Şimdi Ara

YENİ IPHONE 4S 16 GB HAKKINDA İLGİNÇ BİR SORUN? (ÖNERİLERİNİZ) ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Life35

Birisinden telefon alırken herhangi bir şey imzalatmamız gerekiyormu? Mesela adam Turkcell'den kontratlı telefon alıp sonra açmadan birine satıp sonra kontratı ödemezse telefon kapanırmı?

bende sordum bu soruyu ama benim düşüncem şöyle.adama fatura olarak yansıtıyorlar .faturayı ödemezse haciz vs işlemi başlatırlar.zannetmiyorum telefonu kapatacaklarını.
  • Arkadaşım panik olmana gerek yok. Böyle bir şey mümkün değil. Değil Evkur feriştahı gelse kapattıramaz o cihazı. Ancak yukarıda bir arkadaş söylemiş. Asıl fatura sahibinden, kimlik fotokopisi ile beraber kendi el yazısı ile yazdığı satış yazısı al. Çünkü o istediği zaman "çalındı" diyerek yerini tespit ettirebilir. Allah korusun hakkında hırsızlıktan işlem bile yaptırabilir. O telefonu sana satan telefoncu mutlaka almıştır böyle bir kağıt. Git onu kendisinden al. Hatta satan adama ulaşabiliyorsan senin gözünün önünde bir daha yazıp imzalasın. Kafan rahat olsun. Evkur kapattıramaz kesinlikle o konuda rahat ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaylak98

1400 tl ye 4s nerden aldınız söylermisiniz merak ettim hemen alıcam.

Bende hemen alırım
  • bir arkadaşım evkurdan senet ile taksitli almış olduğu cep telefonunu 2 el olarak satın almak istiyorum fakat kafamı kurcalayan bir konu var yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler 

şayet satın aldığım telefonun taksitlerini arkadaşım ödemediği taktirde evkur tarafından telefonun kapattırılma durumu olabilir mi.. evkur müşteri hizmetleri ile görüştüğümde telefonun kalan borçlarının ödenmediği taktirde imel yoluyla telefonun kapattırılacağını ifade etti....nette araştırmalarımda net bir bilgi yok kimi kapanır diyor kimisi kapattıramazlar diyor kafam karışmış durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaynaci

bir arkadaşım evkurdan senet ile taksitli almış olduğu cep telefonunu 2 el olarak satın almak istiyorum fakat kafamı kurcalayan bir konu var yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler 

şayet satın aldığım telefonun taksitlerini arkadaşım ödemediği taktirde evkur tarafından telefonun kapattırılma durumu olabilir mi.. evkur müşteri hizmetleri ile görüştüğümde telefonun kalan borçlarının ödenmediği taktirde imel yoluyla telefonun kapattırılacağını ifade etti....nette araştırmalarımda net bir bilgi yok kimi kapanır diyor kimisi kapattıramazlar diyor kafam karışmış durumda 

Evkur ne yapabilir diye düşündüm,bunlar faturalı mal satıyor,yani satıcı onlar sense alıcısın adam imei nasıl kapatabilir,o fatura kendi adlarına olmalı savcılıga ..... imei numaralı cihaz çalındı diye bildirip,telefonu öyle kapattırabilir,yani onlar kendileri alıcı sana ayrıca fatura kesiyorlardır,ama faturası alıcı adına ise alıcı btk başvurup anında açtırabilir,bu yöntem değilde söyle yapabilirler,kayıt ediyorlardır cihazın imei bilgisini,15 haneli numara zaten giderler sırf borcu ödemedi diye,başka bir imei atılabilen cihaza sizin iphone imei atıp,sizin orjinal cihazınızı klon durumuna düşürüp kapattırabilirler,aynı imei 2 cihazda olamaz kapanır yani,bunuda aşarsınız elinizde faturası varsa gene btk başvurup sadece kullandıgınız hatta açtırabilirsiniz,hani başka ne yapabilirler ? evkur yada benzeri yerler zaten yasal tefeci konumunda,borcu ödemeyip evini 3 5 adamla basıp üstü kapalı tehdit ettiklerini dahi duydum,bulaşmamak en iyisi böyle adamların orda burda savcıda tanıdıkları vardır,imeiden yerini bulup zorla cihazı alabilirler vs. hani en uç noktası bu geldi aklıma,yasal olarak borcu ödemessen en kötü icra mahkemelerinde sürünürsün,icra gelir vs. uğraştırırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

quote:

Orijinalden alıntı: kaynaci

bir arkadaşım evkurdan senet ile taksitli almış olduğu cep telefonunu 2 el olarak satın almak istiyorum fakat kafamı kurcalayan bir konu var yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler 

Evkur ne yapabilir diye düşündüm,bunlar faturalı mal satıyor,yani satıcı onlar sense alıcısın adam imei nasıl kapatabilir,o fatura kendi adlarına olmalı savcılıga ..... imei numaralı cihaz çalındı diye bildirip,telefonu öyle kapattırabilir,yani onlar kendileri alıcı sana ayrıca fatura kesiyorlardır,ama faturası alıcı adına ise alıcı btk başvurup anında açtırabilir,bu yöntem değilde söyle yapabilirler,kayıt ediyorlardır cihazın imei bilgisini,15 haneli numara zaten giderler sırf borcu ödemedi diye,başka bir imei atılabilen cihaza sizin iphone imei atıp,sizin orjinal cihazınızı klon durumuna düşürüp kapattırabilirler,aynı imei 2 cihazda olamaz kapanır yani,bunuda aşarsınız elinizde faturası varsa gene btk başvurup sadece kullandıgınız hatta açtırabilirsiniz,hani başka ne yapabilirler ? evkur yada benzeri yerler zaten yasal tefeci konumunda,borcu ödemeyip evini 3 5 adamla basıp üstü kapalı tehdit ettiklerini dahi duydum,bulaşmamak en iyisi böyle adamların orda burda savcıda tanıdıkları vardır,imeiden yerini bulup zorla cihazı alabilirler vs. hani en uç noktası bu geldi aklıma,yasal olarak borcu ödemessen en kötü icra mahkemelerinde sürünürsün,icra gelir vs. uğraştırırlar.

açıklamalar için teşekkürler telefonun borcunu arkadaşım ödeyecek ben sadece peşin verip 2. olarak telefonu alacağım dediğim gibi endişem ya arkadaşım telefonun kalan taksitlerine ödemediği halde karşılanabilecek sorunları için kafam takılmıştı.. telefonun faturası arkadaşım üzerine kesilmiş kendisi bir başvuru yapmadığı sürece telefon kapatılamaz diye düşünüyorum diğer durum ise klonlama yaparak telefon kapatılabilir bunu yapmaları durumda suç işlemiş olmazlar mı kaldiki senetler üzerinde işlemi başlatılır sadece aklıma gelenler bunlar harici bir şey gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaynaci -- 15 Mart 2013; 15:22:16 >

• chnyncli C kullanıcısına yanıt
    Telefon kapandı mı kardrsim ? @chnyncli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hort
  • hort ?
  • Bende merak ettim hikayenin sonunda telefona ne oldu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon kapandımı arkadaşlar bilen var mu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.