Şimdi Ara

Yeni Notebook alıcam kararsızım. Acer mi ? Asus mu ? Dell mi ? Lenovo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Ben 2009 yılında casper bi notebook bilgisayar aldım. 2 yıl garanti sürecinde 7 kere servise gönderdim. ve garantim bittim 2 gün sonra anakart arıza verdi bu sorun halledilmiyor. Bi daha casper ürünlerine tövbeliyim.

Şimdi yeni bir notebook alıcağım ama acil lazım. Notebook önerisi olan var mı ? Bütçem 1500a kadar.
    Ben ASUS Marka düşünüyorum. ama model aklımda yok. Bana önerisi olan tanıdıklarım "dell, lenovo,acer" diyorlar kullanıcıları yada tavsiyesi olanlar bana yardımcı olabilirler mi ?

• http://www.****/incelemeler/15/Markalara-gore-notebook-ariza-oranlari.html
    Markalara göre notebook arızalanma oranları, sayısı değil oranları dikkat!
    Daha önce 2 tane Asus marka notebook aldım 1 tanesi arızalı çıktı bu istatistiği uymuyor ama en azından fikir verebilir.
    Şu an Toshiba marka kullanıyorum oda arızalı çıktı, biraz şans işi bunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulubatlısinan

http://www.****/incelemeler/15/Markalara-gore-notebook-ariza-oranlari.html
    Markalara göre notebook arızalanma oranları, sayısı değil oranları dikkat!
    Daha önce 2 tane Asus marka notebook aldım 1 tanesi arızalı çıktı bu istatistiği uymuyor ama en azından fikir verebilir.
    Şu an Toshiba marka kullanıyorum oda arızalı çıktı, biraz şans işi bunlar...

link niye **** olarak çıkıyor? kod içinde yazabilir misiniz?

• illa asus diyorsan k53sv ye bak derim ama ben lenovo z570 tavsiye ederim.
  • 1.SONY
    2.TOSHIBA
    3.DELL
    4.ASUS

Gerisi hikaye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo100

1.SONY
    2.TOSHIBA
    3.DELL
    4.ASUS

Gerisi hikaye..

lenovo yu da yabana atmamak lazim...
  • 1) asus
    2) lenovo
    3) toshiba
    ayrica bana gore ekran karti daha onemli ona dikkat et bide markalari yazdim zaten ekran karti ne kadar gucluyse o kadar az tamire gider bu benim gorusum. teknik bilgi degil ;)
  • 1)asus
    2)sony
    3)toshiba
    4)acer
    5)lenovo bu benim subjektif görüşüm başkasının sıralaması farklı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: suat.kicik

Merhaba Arkadaşlar. Ben 2009 yılında casper bi notebook bilgisayar aldım. 2 yıl garanti sürecinde 7 kere servise gönderdim. ve garantim bittim 2 gün sonra anakart arıza verdi bu sorun halledilmiyor. Bi daha casper ürünlerine tövbeliyim.

Şimdi yeni bir notebook alıcağım ama acil lazım. Notebook önerisi olan var mı ? Bütçem 1500a kadar.
    Ben ASUS Marka düşünüyorum. ama model aklımda yok. Bana önerisi olan tanıdıklarım "dell, lenovo,acer" diyorlar kullanıcıları yada tavsiyesi olanlar bana yardımcı olabilirler mi ?

Arkadaşım eğer hala almadıysan sana bir tavsiyem var.Eğer birine lanet okumak istiyorsan mutlaka Allah seni lenovo bilgisayar sahibi yapsın de.Adamlar resmen dolandırıcı.Arkadaşın biri bilgisayar şans işi demiş.Doğrudur.Ama lenovo sahibiysen ve cihazın Allah göstermesin arıza yaparsa yandın.Ben bilmiyordum ve bir eşşeklik ettim bilgisayarı servise yolladım.adamlar cihazı onarmadan sağını solunu kırıp gönderdiler ve tekrar geri gönderdiğimde suçu bana atıp para istediler.Yok kardeşim vazgeçtim geri gönderin dedim yine para istediler.kaç hafta makinemin peşinde koştum.Cihazın servisi rezalet.nerelere yazı yazdım ama nafile.alacağın bilgisayarı internette araştır servis ağı hangisi iyiyse para almıyosa onu satın al.sonra pişman olma.yazık para kolay kazanılmıyor.ikincisi lenovo artık bir çin firması çinden adamın biri almış bu firmayı.ıbm le alakası yok o kalite yok artık.hala daha ibm-lenovo diye satıyorlar.

• Hangisi servisten para almıyorsa ona götür diye bir kaide yok ki arkadaşım:) Tüketici haklarını açıp baktığınızda bu tür işlemlere paranızı harcamamanz gerekir. Şayet bireysel sıkıntılar farklıdır. Çünkü benim lenovo (abimin artık) serviste bi sıkıntı yaratmadı çok şükür.

Asus , dell servisi güvenilir ilk markalardan. Acer hp casper gibi markalar serviste sizi daha çok ağlatır. Sony , toshiba ise emsal modelleriyle iki kat fiyat farkına sahip. Yani Asus , dell , samsung, lenovo, lg.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukyavuz

Hangisi servisten para almıyorsa ona götür diye bir kaide yok ki arkadaşım:) Tüketici haklarını açıp baktığınızda bu tür işlemlere paranızı harcamamanz gerekir. Şayet bireysel sıkıntılar farklıdır. Çünkü benim lenovo (abimin artık) serviste bi sıkıntı yaratmadı çok şükür.

Asus , dell servisi güvenilir ilk markalardan. Acer hp casper gibi markalar serviste sizi daha çok ağlatır. Sony , toshiba ise emsal modelleriyle iki kat fiyat farkına sahip. Yani Asus , dell , samsung, lenovo, lg.

Aklımdan geçenleri söylemişsin, küçük bir ilave Dell eski kalite ve şıklıkta üretmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulubatlısinan

quote:

Hangisi servisten para almıyorsa ona götür diye bir kaide yok ki arkadaşım:) Tüketici haklarını açıp baktığınızda bu tür işlemlere paranızı harcamamanz gerekir. Şayet bireysel sıkıntılar farklıdır. Çünkü benim lenovo (abimin artık) serviste bi sıkıntı yaratmadı çok şükür.

Aklımdan geçenleri söylemişsin, küçük bir ilave Dell eski kalite ve şıklıkta üretmiyor...

Artık tasarım zevke kalmış kalite ise yine güncel ifade edilebilir ama doğru. Biraz araştırmacı olsak forumla kısıtlı kalmasak , sorulan markalarla ilgili internette yaygın tespitler var(bireysel değil, genel tespitler), faydalanabiliriz.

• @SULZER arkadasima katilmiyorum.lenovo kullananlardan duydugum kadariyla lenovonun teknik servisini begenenler de var.
  • quote:

hangi servis para almıyorsa olayı tabi karar vermede öncelik olmaz haklısın ama şunu belirtmeliyim belki ben şansıma gönderdiğim servisde kalitesiz adamlar olmuş olabilir ama asıl problem ben bu konuyla ilgili genel merkeze kadar yazılar yazmama telefonlar açmama rağmen hiç bir sonuç alamadım.zaten benim model sorunlu çıktıki ben aldıktan kısa süre sonra piyasadan kalktı netbook.okadar aradım yenisini ama artık getirilmiyor dedi mağazalar.yani demem şuki servisde problem yaşarsanız genel merkezden karşınızda adam gibi birini bulamıyorsunuz tamam diyerek sallıyorlar.buda sanırım servis olayının tam olarak oturmamasından kaynaklanıyor.bu 2 senede belki biraz düzelmiş olabilir.Mesela siz aynı paraya golf varken hyundai almak istermisiniz.lenovo tamamen çin üretimli ve çin kalitesinde bir cihaz.yani ibm kalitesini devam ettirmiyor.ben uzun yıllardır bu işin içinde bulunan ve hem servis ağı hemde 2.el de sizi üzmeyecek bir laptop almanızı öneririm.he ben mesela suan vaio kullanıyorum ama sorsanız kalite olarak hiç memnun değilim.laptop birazda şans işi.tekrar söylüyorum para kazanmak kolay değil.ben sadece yaşadığım tecrübemi burda sizinle paylaşmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

quote:

hangi servis para almıyorsa olayı tabi karar vermede öncelik olmaz haklısın ama şunu belirtmeliyim belki ben şansıma gönderdiğim servisde kalitesiz adamlar olmuş olabilir ama asıl problem ben bu konuyla ilgili genel merkeze kadar yazılar yazmama telefonlar açmama rağmen hiç bir sonuç alamadım.zaten benim model sorunlu çıktıki ben aldıktan kısa süre sonra piyasadan kalktı netbook.okadar aradım yenisini ama artık getirilmiyor dedi mağazalar.yani demem şuki servisde problem yaşarsanız genel merkezden karşınızda adam gibi birini bulamıyorsunuz tamam diyerek sallıyorlar.buda sanırım servis olayının tam olarak oturmamasından kaynaklanıyor.bu 2 senede belki biraz düzelmiş olabilir.Mesela siz aynı paraya golf varken hyundai almak istermisiniz.lenovo tamamen çin üretimli ve çin kalitesinde bir cihaz.yani ibm kalitesini devam ettirmiyor.ben uzun yıllardır bu işin içinde bulunan ve hem servis ağı hemde 2.el de sizi üzmeyecek bir laptop almanızı öneririm.he ben mesela suan vaio kullanıyorum ama sorsanız kalite olarak hiç memnun değilim.laptop birazda şans işi.tekrar söylüyorum para kazanmak kolay değil.ben sadece yaşadığım tecrübemi burda sizinle paylaşmak istedim.

Serviste de doğrudan yetkili servise gitmek daha kolaylaştırıyo işi. Gerçi ülkede yaygın bir servis ağı yok. Hep merkezi illerde. Geri kalanlar da bayi. Açıkçası şans işi olan yetkili servis bayileri. Allah onların eline düşürmesin. Yaşadığın sıkıntı karmakarışık bir durum hepimiz bir şeyler yaşıyoruz ama kalite olarak yine de ucuz emsallerinden önde. Örneğin ben telefonum nokia'yı servis bayiye götürdüm adam yolladı teleservice'ye bekle Allah bekle:D yeni batarya göndermiş teleservice iki gün bile geçmeden. Ama ben bayiden üç dört günde bir aramalara rağmen bir buçuk ay sonra teslim alabildim. Kurumla görüşmesem artık talihine kalmıştı. O yüzden de nokia'ya karşı bi genel duruş sergilemedim. Bu bir örnek burada da geçerli.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.