Şimdi Ara

YENİ NESİL ARAÇLARDAKİ BEYAZ ZENONLAR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anladigim kadari ile fluence'de halogen far var. Xenon degil.

Far yikama var mi aracta ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlı resim gibi siteler aracılığı ile yüklediğim için silinmiş hali ile.
    Yurt dışı bir siteye de koymuştum. Orada buldum.

her iki araç aynı marka ve model olsa da; (diğeri arkadaşımın arabası )
    sol taraftaki bmw f10'dan çıkan D1S merceği , Audi A5'den çıkan D3S xenon seti ( D1S ve D3S fiziki olarak aynı sadece D3S de geri dönüşüm muhabbeti vardı sanırım)

sağ taraftaki w211 mercedes e serisinden çıkma D2S merceği . ( xenon seti sanırım avensisten çıkma idi)

Fotoğraf elbette yanıltıcı olabilir (diyafram , poz süresi vs..) ama iki far arasındaki fark belirgin.
    D2S setli sağ taraftaki aracın farı daha yaşlı tabi.
    orjinal fotoyu bulamadım , üstüne rakam yazmışım nedense

YENİ NESİL ARAÇLARDAKİ BEYAZ ZENONLAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Anladigim kadari ile fluence'de halogen far var. Xenon degil.

Yok hocam. Ama xenon far. Xenon fardan kastim evet sari yaniyor far ama o xenon fardaki gibi küre şekli var. Simdi bu nasil xenon ? Bildigimiz xenon fakat ampulumu halojen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Yok hocam. Ama xenon far. Xenon fardan kastim evet sari yaniyor far ama o xenon fardaki gibi küre şekli var. Simdi bu nasil xenon ? Bildigimiz xenon fakat ampulumu halojen ?

Araca herhangi bir işlem yapılmadı ise ve far yıkama yoksa aracın merceği de ampülü de halogen ampüldür.

• quote:

quote:

Her mercekli olan farlar xenon değil dostum, mesela çoğu E39 da farlar tıpa tıp aynı olmasına rağmen H7 ampul lü yani halojen far.
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, bugün bu işlerle uğraşan biriyle konuştum eldeki mevcut imkanlarla D2S den daha iyisi yok, benim istediğim gibi olabilmesi için bi xenon merceği bulmam ve fara entegre etmem gerekecek tekrardan o farları sökmeyi hiç gözüm kesmiyor aydınlatmanın yetersiz olmasını bir sebebide ampulün takılı olduğu yerdeki nikelajın durumuymuş ve benimkiler tamamen mat durumdaydı sanırım yetersizlik bundan kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, bugün bu işlerle uğraşan biriyle konuştum eldeki mevcut imkanlarla D2S den daha iyisi yok, benim istediğim gibi olabilmesi için bi xenon merceği bulmam ve fara entegre etmem gerekecek tekrardan o farları sökmeyi hiç gözüm kesmiyor aydınlatmanın yetersiz olmasını bir sebebide ampulün takılı olduğu yerdeki nikelajın durumuymuş ve benimkiler tamamen mat durumdaydı sanırım yetersizlik bundan kaynaklı.

Aracınızdaki d2s sistem aydınlatma açısından günümüz araçları ile aynı. D1s ampul farkı gerilim yükselticisinin ampule entegre gelmesi. Aydınlatma açısından farkı yok. Sizin sorununuzun 3 nedeni var.

1. Xenon ampul zamanla yıpranır ve aydınlatma gücü düşer, yenilenmesi gerekir.
    2. Mercek şapkasında bulunan reflektörün kaplamasının dökülmesi sonucu ışığı yansıtamama, bu ciddi ışık gücü azalmasına neden olur.
    3. Merceğin ön yüzünün zamanla kararması

2. ve 3. madde için mercek değişimi şart, BMW farlarının sökümü kolaydır. İşi bilen biri 300-500 TL işçilikle işlemi yapar. Alacağınız mercek kesinlikle yeni tip Hella Bi-xenon olsun. Bu mercek F30 gibi güncel araç merceğidir, en büyük avantajı selektörlerin şimşek gibi çakması için hızlı bir perdeye sahiptir.

• Google'a İlker Kemal Xenon yazıp kendisi ile irtibata geçebilirsiniz.
    Farları açıp D1s mercek+Gen5 Balast ile yeni Bmw'ler gibi bi xenon kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, bugün bu işlerle uğraşan biriyle konuştum eldeki mevcut imkanlarla D2S den daha iyisi yok, benim istediğim gibi olabilmesi için bi xenon merceği bulmam ve fara entegre etmem gerekecek tekrardan o farları sökmeyi hiç gözüm kesmiyor aydınlatmanın yetersiz olmasını bir sebebide ampulün takılı olduğu yerdeki nikelajın durumuymuş ve benimkiler tamamen mat durumdaydı sanırım yetersizlik bundan kaynaklı.

Aracınızdaki d2s sistem aydınlatma açısından günümüz araçları ile aynı. D1s ampul farkı gerilim yükselticisinin ampule entegre gelmesi. Aydınlatma açısından farkı yok. Sizin sorununuzun 3 nedeni var.

1. Xenon ampul zamanla yıpranır ve aydınlatma gücü düşer, yenilenmesi gerekir.
    2. Mercek şapkasında bulunan reflektörün kaplamasının dökülmesi sonucu ışığı yansıtamama, bu ciddi ışık gücü azalmasına neden olur.
    3. Merceğin ön yüzünün zamanla kararması

2. ve 3. madde için mercek değişimi şart, BMW farlarının sökümü kolaydır. İşi bilen biri 300-500 TL işçilikle işlemi yapar. Alacağınız mercek kesinlikle yeni tip Hella Bi-xenon olsun. Bu mercek F30 gibi güncel araç merceğidir, en büyük avantajı selektörlerin şimşek gibi çakması için hızlı bir perdeye sahiptir.

Benimkinin derdi 2. imiş Farları kendim söküp temizleyip kırık olan ayar çubuklarını tamir kitleri ile değiştirdim, yukarıda da bahsetmiştim bugün görüştüğüm bu işlerle uğraşan zat-ı muhterem sizin söylediğiniz 2. maddeyi söyledi, ben temizlerken pek dikkat etmemiştim adam söyleyince gözümün önüne geldi orası bildiğin mattı.

• quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Google'a İlker Kemal Xenon yazıp kendisi ile irtibata geçebilirsiniz.
    Farları açıp D1s mercek+Gen5 Balast ile yeni Bmw'ler gibi bi xenon kullanabilirsiniz.

Bahsettiğiniz kişinin olduğunu bilmeden ilanlarını incelemiştim biraz önce Teşekkür ederim bir ara uğramalıyım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 1 Aralık 2014; 20:51:22 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Google'a İlker Kemal Xenon yazıp kendisi ile irtibata geçebilirsiniz.

Bahsettiğiniz kişinin olduğunu bilmeden ilanlarını incelemiştim biraz önce Teşekkür ederim bir ara uğramalıyım buraya.

Rica ederim,İşinde gerçekten ustadır,işçiliği çok iyidir.

• Benim 3 farımı da İlker Kemal yapmıştır. Tavsiye ederim ve hiç bir konuda sıkıntı yaşamazsınız.

BMW E46'lardaki kararma kroniktir. Benim yukarıda ''mercekleriniz kirlenmedi ise'' derken demek istediğim bu olaydı.

Sizin farlarınızda da aynı sorun var ise ya da başlamış ise bence hiç yeni ampül almayın. Ya merceğinizi ya da farınızı değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 2 Aralık 2014; 0:53:27 >

• Mercek deyince ben sadece camdan bahsediyorsunuz sandım :) benim merceklerin içinde bu şekilde bir yanma vs yok parlak olması gereken kısım bildiğin mat.
    Malzemeleri aldıktan sonra ben kendimde yaparım aslında elim yatkındır hem de severim bôyle işlerle uğraşmayı, kafamı kurcalayan arabanın orjinalinde böyle bir uygulama olmadığı için kararsızım asıl düşüncem ise bu farları bu şekilde komple satıp iki tane sıfır far almak ama daha tam bir karar verebilmiş değilim. Benim gidip yerinde bir görmem gerekli nasıl olacak uyduruk kaydırık bir şey olsun istemiyorum çünkü.

• quote:

quote:

quote:

Araca herhangi bir işlem yapılmadı ise ve far yıkama yoksa aracın merceği de ampülü de halogen ampüldür.

Iste aynen bu hocam. Bu fluencedeki simdi xenon far degilmi ? Bildigimiz halojen farmi yani ? Halojen far ise neden bu xenon farlardaki gibi kürenin icinde acaba ?

Bu arada bir diger sorum ise bmw mercedeslerdeki xenon farlari actigimizda far once yere egiliyor sonra otomatik yukari cikiyor saga sola dogru enlemesine aciliyo sonra ortaya dogru geliyo far acilir acilmaz kendi kendine birseyler yapiyor. Bu nerden geliyor ? Xenon farin bi ozelligi alakasi varmi bunla yoksa adaptiflikmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 2 Aralık 2014; 10:25:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Iste aynen bu hocam. Bu fluencedeki simdi xenon far degilmi ? Bildigimiz halojen farmi yani ? Halojen far ise neden bu xenon farlardaki gibi kürenin icinde acaba ?

Bu arada bir diger sorum ise bmw mercedeslerdeki xenon farlari actigimizda far once yere egiliyor sonra otomatik yukari cikiyor saga sola dogru enlemesine aciliyo sonra ortaya dogru geliyo far acilir acilmaz kendi kendine birseyler yapiyor. Bu nerden geliyor ? Xenon farin bi ozelligi alakasi varmi bunla yoksa adaptiflikmi ?

Fotoğraftaki xenon değil , halogen far.

Xenon fara sahip araçlarda far yükseklik ayarı manuel yapılmaz. ( Babanızdaki fluence de yükseklik ayar düğmesi vardır )
    Aracın akslarında sensörler bulunur ve aracın yük durumuna göre farların yükseklikleri otomatik olarak ayarlanır. ( Yukarı - aşağı )
    Ayrıca direksiyon açısına ve de hızına bakarak farların viraj içini aydınlatması için mercekler sağa - sola dönebilir.

İlk çalıştırmada ise bu işlevleri yerine getiriyor mu getiremiyor mu diye check edilir.

Örnek;

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.