Şimdi Ara

Yeni Klimada Koku Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Altus alk 9070 klima aldım. Montaj yapıldı. İlk gün sabaha kadar sorunsuz kullandım ve memnun kaldım. İkinci gün akşam çalıştırdığımda çok keskin bir koku verdi. Organik bir kokudan ziyade, insanın genzini yakan kimyasal madde, plastik karışımı olan bu koku, klima sabaha kadar çalıştığı halde geçmedi. Üçüncü gün kapı ve pencereler açık şekilde hem saatlerce soğutma hem fan modunda saatlerce çalıştırdım. Koku hala devam ediyor. Çözümü nedir? Bu arada müşteri hizmetleri 10 gün sonraya randevu verdi. Bugün ürünü alalı bir hafta olmuş, cayma hakkını kullanım süresi dolmamış. Böyle devam edecekse, yani zaman içinde bu koku geçmeyecekse ürünü iade edebilirim. Zaten ölesiye nefret ettim. Bir daha altus/beko/arçelik/beko ürünlerini almak istemem.  

• Hiç mi arastirma yapmadan klima aldınız ! Klimada Beko , Arçelik , Vestel , Altus vb markalar asla önerilmiyor. İade edebiliyorsanız iade edin , Mitsubishi , Airfel , Toshiba , Daikin , carrier gibi markalardan birinden klima alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı klimalarda plastik malzeme üretiminde kullanılan malzeme kaynaklı kimyasal bir koku olabiliyormuş bir süre. Kalıcı olmadığı söyleniyor. Daha önce Bosch klimada yaşayanları da görmüştüm.

• Çözüm bulundu. Uzun zaman çalıştırmak gerekiyormuş. Isıtmada, soğutmada, sadece fan modunda çalışınca koku yavaş yavaş geçiyor. Ama bunu günlerce yapmanız gerekiyor, yani günlerce boş çalıştırmak gerekiyor. Tabii ki klimanın çalıştığı ortamda kimse bulunmamalı. İnsanı kötü etkiliyor.

• monur72 M kullanıcısına yanıt
    Bendede üç günlük Arçelik klima var malesef ilk gün koku yoktu sonraki günler var varmı bir cozumu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tapella6233 T kullanıcısına yanıt

Bir önceki gönderide çözümü yazdım.

• Peki siz bu uygulamayı yaptınız mı ? Saçma degilmi günlerce çalıştırmak .bende iki tane daha farklı marka klima var böyle sorun yaşamadım #monur72

• Evet uyguladım. Çünkü mecburdum. Adamlar 10 güne randevu verdi. BU arada montaj yapan elemanın cebini almıştım onunla da konuştum . Bir hafta çalıştır, geçmezse iç üniteyi değişeceğiz dedi. İçimden "bir hafta ney siktagtla!" dedim ama ya geri verip yeni ve başka bir marka alacaktım ve montaj gününe kadar bu sıcakta yatak odası klimasız kalacaktı ya da o randevu gününe kadar zaten bekleyecektim. Ben şanslıydım sanrım. Çalıştıkça o feci koku geçti. Kokunun Beko/Arçelik/Altus'a özgü kronik bir sorun olduğunu teknik elemanın konuşmasından çıkardım zaten.

• monur72 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Hocam eğer soğuk modda çalışırken bir anda kapatırsanız sonrasında bu şekilde bir koku oluşumu olabiliyor.

Soğukta çalıştırdıktan sonra kapatmadan önce normal fan modunda bir süre (ılık üfleyene kadar) çalıştırırsanız sonraki çalışmalarda kokunun azalacağını düşünüyorum. (Tabi ki nedenine de bağlı.)

Mesela benim Baymak klimamda bu soruna karşı aktif edilebilen anti küf özelliği var, kapattığınızda otomatik olarak 3dk kadar sıcak moduna geçirip çalıştırıyor öyle kapanıyor. O nedenle buradan kaynaklı olabileceğini düşündüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.