hemen hemen suan piyasada i coğu aracın sac kalınlığı aynıdır.
Alıntıları Göster
iyi bir saç ile %25 ses yalıtımı sağlamak mümkün olduğunu, bir amerika sitesinden okumuştum
quote:
Orijinalden alıntı: utkucay
iyi bir saç ile %25 ses yalıtımı sağlamak mümkün olduğunu, bir amerika sitesinden okumuştum
Alıntıları Göster
2008 Corolla dizel elegant model aracım var. Lastiklerim Dunlop SP Sport 01
Ankara Çevreyolu'nda seyahat ettim ve herhangi bir ses sorunum olmadı, hatta gayet sessiz diyebilirim. Zemin kalitesine göre yüksek hızlarda ses çıkma ihtimali oluşabilir, bu gayet normal bir durum. Bunu felaket diye ifade etmek abartı.
quote:
Orijinalden alıntı: teaman1977
2008 Corolla dizel elegant model aracım var. Lastiklerim Dunlop SP Sport 01
Ankara Çevreyolu'nda seyahat ettim ve herhangi bir ses sorunum olmadı, hatta gayet sessiz diyebilirim. Zemin kalitesine göre yüksek hızlarda ses çıkma ihtimali oluşabilir, bu gayet normal bir durum. Bunu felaket diye ifade etmek abartı.
Alıntıları Göster
bende önceki kasa corolla var..lastiğim 52000 e geldi..yol sesi ve konfor problemim var..her corolla kullananda bu şikayetler vardır. yarın aracımın üzerindeki b390 ları çıkartıp dunlop un sp sport fast response diye bi lastiğini taktırıcam...özel siparişle buldu lastikçi..lastikçiler dahi bu lastiği bilmiyo...yeni bi lastik. bunu taktırmasaydım..yokohama nın ac01 comfort modelini taktıracaktım..o da olmadı turanza yada michelin arasından birini seçerdim.. ben yol sesini böyle kesebileceğimi düşünüyorum.. www.reiffendirekt.dewww.adac.de
quote:
Orijinalden alıntı: carbotti
bende önceki kasa corolla var..lastiğim 52000 e geldi..yol sesi ve konfor problemim var..her corolla kullananda bu şikayetler vardır. yarın aracımın üzerindeki b390 ları çıkartıp dunlop un sp sport fast response diye bi lastiğini taktırıcam...özel siparişle buldu lastikçi..lastikçiler dahi bu lastiği bilmiyo...yeni bi lastik. bunu taktırmasaydım..yokohama nın ac01 comfort modelini taktıracaktım..o da olmadı turanza yada michelin arasından birini seçerdim.. ben yol sesini böyle kesebileceğimi düşünüyorum.. www.reiffendirekt.dewww.adac.de
Alıntıları Göster
quote:
Corollanın genel sorunu .....
+1
deneme sürüşünde ben de gayet ayan beyan farketmiştim ses problemini. Ben yalıtım uygulattırdım araç altına, kısmen bir yere kadar faydasını gördüm. Yeni kasalardan daha sessiz, ve memnunum. Ama yeni modellerde hakkaten çok ses alıyor kabine yaw
quote:
Orijinalden alıntı: Ascentarium
quote:
Corollanın genel sorunu .....
+1
deneme sürüşünde ben de gayet ayan beyan farketmiştim ses problemini. Ben yalıtım uygulattırdım araç altına, kısmen bir yere kadar faydasını gördüm. Yeni kasalardan daha sessiz, ve memnunum. Ama yeni modellerde hakkaten çok ses alıyor kabine yaw
Alıntıları Göster
Nerden cikariyorsunuz bu ses problemini anlamiyorum. Hangi aracla karsilastiriyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: teaman1977
Nerden cikariyorsunuz bu ses problemini anlamiyorum. Hangi aracla karsilastiriyorsunuz.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: teaman1977
ya hakikaten hangi araçlarla kıyaslıyorsunuz.kendi sınıfındaki araçları bilmiyorum kullandınız mı(şikayatçi olanlar). bence onlarıda kullanın sonra tekrar düşünün.
quote:
Orijinalden alıntı: siyahsancak
quote:
ya hakikaten hangi araçlarla kıyaslıyorsunuz.kendi sınıfındaki araçları bilmiyorum kullandınız mı(şikayatçi olanlar). bence onlarıda kullanın sonra tekrar düşünün.
Alıntıları Göster
Yol sesi kavramının sonu yol sizin algınıza ve tepkinize bağlı.
Bence azıcık daha az ses alaydı daha iyi olurdu,çok daha sessiz olaydı bu seferde alışmak gerekebilirdi,3500 ü geçmedikce motorun varlığını hissetmiyorum birde kabin çok sessiz olursa tren vagonu misali olur.
quote:
Orijinalden alıntı: esmerce
Yol sesi kavramının sonu yol sizin algınıza ve tepkinize bağlı.
Bence azıcık daha az ses alaydı daha iyi olurdu,çok daha sessiz olaydı bu seferde alışmak gerekebilirdi,3500 ü geçmedikce motorun varlığını hissetmiyorum birde kabin çok sessiz olursa tren vagonu misali olur.
Alıntıları Göster
dizelin o bildik tok sesini duymak hoşuma gidiyor. corolla değil hangi araç olursa olsun motorun sesi az biraz duyulmalı. gaza bastığımız belli olsun
quote:
Orijinalden alıntı: 1drader
dizelin o bildik tok sesini duymak hoşuma gidiyor. corolla değil hangi araç olursa olsun motorun sesi az biraz duyulmalı. gaza bastığımız belli olsun
Alıntıları Göster
Bende Corolla birde 156 var.
156 gaza dokunmazsan Corolla dan -sessiz olmasada- daha titreşimsiz çalışan bir motora sahip ancak performanslı kullanımda o sinirli homurtuları net şekilde duyuyorsun,buna hasta olan çok ancak Corolla ya alıştıktan sonra uzun süreli kullanımda konfor amaçlı uzun yolculuklarda pekte hoş olmuyor..
quote:
Orijinalden alıntı: esmerce
Bende Corolla birde 156 var.
156 gaza dokunmazsan Corolla dan -sessiz olmasada- daha titreşimsiz çalışan bir motora sahip ancak performanslı kullanımda o sinirli homurtuları net şekilde duyuyorsun,buna hasta olan çok ancak Corolla ya alıştıktan sonra uzun süreli kullanımda konfor amaçlı uzun yolculuklarda pekte hoş olmuyor..
Alıntıları Göster
benimde aracımda canımı sıkan en önemli nokta bu alttan gelen yol sesi yani izolasyon problemi...diğer tüm yönlerden memnunum...
yeni corolla civic ses konusunda kıyaslayabilecek varmı
quote:
Orijinalden alıntı: mrtxpp
quote:
Orjinalden alıntı: mrtxpp
bende civic premium var,çalıştığım işyerinde 30 ad corolla comfort d4d var motor sesi olarak kıyaslayamam çünkü kulvarları farklı ama yol ve lastik sesi olarak aynı yolda , aynı marka ve ebat lastiklerle corolla biraz daha sessiz. eğer civicte müzik sesi açıksa veya motor senfonisi yüksek volümdeyse yol sesini dert etmiyorum....
quote:
Orijinalden alıntı: gacara_53
quote:
Orjinalden alıntı: murattrm
Merhaba forumdaşlar.bende 2008 dizel elegance corolla aldım bir ay kadar önce.arbamdan genel manada memnunum ama uzun yolda yol sesi tamamen içerde.ne yapmak lazım bilmiyorum.benim gibi corolla alıpda şikayeti olan arkadaşlar varmıdır?
yolların bozuk olmasından düz yolda çıt yok tosya yolunda arabada uğultudan durulmazken samsundan hopaya kadar yeni asfalta (otoyol) sıssssst oka
quote:
Orjinalden alıntı: gacara_53
quote:
Merhaba forumdaşlar.bende 2008 dizel elegance corolla aldım bir ay kadar önce.arbamdan genel manada memnunum ama uzun yolda yol sesi tamamen içerde.ne yapmak lazım bilmiyorum.benim gibi corolla alıpda şikayeti olan arkadaşlar varmıdır?
yolların bozuk olmasından düz yolda çıt yok tosya yolunda arabada uğultudan durulmazken samsundan hopaya kadar yeni asfalta (otoyol) sıssssst oka
gacara_53, hopa'da mısınız siz??
quote:
Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A
quote:
Orjinalden alıntı: gacara_53
quote:
gacara_53, hopa'da mısınız siz??
Alıntıları Göster
2006 da Lag II ile Balıkesir den Of a kadar gelmiştim.
Bir daha ki hedefim Rize!
quote:
Orijinalden alıntı: siyahsancak
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: bucegu60
quote:
alman rakibleriyle
ama bence bu tercıh meselesı adamların heryerı kaymak asfalt onun ıcın pek dert etmıyolardır
ama bizim su mıcırlı asfalt yolda acayıp promblem oluyo
quote:
Orijinalden alıntı: .IsTanBul.
quote:
Orjinalden alıntı: bucegu60
quote:
alman rakibleriyle
ama bence bu tercıh meselesı adamların heryerı kaymak asfalt onun ıcın pek dert etmıyolardır
ama bizim su mıcırlı asfalt yolda acayıp promblem oluyo
Alıntıları Göster
Bu Ziebart'ın filan yaptığı izolasyon işlemi iyileştirme sağlamıyormu acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: rertaret
Bu Ziebart'ın filan yaptığı izolasyon işlemi iyileştirme sağlamıyormu acaba?
Alıntıları Göster
%40 oranında iyileşme sağlanıyormuş..
quote:
Bu olay 2008 model bütün araçlarda var nerdeyse.Örneğin ; Focus,Civic,Megane 2,Corolla... Burda suçlu olanlar araçlar değil.Bizim yollarımız... Bununde tek çözümü 3M bant çektirmek.Her servis yapabilir.20 Ytl gibi fiyatı vardı...Sesi %90 oranında kesiyor.Bende yaptırmayı düşünüyorum...İlla serviste yaptırman gerekmez.Ziebart,AutoKing gibi yerlerde yapıyor bu uygulamaları...
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F93BE544A
quote:
Bu olay 2008 model bütün araçlarda var nerdeyse.Örneğin ; Focus,Civic,Megane 2,Corolla... Burda suçlu olanlar araçlar değil.Bizim yollarımız... Bununde tek çözümü 3M bant çektirmek.Her servis yapabilir.20 Ytl gibi fiyatı vardı...Sesi %90 oranında kesiyor.Bende yaptırmayı düşünüyorum...İlla serviste yaptırman gerekmez.Ziebart,AutoKing gibi yerlerde yapıyor bu uygulamaları...
ben dün kullandım ilk olarak yeni corollayı. İtiraf etmeliyim ki asfalt sesi beni şaşırttı. Arka koltuklarda hemen hemen rakipleriyle aynı miktarda ses var fakat ön lastiklerden bu kadar ses beklemiyordum. Motor gürültüsü rahatsız edecek kadar değil. Yol sesi konusunda focus ve astra daha sessiz gibi geldi bana..
quote:
Orijinalden alıntı: devrimkaratas
ben dün kullandım ilk olarak yeni corollayı. İtiraf etmeliyim ki asfalt sesi beni şaşırttı. Arka koltuklarda hemen hemen rakipleriyle aynı miktarda ses var fakat ön lastiklerden bu kadar ses beklemiyordum. Motor gürültüsü rahatsız edecek kadar değil. Yol sesi konusunda focus ve astra daha sessiz gibi geldi bana..
Alıntıları Göster
selam eski korolla var babamda yol sesi az. yeni corollalarda daha fazla galiba ne dersiniz. bu da sanırım eski sol yerden daha yüksek buna baglı olsa gerek.
yeni corolla ve sol kıyaslaması yapabilecek varmı. yol sesi konusunda.
ben sol ları çok begeniyorum ferah, ön konsolda tıkırtı yok ( kütür kütür). özellikle ferah olması ciddi artısı. hatta bu yüzden ford c maks yada connect bile düşünmüyo degilim hani. daha ferah olması nedeniyle.
yeni corollalar içinde ferah diyorlar hiç kullanmadım ama pencereleri daha dar daha basık bir izlenim veriyor dışardan ( kullanan arkadaşlar eski sol lar ile kıyaslayabilirmi konfor konusunda)