Selamlar. Bu gün itibariyle Enermax Chakra ve Glacial'in 650 Wlık PSU'sunu aldım. Şimdi içine yeni bir sistem kurmak istiyorum. Ben şöle bir sistem düşündüm.
AMD - PHENOM II X4 940 BE GIGABYTE - GA-MA790X-UD4 A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 1066 MHZ RAM SAPPHIRE HD4850 GDDR3 512Mb 256Bit WD 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black
Böyle bir 5 li için 1000 lira civarı bir para ayırdım Bir süre sonrada 23'' lik bi monitör almayı planlıyorum. Bu yüzden işlemciden biraz kısıp ekran kartına mı yüklensem. Yoksa İntelli bi sistem mi kursam. Veya hangi parçaları değiştirsem karar veremedim.
Bu konuda tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.
AMD - PHENOM II X4 810, yap işlemcini Ekran kartınıda GTX260 yaparsın çokda güzel sistem olur
quote:
Orjinalden alıntı: Jack_the_Ripper
Selamlar. Bu gün itibariyle Enermax Chakra ve Glacial'in 650 Wlık PSU'sunu aldım. Şimdi içine yeni bir sistem kurmak istiyorum. Ben şöle bir sistem düşündüm.
AMD - PHENOM II X4 940 BE GIGABYTE - GA-MA790X-UD4 A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 1066 MHZ RAM SAPPHIRE HD4850 GDDR3 512Mb 256Bit WD 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black
Böyle bir 5 li için 1000 lira civarı bir para ayırdım Bir süre sonrada 23'' lik bi monitör almayı planlıyorum. Bu yüzden işlemciden biraz kısıp ekran kartına mı yüklensem. Yoksa İntelli bi sistem mi kursam. Veya hangi parçaları değiştirsem karar veremedim.
Bu konuda tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.
hayırlı olsun öncelikle. önce sisteme karar verip ondan sonra sistemle psu alsaydınız daha güzel olurdu bence.
ram olarak ocz seçin bence. ekran kartı olarakda zotac serisinden ürünleri araştırabilirsiniz fikir olarak. hdd de seagate den şaşmamalı bence.
mesai bittiği için uzun model detayları veremedim kısaca yazmak zorunda kaldım. kusura bakmayın.
Yorumlar için Teşekkürler. Cgr24 Phenom 2 X4 810 güzelde Zotak Snergy için sistem içinden 60$ civarı bir eksiltme yapmam gerekiyor. Zira yazdığım 4850 128$ civarı birşey. Ben Phenom 2 X3 720 mi yapsam diye düşünüyorum. Bu şekilde bir düzeltme yaparsam Zotak ı alabilirim galiba. Yalnız X3 720 ile X940 arasındaki performans farkı aradaki fiyat farkına değer mi acaba?
Hülis Ramlar konusunda haklısın OCZ iyidir fakat fiyatları A data'ya göre biraz pahalı. Parçalar için dediğim gibi belirli parayı gözden çıkarttım daha fazlası beni zorlayabilir. A datanın bulunduğu fiyat aralığında bir Ram alabilirim veya dedğim gibi diğer parçalardam kısıp çıkan parayla bir ekleme yapılabilir.
Bide bu anakart var tabi anakartlardan fazla anlamam o yüzden bildik bişi olsun istedim ondan Gigabayte yazdım. O nasıl bir karttık acaba ondan da kısma yapılabilirmi ?
Şu sistem hem bütçene uygun olacak hem de istediğin performansı verdirecektir.