Şimdi Ara

Yeni nesil, memur olmak istiyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
4.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir memur 65 yaşına kadar memur olarak çalışabiliyor, sen özel sektörde 65 yaşına kadar çalışamazsın.
    Avantaj üstüne avantaj.
    Bazıları da memur maaşı çok değil demiş. En düşük memur maaşı yarın git memur ol 33 bin TL maaşın var. Özel sektörde kaç kişiye İlk girişte 33 bin TL veriyorlar.

Sürekli iş garantisi + ülke şartları üzerinde maaş + emeklilik yaşına kadar çalışabilme imkanı.
    Böyle krallık nerede hangi işte hangi ülkede var?

Ülkede yapılan bütün işler; yollar, köprüler, hastaneler, hızlı trenler, yerli savaş uçağından tut herşey özel sektörün verdiği vergilere yapılıyor, memura verilen maaşı da özel sektörün verdiği vergilerle ödeniyor.

Tüm bu şartlarda işçi kesim "kral" olması gerekirken, kral olmayı işçi kesim hak ederken tam tersi olarak bizde memur kral yapılıyor işçi kesim süründürülüyor.

Bu düzen bu haksızlık böyle gitmez, siyasi partilerin vaadinde artık bunlar da olmalı memura bu kadar ayrıcalık tanınamaz bu insan haklarına aykırı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayın 15 inde maaşın küt hesabında, yüz kızartıcı suç işlemezsen en fazla kurumun değişir, garantin var. Bizde özele güvenip borca bile giremiyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İki evden aldığın kira bir memurun aldığı maaş bile değil. Yani iki evin varsa 15 bin TL'den kiraya versen 30 bin TL en düşük memur maaşı bile etmiyor.

Böyle adaletsizlik olmaz, memura bu kadar çok avantaj, bu kadar yüksek maaşlar verilemez.

Devlet bütün vatandaşına eşit olmak zorunda, bir kesime sürekli kıyak yapamaz, işçi kesimini memura bu kadar ezdiremez.

• brnefe2015 kullanıcısına yanıt

hesabını sormaz mı? İki cümle edebilme, eleştiri getirebilme hakkı bile yok mudur?

maalesef.

657 no'lu kanun 1965'ten kalma. hükümet yaptı diyen var ama hükümet bile takla atmadı mı zam vereceğiz diye seyyanen vs diye? emekliye aynısını yapamadı bütçe olmayınca o zaten bütün problem. seyyanen diye bir şey yok kanun çıkardı adamlar eklenen. öyle olmuş kanun izin vermeyince bu da benim kanun hükmünde kararnamem diye ta 80'lerden kalan eklemişler ve hep artmış o para. 8 bin seyyanen dedikleri 12 küsür şu anda. 657'ye göre memurun maaşı 530 küsür lira aslında o da artmış hali yoksa 50 lira mı ne kanunda? yok yani öyle hükümet bozsun çizsin. kanun değişmiyor öyle kaç milyonu ilgilendiren bu bir de direkt devlet işleyişi yani 4 ayaklı binanın 2 ayağını birden sökelim de aynı anda yenileyelim gibi bir şey olurdu. 1999'da dms diye sınav vardı girmedik o zamanlar memurluk popüler değildi. bankacı oldu bizim bir alt işletme ama bizde bankacılık krizi olunca herkes serbest mesleklere yöneldi.

seyyanen:İlave Öd. (375.40)

Yeni nesil, memur olmak istiyor!

• Özel sektörün şartları daha olumlu hale getirilmeli. Ayrıca devlet üniversitelerini de özelleştirmek gerekiyor. İş Kanunu derhal değiştirilip taşeron vs. aracıları kaldırmak gerekir. Vergi Usül Kanunu ve Ticaret Kanunları da sıkıntılı. Değişmeli bazı kısımları.

Risk yok, suç işlemediğin müddetçe işten atılmazsın, her ay 35-40k yatıyor. İş temposu düşük. Tabii ki memur olmak ister her insan. İnsanların memur için affedersiniz her şeyini vermesi doğal.
    Fakat normalde devlet memur alımı yapıyorum deyip boşta kalanları alması lazımken bizde tam tersi. Devlete telkin veriyoruz memur alımı yap diye, bu memur zihniyetle bu memleket gelişemez. Memur olarak nasıl rekabet edeceksin markalarla, büyük şirketlerle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 6 Mart 2024; 10:11:20 >
  • Bugün bir memur 50.000 TL ye yakın maaş alıyor. Öğretmenler 48.000 TL alıyor saat 15:00 da işleri bitiyor. Yazın tatile gidiyorlar. Daha söze gerek yok.

• Alakasız yere götürmüyorum OECD memur oranı çok önemliyse o zaman ordaki ortalama asgari ücreti mi baz alıcaz diyorum OECD oranı baz alınacaksa enflasyon ve işsizliği ne yapacağız diyorum . OECD ortalaması yüksek çıkması doğal zaten çünkü çoğu ülke zengin zaten tabii ki memur sayısı orada fazla olacaktır . Fransa gibi ülkelerde memur fazla diye bizde mi fazla memur istihdam edeceğiz. Sana önce de yazdım OECD 'deki en az kamu çalışanı istihdam eden ülkelere bak dedim Hollanda Almanya g.kore japonya İsvicre . Bu ülkelerin hepsi zengin ve zenginliği devam eden ülkeler (kamu çalışan oranı yüksek olan ülkeler hep krizdedir Yunanistan Portekiz vd) Ayrıca bizde kamu çalışan oranı %13,4un nerdeyse 2 katıdır ülkede çalışan sayısı kamu dahil 23milyon bilen degil çünkü

Yeni nesil, memur olmak istiyor!

• Haksız sayılmazlar özel sektörü görünce

• OECD istatistiğini Türkiye'de memur sayısı çok fazla demene karşılık olarak sunuyorum. Yani diyorum ki başka ülkelerle karşılaştırınca Türkiye'deki memur sayısının çok olmadığı görülüyor. Dünya çapında bir istatistik olsa onu da gösteririm.

Ülkenin gelişmişliği ile memur sayısı ne alaka? Ülkenin ekonomik gelişmişliği memurların maaşına yansır, memur istihdamına değil. Senin maaş karşılaştırması göstermen gerekiyor. Gösterdiğin grafik benim dediğimi doğruluyor. Grafik gösteriyor ki memur istihdamı ile ülkenin gelişmişliği arasında bir bağ yok. Tamamını paylaşmadığın grafiğin en üst taraflarında İsveç, Norveç, Danimarka gibi ülkeler var. Yani Japonya ile Norveç'te kişi başına düşen gelirin çok yakın olmasına rağmen kamu istihdamında dağlar kadar fark var.

Türkiye istihdam edilen nüfus sayısı 32 milyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 6 Mart 2024; 11:43:2 >
  • Bu konuyu memura verilen bu kadar yüksek maaşları ve olağanüstü imkanları sosyal medyada yaymak gerek.

5 milyon civarı memur var, 16 milyon civarı işçi var.

İşçi kesim sayı olarak çok daha güçlü.

16 milyon işçi örgütlenip iktidara ve muhalefete sopa sallaması gerekiyor.

İşçinin alın teri ile kazanıp devletin memurunun maaşlarını ödediği bir ortamda memur işçinin üzerine çıkarılamaz. Maaşını ödediği memur işçinin önünde olamaz.

• İsimsiz1989 İ kullanıcısına yanıt
    Pandemi döneminde yaptıkları tatili ben 5 senede yapamıyorum hahjdjahzh

Can sıkıntısından bulaşmadıkları iş kalmadı, kimi yazılım öğrenmeye başladı, kimi ikinci el araba piyasasının müptelası oldu, her ay para akıyor nasıl olsa.

• amerikada polis 4.5 bin dolar alıyo kasiyer 2.5 bin dolar alıyo. türkiyede polis 50 bin tl (1500dolar) alıyo kasiyer 17 bin tl (530dolar) alıyor. türkiyede kamu yüksek yada işçi düşük alıyo makasın azaltılması şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 6 Mart 2024; 12:59:9 >
  • boşuna demiyoruz emniyet ve özel birimler harici tüm memurluklar özelleştirilmeli diye.

hem ne kadar komik devletin hastanesi mi olur ya? şu dediklerime hala diş geçirecek insanlar var ne yazıkki söyleyeyim sonunuz taksiciler gibi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 6 Mart 2024; 13:22:56 >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

Norveç'in doğal kaynaklari var petrol zengini bir ülke bu sayede zengin oldular Japonya'nın g.korenin nesi var . Kamu çalışan sayısı en az olan ülkeler en refah olan ülkeler olduğu için koydum listeyi gerçi önceden de koydum da işine gelmiyor ... Türkiye'de çalışan sayısının 32 milyon olmadığını kaç kez anlatacağım acaba? Yılda 3 ay çalışanı da 6 ayda 1 gün çalışanı da çalışan sayısına dahil ediyor TÜİK böylece o rakamı şişiriyor

Ayrıca memur sayısının 95-100 milyonluk nüfusa göre çok değil diyebilirsiniz ben göçmenler için kaçaklar için mülteciler için milyonlarca memur istihdam etmek zorunda değilim bırak bunu da Akp'liler ve memurlar savunsun . Hem memur değilim de hemde memur az propagandası yap her zaman.

Bütçe açığı bu sene 2.6 trilyon olacak mı bu sene hükümetin bütçesinde . Peki bu neden oluyor ? Memurlar , emekliler ve 5li çeteye yapılan ödemeler . Memur sayısı yeterliyse demek ki maaşları fazla emekli maaşları yüksek değilse demek ki sayısı fazla ve yolszuluk yüksek . Bütçe açığı olmasa enflasyon olmasa 2 kat memur atansın bana ne 100 bin lira maaş alsın umrumda olmaz. Bütçe açığı çok yüksek olduğuna göre ya memur azalacak ya maaşları düşecek .Emeklilik ve yolsuzluk da diğer konular

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Bu tamamen bilerek oluşturulan bir durum; herkes memur olsun ki iktidara biat etsin, çatlak ses çıkmasın diye yapıldığını düşünüyorum. Zaten iktidar partisinden "referans"ı olmayan da memur olamıyor. Yani "AKPli olmayan sürünsün" deniliyor, parti devleti yaratılmak isteniyor.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Yalnız o Gönülden Sevenler sitesi tam bir üçkâğıt. Kadın bot ve sahte hesaplar dolu, erkeklere üyelik satarak para kazanıyor; zira erkekler paralı üyelik almadan kadınlara cevap vermeyi bırak, mesaj bile atamıyor. Arada bir bir bot hesap size selam gönderiyor, el sallıyor filan; böylece erkekleri paralı üyelik almaya ikna etmeye çalışıyor. Youtube'da bunları ifşa eden videolar yayınlandı.

• Ne makası açılıyormuş eşim ilk memuriyete başladığında 2500 dolara geliyordu maaşı 5 asgari ücretti şimdi 2.5 asgari ücret,şu an 1200 dolar anca alıyor asgari ücretlinin ise dolar bazında maaşı daha fazla makas açılmışmı kapanmışmı deyin hele

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Hep bahane, hep bahane.

Norveç'in petrolden elde ettiği geliri fonda tuttuğunu, vatandaşlarına dağıtmadığı ön bilgisini vereyim. İsveç'in neyi var peki? Estonya'nın neyi var? Memur sayısının ülkelerin refahıyla değil, özel sektör - kamu sektörü dengesiyle alakalıdır. İskandinav ülkeleri gibi ülkelerde eğitim ve sağlık dışında ulaşım, iletişim ve üretim gibi çeşitli sektörlerde kamu kuruluşları vardır. O yüzden memur sayısı yüksektir. Memur sayısı yüksek olmasına rağmen alım gücü zirvede, enflasyonu düşük, bütçe açığı çok düşük ya da hiç olmayan ülkeler bunlar. Çünkü yolsuzluk yok, israf yok, kanunsuzluk yok. Başbakan'ın devlet bütçesinden harcadığı yemek parası bile o ülkelerde gündem oluyor. Görüldüğü üzere yolsuzluk ve israfı önlediğinde memurlara dokunmana gerek kalmıyor. Sen hala memur maaşı düşünce 500 bine sıfır otomobil alabileceğini hayal et. ABD'de yüksek eğitim ve sağlık sektörü neredeyse tamamen özel olduğu halde kamu istihdamı Türkiye'den yüksek, çünkü orduya çok harcama yapıyorlar. Japonya'nın ordusu zaten yok, Kore'nin askeri gücü yine büyük çoğunlukla ABD'ye emanet.

İstihdam sayısının sisirildigini söylüyorsan bunu diğer ülkelerde de böyle olmadığını kanıtlaman gerekli. Şişire şişire istihdam oranını yüzde 53 gibi dünya standartlarında çok düşük bir sayı yapmışlar anca. Şişirmemiş olsalar da çok sayı çok değişmez.

Ben memur propagandası yapmıyorum aslında. Özel veya kamu farketmez, emekçi propagandası yapıyorum ama anlamıyorsunuz. Maaşınızın düşük olmasının, alım gücünüzün düşük olmasının memurlar ile bir alakası yok diyorum. Çözümü de söylüyorum. Çözümü uygulamadığınız sürece herşey daha kötüye gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 6 Mart 2024; 15:0:40 >

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt

Hesabınızda muhakkak bir yanlışlık var memurun maaşı ne zaman 2.500 dolar olmuş? Filmleri çekiliyordu memurlar geçinmek için limon satıyordu pazarda.

Asgarî ücretin dolar bazında nasıl maaşı daha fazla oluyor? Asgari ücret 17 bin en düşük memur maaşı 34 bin hangisi daha fazla?

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Hesabınızda muhakkak bir yanlışlık var memurun maaşı ne zaman 2.500 dolar olmuş? Filmleri çekiliyordu memurlar geçinmek için limon satıyordu pazarda.

Asgarî ücretin dolar bazında nasıl maaşı daha fazla oluyor? Asgari ücret 17 bin en düşük memur maaşı 34 bin hangisi daha fazla?

O dediğin 90lı yıllar hocam 2010 da memurlar kraldı makas her geçen yıl kapandı en düşük emekli maaşı asgari ücretten fazlaydı şimdi asgari ücretin netdeyse yarısı yani şu dönemde işe yeni başlayan asgari ücretli kral oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 6 Mart 2024; 15:8:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.