Şimdi Ara

===> Yeni Nokia N9 | MeeGo - 3.9' AMOLED FWVGA - 8MP 720p - NFC <=== (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.176
Cevap
10
Favori
150.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sailfish zaten n9'a portlandı ancak bazı hayati bileşenlerin eksikliğinden dolayı bu port yarım kaldı. birinci sebep donanım driverlarının eksikliği. cihazda hem donanım hızlandırma yok hem de kamera çalışmıyor. ikinci sebep n9'daki linux kernelinin taş devrinden kalma olması. bu tam ve stabil bir portun gelmesini imkansız kılıyor. üçüncü sebep de n9'un bir linux cihazı olmasına rağmen en önemli bileşenlerinin kapalı kaynak olması. bu da gerçek anlamda bir portu çok zora sokuyor.

jolla şu anda galaxy s3, nexus 4 gibi bazı popüler android cihazlarına başarılı bir şekilde jolla'yı portladı video1 video2 ve geliştirme aşamasındaki imajları yavaş yavaş dağıtmaya başladı. şimdi soracaksınız ki "ee jolla n9 için neden aynısını yapmıyor n9'da da android'in kullandığı donanım yok mu?" evet bu mümkün ancak nokia öyle bir donanım lisanslaması dayatmış ki cihaza, başka şirketlerin hiçbir şekilde yasal olarak cihaza müdahale etmesi mümkün değil. o yüzden şu anda sailfish'i başarılı olarak portlanmış şekilde yalnızca android cihazlarında görebileceğiz malesef.

hayal kırıklığına uğrayacak bir şey yok. eksikliklerine katlanabilirseniz ve sıkı bir android ios hayranı değilseniz n9 en güzel cihazlardan biridir. üzerindeki harmattan işletim sistemi türünün tek örneğidir. ben şahsen sıkıntı yaşamadım kullanırken çünkü almadan önce tüm eksikliklerini artı yönlerini takip ediyordum, alırken de kullanırken de bunların farkındaydım ama android veya ios'un uygulama dolu ortamına alışıp gelen kişiler için aynı şeyin olmayacağını düşünüyorum. ha şu anda iphone 5 kullanan biri olarak da şunu söyleyeyim, iphone 2g internette chatleşmek ve aşırı yavaş şekilde internette dolaşmak dışında pek bir işe yaramazken n9 2g internet ile video bile oynatabiliyordu. ve iphone'da şarj durumundan dolayı 2g'yi tercih etmek zorundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 17 Nisan 2014; 11:15:37 >

• Tizen sanırım MeeGo gibi olacak. Samsung hiç canla başla durmuyor üzerinde. İkinci bir Bada olayıyla karşılaşacağız gibi geliyor. Varsa yoksa Android'de şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalımın derdindeler. Intel olduğu için ufak da olsa bir umudum vardı ama Samsung heba etti gibi sistemi. Zaten fazla Android kokuyordu sistem görüdüğüm kadarıyla. Hayal kırıklığı olacak gibi bir his oluşmaya başladı içimde. Ama SailFish'te adamlar gayet canla başla çalışıyorlar. Onlardaki özveri ve işine bağlılığı Tizen tarafında göremiyorum. Gerçi Tizen zaten MeeGo ile alâkası olmayan bir sistemdi. O yüzden yitip gitmesi çok da mühim değil. Bu arada SailFish Harmattan'dan daha açık olacak diye yazı okudum da nedir bu daha açıklık o kısmı anlayamadım? Daha nesi açık olacak? Gerçi zamanında Harmanttan'ın aslında tamamen açık bir sistem olmadığını okumuştum. Ama SailFish sanırım tamamen açık bir sistem olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Tizen sanırım MeeGo gibi olacak. Samsung hiç canla başla durmuyor üzerinde. İkinci bir Bada olayıyla karşılaşacağız gibi geliyor. Varsa yoksa Android'de şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalımın derdindeler. Intel olduğu için ufak da olsa bir umudum vardı ama Samsung heba etti gibi sistemi. Zaten fazla Android kokuyordu sistem görüdüğüm kadarıyla. Hayal kırıklığı olacak gibi bir his oluşmaya başladı içimde. Ama SailFish'te adamlar gayet canla başla çalışıyorlar. Onlardaki özveri ve işine bağlılığı Tizen tarafında göremiyorum. Gerçi Tizen zaten MeeGo ile alâkası olmayan bir sistemdi. O yüzden yitip gitmesi çok da mühim değil. Bu arada SailFish Harmattan'dan daha açık olacak diye yazı okudum da nedir bu daha açıklık o kısmı anlayamadım? Daha nesi açık olacak? Gerçi zamanında Harmanttan'ın aslında tamamen açık bir sistem olmadığını okumuştum. Ama SailFish sanırım tamamen açık bir sistem olacak.

Tizen ile MeeGo'nun durumlarının pek alakası yok. MeeGo Microsoft yüzünden batırılmış başarılı bir proje. Tizen'in durumu ise son kullanıcıya pek yansıtılmıyor. Geliştiriliyor ama fazla bir şey dışarı aktarılmıyor. İlk Tizen cihazı bildiğim kadarıyla çıktı veya çıkmak üzere. Ha bunca ilgisizliğe rağmen başarılı olacak mı? Olacak. Çünkü birincisi bunu samsung yapıyor ve samsung yaptığı için çok satacak. İkincisi ise arayüz olabildiğince touchwiz'li android'e benzetiliyor ki kullanıcı aradaki farkı pek anlayamasın ve sisteme geçişi kolaylaşsın. Bu ikinci olay aslında hem iyi hem kötü. Kullanıcı tabanı sağlamak açısından iyi ancak yenilik getirme açısından hiçbir artı yönü yok. Yani gördüğüm kadarıyla bir iki yutturmaca dışında Tizen'de son kullanıcıya "vay be" dedirtecek hiçbir şey yok. Geliştiriciler için de html5 dışında bir yeniliği olduğunu sanmıyorum. Yalnız çok radikal şeyler de elde patlayabilir. Burada orta yolu bulmak çok önemli. Nokia N9 bunun en iyi örneğiydi bence. Hem Symbian'a benzer yönleriyle o kullanıcıların yüzünü güldürdü hem de dışardan bakanları etkiledi. Çünkü hem yenilikçi hem de gelenekseldi. Ancak WindowsPhone'da ne oldu? Varolan symbian tabanı bunu gördüğü an hepsi Android'e kaçtı.
    Bu arada Bada aslında başarılı bir deneydi. Aynı ilgisizliğe rağmen iki sene içinde dünya çapında %2'den fazla pazar payı elde ettiler (2010-2012).

Sailfish sistem bileşenlerinin kaynak kodları sistem olgunlaştıkça yayınlanıyor. İlk başta pek bir şey yoktu ancak kaynak kodları ortaya çıktıkça maemo forumunda sistemle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Harmattan ise neredeyse ios gibi bir sistemdi. Pek çok şey sınırlılıktan dolayı istenildiği gibi yapılamadı. Çok önemli kısımları kapalıydı. Sailfish'te böyle bir durum yok sistemi çökertmeden müdahaleler yapılabiliyor. Sistem keşfedildikçe daha pek çok modifikasyon ve alternatif kernel çıkacağına eminim. Zaten kaynak kodu Github'da mevcut. Hangi yazıyı okudun bilmiyorum da kısaca Harmattanla Sailfish arasında dağlar kadar fark var bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 18 Nisan 2014; 1:12:20 >

• Prime. kullanıcısına yanıt
    Yazının kaynağıhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=69745754

Zamanında kopyalayıp yapıştırdığım iyi olmuş zira kaynağın olduğu site açılmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    bu yazıyı biliyorum. aranel'in bloguna yazdığı bir yazı olması lazım. jolla'nın o anki stratejisiyle şu anki stratejisi aynı değil artık dolayısıyla yazıda yazan şeyler geçerliliğini büyük oranda yitiriyor. ben o zamandan itibaren bütün gelişmeleri yerinde takip ettim. jolla'nın donanım ve yazılım partnerlerinin büyük kısmı artık yok. şu anda bir kaç partnerle devam ediyorlar. başka telefon üreticilerinin ve kullanıcıların dikkatini çekmek için de androidli cihazlara sailfish portlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 15 Temmuz 2014; 9:07:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüst olmak gerekirse şu anki piyasaya bakarsak piyasadaki aslında alınabilir en iyi telefon iPhone gibi geliyor bana.

- Uzun yıllar süren sık ve yoğun yazılım desteği (ki bence en önemlisi)
    - Zengin ve kaliteli bir markete sahip olması
    - Düzenli ve belirli bir standardı olup dağınık bir platform olmaması
    - Hızlı olması
    - Stabil olması

Bu kriterlere bakınca bunların hepsini birarada sunabilen tek platform hâlâ iOS. Piyasada doğru düzgün telefon yok. Symbian desen onunla olmuyor artık. Destek yok ölü bir platform. Bu yüzden en alınabilir telefon olarak iPhone'u görüyorum. Senin de iPhone kullanman dikkatimi çekti o yüzden yazdım. Şimdilik Jolla çıkana kadar mevcut piyasaya göre iPhone en alınabilir telefon. Her ne kadar kısıtlamalara sahip olsa da.

Sen niçin iPhone aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 29 Nisan 2014; 14:47:44 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Dürüst olmak gerekirse şu anki piyasaya bakarsak piyasadaki aslında alınabilir en iyi telefon iPhone gibi geliyor bana.

- Uzun yıllar süren sık ve yoğun yazılım desteği (ki bence en önemlisi)
    - Zengin ve kaliteli bir markete sahip olması
    - Düzenli ve belirli bir standardı olup dağınık bir platform olmaması
    - Hızlı olması
    - Stabil olması

Bu kriterlere bakınca bunların hepsini birarada sunabilen tek platform hâlâ iOS. Piyasada doğru düzgün telefon yok. Symbian desen onunla olmuyor artık. Destek yok ölü bir platform. Bu yüzden en alınabilir telefon olarak iPhone'u görüyorum. Senin de iPhone kullanman dikkatimi çekti o yüzden yazdım. Şimdilik Jolla çıkana kadar mevcut piyasaya göre iPhone en alınabilir telefon. Her ne kadar kısıtlamalara sahip olsa da.

Sen niçin iPhone aldın?

Neden iphone aldın sorusunu cevaplayayım. Daha önce yazdım diye hatırlıyorum ama neyse. Ben bir süredir yeni bir telefon arayışı içerisindeydim, çok pahalı olmayan ama instagram ve whatsapp gibi işleri basit ve hızlıca yerine getirecek bir telefon bakıyordum çünkü n9da bunlar resmi olarak yok. bir tek resmi olmayan whatsapp çok işlevseldi onun dışında çok sosyal değildi telefon. İlk başta jolla alacaktım ancak hem yurt dışında güvenilir bi aracının olmaması hem de getirme işinin çok uzun sürecek olması gibi sebepler beni vazgeçmeye ikna etti. Sonra bir gün bir arkadaşımla konuşurken bana iphone 5s alacağını galaxy s4'ten şikayetçi olduğunu falan söyledi. Kendisinin maddi durumu çok iyi ve galaxy s4'ten önce iphone 5 kullanıyordu. Sonra işte telefon muhabbeti ederken iphone 5'e geldi konu. Onu satacakmış falan işte sana satayım dedi iphone 5 lerin piyasası ne falan dedi ben de hafızasını sormadan 1100 1300 civarı falan dedim. O da sana 800'e bırakayım dedi. Ben olur dedim ama sonra hafızasını sordum ve 64gb dedi. Ertesi hafta telefonu getirdi işte sen bunu bir kaç hafta kullan beğenirsen alırsın dedi bir kaç hafta sonra da aldım. 800 lira ve 64gb olmasaydı almazdım büyük olasılıkla.

Ha uygulama işine gelince, marketin bana soracak olursan android marketinden pek farkı yok. instagram twitter gibilerinin haricinde hemen hemen her uygulama reklam kaynıyor.
    Uygulama içi satın alımlar ise bir başka bela. Bedavaya indiriyorum diye sevindiğiniz uygulamanın içerisindeki her şey parayla açılıyor. En bariz örneği fifa 14. Bütün sistem paranı sömürmeye yönelik kurulu. Eskiden bu kadar kötü değildi ama şu anda ios tam bir facia ve sistem de sürekli olarak sınırlandırılıyor. Jailbreaksiz kullanıyorum ama her an jailbreak yapabilirim.

Telefonun yazılımsal en iyi özelliği -eğer hızlı bir internet bağlantısı varsa- tarayıcısı bana göre çünkü mobil standartlarının çok ilerisinde bir tarayıcıya sahip. androidin, firefox'un veya chrome'un kırk fırın ekmek yemesi lazım mobilde bu seviyeye erişmesi için. Tabi masaüstünde de durum tam tersi :).

Stabilite konusunda bence diğer sistemlerden çok önde değil ya da şunu sormak lazım hangi açıdan stabilite? ios 7.0.4 kullanıyorum ve telefonda çok komik buglar gözüme çarpabiliyor. Arada uygulamalar kendi kendine de kapanabiliyor tabi.

Ancak tek bir gerçek var ki donanım hızlandırma, akıcılık, parmak takibi, kinetik kaydırma gibi bence önemli olan ve kullanıcıyı rahat ettirecek bu tarz şeyleri en iyi ios yapıyor. N9 bu konuda iphone'a çok yaklaşmıştı ama devam ettirmediler.

Uzun bir inceleme yazısına dönmeden burada noktalayayım yazıyı. Yazılımla iphone'la ilgili fazla konuşulmayan ince detayları merak eden olursa anlatabilirim.

Aslında ince detayları bir de senin ağzından dinlemek isterim. :) Üst düzey bir mobil kullanıcıdan detay dinlemek daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 29 Nisan 2014; 19:22:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • aklınıza gelirse sorarsınız.

• Aslına bakarsanız N9 u uzun bir dönem kullandım şu an iPhone kullanıcısıyım market olarak bir birine eş olsaydı n9 U seçerdim daha dayanıklı bir kasaya sahip geçişleri en az iOS kadar düzgün ve akıcı gözü yormayan tipi ile buradayım diyen bi telefon dü hala ara ara kullanırım gerçekten çok seviyordum n9 U ama keşke O dönemin Nokia yöneticileri daha fazla önem verseydi şirket satılmak zorunda kalmazdı

• zamanında fruitgo oyununu yazmıştım bu telefona, hey gidi günler...
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    telefonumda hala yüklü.Teşekkürler
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    zamanında bu telefona çok şey yapılmıştı...
    nokia telefonun ipini pazara çıkarmasaydı güzel şeyler yapılırdı, esnek biir platformdu ama işte bk ettiler
  • Arkadaşlar geçen gün annem için n9 aldık, gerek ucuzlamış olması gerekse meego nun fazla övülmesi sebebiyle. Whatsapp için 3. parti uygulamalar varmış, persecute açılıyor ancak sürekli çöküyor wazapp ve whatsup da old_version diye bir hata veriyor ve registration yapmıyor. İkiside son sürüm olarak yüklü kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin.

• NamelessWonder kullanıcısına yanıt
    whatsup'un son sürümünü kurun sonrasında da aşağıdaki linke girip kayıt kodu alın.

https://coderus.openrepos.net/whitesoft/whatsapp_sms

telefonu almadan önce en azından konunun son sayfasını okusaydınız telefonun eski kaldığını anlardınız.
  • vay be n9 çıkalı 4 yılı geçmiş. zaman çok hızlı ilerliyor yetişemiyoruz.
    Hocam telefonun eski olduğunun farkındayım ama 500 lira civarında alınabilecek en mantıklı telefon n9 du bence. Bu fiyat aralığındaki android telefonlar kullanılamayacak derecede kasıyor. Apple deseniz ucuza bulmak zaten imkansız. Microsoft ise 512 ram i olan telefonları adamdan saymıyor. Annem de zaten öyle çok telefon kullanan biri değil. Arama yapar mesaj atar bi de yemek tariflerine bakar internetten Maksat elindeki telefondan kurtulsundu yani. Söylediğiniz siteyi deneyeceğim olmazsa yine burdayım

• telefonu alalı 1 yıl oldu başka hiçbir telefona geçmeyi düşünmedim daha. işletim sisteminin kullanım kolaylığı çok rahat diğer telefonlara geçtiğim zaman sınırlandırılmış gibi hissediyorum kendimi. tasarım güzel, kamerası iyi, satranç ve sudoku oyunları bana yetiyor, web tarayıcısı ise hızlı daha ne isteyebiilirim bilmiyorum

• QuasarMX 1.8.1008 Türkçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 21 Kasım 2014; 0:23:07 >

• 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.