Şimdi Ara

Yeni Intel Sisteme Isınma Turları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Conroe'ların resmi olarak 955 çipsetle ve hatta şu anda mevcut olan 975 çipsetle desteklenip desteklenmeyeceğini bilmiyorum. Ama olur da desteklerse neden olmasın?
  • Hayırlı olsun ozan ama eski sistemi ararsın.. Amd 64 ile 2700 mhz deki pi degerini 4280mhz de almıs, gerci rem timingleri yüksek etkisi var tabiki.. sıcaklık su sogutma olmasına ragmen overclock lu, idle 48c vay anam vay.. yazın ne edecek bu.. saka bir yana hayırlı olsun. bana göre su an icin amd halen power tabi 3-5 ay sonra ne olur bilinmez.. ama Conroe lerin gelecegi parlak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 24 Mart 2006; 15:59:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

Hayırlı olsun ozan ama eski sistemi ararsın.. Amd 64 ile 2700 mhz deki pi degerini 4280mhz de almıs, gerci rem timingleri yüksek etkisi var tabiki.. sıcaklık su sogutma olmasına ragmen overclock lu, idle 48c vay anam vay.. yazın ne edecek bu.. saka bir yana hayırlı olsun. bana göre su an icin amd halen power tabi 3-5 ay sonra ne olur bilinmez..

Amd opteron ve x2 serileri zaten süper seriler, ama tekrardan arayacağımı düşünmüyorum. Neden diyecek olursan artık ddr2'ye geçmek gerektiğini düşünmem ve de yeni çıkan presler ve çıkacak conroe işlemcilerin cazibesi beni şu anda intel'e doğru yöneltti.

Dediklerine gelecek olursak, işlemcinin 48 derece olması, prescott çekirdekli olan bu işlemci için çok önemli bir sıcaklık değil, amd gibi düşük sıcaklıklarda çalışmıyorlar biliyorsun ki bu işlemciler. Süper pi zamanı konusuna gelirsek, öncelikle zaten zamana kasmadım, amacım stabil mi değil mi 1m için onu bulmaktı. Ayrıca zaten prescott serisi 1m testinde amd kadar başarılı değil, tabi bunda ramlerin de dandik olmasının rolü var. Corsair 5400UL'ler gelince bu hızlarda testleri yinelerim. Ram ve işlemci zaten yakında yolcu olur, idarelik ikisi de anlayacağın

• İlk önce işlemcin iyi çıkmış. 1.45 civarında 4.2 ghz yapması güzel gerçekten.Günlük kullanabilirsin.Soğutma için fazla masrfa yapmana gerek de yok.Şimdilik idare etmek için imzamdaki soğutucudan alabilrisin.45 ytlye imzamdaki sistemi idle 28 load 40 c tutuyor.DEfault voltaj ve 3.75 ghz (250 fsb de). Benchler için zaten sende su soğutma veya o tarz iyi bişey vardır. Anakartın 1003 biosunu update et ve HYPER PATH özelliğini chipset menüsünden aktif et. Sistem oc.li iken resetlersen 2-3 sn kapatıp açar.Bu tüm P5LD2'lerde aynı.OC.yi kaldır normal resetlenir.Hatta bu o kadar aşmışki direk kasadan reset tuşuna bas gene kapatıp açar oc.li ise.Bu anakarta bundan sonra iyi bir 631 veya iyi bir 930 takıp çok güzel oc. sonuçları alırsın.INTEL diyorum iyidir

• quote:

Orjinalden alıntı: X

İlk önce işlemcin iyi çıkmış. 1.45 civarında 4.2 ghz yapması güzel gerçekten.Günlük kullanabilirsin.Soğutma için fazla masrfa yapmana gerek de yok.Şimdilik idare etmek için imzamdaki soğutucudan alabilrisin.45 ytlye imzamdaki sistemi idle 28 load 40 c tutuyor.DEfault voltaj ve 3.75 ghz (250 fsb de). Benchler için zaten sende su soğutma veya o tarz iyi bişey vardır. Anakartın 1003 biosunu update et ve HYPER PATH özelliğini chipset menüsünden aktif et. Sistem oc.li iken resetlersen 2-3 sn kapatıp açar.Bu tüm P5LD2'lerde aynı.OC.yi kaldır normal resetlenir.Hatta bu o kadar aşmışki direk kasadan reset tuşuna bas gene kapatıp açar oc.li ise.Bu anakarta bundan sonra iyi bir 631 veya iyi bir 930 takıp çok güzel oc. sonuçları alırsın.INTEL diyorum iyidir

arkadaşın anakartı p5wd2 premium yanlız ona 1003 biosu olmaz.

• Dediğiniz gibi amd den bi yaprak daha kopmuş herne kadar meraktan olsada yeni makina ile limitleri alt üst etmeni bekliyoz ahhh vapo ahhh............ İntel camiasına hoş geldin
  • İNTEL POWER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzm@n -- 24 Mart 2006; 19:30:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

275 üstünde biostan açmayı hiç denemedim zaten. Yalnız bazen AI Booster'dan bir anda çok abandığın zaman fsb'ye restart istiyor alet. Sen dediğin için 275 üstünde boot etmeye pek çalışmadım. Aslında 300 fsb ile açmaya çalıştım ama windowsa girmedi alet. Ya ramler 300 mhz'de 4-4-4-15'i kaldırmadı veya voltaj az geldi. 1.50 volt ile tam girerken takıldı, 1.55 volt ile de mavi ekran çıktı. İlk günden ben de fazla kasmak istemedim açıkçası, daha yeni tanıyoruz sistemi ne de olsa Hele bir corsair 5400 ul'lerim gelsin, o zaman süper pi zamanı da gelişir sanıyorum

biz selbal ile 275 üzerinde rahat boot ediyoruz böyle bi sorun varmıki.abimdede var ayrıca oda 280 *15 kullanıyo biostan ayarlı.sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plakton -- 24 Mart 2006; 19:41:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rabesantrata

arkadaşın anakartı p5wd2 premium yanlız ona 1003 biosu olmaz.

olsun o da 0606 versionunu yukler
  • 0606 biosu yüklü zaten
  • Son durum
     Yeni Intel Sisteme Isınma Turları
  • Ozancım, hayırlı olsun.

Yanlız avatarı ve imzayı bir zahmet değiştirelim canım, hadi güzelim hati

Güneyli şişko, hişş sana diyom, bak gördünmü bütün adamları teker teker geçiriyom intele, sana da bir paket hazırladım, gel bir görüşelim
  • Teşekkürler Mete, hadi bir değişiklik olsun dedik, yalnız işlemci de hiç fena değilmiş, gittikçe açılıyor
  • Ozan abi, sistemin stabilitesi ve oyunlarda ki performansı nasıl ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

Ozancım, hayırlı olsun.

Yanlız avatarı ve imzayı bir zahmet değiştirelim canım, hadi güzelim hati

Güneyli şişko, hişş sana diyom, bak gördünmü bütün adamları teker teker geçiriyom intele, sana da bir paket hazırladım, gel bir görüşelim

abi benim için yazlık bi paketin var mı bu konuda hazır?

• Anlamıyorum sistemleriniz bu kadar çok upgrade edicek parayu nasıl temin ediyorsunuz. biz en az 3 sene aynı işlemciyi ramları kullaniyoruz. Özel üretilmiş cpu lar felan yokmu, mesela ısı meselesini yoketmek için bütün bağlantıları altından yapılmış işlemciler felan. altın olsa bütün iç bağlantıları işlemcinin ondan sonra ısı yapabilecek sadece yüksek dirençli yarı iletken kalıyo. birde şöyle bir şey duydum. normal sayılabilecek hızlı bir sisteme. sadece boot olabilen 4-5 tane ucuz terminal bağlıyorlarmış ve termillerin sadece işlem yapma kapasitesini kullaniyorlarmış. optik bağlantılı eternet kartlARI FELAN. böyle bir işlem bilgisayardaki her türlü işlemi hızlandıyormu acaba. bilen varmı? yada kullanim alanları nedir.
  • Henüz oyun v.s oynama şansım pek olmadı ziwro, ama kötü olacağını tahmin etmiyorum.
  • Ozan bey böyle güzel ve yeni platformlarda sizi görmek gerçekten süper yeni sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

Henüz oyun v.s oynama şansım pek olmadı ziwro, ama kötü olacağını tahmin etmiyorum.

Kısa vadede Allah kısmet ederde bir daha sistem değişikliğine gidebilirsem İntel'e geri dönmek istiyorum, Conroe'ler gercekten çok etkiliyici perf. sahip.
  • 5400UL'lerim bu akşam kısmetse elimde olacak. Aynı hızlarda 1m testlerini yineleyip farkları görmeyi istiyorum bakalım ne olacak?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.