Şimdi Ara

YENİ ibiza ve YENİ polo KARARSIZIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar öncelikle herkese slm bayramınızı kutlarım, b segment arac almayı planlıyorum ,polo ve ibiza arasında kararsız kaldım ibiza tasarım olarak polo dan daha estetik duruyor etkiliyeci yanı var velakin iç mekanda kullanılan malzeme polodan bir gömlek düşük gibi yeni ibizalar 1.2 TSI DSG şanzıman olarak aralık ayında satışa sunulacak fiyat olarak 34 civarı olur dediler polo ise malum 1.4 85 hp dsg düz atmosferik motor olarak satışta bu iki araç arasında kendine münhasır artıları da var ekisleride benim için önemli olan özellikle iç mekanda mıcırlı asfaltta tıkırtılar varmı yol sesi fazlamı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla...

• iç kalite olarak polo bir tık önde, ses konusu b sınıf araçların hepsinde vardır, ben olsam boşline polo alacağıma dolu dolu ibiza alırdım.
  • slmlar.kimiferhat anladığım kadarıyla 1.4 leon kullanıcısısın.hiç ibizayı test etme fırsatı bulabildinmi?yani ikisini karşılaştırabilirmisin?teşekkürler.
  • kullanma fırsatım olmadı fakat, yabancı sitelere biraz bakındım, 1.2 tsi 105 hp dsg ibiza 0-100 olarak benim araçla aynı 9.7 malum ibiza daha hafif bir araç. zaten tsi araçların tork olayı beni bitiriyor, benim araç 200 nm 1500 devirde verirken ibiza 1.2 tsi ise 175 tork 1500 devirde veriyor, tork olayının düşük devirde vermesinin nasıl bir his olduğunu biliyormusun bilmiyorum ama tsi ibiza dururken polo kesinlikle alınmaz.
  • İki aracı tüm detayları, sürüş karakterlerini test etmiş biri olarak: 5 Üstünden

Konfor: Polo 5 / İbiza 4
    Yol tutuş: Polo 4 / İbiza 5
    Donanım: Polo 1 / İbiza 4
    Yalıtım: Polo 5 / İbiza 4
    Motor/Performans: Polo 3 / İbiza 5 (1.4 Polo 0-100: 12,1sn 6 litre karma tüketim vs 1.2 TSI İbiza 0-100: 9.7sn 5 litre karma tüketim)
    Tüketim: Polo 3 / İbiza 5
    +____________________________
    Polo 21 / İbiza 27

Ben olsam kesinlikle ve kesinlikle İbiza alırdım...
  • Evet ibiza donanım olarak hem motor hemde dsg şanzıman kombinasyonu ile cezbediyor insanı peki araç içinde özellikle belirli km de sonra plastik tıkırtıları oluyor mu bulundugum yerde hep mıcırlı arnavut kaldırımı gibi yollar var fikirleri için herkese sonsuz teşekürler ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güvengolfv -- 18 Kasım 2010; 19:20:16 >
  • Hangi araçta tıkırtı olmuyor? Bu araba tıkırtı yapmaz diye bir kaide yok Polo da tıkırtı yapar İbiza da tıkırtı yapar Fiesta da tıkırtı yapar.

Sessiz tam konforlu neredeyse dış dünyadan eser yok gibi bir araba arıyorsanız zaten B ve C sınıfı sizi tatmin etmez Passat ya da SuperB bakacaksınız.

Tıkırtıya bu kadar takılırsanız bu bütçe ile alınacak hiçbir araç sizi tatmin etmeyecektir. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ha tıkırtı var tıkırtı var tabi İbiza'da abartacak kadar tıkırtı konusunda rahatsızlık var asla denilmez. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
  • Evet size aynen katılıyorum golf 5 aracımda tıkırtı sorunları bile mevcut C segementte bu problemler de oluyor malesef abartılcak düzeyde olmadıgına sevindim vw b u konuda bence seatta hep haksızlık edip nal toplattırıyor o güzelim tasarımlı araçlara iç mekanı birazcık kalitesi yüksek malzeme kullanılsa tadından yenmez SEATların bence ...
  • Bu arada super b yi yeni kasayı test etme imkanım olmuştu , ufak kasiste koca konsolun ortasından şak diye ses gelmişti hayret etmiştim
  • Polo'nun iç mekanda göğüste falan kullanılan malzeme kalitesinin İbiza'dan bir adım daha yüksek olduğu konusunda zaten hemfikiriz. Ama keşke malzeme kalitesiyle bitse iş. Bomboş 4 teker 4 koltuk 1 direksiyon giden arabaya asla o parayı vermem.

Tabii bu sizin tercihiniz ve kararınız, kendi fikirleriniz elbette ön planda olacaktır.

Ben 1.2 TSI DSG İbiza HB'in 35.000 civarı olacağını tahmin ediyorum.

1.2 TSI DSG İbiza HB'yi 35.000 liraya alıp 1.4 Comfortline DSG Polo'ya 35.700 verip alamayacağınız donanımlar:

- Yol bilgisayarı
    - Hız sabitleyici
    - 15' alüminyum jantlar
    - Elektrikli ısıtmalı katlanır yan aynalar
    - Dijital klima
    - Coming/leaving home
    - Direksiyondan mp3 çalar kontrolü

Hem 700 lira daha az ver hem bu donanımlara sahip araca bin hem de 1.2 TSI gibi teknoloji harikası bir motor ile performansın keyfini sür.

Bunlar varken malzeme kalitesini görmez gözüm. 20 sene binecek değilim zaten bu araca.

Hatta aradaki 700 lira farkla İbiza'ya ESP paketi ekletirim, birçok B sınıfı araçta bulunmayan ESP ile her daim güvenli yolculuklar yaparım.

• Sanırım Unuttugunuz Dönüşe duyarlı sis farlarını eklersek tam dolu donanımlı bir araç olur ama eminim kampanyalı fiyat olarak 33 civarı olacağını tahmin ediyorum polodaki indirim tsı motor gelicegi için bindirimden indirim olayına geçtiler ellerindeki 1.4 leri eritecekler mecburen performans beklentim var daha önce başıma gelmişti iç mekanı altından da olsa araç ivmelenmesi kötü olunca soğuyor insan bir süre sonra gözü görmüyor aracı hayrlısıyla 1.2 tsı dsg ler bir an önce gelir cok cok tesekür ediyorum degerli fikirleriniz icin ..
  • ben de aynı arabalar arasında kararsız kaldım.
    ibiza sportourer in 1.2 tsi dsg si style paketle 35500 e satılıyor ama
    ibiza hala 1.6 dsg satılıyor.

spotourer için ne dersiniz?
  • 1.2 TSI HB İbiza için beklemeniz lazım ama Sportourer'u hemen alabilirsiniz geldi bayiilere. İhtiyacınıza göre karar vermeniz lazım, sonuçta biri HB diğeri stationwagon tarzı bir araba.
  • yalnız iki firmada da araç olmadığını biliyorum. ibiza 1.2 dsg ye bizde baktık. fiyatı şu anda onlarda tam bilmiyorlar, 35 civarı diyorlar. ama elde araç olmadığı sipariş vermek lazım. o zamanda aracın geldiği tarihteki fiyatı geçerli olacak. hele yeni yıla kalırsa fiyat ne olur kim bilir. kalkıp bu aracın fiyatı 40 deseler o fiyattan almak zorunda kalırsınız. bu da bu tip firmaların uyanıklığı.
  • Arkadaşlar ne olursa olsun ibiza 1.2 dsg hb in fiyatı 33 civarı olacaktır diye tahmin ediyorum stylance donanımlı oda inşallah haftaya belli olur artık net fiyatlar
  • teknik açıdan yaklaşmıcam ama bence Polo Ibiza'dan daha yakışıklı duruyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.