Şimdi Ara

YENİ GSM OPERATÖRÜ GELİYOR.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
7
Favori
13.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .Türko.

quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

quote:

Orijinalden alıntı: KAZ

Virgin Mobile gelene kadar BIMCell malı götürecek gibi.

Ben ve çevrem 3 ay önce Vodafone'dan BIMCell'e taşındık, hepimiz memnun....

bimcell candır

bimcell canandır

Kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Orijinalden alıntı: .Türko.

quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

quote:

Virgin Mobile gelene kadar BIMCell malı götürecek gibi.

Ben ve çevrem 3 ay önce Vodafone'dan BIMCell'e taşındık, hepimiz memnun....

bimcell candır

bimcell canandır

Kesinlikle.

o kadar iyi mi hakkaten?

• quote:

Konuya biraz açıklık getirmek isterim.

Türkiye'de bildiğimiz 3 farklı GSM operatörü (MNO) var. Bu yıllarca bildiğimiz bir konu, bir yenilik yok.
    Fakat geçen aylarda Vodafone'den büyük kazıklar ve ilgisizlik görünce hattımı BIMCell'e taşıdım ve şu ana kadar da memnunum. Bu çerçevede şu bilgiye ulaştım.

MVNO (Mobile Virtual Network Operator) adıyla bir operatör grubu var. Bunlar GSM operatörlerinin altyapısını kullanarak hizmet sunmaktadır. FutbolTakımıCell'ler bu tip sanal operatördür (MVNO). Bunlara ülkemizde bir de BIMCell katılmış oldu.

MVNO'lar konusu Türkiye'de Maliye Bakanlığı'nın çifte vergilendirmesi nedeniyle yıllardır bir türlü gelişemedi. Yani MVNO şirketi üzerinden bir telefon görüşmesi yaparsanız Bakanlık vergisini hem MVNO'dan hem de MNO'dan almaktadır. Oysa MNO üzerinden görüşürseniz sadece bir vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bundan dolayı yıllardır kimse Türkiye'de MVNO işine girmek istemedi ve girenler de pişman oldu.

Yakın zamanda Maliye Bakanlığı hatasını gördü ve çifte vergilendirmeyi kaldırdı. Artık önümüz MVNO için açılmış oldu.

İngiliz Virgin Mobile dünya'daki ilk ve en büyük MVNO şirketidir ve 10 farklı ülkede bu şekilde çalışmaktadır. Virgin Mobile, Türkiye'ye de gelip MVNO şeklinde çalışması konusunda Turkcell'e görüşmeler yürütüyor. Yani Türkiye'ye yeni bir sanal operatör gelecek gibi. Turkcell de geçtiğimiz yıllarda çok sayıda müşteri kaybetmesi nedeniyle bu konuya çok sıcak bakıyor.

Bir başka örnek; BIM marketlerinin anası olan Almanya'daki ALDI marketler zinciri de yıllardır ALDI Talk adıyla MVNO şeklinde operatörlük yapmaktadır. Aldi'nin cep müşteri sayısı 2010 yılında 5 milyon kişiyi bulmuş. Almanya'daki 112 milyon cep hattının yaklaşık 60 milyonu MVNO'larda kayıtlı. MVNO'lar sayesinde görüşme ücretleri adım adım düşmüş ve hizmet çeşitliliği de artmış Almanya'da. MVNO üzerinden görüşmenin dakikası 2004 yılında 35Cent'ten 2012 yılında 1 Cent'e (yani dakikası 2,4 kuruş) kadar düşmüş durumdadır.

Örneğin şu an ALDI Talk'ın aylık 20 Euroluk (yaklaşık 48 TL'lik) konuşma paketi ile 2000 dakika her yöne görüşebiliyorsunuz veya 2000 SMS atabiliyorsunuz. Ayrıca 500 MB'e kadar 3G hızda, 500 MB'yi aşınca GPRS hızda sınırsız internet erişimi hakkı veriyor. Eğer karşı taraf da ALDI Talk tarifesinde ise görüşme ve SMS gönderme sınırsız oluyor. Bunlar şu an Türkiye'de hayal edebileceğimiz tarifeler....

Sonuç olarak şu an garipsediğimiz bir konu, yeni olduğu için garip gözükmektedir, fakat önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki yaklaşık 66 milyon cep hattının yarısına yakını MVNO üzerinde görüşme yapacaktır diye düşünüyorum. Yani MNO'lar doğrudan müşteri kaybetmeye ve MVNO'lar kazanmaya başlayacaktır. Sonuçta da kazanan, yeni tarife ve özelliklere kavuşan, tüketiciler olacaktır.

Bir duyuma göre BIMCell müşteri sayısını 21 Mart 2014 tarihine kadar (2. yıldönümü) 1 milyon müşteriye ulaştırmayı hedeflemiş.

Bence kesinlikle yenileri de gelecek.
    Bu çok önemli bir piyasa ve şu an Türkiye'de abone başına cep telefonu ile aylık görüşme süresi ortalma 299 dakika.

AB'nin en cep gevezesi İspanyollarmış (ayda 247 dakika), ancak onları dahi açık farkla geçmiş bulunuyoruz.

Bu kadar çok konuşmamıza rağmen fiyatlar AB fiyat ortalamasının üzerinde hala. Örneğin Almanya'da ALDI marketi cep görüşme ücreti olarak 2,5 kuruş/dk almaktadır. Türkiye'de en ucuz olan BIMCell'de dahi bu fiyat 10 kuruş/dk.

Yani kazancı yüksek bir pazar var Türkiye'de.

Türkiye'deki 3 MNO engel olmazsa (örneğin Turkcell eskiden yıllarca Vodafone (ondan önce Telsim) ve Avea'yı engellemişti, son birkaç senede bu ikisi toparlanabildi) birçok MVNO gelir Türkiye'ye.

• NERDE KALDI HANİİ
  • Mvno lar candır 21 lık tarıfe daha bı candır 250dk 250sms 250mb net tahhutlu 21lıra grup ıcı sınırsız mesaj ve sınırsız gorusme bılgınıze kurumsal harıc tum tarıfelerı bılıyorum ama bu 21lık tarıfeler tam sevgılılere gore sınırsız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juske

Mvno lar candır 21 lık tarıfe daha bı candır 250dk 250sms 250mb net tahhutlu 21lıra grup ıcı sınırsız mesaj ve sınırsız gorusme bılgınıze kurumsal harıc tum tarıfelerı bılıyorum ama bu 21lık tarıfeler tam sevgılılere gore sınırsız

hangi tarife bu?
  • Gsmobıle fenercell kartalcell tscell hatlarında 21lık tarıfe

• VE YENİ BİR MVNO:

PTTcell:

http://www.pttcell.com.tr/

Yine Avea'nın altyapısı kullanılmaktadır:

Tarifesi:

Pttcell’lilerle 3000 dakika

Yurt içi her yöne 5 dakikası 30 Kuruş

SMS 30 Kuruş/Adet

Standart İnternet 0,50 TL/100 kb

Aylık tek seferde en az 20 TL yükleme ile yukarıdaki fiyatlar geçerlidir.

Kanımca BİMCell'i tahtından edebilecek bir tarife değil, ama yine de hayırlı olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZ -- 29 Ocak 2013; 22:42:05 >

• Ayrıca Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 29.01.2013 günü PTTcell hakkında bilgi verirken şunu demiş:

"5 dakika 30 kuruş devam etsin. Ama bir de 2 dakika 10 kuruş, olursa bu iş tadından yenmez."

Bakan Yıldırım BİMCell'in yaptığı atılımı görüp pastadan pay kapma ya da BİMCell'in payını düşürme peşinde herhalde.

• Merakla bekliyorum.yeni bir operator gelsin sanal olsun gerçek olsun farketmez.yeni gelen operatorün müşterisi olmak istiyorum

• BIMCELL bayilik veriyor mu?

sanal olarak gelirse bayilik verir mi yoksa taraftarcell gibi bağlı olduğu şirketin bayilerinde mi satılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the best or nothing

BIMCELL bayilik veriyor mu?

sanal olarak gelirse bayilik verir mi yoksa taraftarcell gibi bağlı olduğu şirketin bayilerinde mi satılır?

Vermez.Zaten Bim market için bile bayilik vermiyor.

• Geliyor mu virgin?

• quote:

Orijinalden alıntı: the best or nothing

Geliyor mu virgin?

Vallahi 6 ay önce haberlerle ortalığı bir heyecanlandırmışlardı, ancak ondan sonra bir haber çıkmadı.

AB krizi nedeniyle herhalde askıya alınmıştır. Ancak çok şükür biz AB üyesi olmadığımız için kriz bize uğramadı, ondan dolayı gelmelerinde bir sıkıntı yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

Orijinalden alıntı: inexo

quote:

Orijinalden alıntı: simurg9492

Fazladan bir lisansın devletin kasasında olduğunu biliyoruz. Şimdi bu adamlar bu rakamı verirlerse bizimkiler de babalar gibi satar bu lisansı

büyük bir firma gelse iyi olur rekaber açısından o2 vs

tr.m.wikipedia.org/wiki/Richard_Branson

virgin sirketler grubu kucuk bir sirket degil;ama att,o2 gibi operatorlerin gelmesi rakabet ve hizmet kalitesi acisindan daha iyi olur.
    belki bizde 49 dolara iphone,motorola atrix hd sahibi olabiliriz bu vesileyle

Bundan iyisi şam da kayısı.

• Konuyu horttlatıyorsunuz,
    Gelişme var diye bakıyoruz

• Sinirsiz 1mbps yapsin bugun oraya gecerim

• Bimcell candir fakat sinirsiz neti olsa kanka olacaz

• Vörcin gelecekse hic gelmesin. Bulundugu ülkede hic sevilmeyen bir operator.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.