Şimdi Ara

Yeni mezunum. Kariyer tavsiyesine ihtiyacım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir görüşmemi yaptım ve çok değişik bir tecrübeydi. Daha öncede görüşmeler yapmıştım ama onlar hep basit kalmıştı. Kullandığım frameworklerden ziyade Javanın temel yapısından sorular geldi ve beni zorladı çünkü o kadar profesyonel kullanamıyorum. Design pattern dan soru geldi. Agile scrum, birlaç algoritma üreterek pseudo kod yazmam istendi. Abstract, interface, throws, int vs Integer, Hashmap vs arraylist, veri yapılarından sorular, process vs thread gibi mimari sorular falan. Çok güzel deneyimde. İşe alınmasan dahi güzel oldu bu mülakat. Farklı olarak, Türkiyedeki benzin istasyonu kaçtır sorusu soruldu, çamaşır makinasının kapağı cam bulaşık makinası değil nedeni,soruldu. Hani bunların sorulma amacını biliyorum bende birşeyler söyledim. Spring framework ile ilgili bazı şeyleri söyleyip ne oldugunu söylemem istendi vs.

Bu ikinci görüşmem olan teknik mülakattı. Ücret konuşulmadı.

Bu konu altında paylaşıyorum ki başka arkadaşlara yardımcı olur belki.
    Varsa benim gibi arkadaşlar, görüşmeşerindeki detayları yazabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javacıı -- 23 Temmuz 2018; 23:59:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• imam maaşı 4500 polis maaşı 5000 araştırma görevlisi 5500 olmuş, 3000-3300 gibi rakamlar komik.. hele istanbul'da ev açacaksan kira, ulaşım, vs sefil olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 24 Temmuz 2018; 9:48:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş bu imam ne yapıyor da 4 bin lira maaş alıyor, lan bi ülkede imam mühendisten çok maaş alır mı, bu ne biçim düzen.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Şuan tüm gençlik hevesim kırıldı. Gerçekten üzücü bir yorum. Bu düzen neden böyle. Polisimiz çok daha iyisini alsın ancak teknoloji üreten insanlar çok ucuz çalışıyor. Üzülüyorum.

• Konu dışına çıkmak istemiyorum

Bir başka şirketle daha teknik mülakat yaptım. Bu mülakatım frameworkleri kullanıp kullanamamam ile ilgili değildi. Kısaca anlatıyorum; bir folder var, içerisinde N tane file var -baya bi vardı- , bu file’lar içerisinde yine N tane sayı var. Benden istenilen şey, bu folder içindeli bütün file’ların içindeki sayıların tek tek file olarak, en küçük en büyük toplam ve avarage değerlerini bulmam istendi. Tabiki zorlandım çünkü bu tarz şeyleri en son ikinci sınıfta data structure dersinde yapıyorduk. Üstelik sadece bir dosya için yapıyorduk. Ben bütün dosyalar için yapamadım, tek bir file için yaptım istenileni. Fakat değerlendirmede şunları söylediler. Algıritmam için belleği çok yoracağı söylendi çünkü ben sürekli file açıyordum. Bunlar bana çok yabancı geldi. Tabikide belleğin şişmesi falan bu tarz şeyleri biliyorum ama hiç kod yazarken dikkat etmedim hatta nasıl oluyor bilmiyorum. Üniversitede bunlar öğretilmedi. Dilin syntaxı oop yapısı data structure lar bigO falan teorik olarak anlatıldı. İş pratiğe gelince sınıfta kaldım diyebilirim. Bu görüşmemdede büyük tecrübe kazandım. Backend işinin cidden zor olduğunu kavradım. Hayırlısı diyorum. Ama genel dikkat ettiğim şey şirketler kullandığım teknolojilere frameworklere falan çok bakmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Öncelikle @mahoni_38 cok iyi yazmış. Yeni başlayan için 2k-3k maaş aralığı ücretlerin cok düştüğünü gösteriyor. İyi eleman olduğuna inanıyorsan en iyi seçenek Avrupa. Java Spring ile ufak ama orjinal bir proje yap, herhangi bir git sitesine koy, mümkünse bir proje daha yap, 2 farklı projeyi referanslarına ekleyerek Hollanda ve Almanyadaki iş ilanlarına başvur. Maaş beklentisi olarak da asgari x 3,5 yaz. CV'ni ingilizce olarak düzenlemeye şimdiden başla.
    2k-3k = Yeni Başlayan için. Bu adam Avrupada çalışacak kadar nitelikliyse yeni başlayan değildir. Ben adam üniversiteden mezun olmuş ve ilk defa sektöre atılmışı kast ettim. Dediğim gibi gönlüm ister ki 10k$ alsalar. Ancak gerçek şu ki yeni mezun bir geliştirici değer üretemiyor. Onun biraz işlenmesi öğrenmesi gerekiyor sonra gerçekten şirkete yararlı olmaya bbaşlayınca zaten maaşı değişir (değişmezse firma değişir :)) )

• quote:

Orijinalden alıntı: javacıı

Konu dışına çıkmak istemiyorum

Bir başka şirketle daha teknik mülakat yaptım. Bu mülakatım frameworkleri kullanıp kullanamamam ile ilgili değildi. Kısaca anlatıyorum; bir folder var, içerisinde N tane file var -baya bi vardı- , bu file’lar içerisinde yine N tane sayı var. Benden istenilen şey, bu folder içindeli bütün file’ların içindeki sayıların tek tek file olarak, en küçük en büyük toplam ve avarage değerlerini bulmam istendi. Tabiki zorlandım çünkü bu tarz şeyleri en son ikinci sınıfta data structure dersinde yapıyorduk. Üstelik sadece bir dosya için yapıyorduk. Ben bütün dosyalar için yapamadım, tek bir file için yaptım istenileni. Fakat değerlendirmede şunları söylediler. Algıritmam için belleği çok yoracağı söylendi çünkü ben sürekli file açıyordum. Bunlar bana çok yabancı geldi. Tabikide belleğin şişmesi falan bu tarz şeyleri biliyorum ama hiç kod yazarken dikkat etmedim hatta nasıl oluyor bilmiyorum. Üniversitede bunlar öğretilmedi. Dilin syntaxı oop yapısı data structure lar bigO falan teorik olarak anlatıldı. İş pratiğe gelince sınıfta kaldım diyebilirim. Bu görüşmemdede büyük tecrübe kazandım. Backend işinin cidden zor olduğunu kavradım. Hayırlısı diyorum. Ama genel dikkat ettiğim şey şirketler kullandığım teknolojilere frameworklere falan çok bakmıyor.
    Aslında mülakatta sana "recursive method yazabiliyor musun? bir sorunun recursive ile çözülmesi gerektiğini bilebiliyor musun? " diye sormuşlar. Mülakatlara çalışıp girmelisin. internette olca junior developer interview questions var.
    " Backend işinin cidden zor olduğunu kavradım" backend zor değil. Emin ol frontend mülakatında da biz bu soruları soruyoruz. Geliştirici olmak ilk başta zor görünür.
    Zaten kızdığım şey de bu "okul da öğretmediler". Sizin eğitiminiz müfretadın insafına bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir. Benim tavsiyem:https://medium.com/@gauravtaywade/15-interview-questions-about-git-that-every-developer-should-know-bcaf30409647 https://github.com/MaximAbramchuck/awesome-interview-questions
    bu tarz yazıları bul çalış.

codekata.com da sorun çöz. çözemediklerini çözümüne bak. (dil farketmez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 24 Temmuz 2018; 20:58:38 >

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Öğrendiğim bir şey oldu; mülakatlara cidden çalışmak gerekiyormuş. Artık gerisi Allah'a kalmış. Tecrübe edilecek çok şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javacıı -- 24 Temmuz 2018; 21:35:1 >
  • Sadece bir folder ve içinde N dosya varsa ve dosyalar folder içinde değilse problem rekürsif olmadan temel iterasyonla da çözülebilir.

Bu tür problemleri Java ile çözmek daha uzundur. Perl 'de opendir fonksiyonu ile klasördeki dosyaları hemen çıkarabiliyorum. Java'da da hemen çıkarılabilir fakat ilgili fonksiyonu new java.io.File(".").list(); şeklinde paket ve sınıf ismi ile doğru yazabilmek için Eclipse gibi bir IDE gerekli.

Bu arada Perl ile klasördeki dosyaları tarama kodu yazdım, egzersiz amaçlı. Her bir dosyanın ilk satırındaki ilk kelimeyi alıp basıyor. İlk kelimeyi çekmek için kullandığım RegEx yapısına dikkat, o tür kullanım sadece Perl'de var :)

Yeni mezunum. Kariyer tavsiyesine ihtiyacım var

• Gelişmeler olursa haberdar edeceğim.

• Görüşmelerimin sonucunu söylüyorum. İki yer ile görüşmüştüm, ikiside olumsuz cevap verdiler.

• javacıı kullanıcısına yanıt
    Sebep ne olabilir?

• Herhangi bir sebep belirtmediler

• javacıı kullanıcısına yanıt
    Almanya'daki Recruiter'larla görüşmelerde reddettikleri zaman muhakkak sebep belirtiyorlar. Profesyonellikle alınma gücenme olmaz.

• Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşadığımız için böyle bir profesyonelliğe gerek yok diye düşünmüş olmalılar demek ki. Biz sadece reddetelim, karşımızdaki canlı sebebini bilmeyip kendini bu doğrultuda geliştirmesin diye düşünüyorlardır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.