Şimdi Ara

YENİ FİAT FİORİNO COMBİ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
2
Favori
177.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde 20 marrta sipariş verdik bu çarşamba araba elimizde:)
  • herkese selamlar benim emo da çarşamba geliyor. 2 gün kaldı. bolero kırmızı.full kaskoya 920 dediler bana çok gibi geldi araştıracam. arkadaşlar emo ya kaskoyu kaç liraya yaptırdınız ?? ben emoyu ist göker otodan 25000"e aldım .kasko konusunda yardımcı olursanız sevinirim...
  • Arkadaşım sorularının cevabı
    http://forum.donanimhaber.com/m_22630300/mpage_14/key_/tm.htm
    gibi sayfalar içeren "fiat fiorino fun club" içinde. Yardımcı oldumsa ne mutlu
    herkeze selamlar..
  • burası zaten yavan kalmış galiba...
    zaten herkez fiorino fun club da yerini almış
    bende ordayım bekleriz efendim...
  • alt takım fazla saglam gibime gelmiyor eger o da doblo gibiyse ugrastırmasın 1 yıl sonra..varmı şikayeti olan
  • YENİ FİORİNO ALDIM UZUN YOLA ÇIKTIM KIRMIZI IŞIK YANANA KADAR YOL YAPTIM TOPLAM 40 LİTRE 700 KM.YOL YAPTI NORMAL Mİ SİZCE 90-100 KM. ARASI HIZ YAPTIM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurlukten

YENİ FİORİNO ALDIM UZUN YOLA ÇIKTIM KIRMIZI IŞIK YANANA KADAR YOL YAPTIM TOPLAM 40 LİTRE 700 KM.YOL YAPTI NORMAL Mİ SİZCE 90-100 KM. ARASI HIZ YAPTIM.

ilk bakımdan sonra yakıt düşer yeni araba biraz fazlaca yakıyor
  • Herkese merhaba...

1 Mayıs 2009 tarihinde Fiat Fiorino Combi 1.3 otomatik vites satın aldık.Araba cok derli toplu....Yakıt tuketimi sehir içi olsa dahi çok iyi...herşey güzel...ANCAK biz otomatik vites aldık.kullanımı kolay olsun diye...Başlangıcta hersey yolundaydı.Ama sonra sonra bazı sıkıntılar yasadık.Su anda yasıyoruz.Fiorino Combi otomatik vites araba da araba yokus da geriye kacıyor.malum otomatik arabalarda ayagınızı frenden kaldırınca araba hafif öne atak yapar veya yokusta geriye salınmaz.AMA Fiorino Combi 1.3 otomatik vites de araba yokusda geriye kayıyor ..hatta durmuyor.!!

Mutlaka frene basmak veya el freni ile yokusda aracı kaldırmak zorunda kalıyoruz.Bunu servise sorduk.Ordan dediler ki " Bu böyle..Yapılacak bisi yok.Zamanla alışırsınız.Bu araclardaki otomatik vites sistemi bu sekilde" dediler.

Dusunun bir kere...! Otomatik vites arac yokusda tırmanırken durup kalkarken durmuyor geriye yokus asagıya kaymaya baslıyor.Ben yıllardır otomatik arac kullanıyorum .Otomatik viteslerde bunun emsalini hiç görmedim.Otomatik vitesde vites aracı herzaman tutar.İlk kalkışda hafifce ileri atak yapar ve yokuslarda kesinlikle geriye kaçmaz.Ama Fiorino Combi 1.3 otomatik vites aracımız geri kaçıyor..durmuyor..!

Bunu İzmir de birkaç yokuşda trafik müsaitken bizzat denedik ..test ettik..Kendi aracımızda...şaşırdık...Araç yokuş aşağıya kaymaya devam etti.Ne biçim otomatik vitestir bu?

Sizlerden ricam buna benzer bu arac kullananlarda da şikayet var mı? Aramızda bu sebeple şikayetçi olan var mı? Olduysa bu otomatik vitesdeki ilginç sorunu çözebildiler mi?

Aracı yaklasık 28-29 gündür kullanıyoruz.Daha 500 Km dahi olmadı.Pırıl pırıl sıfır bir arac...Ama bu otomatik vites deki alışılmadık sorun canımızı sıktı.

Haberlerinizi bekliyorum.

• arkadaşım bu normal bir şey.bütün otomatik fiolar böyle. çünkü bu sistemler otomatikleştiriliş manuel, baskı balata sistemi var sadece sizin yerinize robot hallediyor debriyaj işini o yüzden geri kaçırıyor. sizin önceden kullandığınız eski otomatiklerde ise tork konvertörü olduğundan dolayı frenden çekince ileri gider araba.
    en iyi yöntem yokuşta sol ayakla frene basıp sağ ayakla gaz verip kaçırmadan kalkmak.
  • Aynı olay pejo 207 de de var, otomatikleştirilmiş şanzuman, ben Fiat bayiine gittiğimde bunu satış danışmanı arkadaş aynı pejo bayiindeki gibi hem teknik hemde basit bir dille izah ettiler, sana da satış esnasında bilgi verilmesi gerekirdi. Tam otomatik değil bu tarz araçlar.

Kazasız belasız sürüşler.

quote:

Orjinalden alıntı: kirpus

Herkese merhaba...

1 Mayıs 2009 tarihinde Fiat Fiorino Combi 1.3 otomatik vites satın aldık.Araba cok derli toplu....Yakıt tuketimi sehir içi olsa dahi çok iyi...herşey güzel...ANCAK biz otomatik vites aldık.kullanımı kolay olsun diye...Başlangıcta hersey yolundaydı.Ama sonra sonra bazı sıkıntılar yasadık.Su anda yasıyoruz.Fiorino Combi otomatik vites araba da araba yokus da geriye kacıyor.malum otomatik arabalarda ayagınızı frenden kaldırınca araba hafif öne atak yapar veya yokusta geriye salınmaz.AMA Fiorino Combi 1.3 otomatik vites de araba yokusda geriye kayıyor ..hatta durmuyor.!!

Mutlaka frene basmak veya el freni ile yokusda aracı kaldırmak zorunda kalıyoruz.Bunu servise sorduk.Ordan dediler ki " Bu böyle..Yapılacak bisi yok.Zamanla alışırsınız.Bu araclardaki otomatik vites sistemi bu sekilde" dediler.

Dusunun bir kere...! Otomatik vites arac yokusda tırmanırken durup kalkarken durmuyor geriye yokus asagıya kaymaya baslıyor.Ben yıllardır otomatik arac kullanıyorum .Otomatik viteslerde bunun emsalini hiç görmedim.Otomatik vitesde vites aracı herzaman tutar.İlk kalkışda hafifce ileri atak yapar ve yokuslarda kesinlikle geriye kaçmaz.Ama Fiorino Combi 1.3 otomatik vites aracımız geri kaçıyor..durmuyor..!

Bunu İzmir de birkaç yokuşda trafik müsaitken bizzat denedik ..test ettik..Kendi aracımızda...şaşırdık...Araç yokuş aşağıya kaymaya devam etti.Ne biçim otomatik vitestir bu?

Sizlerden ricam buna benzer bu arac kullananlarda da şikayet var mı? Aramızda bu sebeple şikayetçi olan var mı? Olduysa bu otomatik vitesdeki ilginç sorunu çözebildiler mi?

Aracı yaklasık 28-29 gündür kullanıyoruz.Daha 500 Km dahi olmadı.Pırıl pırıl sıfır bir arac...Ama bu otomatik vites deki alışılmadık sorun canımızı sıktı.

Haberlerinizi bekliyorum.

• fiorino otomatik vites alacak arkadaşlara acil uyarı.ARABA RAMPADA GERİ KAÇIRIYOOOOR.ben aldım çok pişmanım.anlamadım nesi otomatik.bana bu rahatlığı yaşatmayacaksa niye 2000 tl fazla verdim.servise götürdüm bunlar böyle artık avrupa bile bu sisteme geçti yakıt daha az alışırsın diyor.arabayı rampada geri kaçırmadan kullanmak mümkün değil.ama arkadaki araca vurmamak mümkün ! nasılmı?
    1.rampada durdunuz.hemenn el firenini çekin araçtan inin,arkadaki aracı uyarın.benim fio otomatik vites arabam geri kaçırıyor,şöyle 5-10 metre geriye gidin deyin(en güvenilir yol)
    2.el fireniyle kalkın
    3.sol ayak firene basılı sağ ayak gazda kalkış şekli(badanaj yapar ama olsun)
    4.vurana kadar kaçırın vurunca duracağı için rahat kalkarsınız..yukarıdaki 3 maddeyede gerek kalmaz.
    not:benim kullanma kılavuzu dışında bir yöntem varsa lütfen bana bildirin.ve bu konuda fiat müşteri hizmetlerine 4442255 e şikayet formu doldurun.

• Yaklaşık bir yıldır fiorino otomatik vites kullanıyorum çok ama çok memnunun daha önce de toyota MMT (oda yarı otamatikti) kullanmıştım,fiorinonun yarı otamatiği ondan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.En azında yokuşlarda vites karıştırma yapmıyor ve vites geçişleri daha az kasıntılı ve seri .
    Avantajları:
    1-Düz vetisden daha az yakıyor(özellikle E modunda)
    2-O çubukla habire oynamanıza sol ayağınızlada tepişmeye gerek kalmıyor.
    3-sağ kolunuz ve sol ayağınız devamlı boşta kalıyor.
    4-Baskı balata yıpranmıyor.
  • Sunway arkadaşım fio hayırlı olsun, kasko olayını iyi araştır, detaylar önemli, 500TL diyen de çıkar ama kaskonun kapsamı ne, ben allianz'a Aralık ayında yaptırdım, Full kasko, 700 küsürlü bir fiyat çıkardılar, daha sonra eşim öğretmen olduğu için biraz indirim falan sanırım 550TL ye geldi, ama sadece fiyata bakma, marka, fiyat ve teminat kapsamını iyi araştır öyle karar ver, sonra üzülürsün, bu garanti olayı gibi hiç bişi kasko kapsamına girmez verdiğin para da boşa gider. Herkese kazasız günler.
  • Yorum resim video aksesuar forum fiorino hakkında herşey fiorino fun club da

http://www.fiorinofunclub.com
  • Çok menmunuz tavsiye ederiz
    Tüm fiorino severleri sitemize bekleriz
  • Fiorino mu almak istiyorsunuz?

hele bi de Otomatik Vites Fiorino mu almak istiyorsunuz?

o zaman hayatınızın en büyük hayal kırıklığına kendinizi hazırlayın.

2 gün önce aldım ve daha servisten çıkmadan arıza yaptı, vites atmıyordu, ayrıca fren lambaları da sürekli yanıyordu.

neyse tekrar servise girdik.

şimdide 100km üzerinde giderken akıl almaz bir ses alıyor içeri, bunun için de işim olmadığı bir gün servise gideceğim.

Bu arada Fiorino Otomatik vites falan değil, sadece sanki sizin yerinize başka birisi vites atıyormuş gibi vites boşluğunu hissediyorsunuz. acayip kasılıyor araba.!!!??

son olarak ta, otobanda giderken sanki göbek atar gibi sallıyor. lastik havalarını kontrol etmeyi unutmayın!! bu da eh işte az da olsa kesiyor ama sallama hiç kesilmedi.

eğer peşin alsaydım, yarın satardım
  • 2004 clio seymbol kullanıcısıyım bende fiocu olmak ıstıyorum ama bu fiolar husısı olarakmı gecıyor yoksa kamyonetmı mtv si ne kadar bide K belgesı fılan gerekıyormu heryıl muayne ıstermı sonradan hususı oluyormu bu araclar nasıl oluyo bı cevap yazan olursa memnun kalıcam
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: TALHA0716

2004 clio seymbol kullanıcısıyım bende fiocu olmak ıstıyorum ama bu fiolar husısı olarakmı gecıyor yoksa kamyonetmı mtv si ne kadar bide K belgesı fılan gerekıyormu heryıl muayne ıstermı sonradan hususı oluyormu bu araclar nasıl oluyo bı cevap yazan olursa memnun kalıcam
    tesekkurler

1- Kamyonet olarak geçiyor.
    2- MTV 648TL
    3- K belgesi gerekmiyor (ticari amaçla kullanmayacaksınız)
    4- Her yıl muayene gerekiyor (kamyonet olduğu için)
    5- Bu araç zaten HUSUSİ (Ruhsatta Araç Tipi:Kamyonet Kullanım Şekli:Hususi yazmaktadır. yani ikisi farklı şeyler. Ticari otomobil de var)
    6- Keyifli bir araçtır

• Arkadaşlar merhaba ben KASTAMONUdan hüseyin 2010 emotion fiom var ben arabadan çok memnunum ama yokuşlarda pek istekli gitmiyor. NEVŞEHİRde bi arkadaşımdada var o chip taktırmış 75 bg olan motor 90 bg çıkmış gidiş çok farketti diyor ama ben biraz tedirginim acaba motora bi zararı olur mu ? bilgisi olan varsa bana yardımcı olabailirmisiniz.. şimdiden teşekkürler..

YENİ FİAT FİORİNO COMBİ
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.