Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.395
Cevap
63
Favori
157.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkur ederim. Serviste bakilacak. Kendimizin yapabilecegi bir sey gibi gozukmuyor. Bir nevi brick olmus gibi.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle onkyo nr 696 modeli ile aranıza katıldım. Ancak cihazı bugün kurmaya çalıştım fakat bir türlü görüntü ve ses alamadım. Televizyon Grundig vlx 9600 serisi. TV de HDMI 4 numarada parantez içinde arc yazıyor. Teknosa dan 4k destekli hdmi 2.0 kablo aldım altın uçlu arc destekleyen cinsten. TV hdmı arc çıkışından avr arkasında HDMI arc yazan yere bağlantı yaptım. Daha sonra TV de HDMI giriş menüsünden hdmı 4 (arc) ü seçtim. Otomatik olarak ekranda arc etkinleştirildi yazdı ve TV hoparlör ses çıkışı otomatik olarak kapandı. Kaynak olarak av recever seçili. Avr açıldığında otomatik olarak ekrana gelen menüleri ilerleyerek yaptım kalibrasyon dahil ve tüm hoparlör lerden ses geliyor kendi ayar yaparken. Her şeyi yaptım ama TV de görüntü ve ses yok. Sinyal yok diyor. Nerde hata yapmış olabilirim.. yardımcı olun arkadaşlar.tesekkürler.

• Benim Onkyo 20dk icinde ariza yapmasaydi tarif ederdim. Daha o bolume gelemeden arizaya gecti. Konu biraz yavas sakin oldugu icin online pdf belki biraz daha hizli cozum olur.

Saygilarimla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahilkentli 28

Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle onkyo nr 696 modeli ile aranıza katıldım. Ancak cihazı bugün kurmaya çalıştım fakat bir türlü görüntü ve ses alamadım. Televizyon Grundig vlx 9600 serisi. TV de HDMI 4 numarada parantez içinde arc yazıyor. Teknosa dan 4k destekli hdmi 2.0 kablo aldım altın uçlu arc destekleyen cinsten. TV hdmı arc çıkışından avr arkasında HDMI arc yazan yere bağlantı yaptım. Daha sonra TV de HDMI giriş menüsünden hdmı 4 (arc) ü seçtim. Otomatik olarak ekranda arc etkinleştirildi yazdı ve TV hoparlör ses çıkışı otomatik olarak kapandı. Kaynak olarak av recever seçili. Avr açıldığında otomatik olarak ekrana gelen menüleri ilerleyerek yaptım kalibrasyon dahil ve tüm hoparlör lerden ses geliyor kendi ayar yaparken. Her şeyi yaptım ama TV de görüntü ve ses yok. Sinyal yok diyor. Nerde hata yapmış olabilirim.. yardımcı olun arkadaşlar.tesekkürler.
    Onkyo'nun HDMI Out / Main Arc çıkışından TV'nin HDMI 4 Arc girişine bağlantı yaptığınızı varsayıyorum. AVR'den ve TV'den ilgili giriş kaynağı seçmeniz lazım. TV'nin kullanma kılavuzu 83-84. sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Tv'den ARC fonksiyonu aktif olmalı.
    Ayrıca Onkyo'nun da HDMI menüsünden ARC aktif olmalı. Bir kontrol et istersen.

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları
     ►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 18 Ocak 2020; 22:1:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle onkyo nr 696 modeli ile aranıza katıldım. Ancak cihazı bugün kurmaya çalıştım fakat bir türlü görüntü ve ses alamadım. Televizyon Grundig vlx 9600 serisi. TV de HDMI 4 numarada parantez içinde arc yazıyor. Teknosa dan 4k destekli hdmi 2.0 kablo aldım altın uçlu arc destekleyen cinsten. TV hdmı arc çıkışından avr arkasında HDMI arc yazan yere bağlantı yaptım. Daha sonra TV de HDMI giriş menüsünden hdmı 4 (arc) ü seçtim. Otomatik olarak ekranda arc etkinleştirildi yazdı ve TV hoparlör ses çıkışı otomatik olarak kapandı. Kaynak olarak av recever seçili. Avr açıldığında otomatik olarak ekrana gelen menüleri ilerleyerek yaptım kalibrasyon dahil ve tüm hoparlör lerden ses geliyor kendi ayar yaparken. Her şeyi yaptım ama TV de görüntü ve ses yok. Sinyal yok diyor. Nerde hata yapmış olabilirim.. yardımcı olun arkadaşlar.tesekkürler.
    Biraz daha detay vermeniz lazım uyduyu filan avrye mi bagladınız yoksa tvye mi?
    hdmi main out olan yere baglayacaktinız onkyoda

uyduyu direkt tvye bağlayıp da sadece sesi alamk için hdmi arcye onkyo bağladıysanız o zaman tvnin menulerinden filan ses çikişini amfiye yönlendirmeniz lazım yani onkyolar biraz menüleri detaylıdır oyle basayım girişlere ses goruntu alayım derseniz biraz ugraştırır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahilkentli 28 S kullanıcısına yanıt
    AVR’ye kaynak cihaz olarak ne bağlı? Digitürk, ps4 yada pc gibi?

AVR’de bu cihazlar hangi girişe bağlı ise kumandadan o girişi seçmeniz gerekli.
    Tabii tv’den de AVR’nin bağlı olduğu girişi seçmeniz gerekli.

Tv’ye bağlı bir cihazın yada tv’ye bağlı normal tv yayının sesini almanız için de AVR’nin kumandasından tv girişini seçmeniz gerekli

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

AVR’ye kaynak cihaz olarak ne bağlı? Digitürk, ps4 yada pc gibi?

AVR’de bu cihazlar hangi girişe bağlı ise kumandadan o girişi seçmeniz gerekli.
    Tabii tv’den de AVR’nin bağlı olduğu girişi seçmeniz gerekli.

Tv’ye bağlı bir cihazın yada tv’ye bağlı normal tv yayının sesini almanız için de AVR’nin kumandasından tv girişini seçmeniz gerekli
    TV kendinden uydulu ,ekstra bir cihaz yok. Onkyo arkasında HDMI arc yazan birde HDMI out yazan yer var. Aldığım yer arc yazan yere bağlamami söylemişti. Siz out yazan yer diyorsunuz. Bu arada uğraşırken görüntü almaya başladım buda şöyle oldu. Normalde TV de arc HDMI 4 numarada kabloda zaten oraya bağlı. TV de de HDMI 4 seciliydi şimdi TV yi seçince görüntü geliyor tekrar hdmı 4 ü seçince gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Onkyo'nun HDMI Out / Main Arc çıkışından TV'nin HDMI 4 Arc girişine bağlantı yaptığınızı varsayıyorum. AVR'den ve TV'den ilgili giriş kaynağı seçmeniz lazım. TV'nin kullanma kılavuzu 83-84. sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Tv'den ARC fonksiyonu aktif olmalı.
    Ayrıca Onkyo'nun da HDMI menüsünden ARC aktif olmalı. Bir kontrol et istersen.

Alıntıları Göster
    TV ve avr de arc etkin kontrol ettim. TV de kaynak olarak av recever seçeneği vardı onu seçtim.

Tv’de Hdmi 4 arc’li Hdmi giriş ise kabloyu oraya takın. O kablonun diğer ucunu da AVR’de de arc yazan Hdmi çıkışa takın. Bu sayede tv üzerinden açtığınız bir uygulamanın, normal tv yayının vs sesini AVR’den alabilirsiniz.

Ayrıca hem AVR’den hem de tv’nin Hdmi cec ayarlarının açık ve oto’da olduğundan emin olun. Bu sayede Avr ve tv kendi aralarında iletilebilirler.

Ve de tv’deki herhangi bir kaynağın sesini AVR’den almak için AVR’den tv seçeceğini seçmeniz gerekli. Normalde Hdmi cec ayarları açık olduğunda Avr otomatik olarak tv girişine geçer ama garanti olması için siz bunu da kontrol edin.

• Avr de TV seçili görüntüyü aldım ama ses yok. Hem avrde hem TV de arc etkin.

• quote:

Avr de TV seçili görüntüyü aldım ama ses yok. Hem avrde hem TV de arc etkin.
    Sisteme bağlı medya player vb. kullanıyor musun?
    Varsa diğer aygıtları söküp, Avr'nin elektriğini kısa süre kesip, tekrar açıp sadece tv'den ses almayı dener misin?

• Hayır hocam ekstra hiç bir cihaz yok. TV kendinden uydulu.

• Arkadaşlar forumda bayağı bir gezindim. Şimdi benim anlamadığım nokta hdmı kabloyu avr ( onkyo nr 696) nin arkasında bir tane hdmı main arc yazan yer var bir tane de HDMI out yazan yer var. Hangisine takacagiz, kimisi arc yazan yere diyor kimisi out yazan yere. Her ikisinide denedim olmuyor. Out yazan yere taktigim zaman TV menüsünde harici cihazları listeleyen menü de av recever görünmüyor aratıyorum bulamıyor. Main arc yazan yere taktigim zaman hemen av recever ı bulup otomatik olarak HDMI 4 e geçiyor ve arc etkinleştirildi diyor. Sanırım doğru olan avr arkasında main arc yazan yer. Görüntü var ama ses yok. Hem avrde hem Tv'de arc etkin.arc etkimnlesince otomatik olarak TV kendi hoparlörlerini kapatıyor ama sisteme sesi vermiyor. Avr yi kapatirsam TV nin sesi otomatik olarak açılıyor.

Üstteki mesajımı dikkatlice okur musunuz?

• Problem çözüldü , yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

• Keyifli dinletiler...

• quote:

Problem çözüldü , yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    Nasıl çözdünüz belki yine aynı sorunla karşılaşan olur

• Valla hocam nasıl desem bilmiyorum ama çok sinirlendim kendime. Meğer TV nin arc girişine hdmı kablo tam olarak oturmamış. Kontrol edeyim dedim iyikide etmişim. Saatlerce boşu boşuna uğraştım durdum. Tekrar herkese teşekkür ederim.

• Eyvallah biz de onkyocular olarak panik yaptık ses alamadın diye

Bence biraz onkyo yorumu duymak fena olmaz. Biz olamadik, sizden gelecek yorumlar yeni modelleri duymak isteyenler icin yararli olacaktir.

Saygilarimla.

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.