Şimdi Ara

yeni nesil araç ve akü takviye veya vurdurmak zarar verirmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Palio da da şu fan olaylarından başın dertteydi umarım bunda sorun olmaz bu arada palio yu kaça sattınız

aynen hocam o zaten başlı başlına sorunluydu çok çektirdi çokta çekti umarım sorun olmaz palioyu 10,5 ben almıştım 13,5 sattım ettim masrafların ancak yarısını karşıladı ama yapıcak birşey yok gerçi satmasaydım extra masraflar uraşacaktım

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Akü takviyesi lpg'li araçlarda sıkıntı olabiliyor, lpg beyni gidebiliyor, dikkatli olmak lazım.

lpg yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: W0IkaN

1 kere vurdurmadan bişey olmaz

tecrübe......
  • Bir kerecikten bir şey olmaz bence,bir komşumuz vardı para vermemek için hergün vurdururdu.Vurdura vurdura sonunda şanzumanı dağıttı. Kaç kere söyledim çok vurdum-duymaz adamdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şu konuya açıklık getirelim. Eğer güç kaynağında yani aküde yeteri kadar enerji yoksa evet zararlıdır. Neden?

Ecu yani electronic control unit bir sürü chip ve transistor/mosfet karışımından oluşmakta. Yeterli güç yoksa anı voltaj yükselmeleri kalıcı hasarlar verebilir. Ayrıca benzinli araçlarda buji dizel araçlarda enjektör için belirli bir çalışma voltajı vardır. Ve bu bir aralıktır. Geçerseniz veya düşerseniz kalıcı hasar verebilirsiniz.

Bunun dışında araç kontak açıyorsa arabayı 2. Viteste çalıştırma in kesinlikle bir zararı yoktur. Marşla çalıştırmakla arasında hiç bir fark yoktur. Sonuçta marş motoru volan dişlisi çeviriyor. Volan ile şanzıman arasında baskı balata olduğuna göre mantık aynı.

Bunu nasıl anlarsınız. Kontağı açtığınız zaman marşa basmayı deneyin. Eğer gösterge ışıkları sönecek kadar zayıflıyorsa takviye şart. Yok hafif bir azalma veya azalma yoksa iterek çalıştırılabilir.

Düzenleme: Tüm ihtimaller akü ve marş motoru arızası olarak düşünülmüştür. Eğer motor bloğunda silindir contasinda veya herhangi bir mekanik sistemde sıkıntı varsa veyahut şu birikmesi meydana gelmişse kesinlikle ittirilerek calistirilmamalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerHazard -- 11 Mayıs 2017; 7:41:10 >

• PowerHazard kullanıcısına yanıt
    Aynen, güzel bir açıklama olmuş ECU lü enjeksiyonlu araçta vurdurarak çalıştırmak için az da olsa aküden bu noktalara enerji gitmesi lazım, silindirin içine enjeksiyon püskürtme yapması için elektrik lazım. Zaten araç aküsü sıfır ise vurdurmakla ya çok zor çalışır yada çalışmaz, en azından kontak açınca göstergelerin ışığını yakacak kadar elektrik gelmesi lazım, bazı araçlarda ise akü belirli bir seviyenin altına geldimi araç ECU su otomatik olark tüm elektriği kesebiliyor.
  • Aklıma takıldı da otomatik vitesli araçlar vurdurularak çalıştırılamıyor sanırım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.