Şimdi Ara

Yeni Honda Jazz 2009 (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
44.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bnde yeni Jazz lanandanım :)) alalı 1 ay oldu 950 km yol yaptım,gelecek hafta 1000 bakımına giderim kısmetse..
    arabamdan çok çok memnunum iyiki Jazz almışım :)

jazz sahiplerine ufak bi sorum var :)

gaz pedalından ayağımı çektiğimde araç 1sn kadar daha devirleniyor sanki pedal geç geri geliyor gibi..
    sizlerde de durum aynı mı ? teşekkürler.

not:araç motor daha yeni olmasına rağmen km de 20 krş yakıyor(şehir içi).benzin lt fiyatı mazot ile aynı olsa aynı değerli yakalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamerkan -- 15 Mayıs 2009; 10:15:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: game_360_TR

gaz pedalından ayağımı çektiğimde araç 1sn kadar daha devirleniyor sanki pedal geç geri geliyor gibi..

Ben öyle bi şey hissetmedim.
  • Merhaba arkadaşlar.

Bende bu aracın joy 1.4 modelini almak istiyorum.Ancak kafama takılan bir nokta var , yardımcı oalbilirseniz memnun olacagım.

Yokuşlarda bu araç nasıl bir performans gösteriyor ? ( Manuel vites )

Yardımlarınızı bekliyorum , teşekkürler...
  • Yeni Jazz Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı.
    Detaylar için:
    http://www.euroncap.com/results/honda/jazz/358.aspx
  • quote:

Orjinalden alıntı: juniortom

Merhaba arkadaşlar.

Bende bu aracın joy 1.4 modelini almak istiyorum.Ancak kafama takılan bir nokta var , yardımcı oalbilirseniz memnun olacagım.

Eğer manuel vites alırsan performans konusunda kesinlikle sizi mahçup etcik bu tarz bi araca göre fazla bile performansı var.Yüksek devir çevirmeniz durumunda vtec kendini gösteriyor ve çok rahat 120-130 lara çıkıyorsunuz ıkınıp sıkılmadanTabi sonuçta kişiye göre değişebilir bişey bu fakat 1.4 motor araçdan beklentiniz çok fazlada değildir diye düşünüyorum ama aracıma binen herkes geneldede arkadaşlarım hiç beklenmedik bi performansı olduğunu söylüyorlar.

• quote:

Merhaba arkadaşlar.

Manuelde sıkıntı yok ama ishift hakkında hayli şikayet var Jazz forumlarında.
    Ayrıca bütçenizi sorlayıp fun almanızı öneririm. Joy alanların aklı Fun'da kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 28 Mayıs 2009; 18:27:33 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

yokuş mu ? vtec motor yokuş filan dinlemiyor vala bastın mı tokatlıyor :)) 1500 km oldu aracım,rodaj süresi için ilk başlarda fazla basmadım ama şimdi 4000-4500 devire kadar çıkartıyorum,parçalar tanışsın artık iyice birbirleriyle :) gözün kapalı al derim ama bulursan mutlaka Fun+ al :) birtek cam tavana içim gidiyor gerisi öenmli değil bnm için.. diğer ayrıntılar zamanla yapılcabilecek şeyler..

ayrıca yavaş yavaş aracın aksesuarlarıda gelmeye başladı bayilere.. yalnız fiyatlar biraz uçuk :)
    el freni arka tarafındaki 2 gözün iptali ile komple değişim yapılarak kol dayama sordum geçenlerde,aksesuarları paket haline getirmişler.
    kol dayama ile ön arka tampon ve kapı çıtaları ile 600 TL fiyat verdiler..
    krom ön panjur arka pancur ve yan kapı direkleri fiyatı 650 TL
    ilk başta kol dayama ile başlamak istiyorum geri kalanlarıda yavaş yavaş hallderiz inş.. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamerkan -- 29 Mayıs 2009; 8:52:22 >

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.

yokuş mu ? vtec motor yokuş filan dinlemiyor vala bastın mı tokatlıyor :)) 1500 km oldu aracım,rodaj süresi için ilk başlarda fazla basmadım ama şimdi 4000-4500 devire kadar çıkartıyorum,parçalar tanışsın artık iyice birbirleriyle :) gözün kapalı al derim ama bulursan mutlaka Fun+ al :) birtek cam tavana içim gidiyor gerisi öenmli değil bnm için.. diğer ayrıntılar zamanla yapılcabilecek şeyler..

ayrıca yavaş yavaş aracın aksesuarlarıda gelmeye başladı bayilere.. yalnız fiyatlar biraz uçuk :)
    el freni arka tarafındaki 2 gözün iptali ile komple değişim yapılarak kol dayama sordum geçenlerde,aksesuarları paket haline getirmişler.
    kol dayama ile ön arka tampon ve kapı çıtaları ile 600 TL fiyat verdiler..
    krom ön panjur arka pancur ve yan kapı direkleri fiyatı 650 TL
    ilk başta kol dayama ile başlamak istiyorum geri kalanlarıda yavaş yavaş hallderiz inş.. :))

Acaba bu hava çıkışlarının etrafına taktıkları metal plaka ve cam otomatiklerinin olduğu yerdeki plastikler için olan aksesuarların fiyatı ne kadar bi bilginiz varmı?

• quote:

Orjinalden alıntı: omerf

Acaba bu hava çıkışlarının etrafına taktıkları metal plaka ve cam otomatiklerinin olduğu yerdeki plastikler için olan aksesuarların fiyatı ne kadar bi bilginiz varmı?

hava çıkışlarının etrafındaki çerçeve ayrı satılan bir parça değil,hava çıkışı tamamen değiştiriliyor yani standart gelen parçayı tamamen çıkartıp çerceveli olan parçayı takıyorlar..fiyatını sordum ama pek aklımda kalmadı ama 350-400 tl arası gibi bi fiyat söyledi galiba arkadaş.

cam otomatiklerindeki aksesuarların hiç mevzusu geçmedi..HONDA CEM i arayarak düşündüğünüz aksesuarların fiyatlarını öğrenebilirsiniz,gayet ilgililer müşteriye karşı..
  • Jazzcı kardeşler, forum baya bi yavaşlamış.. 11-12 gündür "tık" yok.. Jazz fiyatları alıp başını gidince hepinizin keyfi kaçtı sanırım Haksız da değilsiniz hani.. Ben de yeni Jazz'ı uzun zamandır (piyasaya çıkmadan çok önce) takip eden, Jazz'a sempati duyan biriydim.. Ancak Honda Türkiye'nin fiyat politikası ve özellikle kriz (ötv) fırsatçılığı yapması Jazz'dan soğumama neden oldu ve Jazz'ın tercih listemde gerilere düşmesine yol açtı..

umarım Honda TR fiyat politakasını gözden geçirir.. son zamanlarda üst üste yapmış olduğu insafsız zamları geri çeker.. ya da kendileri kaybeder.. forumdan anladığım kadarıyla birçok kişi siparişleri iptal ettirmiş.. bence çok da iyi yapmışlar iptal ettirmekle.. kapora alıp 1-2 ay öteye gün verip o arada da "nasıl olsa birsürü sipariş ve kapora aldık, zamları geçirelim" mantığı ile bir yere varılamaz toplu tepki verelim kendimizi soydurmayalım arkadaşlar

• quote:

bnde yeni Jazz lanandanım :)) alalı 1 ay oldu 950 km yol yaptım,gelecek hafta 1000 bakımına giderim kısmetse..
    arabamdan çok çok memnunum iyiki Jazz almışım :)

jazz sahiplerine ufak bi sorum var :)

not:araç motor daha yeni olmasına rağmen km de 20 krş yakıyor(şehir içi).benzin lt fiyatı mazot ile aynı olsa aynı değerli yakalar.

Jazz sahiplerine sormuşsun ama i20 sahibi olarak ben de aynı şeyi farkettim.. başlangıçta rahatsız olmuştum bu durumdan ancak sonradan alıştım, planlı ve "iyi" yapılmış birşey gibi geldi bana.. benim tahminim; vites geçişleri sırasında motorun devirden düşmesini önlemek için gazdan ayağımızı çektiğimizde 0,5/1 sn kadar daha gaz desteği otomatikman devreye giriyor ve motoru 3000 devir civarında tutuyor.. (bu sürenin, tahmini vites geçiş süresi olarak ayarlanmış olduğunu düşünüyorum)

Ayrıca Jazz ile ortak ve garip gelen başka bir durum daha tespit ettim aracımda: havalandırma kanalını ön cam konumuna getirince klima otomatikman devreye giriyor. sonra kendim kapatmak zorunda kalıyorum klimayı (klimanın çalışmasını istemediğim durumlarda)
    Yeni Jazz ı kullanmadım ama Barış Purut beyin blog'unu uzun zamandır takip ediyorum(son zamanlarda fazla bişey yazmasa da..) Barış bey, sayfasında şöyle birşeyler yazmıştı: "klimayı devreye sokmadan havalandırmayı ön cam konumuna getirmeyi başaramadım.. klimayı açmadan herhangi bir camı hafif açarak, havalandırmayı da ön cama yönlendirerek taze hava almaya hakkım yok mu??" havalandırmayı bu şekilde kullanmayı ben de çok severim
    (Barış bey, otomatikman devreye giren klimanın havalandırma konumu ayarlandıktan sonra kapatılıp kapatılamadığı konusunda birşey yazmamış..)

*** yeni nesil araçlarda, ÖN CAM konumu "buğu çözme" modu gibi değerlendirilmiş olduğundan otomatikman klimanın devreye girmesi sağlanmış diye düşünüyorum..
    *** aynı şekilde gaz pedalındaki durumun da yeni nesil araçlarda "yeni bir düzenleme/ayar" olabileceğini tahmin ediyorum..

Farklı firmalarda, -bize garip gelen-aynı durumların mevcut olması otomobil dünyasındaki yeni algı ve düzenlemelerin birer sonucu diye düşünüyorum..

farklı düşünce ya da kesin bir bilgisi olan varsa mesajlarını bekleriz..

• yüksek fiyatlarından ötürü Jazz dan vazgeçen ve alternatif araç arayışında olan arkadaşlara, (-önyargılı yaklaşmayacak olanlara-) B segmentini didik didik incelemiş ve tercihini yaparak yaklaşık 1 aydır aracını kullanmakta olan biri olarak i20 yi tavsiye ederim.. inceleyin değerlendirin, gidin test sürüşü de yapın.. beğeneceğinizi tahmin ediyorum.. Donanım, motor ve fiyat olarak Jazz dan çok daha geniş bir yelpazeye sahip.. sizi hangisi cezbederse onu alabilirsiniz.. Jazz daki gibi tek motor ve 2 standart donanıma mecbur kalmazsınız en azından.. sizi tatmin edecek donanım seviyesini çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz.. en donanımlı manuel şanzımanlı benzinli versiyon 29 bin lira liste fiyatıyla sizi fazlasıyla tatmin edecektir.. ayrıca Jazz a göre daha düşük devirde max.güç üreten (100PS/5500 d/d) ve yine daha düşük devirde Jazz'dan fazla tork üreten (137NM/4200 d/d) gerçek bir 1.4 motor olan (1396 cc.) i20 motoru performans bakımından Jazz'dan aşağı kalmaz.. (Jazz: 1339 cc. malum..)

baz donanım bile beni tatmin ettiği ettiği ve ekonomik açıdan kendimi daha fazla zorlamak istemediğim için şahsen 1248 cc.lik motoru tercih ettim.. şimdilik oldukça memnunum.. umduğumdan daha iyi bir performans ve yakıt tüketimi sunuyor.. i20 ile ilgilenen arkadaşlar olursa i20 KULÜBÜ başlıklı forumdan soru sorabilirler. ben ve diğer arkadaşlar seve seve yardımcı olmaya çalışırız..

herkese sağlıklı mutlu günler, kazasız trafik, arızasız araç dilerim..

• herkese iyi günler

aşağıdaki ilandaki jazz'ı almayı düşünüyorum

sizlerinde tavsiyesini almak istedim

aracın km'si çok düşük ve elite donanım ama 2003 model

fiyatını hakediyor mu, sizlerinde görüşünü almak istiyorum

daha ucuza bulabilir miyim?

http://www.sahibinden.com/tiptronik_son_roff_lu-72WQQaXQQ14720806WQQpXQQdisplayitem
  • temiz gözüküyor ve fiyatı da uygun.
    2003 ES+CVT

50bin km. de. Doğruysa kaçmaz.

ama iyi baktırmak lazım: kazası falan var mı? motor/şanzıman problemsiz mi?

bir diagnose'li ekspertizle alınabilir.
  • fena değil gibi.. güvendiğin bir yere götürüp incelet aracı.. CVTli model olduğundan motorda kolay kolay sıkıntı olacağını sanmam.. ancak şasi ve kaportaya iyi baktır.. CVT de sorun olmadığından da emin ol.. CVT de bi sıkıntı varsa uzak dur.. başına çorap örebilir CVT sorunu varsa.. araçta herhangi bi sıkıntı yoksa bu fiyat "alınabilirlik sınırında" bence.. bi arkadaş, bi ara satacak olduydu 2004 Elite aracını(km.si de az idi).. 20 den fazla istiyodu bildiğim kadarıyla (güya Honda bayisi 20 vermişmiş de vermemişler) ben de o fiyatı verdilerse hiç düşünmeden verin dedim netice= satamadılar ki o muhabbet geçen seneydi. şimdi kriz ortamı var, ÖTV indirimi var ..
    üstelik bu dediğin araba 1 yıl daha yaşlı.. tüm bunları düşününce 1000 TL daha fiyat kırdırabilirsin gibi geliyor bana.. zaten galericinin yazdığı fiyat pazarlıklı fiyattır genelde 17'ye alabilirsen piyasaya daha uygun olacak bence..
    *** tüm araçlar için internetteki fiyatlar şişkin oluyor genelde.. herkes bişey yazıyor ama satabiliyor mu?? önemli olan bu.. genelde yazılmış olan fiyatlara aldanma kesinlikle.. onlara bakarsan 18 bu araba için çok uygun gelir insana ama gerçek öle değil.. yeni kasa Jazz ilanları da gördüm.(daha yesyeni aracı neden satıyolarsa) adam yazmış ilana 2009 JAZZ FUN 33.000 TL.. ihitiyaçtan acil satılık diye not düşmüş bi de Honda bayisinden sıfır km aracı daha ucuza alırsın o yüzden netteki fiyatlara aldanma..

quote:

Orjinalden alıntı: willerdem

herkese iyi günler

aşağıdaki ilandaki jazz'ı almayı düşünüyorum

sizlerinde tavsiyesini almak istedim

aracın km'si çok düşük ve elite donanım ama 2003 model

fiyatını hakediyor mu, sizlerinde görüşünü almak istiyorum

daha ucuza bulabilir miyim?

http://www.sahibinden.com/tiptronik_son_roff_lu-72WQQaXQQ14720806WQQpXQQdisplayitem

• cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim

haftasonuna kadar satılmazsa, 17000 çıkacağım son rakam olur ve almayı düşünüyorum

umarım muayene'de falan sorun çıkmaz, artık bende araba sahibi olurum

4 aydır uğraşıyorum artık kafayı tırlatıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ehhalil

Jazzcı kardeşler, forum baya bi yavaşlamış.. 11-12 gündür "tık" yok..

Hepsi jazzcikardesler.com'da yazıyor çünkü
  • quote:

Orjinalden alıntı: sofokles2000

bir jazz sahibi olarak foruma 2 kere üye olmak için başvurdum..
    ilkinde belki nick name imi beğenmediler dedim o yüzden kabul edilmedim die düşündüm..
    2. sinde üye olmadan evvel forum destek mail adresine bir posta gönderdim,işte bu bnm 2. kez üye olmak için başvurum olacak
    ilkini değerlendirmeye almadınız gibilerinde bir mail attım..

ama ne üyeliğimin kabulu nede gönderdiğim postaya bir cvp aldım..
    başka nasıl bir yol izlemeliyim ? önerisi olan

jazz sahiplerinin çok samimi bir ortam oluşturduğu süper bir forum olmuş gerçekten..
    üye olamasamda arada bir misafir olarak girip konulara göz gezdiriyorum..

• quote:

quote:

bir jazz sahibi olarak foruma 2 kere üye olmak için başvurdum..
    ilkinde belki nick name imi beğenmediler dedim o yüzden kabul edilmedim die düşündüm..
    2. sinde üye olmadan evvel forum destek mail adresine bir posta gönderdim,işte bu bnm 2. kez üye olmak için başvurum olacak
    ilkini değerlendirmeye almadınız gibilerinde bir mail attım..

ama ne üyeliğimin kabulu nede gönderdiğim postaya bir cvp aldım..
    başka nasıl bir yol izlemeliyim ? önerisi olan

jazz sahiplerinin çok samimi bir ortam oluşturduğu süper bir forum olmuş gerçekten..
    üye olamasamda arada bir misafir olarak girip konulara göz gezdiriyorum..

Tekrar başvuru yapıp başvurduğunuz nickname'i bana bildirir misiniz? Nickname'de adınızı kullanın.

• quote:

Tekrar başvuru yapıp başvurduğunuz nickname'i bana bildirir misiniz? Nickname'de adınızı kullanın.

pm gönderdim size tşklr.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.