indiana jones en iyi 3. film bence her film üstüne koyan nadir serilerden, CGI kullanırken bunu animatronic le beraber yapsalar bence en harika sonuç o zaman verilecek |
Yeni nesil CGI efektleri nasıl buluyorsunuz (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ben şahsen üçleme içinde en çok 2. filmi sevdim. Tabi illa ki gelişen teknikler, teknolojiler, alınan yol ve tecrübeler sonraki işlerde kaliteyi yükseltme olanağı sağlıyor ama dediğim gibi 2. filmde daha çok eğlendim. Bu akşam da Kristal Kafatası Krallığı'na bakacağız 13 yıl aradan sonra. Bu arada 3. filmdeki o uçak sahnesi de görsel efekt olarak sırıtıyordu. Işığı iyi ayarlayamamışlar. Arkaplanın önceden çekilmiş ve arkada bir projeksiyonda oynatıldığı ve uçağın başka bir mekandan ışıkla aydınlatıldığı epey belli oluyor. Eski Superman filmlerinde 90'lardaki filmlerde böyle çok olurdu. Superman uçuyormuş gibi yapar pelerinine filan hava akımı yapılır arkada önceden çekilmiş görüntü projeksionda oynatılır filan. Işığı iyi tutturup o arkadaki görüntüyü titreşim olmadan iyi yakalasalar görsel efekt oturur aslında da demek ki bu kadar olabiliyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Kasım 2021; 2:7:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni nesil efektleri aşırı dandik buluyorum.Giriyorlar yeşil perde yada ekran olan stüdyoya full CGI basıyorlar.Önceden görsel efekt pahalı olunca belli bir yere kadar kullanıyorlardı.Helikopter gerçekse tankı vs... CGI yapıyorlardı.Ya da görüntünün bir kısmı gerçek oluyordu en azından.
Ben bu Marvel filmlerinde bazı oyunculara bu adam normalde bu kadar kötü oyuncu değildi diyordum ama.Ortada birşey yok boşluğa oynuyorlar.Şunu şöyle yap böyle yap diye komut alıyorlar.Çoğu zamanda görsel efektle aynı senkronda olmuyor bile...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne ağlıyorsunuz, mis gibi efekt aksiyon. mis gibi 1.5 - 2saat film. Bol bol yapsınlar da gözlerimiz şenlensin.
-
Hiçbiri bir Transformers değil.
CGI işleri çok ileri gitti ve doğru kullanıldığında filmlere güzellik katıyor fakat iş o boyuta vardı ki kimse senaryoya para harcamıyor, daya 3d sahneleri geç, süper kahraman mega süper kahramana karşı hiper süper kahramanlarla birlik olup ultra mega hiper süper savaşlar yapıyorlar... Muhtemelen senaryo falan da yok, ki zaten bir talk showda oyunculardan bir tanesini senaryoyu okumadığını söylemişti...Şahsen ben 3d yağmuru filmlerdense bir hikayesi, fikri olan filmleri tercih ediyorum, zaten Hollywood'dan da son 10-15 senede doğru düzgün bir film çıkmıyor, Kore sineması aldı başını gitti, İspanyollardan da az da olsa çok güzel filmler çıkıyor, İskandinavlar da ilerledi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elturco78 -- 18 Kasım 2021; 11:42:46 > -
İlk Jurassic Park filminde sadece animatronik dinozorlar yoktu, cgi dinozorların olduğu sahnelerde vardı. Yeni Mad Max filminde çok az cgi kullanıldı, filmin bu kadar gerçekci görünmesinin nedeni bu. Gravity de kullanılan cgi teknolojisi için yönetmen yıllarca ön hazırlık yaptı, bu filminde bu kadar gerçekci görünmesinin nedeni bu. Avatar filmini çekmek için James Cameron yııllarca bekledi, teknoloji istediği seviyeye gelince filmi çekti. Yani cgi yerinde ve kaliteli kullanılırsa filme eksi değil artı değer katar.
Mad Max, Gravity bunlara katılıyorum çok dengeli efekt kullanımı ve harika tasarlanmış filmler bende bahsetmiştim ancak Avatar ın büyük bir kısmı animasyon filmi gibi oldu maalesef benim görüşüm
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X