Şimdi Ara

Yeni Laptop Aldım,yanlış mı doğru mu karar verdim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni laptop aldım alırken hpyi hiç düşünmedim çünkü önceden problem yaşamıştım ama daha sonra dv7 nin sonuncusunu gördüğümde içime kurt düştü
    aldığım laptop bu;
    http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Sony-F23Z1E-BI-i7-2670QM-22Ghz-8GB-640GB-2GB-VGA-16-Win7-Premium-pmu55924.html
    kurt düşüren hp;
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/hp-b7r57ea-dv7-7110st-core-i7-3610qm-230ghz-8gb-2tb-173-dvdbrw-2gb-gt630m-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=62472
    fiyatları hemen hemen aynı ve bende değiştirsem mi soruları yaratan konu
    1)ekran hp nin daha büyük
    2)işlemcisi bir üst nesil
    3)bluray yazıcıda olması(vaioda sadece okuyucu)
    bunlar bende yeniden düşünmeye sebep veren konuları
    sayıların herşey demek olmadığını bildiğim içinde kesin vazgeçeyim diyemiyorum çünkü laptop işleyişlerinden ziyade elimdeki laptop un duruşu bile farklı

bunu yazmaktaki amacım farklı birilerinin görüşlerini almak lütfen mesaj yazarken en içten düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim gerçekten vaio"cu olmak yada hp taraftarı olmak tan değilde dürüst fikrinizi almak için sordum

buraya yazmamdaki sebepte hp yada sony forumuna yazıp taraflı görüş almak yerine tarafsız bir yere yazmak istedim burası olmasının sebebide kalabalık olması :D

• fiyat farkının byük ihtimal optilk sürücü ve ekran boyutundan olduğunu düşünüyorum
    edit:bildiğin gibi boyutuda işlevi kadar önemli :D bende s3 kullanıyorum ve s3 kullanmanın en büyük zevki diğer telefonları ekranın içine yerleştirmek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_GHoST-_-MaCHiNe_- -- 26 Ekim 2012; 22:26:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -_GHoST-_-MaCHiNe_-

fiyat farkının byük ihtimal optilk sürücü ve ekran boyutundan olduğunu düşünüyorum
    edit:bildiğin gibi boyutuda işlevi kadar önemli :D bende s3 kullanıyorum ve s3 kullanmanın en büyük zevki diğer telefonları ekranın içine yerleştirmek :D

17.3 ekran

http://www.hizlial.com/u30.001.1473.0137/msi-ge70-0nc-038tr-core-i7-3610qm-23ghz-8gb-750gb-2gb-gt650m-173-full-hd-freedos

• quote:

Optik Sürücü DVD Super Multi Sürücü ( Çift Katman )

her neyse konu fiyat değil zaten 3bin ödediysem daha ucuzları bi problem çıkarmaz benim asıl sorum bu 2sinin karşılaştırması
  • Sony nin donanımı iyi. Fakat ekran kartı fiyatına göre çok düşük bir model. Ayrıca üründe 3D mevcut. 3D ye de fazladan 1000 tl vermişsin. Aynı ürünün full hd olan modeli bimekste 2200-300 tl gibi satılıyordu. gt540m şimdilik oyunlar için yeterli. Fakat ilerleyen zamanlarda kart yetersiz kalacaktır. (ağır grafik isteyen oyunlar vs.) Yani ürün gereksiz pahalı. 3200 tl ye ekran kartı modeli gtx660m-gtx670-675m olan oyun modellerinden de alabilirdin. Asus G55 - Samsung NP700G7C vs. Hp ye gelince hp nin de donanımı iyi. Fakat ekran kartı gt540m in güncellenmiş hali. Aralarında çok az bir performans farkı var. Artısı ekran boyutu, işlemcisi, ram i. HP de çok gereksiz pahalı. Eğer geri vermeyi düşünüyorsan oyuncu serileri alternatif olabilir.
  • benim için problem olan kısımları ekran boyuıt farkı işlemci farklı

fiyatın 1000 tl artı olmasınıda zaten 2binlik laptop özelliklerine rağmen ekran boyut+optik sürücü+ bi kaç extra sony özelliklerine bağlıyorum ki o kısmında problemim yok dediğin gibi ekran kartının senelerce götürmeyeceğinin farkındayım ama benim asıl problemim işlemci farkı zaten istediğim özellik tipi bu ikisinde var fiyatı düşürmek istediğim bikaç özelliği alıyor örneğin ekran boyutu ve bluray arttırmak ise beni zorluyor dediğim gibi benim gördüğüm istek bağlamnda bu ikisi çeliştiriyor beni şu anda onun dışında sony den memnunum
  • HP > 3. nesil ivy bridge işlemci, onboard (dahili ekran kartı) intel hd grafik 4000 , 17.3''

Sony > 2. nesil sandy bridge işlemci, onboard (dahili ekran kartı) intel hd grafik 3000, 16.4'' , 3D

Aralarında uçuk bir fark yok. Sony daha avantajlı. HP deki ekran kartı da sadece gt540m in güncellenmiş hali. İşlemci olarak da 3. nesil biraz daha az ısınır- az enerji tüketir, biraz daha performanslı çalışır. İşlemci farkı bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.