Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.400
Cevap
63
Favori
157.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet üstad;
    Biraz önce firmware upgrade yaptı cihaz.
    zaten 1040 tı.

Varmı sizde bir durum.?
  • 24-07-2012 den beri bir güncelleme yok yeni gelecek cihazlarda muhtemel yüklü fw bu olacaktır. Onkyo bayağı geç kaldı bu fw işinde..

• rccol & Delerium

Bende de 24.07.2012 tarihli olan sürüm numarası 1040 olan var. ve Update yok.

rccol, peki sürüm numarası değiştimi?
  • 2013 modeller duyurulunca muhtemelen yeni fw çıkar görüşündeyim
  • 2.el onkyo tx-sr607 aldım. Başakşehir yakinlarinda bu sistemi kullanan var mi? Bir gün 1 saat kadar bendeki av receiver deneyip test edebilecek var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Merhaba
    6 noktaya göre kalibrasyon değerleri aşağıdaki gibi çıktı.

FL :+4
    Center:+2
    FR:+2
    SL:-0,5
    SR:0
    Sub:+5

Ahmet üstadın tavsiyesi üzerine frekansları
    front 40 hz
    center 60 hz
    surround 70 hz olacak şekilde ayarladım.

en son olarakta center ve sub hariç front ve surround ları 1 db düşürdüm.

konuyu fazla takip etmediğimiçin avr,kolonlar ne ve kullanılan alan kaç m2 kalibrasyon sonrası + lara çıkması tuhafıma gitti. Birde müzik dinliyor musunuz yoksa sadece sinema amaçlı mı kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Merhaba
    6 noktaya göre kalibrasyon değerleri aşağıdaki gibi çıktı.

FL :+4
    Center:+2
    FR:+2
    SL:-0,5
    SR:0
    Sub:+5

Ahmet üstadın tavsiyesi üzerine frekansları
    front 40 hz
    center 60 hz
    surround 70 hz olacak şekilde ayarladım.

en son olarakta center ve sub hariç front ve surround ları 1 db düşürdüm.

konuyu fazla takip etmediğimiçin avr,kolonlar ne ve kullanılan alan kaç m2 kalibrasyon sonrası + lara çıkması tuhafıma gitti. Birde müzik dinliyor musunuz yoksa sadece sinema amaçlı mı kullanıyorsunuz ?

Onkyo 5010
    front dali ikon6 mk2
    center dali vokal2
    surround wharfedale diamond 10.7
    Sw wharfadale 8

35 metrekare civarı
    front önlerinde koltuklar olduğu için 20cm altlkla yükselttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 18 Şubat 2013; 17:47:33 >

• %90 sinema
    %10 müzik
  • + değerler vermesi gerçekten çok ilginç.
    Benim iki onkyoda da hep - ler çıktı şimdiye kadar. Ben çoğu filimlerde bu değerleri
    her kolonda eşit değerlerde artışlar ile izledim.
    Hele ki subwoofer benim hep -10 -15 lerde oluyor.

Dün Star Wars II Klon Savaşlarını izledik oğlanla. Önce filmin yarısını oğlanın hatrına Türkçe dublajla seyrettik. Türkçe dublaj Dolby D olarak yer alıyor. Filmin yarısında daha fazla dayanamayıp Orjinal İng. DTS HD-Mstr a geçtim. Ve surroundlar açıldı, center kendine geldi oh be dedim.
    Oğlan bile böyle daha iyi ses çıkyor ben alt yazıdan okurum baba böyle kalsın dedi

İyiki varsın DTS

• DTS i bende seviyorum daha tonlu ve detaylı dolby biraz daha sert alt frekanslar baskın özelliklede
  • Arkadaşlar merhabalar.
    anladığım kadarıyla fiyat/performans en iyi cihazlar onkyo. 900 euro ya 616 alınırmı sizce? fikir beyan ederseniz sevinrim. Teşekkürler.
  • Türkiye de ve garantilimi 900€?
  • Beyler yıllardır fanatik Pioneer kullanıcısıydım (vsx ax 1015 - lx 73 - lx83 ) ONKYO 5010 Almış bulunmaktayım cihaz hafta sonu geliyo
  • Bir 5010 daha

Hayırlı olsun @Ottoman!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Türkiye de ve garantilimi 900€?

yok ispanyadan, yuvarlak bir rakam yazdım büyük ihtimal daha düşük mal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saydogan1982

quote:

616 ilk çıktığı zamanlar Almanya'dan 479€ ya arkadaşım getirmişti. Şu sıralar ise 430€ civarında büyük tekno marketlerde.
    Geçen hafta İtalya'dan 575€'ya aldım küçük bir hifi dükkanından.
    İspanya fiyatı çok geldi bana (nerdeyse 818 yurtdışı fiyatı olmuş) , o fiyata TR den alınabilir gibi geliyor bana. Geçen yıl 609, 616 çıkmadan önce ~2000TL gibi fiyatlara satılıyordu diye biliyorum.
  • Sonunda 616 geldi, Almanya Saturn den 426€, yanına da cabasse eole2 düşünüyorum, artık onu turkiye den bakıcam,
    bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman!

Beyler yıllardır fanatik Pioneer kullanıcısıydım (vsx ax 1015 - lx 73 - lx83 ) ONKYO 5010 Almış bulunmaktayım cihaz hafta sonu geliyo

Hayırlı Olsun.
    İlk defa Bir Onkyonun en üst Cihazı bu kadar çok kullanıcıya ulaştı

quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir87

quote:

Orijinalden alıntı: saydogan1982

quote:

616 ilk çıktığı zamanlar Almanya'dan 479€ ya arkadaşım getirmişti. Şu sıralar ise 430€ civarında büyük tekno marketlerde.
    Geçen hafta İtalya'dan 575€'ya aldım küçük bir hifi dükkanından.
    İspanya fiyatı çok geldi bana (nerdeyse 818 yurtdışı fiyatı olmuş) , o fiyata TR den alınabilir gibi geliyor bana. Geçen yıl 609, 616 çıkmadan önce ~2000TL gibi fiyatlara satılıyordu diye biliyorum.

Ben de Türkiye fiyatı sandım!
    Yurtdışı için o fiyat çok...

quote:

Orijinalden alıntı: SRY07

Sonunda 616 geldi, Almanya Saturn den 426€, yanına da cabasse eole2 düşünüyorum, artık onu turkiye den bakıcam,
    bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim.

teşekkürler.

Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmak nasip olsun.

• Teşekkür ederim. O zaman yazı bekleyip almanyadan aldırmaya çalışacam. Aslında amazon ispanya onkyo da türkiye için baya bi çeşit açmış. 616 da 521 euro ya düşmüş ama gümrük depozitosu diye birşey çıkarmışlar. Riske girmeye değmeyecek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saydogan1982 -- 18 Şubat 2013; 23:29:19 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.