaz hop var bunlar toplasan 1000 tl etmez mahallede düğün yapsan ona bile yeter

Ama dediğiniz dusuk seste net ses olayı için forumdaki az bucuk bu ısı bilen tum arkadaslar her gecen gun daha net daha net derken bende dahil 100000 liralar cepten çıkıyor. Ki bu bile Para degil kısık seste net ses almak için çok iyi anfi ve çok ust segment hopalor bakmanız lazım
    Uc bin 5 binle olacak isler degil zira sitemde kullanılan anfi kaynak arası bir kablo bile 2000 liraları buluyor ha birde siz birde isin icine sinema katip stereo amfiden de vaz geçip avr alacaksanız hepten unutun kısık seste net sesi

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam bende net ses almak istiyorum yüksek bir yere çıksam olurmu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı

Merhaba.
    Sinema ağırlıklı bir sistem tercihiniz olduğunu varsayarsak, ilk etapta denk getirebilirseniz 2.el bir Jamo D500 set-sub hariç (thx select) alabilirsiniz. Yine 2.el bir onkyo 828,838,929 ya da Pioneer LX55,56 ile başlayabilirsiniz. Bu ikisini toplamda 2500-3500 TL aralığında çözebilirsiniz. Aşağıdaki linkleri fikir vermesi için paylaşıyorum. Bazıları satılmış.

http://mobile.audiophile.org/arsiv/hoparlor/ev-sinemasi/ilan/28211/satilik-jamo-d500-50-thx-hoparlor-seti/

http://mobile.audiophile.org/satilik/hoparlor/ev-sinemasi/ilan/28461/jamo-d500-thx-lcr-3-adet-sifir-ayarinda-faturali/

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-onkyo-tx-nr828-7.2-kanal-network-a-v-receiver-219095432/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanahan -- 15 Temmuz 2015; 20:20:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

!!!!!!!Fakat apartman dairesinde belli bir sesin üstüne çıkamadığım için bunları yaparken çok yüksek ses ihtiyacım olmayacak. Daha çok net sesler almak istiyorum.
    !!!!

Selam ustat bu kurduğunuz cümleden ANLAŞILAN bu isten hic ama hic bilginiz yok zira yukarıda kurduğunuz cumle zaten herşeyin Özeti. Yuksek ses isteyen arkadaslar neden pahalı oldugunu düşünüyor anlamak mümkün degil zira düğün salonu araba hoparlör leri gibi bir çok yuksek ses çıkaran cihaz hop var bunlar toplasan 1000 tl etmez mahallede düğün yapsan ona bile yeter

Ama dediğiniz dusuk seste net ses olayı için forumdaki az bucuk bu ısı bilen tum arkadaslar her gecen gun daha net daha net derken bende dahil 100000 liralar cepten çıkıyor. Ki bu bile Para degil kısık seste net ses almak için çok iyi anfi ve çok ust segment hopalor bakmanız lazım
    Uc bin 5 binle olacak isler degil zira sitemde kullanılan anfi kaynak arası bir kablo bile 2000 liraları buluyor ha birde siz birde isin icine sinema katip stereo amfiden de vaz geçip avr alacaksanız hepten unutun kısık seste net sesi

Selam dostum

Evet bu iş hakkında hiç ama hiç bilgim yok. Bu sebepten, forumda cevap bulmaya çalışıyorum.
    Anlattıklarınızı anlıyorum. Okudugum kadarıyla gayet yüksek meblaglar gerekiyor. Ama bırakın kaynakla bilmem ne arasında ki kabloya 2000 liraya vermeye yeni tasındıgım ıcın amfiye verecegim para bile gozume batıyor. bu sebeple belli bir bütce ayırabildim ve bu paraya alabileceğim en iyi amfi ve hoparlorlerı soruyorum. Konu baslangıcında rica ettiğim gibi herhangi bir sistem onerınız var ise memnuniyetle tavsiyenizi dinlerim. Ancak ayırdıgım bütcenın azlıgını kritize edeceksek üzgünüm ama maddi olarak daha üste çıkamam.

Saygılar.

• shanahan S kullanıcısına yanıt
    teşk ederim dikkate alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.