Şimdi Ara

Yeni macbook'ların performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bir mac book almaya karar verdim de ama bu mac'lar nedense hep yavaş sistem özelliklerinde satılıyo. Benim şu an ki pc'im 2.4 ghz 6800xt. Ama macbook'lar 2.ghz ve 64 mb ekran kartı var. Ben şimdi macbook alırsam pc'ye göre daha düşük performans mı alıcam. Benim amacım performans değil ama sadece Adobe after effects ile uğraştığım için bir yavaşlama olmasını istemiyorum. Performans farkları nasıl olucak bunun hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

Cevaplarınıza ihtiyacım var

• hocam performans sadece mhz'e bağlı değildir. örnek vermek gerekirse, amd64 3000+ işlemci 1800 mhz hızında çalışmaktadır , ama p4 3000 mhz den daha hızlı bir işlemcidir, işlemcinin mhz olarak hızı tek başına bir şey ifade etmez,önemli olan içinde barındırdığı teknolojilerdir.

macbook lardaki core duo intel işlemciler senin şu andaki işlemcine baya bir fark atar.Hem çift çekirdekli hemde teknolojik olarak çok ileri bir işlemcidir, korkmana gerek yok.Piyasadaki en performanslı işlemcilerden diyebiliriz.
    ama aynı şeyi ekran kartı için söyleyemeyeceğim,macbook 13 inchlerde onboard intel gma950 ekran kartı var, onboard kartlar arasında iyi bir yerde ama oyunlarda seni ne kadar tatmin eder orasını bilemem.

macbook prolarda ati x1600 var, oyunlarda falan işini fazlasıyla görür.fiyat olarak daha pahalı tabiki.

----
    after effects ile uğraşıyorum demişsin, yalnız after effects in şu an universal sürümü varmı bilmiyorum, eğer universal değilse rosetta modunda çalışmak zorunda o zaman performans baya düşer söyleyeyim.
    ama shake 4.1 çıktı universal bende de var onu kullanabilirsin jet gibi çalışıyor.

not: after effects i bende öğrenmeye çalışıyorum, tutorial dvd lerinin indirdim total trainingden. sen ne iş için kullanıyorsun bir sakınca yoksa söyleyebilirmisin, film,reklam vb... yoksa amatörcemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 7 Temmuz 2006; 12:09:02 >

• Şu an öğrenci olduğum için sadece kişisel olarak after effect'i kullanıyorum. Visual effects ve film konularına aşırı meraklıyım. İlerde sinema için kendimi geliştiriyorum. Ve mac bilgisayarların görüntü işlerine daha yatkın olduğunu öğrendim o yüzden mac bilgisayarlara geçmeye karar verdim. Hollywood'da bir çok ünlü film şirketi mac bilgisayarlar kulanıyomuş. Ve geçmemin başka bir sebebi ise shake programı. Bu shake programında citroen'in dans eden arabası, dünyalar savaşı, görevimiz tehlike 3 gibi filmlerin compoiting'leri yapılmış. Performansı aynı olacağı için benim için macbook'ların sorunu yok. Param olsada mac pro alsam. cavapbıniçin teşekkürler
  • benim bilgisayarımın sistem özellikleri

2.5 Ghz celeron CPU
    512 MB DDRAM (333 Mhz)
    128 mb Geforce FX5200 (64bit)

acaba ben 13.3 inçlik yeni macbooklardan alırsam bir performans artışı görür müyüm bende photoshop üzerinde çalışıyorum vede 3Ds MAX lede uğraşacam.

işlemci olarak baya fark görürüm ancak ekran kartı onboard ve 64 mb şimdiki ekran kartlarına bakarsak 256 mb hatta 512 mb 64 ve onboard acaba biraz düşük değil mi yeni kartlarla değilde beni FX5200 ile karşılaştırırsak

RAM olarakta benimki gibi 512 ama sanırım onunki DDRAM2 bir fark gösterir mi ?
  • dostum verdgm lınke bakarsan apple ılgılı sorularını oraya yonelt daha yararlanabılrsn hem oralası oku belkı sorularının cevabını bulabılrsn

http://forum.donanimhaber.com/m_4947301/mpage_9/tm.htm

apple konularını bu lınkte toplarsak cok daha ıyı olur
  • berkay fx bende amatörce shake ve after effects ile uğraşıyorum, bende ileride film endüstrisinde çalışmak istiyorum,zor ama bir umut işte.rotoscoping,keying, ve color correction öğreniyorum şu sıralar . 3d işine hiç bulaşmadım :)

şu andaki bilgisayarınada istersen mac osx işletim sistemi kurabilirsin, ben öyle yaptım, shake 4.1 i orda çalıştırıyorum. mac kullanmayıda öğreniyorum bu arada.

after effects ve shake için intel gma950 kartı biraz zayıf kalabilir, macbook prolarda çok pahalı.abartı fiyatı var.birde macbook ların ekranı 13.3 inch biraz küçük yani.

kendi pc me yüklediğim mac osx den ekran görüntüsü:
    shake 4.1 universal sürüm,

Yeni macbook'ların performansı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 7 Temmuz 2006; 14:02:38 >

• ne kadar güzel bir tigeri pc üzerinde çalıştırmak ve görmek. çok hoş ya. her ne kadar sizlerden farklı programlarla uğraşsamda (freehand, illustrator, photoshop, quark) sonuçta ortak paydamız mac kullanmak. özellikle grafik tasarim sektörünün yanında, video montaj, ve üç boyutlu tasarımdada mac in üzerine çok iyi yorumlar duyuyorum ve seviniyorum. yakında bende bulaşmayı düşünüyorum bu 3 d işine bakalım elimize yüzümüze bulaştırmazsak
  • normal pc ye tiger nasıl kuruluyor acaba ?
  • Bir zamanlar onu pcnet dergisinde açıklamışlardı. Ama mac os'da window'un yavaş çalışması gibi windows'da mac os yavaş çalışıyomuş.
  • mac de windows un yavaş çalışması windows un emülatör ile kullanılmasıydı

PC de mac os un yavaş çalışacağını sanmam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.