Şimdi Ara

Yeni Fiat 500X Ana konu (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
418
Cevap
14
Favori
51.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun 1.6 dizel 2015 pop star 0 arac aldim. Araç 2015 mart ayında üretilmiş camdaki üretim etiketinde yazılı yani 16 aylık araç ama sıfır. İçime bir kurt düştü acaba sizce bu süre normalmiş yoksa tereddüt etmem yersizmi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal hocam fiatın 500 serisi cok talep gormemekte hele kı 500x serisi yok dencek kadar az satmakta bayiilerin elinde olması normal belli bi sure fiat bayiisinde calıstım sıkıntınız olmasın durum normal
  • Lpg dönüşümünü yaptırdım ve 2 depo lpg tükettim. (LOVATO OBD II)
    Çekiş anlamında hiçbir sıkıntı yok, sadece fabrikanın tanımlanabilir dediği ayarlar punto 135hp motora ait, 500x'e aynen atılabilir demişler. O ayarlarda 2.vites başlangıcı çok ölü oldu. 1-2 saniye gecikme sonrası yine iyi çekiş sağlıyordu ancak o duraksama hoşuma gitmedi. Usta kendisi detaylı ayar yaparak düzenledi ve şu an çok iyi durumda. Özel bir motor olduğundan kullandıkça ayarları yoruma göre düzenleriz dedi.
    (Nedense ben oradayken bir GDI motorlu hyundai jip sahibi de gelip fabrikasyon ayarları değiştirdiği için ustaya teşekkür etti çok sıkıntı çekmiş silkeleme yığılma gibi şikayetleri olmuş)

Yakıt tüketimi litre olarak benzin göstergesi x 1.2 seviyesinde. Lpg'ye geçtim diye rahat kullanıyorum, 7.5 olan ortalamam 8.5 oldu :) hevesimi alınca 7.5'e döner.

Herkese tavsiye ederim. Maliyet:
    Kit 2000tl + motor sigortası 270tl = 2270tl/9taksit

Tek şikayetim araç küçük olduğundan orta boy depo sığdı. Sakin kullanımda 300km menzili var. Subaru'mdaki de simit tanktı ancak 50lt gaz alıyordu,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Webber arkadaşım araç kanımca Juke ve Captur dan başarılı satış adeti olarak neden az acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35scenic

Webber arkadaşım araç kanımca Juke ve Captur dan başarılı satış adeti olarak neden az acaba.

Bende 500X sahibiyim arabaniz hayirli olsun gercekten bindikce keyif veren iyiki almisim dedirten bir arac.
    Ben hicbir zaman satis rakamina bakip arac almadim bu fiyata bu ozelliklerde,bu kalitede ve bu kadar guvenli bir arac yok.
    Memlekette degeri bilinmeyen cok arac var ama emin ol bu arac hakettigi talebi gorseydi bu fiyatlara bu araca sahip olamazdik.

• Teşekkürler.

• 35scenic 3 kullanıcısına yanıt
    bizim millet alırken arabaya bakmaz, satışına bakar. o yüzden akmaz kokmaz, bozulacak bir özelliği olmasa da sanayiden çıkmaz, binlerce sözde ustası olan araçları alır. subaru alırken herkes enayi gözüyle bakmıştı ama araç hiç sıkıntı çıkarmadan 40.000km üstüne koyduktan sonra bile kâr ettirerek satıldı. milletin lafına bakılırsa eşeğe binmek lazım, öleceği zaman sucuk yapılır ziyan olmaz.

bu arada 1 ayda 6000km yaptım. 3000km benzin (maalesef), 3000km lpg ile. hız sınırlarının üst limitlerinde tren gibi gitmeme rağmen LPG'de ortalama tüketim 20 kuruşu geçmiyor (litresi 2,22). bu arabayı aldıktan sonra yaşadığım 2 pişmanlık var:
    1- otomatik vitesle takas yapacak vakit bulamadım
    2- 3000km bayramda mecburen benzinde bindim 300tl zararım oldu. ruhsat çıkana kadar LPG'yi işletemedim, 90tl de ordan zararım oldu etti 390tl.

• 2015 model 1.4 140 hp benzinli full cam tavan sunroflu tek arac fiyatı 75 bin tl dediler son araç kalmıs görüşelrinizi alabilrimiyim
  • Bugün 500X 1.6 popstar vanilya beji aracımızı aldık.. 2015 68 bine maloldu hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_kral_mustafa

2015 model 1.4 140 hp benzinli full cam tavan sunroflu tek arac fiyatı 75 bin tl dediler son araç kalmıs görüşelrinizi alabilrimiyim

Sıfır takıntınız yoksa galerilerde bayilerde bir sürü 2.el var 10.000km altında. İnsanlar beklediklerinden çok yakıyor diye hemen çok ucuza elden çıkarmış. En az 10.000tl cebinizde kalır.

• Araci İzmir Enrico Alliberti den aldim. Paket yok popstar.

• rizikos kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bugun 500x 1.6 etorq 110beygir kapora verdim. Biraz aceleye geldi acaba yanlismi yaptim bu arac nasildir en baz modeli. 30bin pesin 30bin sifir faizle aldim.

• Arkadaslar selamlar. Bugun 500x 1.6 e torq 110 beygir kapora verdim. 30bin pesin 30bin sifir faiz sizce nasil. Bu arac ile ilgili yorumlariniz ne olur acaba. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mvefa

Arkadaslar selamlar. Bugun 500x 1.6 e torq 110 beygir kapora verdim. 30bin pesin 30bin sifir faiz sizce nasil. Bu arac ile ilgili yorumlariniz ne olur acaba. Tesekkurler.

Hayırlısı olsun. Modeli inceleyip içinize sindiyse sıkıntı yok. 1.6 benzinli motor atmosferik bir motor donanım olarakta sanırım en baz donanım. Beklentilere bağlı sizi mutlu edecekse gerisini takmayın.

• ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Popstardan çok memnunuz . Uzun yolda klima açık 1.6 dizel 4.7 320 tork.Bende ayrıca Kadjar 1.5 dizel de var aynı yolu 5.2 gidiyor. Sadece 500x araç yoldaki asfalt dalgalanmalarını çok hissettiriyor. Başka yol tutşu filan mükemmel.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35scenic

Popstardan çok memnunuz . Uzun yolda klima açık 1.6 dizel 4.7 320 tork.Bende ayrıca Kadjar 1.5 dizel de var aynı yolu 5.2 gidiyor. Sadece 500x araç yoldaki asfalt dalgalanmalarını çok hissettiriyor. Başka yol tutşu filan mükemmel.

500x te arka süspansiyonlar bağımsız Kadrajda durum nasıl bilmiyorum. Onun etkisi vardır diye düşünüyorum.

• ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz icin tesekkürler. Araci teslim aldim. Sürüş keyfi harika yüksekte olmak ayrıca güzel. Motor tepkileri fazlasiyla.memnun etti beni. Sanirim lpd yede uygunmuş bu motor. Ilk izlenimlerim 8lt civari yakacak gibi. Sizinde dediğiniz gibi baz model bu biraz canimi sıktı en azindan bir multimedya sistemi olsaydi çok iyi olurdu. Acaba orjinal taktirabilirmiyim bilmiyorum. Çok tesekkurler.

• inanmayacaksınız belki ama 1.6 dizel popstar 80 km boyunca 3,8 litre ortalama yaptım. fiorino ile 120 den sonra sarsıntı olurken bunla 185 ile sarsıntı olmuyor onun kadar. bu yüzdendir belki de virajlardan çok rahat geçiyorum. aracı kullandıkça hayran kalıyorum...
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Yiğit bey selamlar. Bende yeni 509x 1.6 etorq pop modelini aldım şuan 100 kmde yakıt 10lt görünüyor. Henüz araca kullanım olarak alışamadım. Yani daha az yaktırabilirim sanırım. Siz lpg taktırdınız mı? Sürüş için tavsiyeleriniz olur mu? Teşekkürler.

• mvefa M kullanıcısına yanıt
    Selam
    Aracınız hayırlı olsun ben 1.4t'ye (140hp) lpg taktırdım ve çok memnunum. LPG ile 9000km yaptım. Araç 19000'e geldi. Bence en kısa sürede taktırın. Ortalama tüketimim:
    klima açık,
    120kmh civarı hızlar ve daha yukarısı ile 7.5lt benzin. 100-110 kmh ile 7.0lt. 90-95kmh ile 6-6.3lt/100km
    Klima kapalıyken tam 1 lt düşüyor. 90-95kmh ile 5.0lt yaktığım da oldu (denizli-aydın arası)

Lpg tüketimi benzin göstergesi x 1.2 litre şeklinde.

Sürüş tavsiyesi olarak cruise control'ü tasarruf için önermiyorum ben daha az yaktırıyorum gibi geldi bana. Sadece rahatlık için kullanıyorum. Subaru'da bariz şekilde daha iyiydi. Süratte 2-3kmh civarı yukarı ve aşağı dalgalanma oluyor. Küçük rampaları çıktıktan sonra eğimin azalışını hissedip gazı zamanında kesmiyor, 99'a ayarladıysam 101'e kadar çıkabiliyor eğim azaldı diye. Subaruda hiç aştığını görmedim. Yokuş inerken de aynı şekilde yolun düzeldiğini geç farkedip 2kmh aşağı düşebiliyor.(aşırı detaycı gelebilir ama daha önce başıma gelmemişti, ilginç buldum) bence yazılım kalitesiyle alakalı.

Ancak turbo motor nedeniyle de farklı olabilir tabi, o atmosferikti. Ecu'nun atmosferikte Motor devrini ve gücü kontrol etmesi daha kolay. Sizinkinini biraz kullandıktan sonra yorum yaparsanız sevinirim.

Sizde var mı bilmiyorum ama Sport modda gerçekten süper bir motor tepkisi oluyor. Yokuş yukarı rahatça 90'dan 130-140'a çıkmak güzel bir his. Rampada bile Yol benim diyen 80-90'la giden kamyonculardan çekinmeye gerek kalmadı.
    Düzlükte 170'le giderken gaza yüklenince araba altınızdan kayıp gidiyor.

Tek pişmanlığım otomatik olmaması. risk almak istemeyip lpg takılmış isteyen, manuel isteyen olursa otomatikle takas yapabilirim :)

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.