Şimdi Ara

Yeni MBA aldim ama sorularim var ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gecen hafta 876 EUR'ya [Almanya] 13" Macbook Air [Early 2015] aldim. 128GB ve 4GB RAM, yani en düsük seviye. Apple'in sitesinde 1099 EUR.
    Suan'a kadar bir sorunum yok, hiz yönünden vesayre ... Ama RAM olayi kafama takiliyor. Sisteme baktigimda Safari acik oldugunda hemen hemen 1,80GB - 2GB RAM'i direk yiyor Macbook Air.
    Bana biraz fazla geldi aslinda.

Apple'in sitesinde Macbook Air 8GB ile 1219 EUR oluyor fiyati. Yani arada yaklasik 300-350 EUR oynuyor. Birde 256GB dedigimizde 1469 EUR'yu buluyor. Yani bu fiyata Macbook Pro alirim normalde.

Yani kisacasi 8GB almadigim icin ileride cok pisman olurmuyum?
    Söyle bir durum var. Yosemite'de bir sorun yok. Iyi calisiyor. Yakinda El Capitan geliyor. Performans yönünden daha iyi olacagi söyleniyor.
    Hal bu iken 8GB sart mi bana?

4GB pismanligi ne zaman baslar :)

Macbook Air almamin nedeni, Internet [Safari], Müzik [iTunes Music veya Spotify], Youtube. Arasira Pages, Mail.
    Yani Grafik, Video veya Foto calismalarim felan olmuyor. Oyunu genel olarak hic oynamam.

Bu arada Transcend Jetdrive Lite 130'da ismarladim 64GB'lik.

Yardiminiz icin simdiden tesekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplayabilecek kimse yokmu arkadaslar?

• Almadan önce burada sormuş olsanız 8 gb ram ile alın derdim şahsen. Ama şu an işinizi görüyorsa fazla takılmayın bence. Yüksek bellek isteyen işlerle de uğraşmadığınız için kısa vadede sıkıntı çıkarmayacaktır. El Capitan ile de performans artışı hissedersiniz. 4 gb ram ne zaman darboğaz yaratmaya başlar ona kesin bir cevap vermek zor, o yüzden eğer değiştirme gibi bir düşünceniz yoksa ve şu an da size yetiyorsa bence dert etmeyin
  • El Capitan'i siz kullandiniz mi? Yani Betasini? Suan icin memnunum. 3-4 sene gitse raziyim

• Kendim kullanmadım ancak beta süreci başladığından beri yorumları takip ediyorum, yorumların çoğunluğu olumlu. Genel performans, akıcılık ve kullanıcı deneyimi açısından çok şeyler katacağını düşünüyorum
  • Garantisi bittikten sonra ram upgrade yaparsınız. Kafayı takmanıza gerek yok 4gb güncel Os x için yeterlidir.
  • halog kullanıcısına yanıt
    RAM Upgrade yapilmiyor diye biliyorum!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.ye aldigim dersten yine kaldim
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mba pişmanlıktır bu saaten sonra mbp retinadan başka laptop alınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakulta85

Merhaba Arkadaslar,

gecen hafta 876 EUR'ya [Almanya] 13" Macbook Air [Early 2015] aldim. 128GB ve 4GB RAM, yani en düsük seviye. Apple'in sitesinde 1099 EUR.
    Suan'a kadar bir sorunum yok, hiz yönünden vesayre ... Ama RAM olayi kafama takiliyor. Sisteme baktigimda Safari acik oldugunda hemen hemen 1,80GB - 2GB RAM'i direk yiyor Macbook Air.
    Bana biraz fazla geldi aslinda.

Apple'in sitesinde Macbook Air 8GB ile 1219 EUR oluyor fiyati. Yani arada yaklasik 300-350 EUR oynuyor. Birde 256GB dedigimizde 1469 EUR'yu buluyor. Yani bu fiyata Macbook Pro alirim normalde.

Yani kisacasi 8GB almadigim icin ileride cok pisman olurmuyum?
    Söyle bir durum var. Yosemite'de bir sorun yok. Iyi calisiyor. Yakinda El Capitan geliyor. Performans yönünden daha iyi olacagi söyleniyor.
    Hal bu iken 8GB sart mi bana?

4GB pismanligi ne zaman baslar :)

Macbook Air almamin nedeni, Internet [Safari], Müzik [iTunes Music veya Spotify], Youtube. Arasira Pages, Mail.
    Yani Grafik, Video veya Foto calismalarim felan olmuyor. Oyunu genel olarak hic oynamam.

4gb yetermı yeter bu saydıkların dısında başka birşey yapmak ıstersen ozaman yetmıye bılır sanırsam yurt dısındasın ve turkıyede degılsın ssd uprage yapmada sansın var türkiyede parca bulmak zor orada kolay 64 gb almana gerek yoktu dıye dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlantıc -- 1 Eylül 2015; 13:07:55 >

• Ben Air kullanmıştım. 4Gb modeli. 4gb yetersiz kalıyor. Daha doğrusu Air modellerinde hep böyle sıkıntılar yapıyor. Macbook Pro Retina aldım 2015 modeli sorunsuz. En ufak takılma yok. air almak sıkıntıdır. El-Capitan'da arka planda çalışan programlar kısıtlanıyor. Ayrıca Metal arabirim kullanacağından sadece grafik birimine yüklenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtiMX4 -- 1 Eylül 2015; 16:51:10 >
  • atlantıc kullanıcısına yanıt
    Harici RAM takilmiyor biliyorum. Harici SSD takiliyormu?

• Air ve retina modellerinde ram ,pcı tabanlı SSD hepsi anakarta akuple. Yani değiştirme imkanı yok

• Bende öyle biliyorum. Yukarida ki arkadas SSD upgrade'den bahsetti de, o yüzden sordum.

• quote:

Harici RAM takilmiyor biliyorum. Harici SSD takiliyormu?

ram takılmıyor kardes sabıt ama ssd yükseltebiliyorsun oluyor
  • ram takılmıyor kardes sabıt ama ssd yükseltebiliyorsun oluyor

Yukarıda söylenen kısmen doğru; onun için hesabınızı yaparak davranın. Şöyle ki: özellikle Amerika2dan ve eBay üzerinden, orijinal Apple Laptoplardan bir nedenle "çıkma" ancak garantili (o bakımdan pek dert etmenize gerek yok...) PCI tabanlı SSD'ler (bunlara Flash Depolama Üniteleri desek daha doğru...) temin edilip SSD Upgrade yapılabiliyor. Ama eBay'den alım yapılması, getirtilmesi (gümrüğe takılmaması) biraz riskli bir durum. Ayrıca şu andaki fiyatlar da öyle çok ucuza değil...

Ancak late 2012-early 2013 model rMBP'lar (ve hatta MBA'ler) için Transcend veya OWC'den temin edilebilen 3. parti alternatif ürünler late 2013 modeller ve sonrası için hiç yok (olması da pek beklenemiyor; ben bizzat Transcend'le yazıştım bu konuda...).

RAM ilavesi ise pratik olarak imkansız... MB üzerinde yer yok!... (Ancak 4GB'lık RAM modüllerini sökecek ve yerine temin edeceğiniz [edebilecekseniz] 8GB RAM'leri "lehimleyeceksiniz" ve o MB üzerinde çalışacaklarına duacı olacaksınız...)

• quote:

Bahsettiğiniz kullanımda 4GB ram sıkıntı yaratmaz, keyifle kullanın. Bir kere pil süresi olarak efsane cihaz, ben cep telefonu gibi şarj et ve çıkar mantığı ile kullanıyorum 1,5 yıldır, gayet de memnunum. Şimdi baktım, 224 döngü olmuş pil. Ağır işler için zaten bu cihaz ile işiniz yok, her işi yapacak cihaz lazımsa o zaman macbook pro. Ben MBA ve desktop windows bilgisayar kullanıyorum aynı anda, gayet güzel bir ikili. SSD'li modeli olmadığı için iMac almaktan vazgeçtim, isterse 16GB RAM olsun.

• erciftci E kullanıcısına yanıt
    Evet akü bir efsane. Haftada bir kez sarj ediyorum sadece. Görünüm zaten müthis. Ben böyle tasarimi mükemmel olan baska bir cihaz görmedim.

Ayrica Transcend Jetdrive Lite ile ilgili bilgin varmi? Okudugum kadariyla, eger Jetdrive karti takili ise, ve MBA ile Standby'a gidip tekrar acarsaniz, karti bulmama gibi bir sikinti olusuyormus (Unmount).
    Ve bunun icin Transcend Toolbox var. Bunun yaninda Jettison ve Mountain var birde. Hangisini tavsiye edersiniz?

Dün Karti taktim, Transcend Toolbox install ettim ve ilk defa Fan sesini duydum. Gercekten kart ve programla mi ilgili ya da tesadüfmü bilmiyorum.
    Hem karti hem programi sildim. Bugün ses mes duymadim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta85 -- 5 Eylül 2015; 17:54:30 >
  • quote:

Ayrica Transcend Jetdrive Lite ile ilgili bilgin varmi? Okudugum kadariyla, eger Jetdrive karti takili ise, ve MBA ile Standby'a gidip tekrar acarsaniz, karti bulmama gibi bir sikinti olusuyormus (Unmount).
    Ve bunun icin Transcend Toolbox var. Bunun yaninda Jettison ve Mountain var birde. Hangisini tavsiye .......

Çok nadiren normal hafıza kartı takıyorum ben, telefona falan birşeyler aktarmak için. Onun dışında SD kart vb. şeyler hakkında bilgim yok maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.