Şimdi Ara

YENİ FİAT 500 X FİYATLARI VE ÖZELLİKLERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
7.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • small overlapden iyi not alırsa piyasadaki az sayıdaki zayıf noktası olmayan araçtan biri olur.
  • Small overlap testinden iyi ayrılırsa, 500L gibi olmazsa çekiciliği daha da artacaktır.İç mekan kalitesi,arka süspansiyonların bağımsız olması, gösterge paneli beğendiğim detaylar.Fiyatı 5-6 bin TL civarı yüksek.Aynı sınıfta değil ama örneğin Leon ST 1.6 TDI 110 hp S&S 4WD X-PERIENCE 76.900 TL gibi bir rakama alınabiliyor.
  • Kadjar ile 500x'e bakinca qashqainin gozunu seveyim diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

Kadjar ile 500x'e bakinca qashqainin gozunu seveyim diyorum

bunların rakibi qashqai mi ? juke mi ? önce kafanı buna işlet öyle konuş
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

500x Juke/Captur/Countryman ile aynı segmenttedir.. Qashqai ile değil.

• o halde bende freemont a bakınca qashqai çöp diyorum
  • Sanırım renegade ve 500x deki a stunun kalınlığı small overlap testi düşünülerek öyle abartılmış 500l nin sıkıntısı a stünunun 2 parça ve ince olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

bunların rakibi qashqai mi ? juke mi ? önce kafanı buna işlet öyle öt

Juke ile rakip olup, Qashqai fiyatlandırması yapmak, yeterince kafa karışıklığına sebep oluyor değil mi ? Ötmeden sadece klavye ile yazıyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

quote:

quote:

Juke ile rakip olup, Qashqai fiyatlandırması yapmak, yeterince kafa karışıklığına sebep oluyor değil mi ? Ötmeden sadece klavye ile yazıyorum!

Orta donanım araçların fiyatları neler?

Juke Tekna 1.5 dCi 110 hp 260 Nm - 63.100 TL

500X Popstar 1.6 Mj 120 hp 320 Nm - 71.900 TL

Qashqai Tekna 1.5 dCi 110 hp 260 Nm - 83.990 TL
    Qashqai Tekna 1.6 dCi 130 hp 320 Nm - 88.990 TL

Karşılaştırmayı adil tutmak adına, 1.6 motorları kıyaslamak daha doğrudur. Bu şartlarda bakıyoruz, 500X eşdeğer donanımdaki Qashqai'den 17.000 TL daha ucuz. Bu mudur Qashqai fiyatlaması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 4 Şubat 2015; 13:42:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

quote:

quote:

Orta donanım araçların fiyatları neler?

Juke Tekna 1.5 dCi 110 hp 260 Nm - 63.100 TL

500X Popstar 1.6 Mj 120 hp 320 Nm - 71.900 TL

Qashqai Tekna 1.5 dCi 110 hp 260 Nm - 83.990 TL
    Qashqai Tekna 1.6 dCi 130 hp 320 Nm - 88.990 TL

Karşılaştırmayı adil tutmak adına, 1.6 motorları kıyaslamak daha doğrudur. Bu şartlarda bakıyoruz, 500X eşdeğer donanımdaki Qashqai'den 17.000 TL daha ucuz. Bu mudur Qashqai fiyatlaması?

Neden 1.6 dizel orta donanımlar kıyas olsun ki;

Bu aracın başlangıç fiyatı yani 500X satın almak isteyen kişinin asgari ödemesi gereken tutar 66.000 TL değil mi ? Yine düz vites, benzinli karması ile karşılaştırmayacak mıyım ? Dersin ki her iki aracında sadece dizel, düz vites kombinasyonu var, o zaman onlara bakarız! Aynı sınıfta olduğuna kanaat getirdiğin iki araç için motor hacimleri farklı olsa; karşılaştırmayacak mısın yani! Bir tanesi 1.2 hacim kullanmış, diğeri 1.6 hacim! İlla sündürüyorsunuz şu fiyatları normal karşılamamız için! Dizel otomatik şanzıman kombinasyonunda full 2008, 70.000 TL'nin altında, dizel düz şanzıman da 2014 model Captur Icon ile aralarında neredeyse 10.000 TL var! 2015 modelinde bile fark 5.000 TL!

Bir aracın kıyaslandığı aralık önce başlangıç donanımıdır.. İlerleyen dönemde bir donanım daha çıkarıp, 55.000 TL gibi seviyelerde başlatabilir elbette, ama o zamana kadar bu araç BSUV pazarında 66.000 başlangıç fiyatıyla pahalıdır. Sen eğer 70.000 TL seviyelerine çıkmaya başladıktan sonra alternatifler üçe katlar.. Kıyası elbete olmaz ama 2015 Passat Trendline ile arada sadece 5.000 TL var.. D sınıfı fiyatlarına yaklaşmış bir BSUV dan bahsediyoruz.

• Fiat'ı her ne kadar sevsem de B segmenti platformuna sahip bir araç nihayetinde, 72 bin tl biraz fazla...

@Integrale

CountryMan C segmentidir. yanlış bilgi olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 4 Şubat 2015; 14:56:24 >
  • Doğru olan baz versiyonla kıyaslamak değil, bu segmentlerde en çok satışın yapıldığı versiyonlarda kıyaslamaktır.

Kaç kişi Qashqai'nin baz benzinli aracını alıyor? Kaç kişi 500X'in baz benzinli aracını alacak?

Kaldıki baz benzinli araçlar kıyaslanacak ise, 500X'in şu anda baz fiyatı 1.6 benzinli ile 59.900..Qashqai ise 67.990..
    Ayrıca bahsedilen 66.000 liralık fiyat orta donanım seviyesi için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 4 Şubat 2015; 15:49:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Fiat'ı her ne kadar sevsem de B segmenti platformuna sahip bir araç nihayetinde, 72 bin tl biraz fazla...

@Integrale

CountryMan C segmentidir. yanlış bilgi olmasın.

Countryman C değil B segmentinde yer alan bir otomobildir. Hatta boyutları 500X'den de küçüktür..

Aracın fiyatı segmentin orta yollu (juke, captur vs) modelleriyle kıyaslayınca yüksek elbette. Ama onlarla kıyaslayınca da ürün olarak daha üstün bir otomobil.

Ürünün teknik altyapısı ve kalitesi Countryman'e çok yakın. Hatta ondan daha iyi olduğu konular da var. Ama Countryman'den 20.000 TL daha ucuz. Ayrıca Mokka'dan da, Renegade'den de ucuz. Referanslar bu araçlar olmalı.

Ek bir konu, aracın platformu özünde B segment ancak yürüyen aksamı, mekanik altyapısı, süspansiyonları, yani tüm teknik detayları C segment araçlara eş değer.
    Tam bağımsız arka süspansiyonları var basitinden. Başka kaç tane B segment araçta var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 4 Şubat 2015; 15:51:42 >

• Ilk sayfadaki linkten yola cikarak fiyati 66.000 TL referans aliyorum. 60.000 TL baslangic fiyatinin kaynagini burada paylasabilir misiniz ?

Benim yorumlarim bugun itibariyle, onceki mesajimda da yazmistim sonrasinda farkli bir donanim paketi daha dusuk meblalara satilabildiginde bu zayif noktasini bertaraf etmis olabilir..

Son olarak; baz donanim ya da baslangic artik ne derseniz, araci nasil gormezden gelebiliyorsunuz ki ? Tekrar diyorum bir aracin fiyatinin refaransi, ona sahip olmak icin cebinizden cikmasi gereken asgari rakamdir!

60.000 TL oldugu resmi kaynagi burada paylasirsaniz sevinirim..

• Bazi arkadaslar aracin donanimina bile bakmadan iki modelin baz donanim fiyatini karsilastirip o ondan pahali bu bundan ucuz diyor.
    Araba forumunda bu kadar duz mantik yapmayin bari. Benzer donanimi karsilastirirsin ondan sonra karar veririsin hangisi pahali hangisi ucuz.

Aracin baslangic fiyatinin dusuk olmasi onu daha ulasilabilir yapar ama iki farkli donanimi karsilastirip ucuz demek hatali ve yaniltici bir analizdir. Aman diyim arac alirken de bu duz mantikla hareket edip kaziklanmayin.
  • quote:

Ilk sayfadaki linkten yola cikarak fiyati 66.000 TL referans aliyorum. 60.000 TL baslangic fiyatinin kaynagini burada paylasabilir misiniz ?

Benim yorumlarim bugun itibariyle, onceki mesajimda da yazmistim sonrasinda farkli bir donanim paketi daha dusuk meblalara satilabildiginde bu zayif noktasini bertaraf etmis olabilir..

Son olarak; baz donanim ya da baslangic artik ne derseniz, araci nasil gormezden gelebiliyorsunuz ki ? Tekrar diyorum bir aracin fiyatinin refaransi, ona sahip olmak icin cebinizden cikmasi gereken asgari rakamdir!

60.000 TL oldugu resmi kaynagi burada paylasirsaniz sevinirim..

Resmi kaynağım bayiler..

Herhangi bir bayiyi arayıp siz de öğrenebilirsiniz. Şu anda websitede yalnızca opening edition versiyonlarının fiyatları veriliyor ama bayilerde tüm detay fiyatlar var.

Olay sadece baz donanım fiyatıysa millet neden VW'e "Golf pahalı?" diye giydiriyor?

Baz fiyatı görmezden gelmiyorum, baz fiyatıyla birlikte bu otomobil için gayet normal ve mantıklı rakamlar diyorum.. Aracın markası "Fiat" diye illa ucuz ve orta halli bir otomobil mi olmalı? Adamlar Countryman ayarında otomobil yapmışlar, ondan 20.000 TL ucuza veriyorlar. Hala mı pahalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bazi arkadaslar aracin donanimina bile bakmadan iki modelin baz donanim fiyatini karsilastirip o ondan pahali bu bundan ucuz diyor.
    Araba forumunda bu kadar duz mantik yapmayin bari. Benzer donanimi karsilastirirsin ondan sonra karar veririsin hangisi pahali hangisi ucuz.

Aracin baslangic fiyatinin dusuk olmasi onu daha ulasilabilir yapar ama iki farkli donanimi karsilastirip ucuz demek hatali ve yaniltici bir analizdir. Aman diyim arac alirken de bu duz mantikla hareket edip kaziklanmayin.

Kazıklanmak mı ? Üstad büyüksün!

Kıyas iki otomobil ve compact markalar üzerinden konuşuyoruz değil mi ?

Burada Sportage ile X1 kıyaslarsam dediğine bir nebze katılırım ancak iki basic otomobil için bir diğerinde şerit takip sistemi var diye, ya da ne bileyim kör nokta uyarı sistemi var diye takribi 8.000 TL fazla istemekten bahsediyoruz! Bakın burada iki fark donanımı karşılaştırmıyoruz; bu araç BSUV dedik Captur, Juke, 2008'e bakın kıyaslayın dedik, hayır CSUV dediler, onlara bakılmaz dediler! Şimdi BSUV ama donanımı var bunun deniyor; 2008 Allure, Captur Icon donanımı refarans koysak bu sefer de süspansiyon başka işçilik başka deniyor! Yahu kimsenin aracı küçümsediği yok ama Everest kadar ortada olan bu aracın pahalı olduğunu kabul etmek neden bu kadar zor geldi Fiat severlere..

Önce siz bir karar verin; bu aracı nereye konumlandırdığınızı! Burada Countryman den bahsediliyor; Mini siz kabul edin ya da etmeyin Premium bir markadır! Ama Fiat değil! Tıpkı VW'in, Ford'un, Opel'in vs. olmadığı gibi.. Compact bir markanın, BSUV bir aracı bu..

Kaldı ki donanım listelerini çıkarıp tek tek onda bu var, şunda şu yok diye işaretleyerek gitmek de çok rasyonel değildir; sende artı olan bir donanım senin tercih edilmen de katkı sağlar!

Kısacası iki farklı donanımı kıyaslamıyoruz; Opening Edition zaten 2008 Allure'dan da Captur Icon'dan da pahalı zaten.. Benim ısrarla eleştirdiğim şey, donanım koydum diye aracın başlangıç fiyatının compact crossoverların başlangıç fiyatından fazla, D sınıfı araçların fiyatına neredeyse eş değer yapman! Tekrar da belirtiyorum; araç çok güzel bir araç!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bazi arkadaslar aracin donanimina bile bakmadan iki modelin baz donanim fiyatini karsilastirip o ondan pahali bu bundan ucuz diyor.

Kazıklanmak mı ? Üstad büyüksün!

Kıyas iki otomobil ve compact markalar üzerinden konuşuyoruz değil mi ?

Burada Sportage ile X1 kıyaslarsam dediğine bir nebze katılırım ancak iki basic otomobil için bir diğerinde şerit takip sistemi var diye, ya da ne bileyim kör nokta uyarı sistemi var diye takribi 8.000 TL fazla istemekten bahsediyoruz! Bakın burada iki fark donanımı karşılaştırmıyoruz; bu araç BSUV dedik Captur, Juke, 2008'e bakın kıyaslayın dedik, hayır CSUV dediler, onlara bakılmaz dediler! Şimdi BSUV ama donanımı var bunun deniyor; 2008 Allure, Captur Icon donanımı refarans koysak bu sefer de süspansiyon başka işçilik başka deniyor! Yahu kimsenin aracı küçümsediği yok ama Everest kadar ortada olan bu aracın pahalı olduğunu kabul etmek neden bu kadar zor geldi Fiat severlere..

Önce siz bir karar verin; bu aracı nereye konumlandırdığınızı! Burada Countryman den bahsediliyor; Mini siz kabul edin ya da etmeyin Premium bir markadır! Ama Fiat değil! Tıpkı VW'in, Ford'un, Opel'in vs. olmadığı gibi.. Compact bir markanın, BSUV bir aracı bu..

Kaldı ki donanım listelerini çıkarıp tek tek onda bu var, şunda şu yok diye işaretleyerek gitmek de çok rasyonel değildir; sende artı olan bir donanım senin tercih edilmen de katkı sağlar!

Kısacası iki farklı donanımı kıyaslamıyoruz; Opening Edition zaten 2008 Allure'dan da Captur Icon'dan da pahalı zaten.. Benim ısrarla eleştirdiğim şey, donanım koydum diye aracın başlangıç fiyatının compact crossoverların başlangıç fiyatından fazla, D sınıfı araçların fiyatına neredeyse eş değer yapman! Tekrar da belirtiyorum; araç çok güzel bir araç!

Ben pahali ucuz iyi kotu demedim. Donanima bakmadan baz model ile fiyat karsilastirnak yanlis dedim o kadar.

Siz donanima bakarak fiyatlari karsilastirdiysaniz ve pahali ciktiysa pahalidir benim bir itirazim yok ona zaten

• juke'a rakip olarak falan üretilmiş heralde, gayette başarılı olmuş. juke bence aşırı efemine bir araba, bu ona göre biraz daha alınası duruyor.

ama o fiyat ne öyleyılda 1000-2000 tiki kız alır sadece.
  • Fiyat konusunda 50 bine sumbul linea satildiktan sonra bu fiyatlar normal geliyor bu fiyatlar biraz daha gerileyecek ancak premium diyede ayni kasa ayni platform ayni bant urnune ayni donanimda 90 bin istemek dogru degil(renegade) . Ayrica tamamen sahsi fikrim bu arac fiatin countryman ayarinda cikardigi aracidir, 500 serisi mini nin rakibidir cunku. Her nekadar fiat da olsa bence tarz bi arac olmus almayi dusunen 4-5 arkadasim var ancak renegade deki gibi bi fiyat ve tasarim bakimindan hayal kirikliklarina ugramassak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.