Şimdi Ara

Yeni Ford Focus Trend (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
9.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tercih meselesidir , ilk mesajımdada bence daha mantıklı dedim zaten.
    Sadece öneride bulundum
  • 2 sefer focus aldım, birisi 2009 model titanium tdci 109 bg 2. si ise geçen ay aldığım 2010 model trend 115 bg benzınlı..

İkisi arasında donanım farkını sorarsanız bence pek önemli farklılık yok.. En azından benım için hiçbir önemi olmayan donanımlar.. Yağmur sensoru cart curt gıbı sacma sapan sensorlere zaten ıhtıyac duymuyorum , onun dışında ihtiyaç duyulabılınıcek tek donanım alaşım jant olsa gerek .. Bunuda 600 lıraya pıyasadan teğmin edebılıırm..

4 cam otomatik , 6 hoperlor , cd calar , klima bana yeterlı olan donanımlardır , Titaniuma falan hiç gerek yok 2 tane oyuncak için bildiğin para tuzağı..

Al 0 focus bin güle güle 2. el alıpda orasında omu var burasında bumu var diye keşke 0 alsaydım dıye düşünmene gerek kalmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

Kimse Sıfır araç almazsa sende 2.el alamazsın

Ben her zaman için demedim , şu devirde almak mantıksız dedim.
    0 aracı alıpta 4-5 yıl binmeyeceği sürece şuan 0 aldığı araçtan zarar edecektir.

Örnek olarak kendi aldığım araç.

2010 model ve daha 10.000 km olmadı araç. Ford'un sitesinde alıntı yaparak aracın 0 fiyatını yazıyorum ;

Yeni Focus Titanium 5K 1.6 109PS TDCi

46.225,00 TL 42.120,00 TL 41.210,00 TL

Peşin para olarak verirseniz 41.210 TL aracın 0'ı.

Aynı aracı 2010 model ve 9000 küsür km'de 37.800 TL'ye aldım.

Araç 0 ayarında hiç bir farkı yok , sadece ford bayiisinden bizzat kendim almadım aracı

Noterde satış masrafı, emniyette ruhsat masrafı, sigorta masrafı, 2. el arabaya sonuçta bi baktırayım dersin onu yaptın, en iyi ihtimalle yağını değiştirdin v.s derken 1.000 1.500 tl gitti bu fark için ben olsam sıfır alırım ama arkadaşlarında dediği gibi tabiki kişiye kalmış tercih.

• Bak gördüğün gibi kullanıcılar benim fikrimde şaka bi yana az miktarlar için Sıfır araç almak mantıklıdır bana göre de...Sıfırın kokusunu ve koltuğuna sadece siz oturmanız ve herşeyiyle ilk siz karşılaşmanız önemli.....2.el de araçların neden budkar erken satıldığı çok önemli...tanıdık olmadığı sürece güvenmek zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper145

2 sefer focus aldım, birisi 2009 model titanium tdci 109 bg 2. si ise geçen ay aldığım 2010 model trend 115 bg benzınlı..

İkisi arasında donanım farkını sorarsanız bence pek önemli farklılık yok.. En azından benım için hiçbir önemi olmayan donanımlar.. Yağmur sensoru cart curt gıbı sacma sapan sensorlere zaten ıhtıyac duymuyorum , onun dışında ihtiyaç duyulabılınıcek tek donanım alaşım jant olsa gerek .. Bunuda 600 lıraya pıyasadan teğmin edebılıırm..

4 cam otomatik , 6 hoperlor , cd calar , klima bana yeterlı olan donanımlardır , Titaniuma falan hiç gerek yok 2 tane oyuncak için bildiğin para tuzağı..

Al 0 focus bin güle güle 2. el alıpda orasında omu var burasında bumu var diye keşke 0 alsaydım dıye düşünmene gerek kalmaz..

böyle düşünmenize üzüldüm....okdar insan ve müh.ler o teknojileri üretmek için nekadr uğraştılar siz para tuzağı yabana atıyorsunuz...Benim silecek kolum hep otomatikde far'ım da hep otomatikde...Hiç bir zararını görmedim aksine Bi elim sadece vitesle meşgul bilmem anlatabildim mi?

C.C. ile seyehatimi ayağım yorulmadan ve çift taraflı klimamla biri donarken biri pişmiyor...Ufak tefek faydalar bunlar...gerisini yazmama gerek yok

• sadece beygirine bakıp arabaları karşılaştırmanız doğru olmaz dizelde silindir hacmi önemli ben corsanın 90 beygirliğini aldım millet astra da alıyor 40 milyar verip aynı motoru kötü olamaz diye düşündüm .araç uzun yolda süper yokuş mokuş dinlemiyor vites 6 ya atıyorsunuz ve bir daha vitesi değiştirmiyorsunuz ama gel gör ki şehir içinde ilk vites tamamen ölü araç kamyon gibi kalkıyor ,2000 devirin altına düşmek zorunda kaldığı virajlarda sıkışık tarfikte tamamen ağırlaşıyor bana işkence gibi geldi iki ay sabredemedim ama sakin kulllanan biriyseniz sorun yok zaten sattığım kişiye dedim performansını beğenmedim diye adam bana çok bile dedi .1.5 megan 80 beygir megane kullandım araçın hızlanmasıda iyi devirini korumasıda iyi focus 1.6 trend 105 beygir trend kullandım focusda da ilk kalkış biraz yavaş ama focusun asıl sorunu vitesleri çok sert geçiyor .titanyumda bu durum biraz düzeltilmiş diyorlardı.

• 1.6 90 hp turbo dizel motor focusu rahat kaldırıyor şüpheniz olmasın
  • Bizde geçen ay aldık. 90 hp trend ve gayet yeterli bir araç ayrıca donanımı da gayet yeterli bence. Gösterge ışıkları çok hoş bide.
  • 2-3 ay önce fiestayı incelemeye gittik arkadaşımla.Çok beğendik.HEmen yanındada focus vardı.Ama nedense focus daha kalitesiz görünüyordu kaportasından tutun iç mlzemeye kadar.Fiesta daha tok ve diri görünüyordu.Arada ben ciddi fark gördüm.

Daha sonra bayideki çalışana sordum focus yanlış hatirılamıyorsam ispanya yada finlandiya da yapılmıştı.Fiesta da almanyada üretilmişti.Acaba diyorum aynı markanın 2 aracının üretim yerinin farklı olması bu denli kalite yi etkilermi.Bir B diğeri C sınıfı olmasına rağmen.
  • Etkilemez...ayrıca sizin zıttı görüşe sahip çok kimse var
  • O halde arkadaşla ben yanıldık. İkimizde aynı fikirdeydik.
  • quote:

quote:

2 sefer focus aldım, birisi 2009 model titanium tdci 109 bg 2. si ise geçen ay aldığım 2010 model trend 115 bg benzınlı..

böyle düşünmenize üzüldüm....okdar insan ve müh.ler o teknojileri üretmek için nekadr uğraştılar siz para tuzağı yabana atıyorsunuz...Benim silecek kolum hep otomatikde far'ım da hep otomatikde...Hiç bir zararını görmedim aksine Bi elim sadece vitesle meşgul bilmem anlatabildim mi?

C.C. ile seyehatimi ayağım yorulmadan ve çift taraflı klimamla biri donarken biri pişmiyor...Ufak tefek faydalar bunlar...gerisini yazmama gerek yok

Sayın uA_Y_C_A ;

Dediğim gibi BENCE gereksiz donanımlar , Yağmur yagdığında sileceği elimle kaldırırım sanki kolummu yorulucak veya farımı hava karardığında kendım yakarım .. Benim için gereksiz donanımlar sizin için belki hayat memat meselesi olabilir , Ayriyetten çift taraflı klima işini arka taraf için olan ayak havalandırması ile çözüyorum..

Dediğim gibi tamamen kendı fikrim , Sizin için önemli olan bu donanımlar , Benim gibi sadece işten eve evden işe giden birisi için fazla önemli değil...

Ayriyetten şunuda belirteyim , 2. el full focusa , 0 boş focusu herzaman tercih ederim ancak param yetiyorsa 0 ın fulunu almakta tabikide fayda var , Görünüşü bile daha güzel duruyor ancak dediğim gibi benim için olmazsa olmaz donanımları bulunmadığından bana trend daha mantıklı gelıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 1 Aralık 2009; 16:56:27 >

• görüşünüze herkes saygı duyuyor...

Keyifli Odaklanmalar
  • quote:

quote:

konuyu bilgi amaçlı okurken gözüme çarptı bu cümle! acaba insan ve mühendis ayrı yaratıklarmıdır, arada bir sınıf farkı mı vardır arabalar gibi ? marka fanatikliği yanında meslek/etiket fanatikliği de görmek üzücü. umarım bu cümle sadece yazım hatasıdır, mühendis dediğiniz insan da(sanırım şu an okulunda okuyorsunuz) okul bitince iş arayacak, bulduğu işi de maaş karşılığı yapmaya çalışacak biridir, her mühendis mucitmiş ve insanlığı büyük bir problemden kurtaracakmış gibi yüceltilmesi gereksiz bence(mesleğimi/etiketimi vererek bende etiketleme yapmak istemiyorum:edit) önemli olan insan olabilmek, selamlar saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorillis -- 7 Aralık 2009; 16:48:41 >

• ben onu ayrım anlamında yazmadım tabiki de....üretim aşamasında sadece müh yok manasında aslında mütevazilikten yazdım...saygılar
  • Arkadaşlar yeni katıldım bilginize baş vurmak istiyorum 2010 model focus benzinli 1,6 trend fiyatlarından haberi olan 34000 tl fiyat çekiliyor uygunmudur???
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.