Merhabalar. Csgo da daha yüksek fps almak için işlemci değiştirdim ancak eski işlemcimden daha kötü performans veriyor. İnternette araştırdım lakin bi çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Eski işlemci: pentium e6500 (35 40 fps) Yeni işlemci: c2q q9550 (15 20 fps) Anakart: foxconn g31mxp Ram: 3gb ddr2 Gpu: radeon r5 230 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni işlemcim eskisinden daha kötü performans veriyor..
-
-
q9550, e6500'e benzemez daha çok çeker sağlam ısınır ya soğutamıyorsun ısınıyor hızını düşürüyor ya e6500'e oc yapıp q9550'e yapmıyorsun ki hızının zaten biraz daha düşük olması lazım q9550'nin oyun mhz istiyor çekirdek değil ya da anakart kaldırmadı/bios güncelleme lazım ya da windowsa format atman lazım.
-
E6500 de çok ısınıyordu ama bi sorunu yoktu masaüstünde 60-70 oyunda 85 derecelere çıkıyordu. Q9550 nin ısısına da baktım onunda masaüstü 60-70 ama oyuna girince min 99 ve arada bir garip şekilde 4294967296 gibi bi sayı gösteriyor. Bios güncellemesi filan daha önceden yapmıştım. Anakart desteklememesi nasıl oluyor anlamadım çünkü anakartıma uygun olarak araştırıp aldım. Oyun açık olsa da kapalı olsa da cpu kullanımı %2 lere kadar düşüyor. Fan almayı zaten düşünüyordum sorun ısınmadan mı sizce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Minimum 99 derece mi işlemci. Senin onu hemen soğutman lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni işlemcinizi takarken işlemci üzerine termal macun sürdünüz mü ? Boşta 60 70 dereceler normal değil. Soğutucunuzu kontrol edin tam takılmamış olabilir. İşlemciniz çok yüksek sıcaklıklara çıktığı için performans kaybı yaşıyorsunuz. Birde 3 gb oyunlar için yetmez en azından 2 gb yada 4 gb daha ram eklemenizde fayda var.
-
Gözüm güç kaynağın yeterli mi ? Yetersiz güçten dolayı da olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fan almayı zateb düşünüyordum bi öneriniz varmı acaba 100 tlnin altında olursa güzel olur çok masraf etmek istemiyorum eski bi sisteme. Termal macun sürdüm ve fanı düzgün taktığıma da eminim. Sorun sıcaklık mı yani e6500 de 99 dereceyi görüyor oyundayken ama 10 20 fpsnin üstünü görüyorum. Format gerekli mi yeni soğutucu aldıktan sonra yoksa sadece soğutucu yeterli olur mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok eski işlemciler onlar. o.c yapmadan olmaz. o.c için soğutucu alman lazım. orta karar bi güncel soğutucu alsan işini görür.
-
Q9550 fena bir islemci degildir. Sizin sorununuz isinma kaynakli olmali. Diger deginecegim konu foxconn marka anakart sorun yumagi diye bilinir. İslemciyi yeterli ve stabil sekilde besleyemez ve quad islemciden verim almanizi onler.
Butce dahilinde en azindan p35 anakarta gecmeniz mevcut sistemde dahi cok faydali olur.bulmak zor olabilir ama.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski bi sisteme çok para yatırmak istemiyorum, aslında maddi durumum da yok anca bu işlemciyi aldım bi süre daha idare etmesi için ama şimdi de soğutucu çıktı. Anakart değişmezsem çok performans düşünü olur mu acaba. Çok yüksek oyunlar oynamayacağım zaten cs go da 80 90 fps olması yeterli benim için.
Maximum 100 tl bütçe ile oc yapmaya yönelik soğutucu önerirseniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbasch -- 5 Mayıs 2021; 13:10:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X