Şimdi Ara

Yeni otoyol hız cezaları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
5.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iki gişe arasındaki mesafeyi 132 ye bölüp virgülden sonraki kısmı 60 ile çarpacaksınız.
    ya da bulduğunuz rakamı 60 ile çarpın, çıkan süre dk olacaktır.
    bulduğunuz süreden önce varış gişesinden geçmemeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkma

Bu nasıl habercilik her yerde aynı yazı bir kişide bakıp düzeltme gereği duymuyor. Herkes kopyala yapıştır.
    83 km'lik otobanı niye 1 saat 6 dakikada gidiyoruz arkadaş?

Google map'e gore mersin-adana arasi 1 saat 6 dakika suruyor. Sanirim ondan dolayi boyle hesaplanmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otoban çıkışlarında hız sınırı 90 a falan düşüyor. O yüzden saat hesabı fazla çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koca forumda henüz ceza yiyen yokmu
  • ben yedim hayırlı olsun.
    Gebze- çamlıca gişeler arsı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayyolcu -- 7 Mart 2018; 10:49:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu mantığa göre, OGS'yi bloke edip, gişeden girmeli. Gişeden çıkarken OGS ile çıkmalı... Ankara-İstanbul'da sorun yok özetle. Ama kısa mesafede çözüm yok. Ya da Ağaoğlu olacaksın. Cücük kadar mesafeye Ankara-İstanbul ücreti ödeyeceksin. Gerçi Ağaoğlu olsam helikopterden "Bu insanlar ne yapıyor?" diye izlerdim. Allah korusun. Allah kimseyi görgüsüzlükle sınamasın...

"Gişelerde girişte plakanı okudukları saati baz alırlarsa?" Kameralar benim plakayı okuyamadığı için problem gene yok...

Plakaya da bir müdehalede bulunmadım. Bir ufak kazada yamuldu. Düzeltirdim. Kare plaka. Rakam ile harf kısmı arasında çizgi var. Emniyetin verdiği orjinal plaka. Şimdi, o çizgi kameranın otomatik tespitini zorlaştırıyor diye kaldırmışlar. Çizgisi olan plakalar TÜV'den geçmiyormuş. Ama ben yeni geçtim TÜV'den. 2 yıl kafam rahat.

İki yıl sonra çizgiyi tinerle silerim. Sonra tekrar boyarım. Ne olacak? Emniyetin verdiği orjinal plaka olduğu için ceza yemeyeceğim kesin. En kötü polis çevirir, "AA öyle mi memur bey, araçta tiner de var. Durun sileyim." derim.

Sonuç: Kare plaka + rakam ile harf arasında çizgi + plakada düzeltilmiş (gözle görülmeyen) bir hasar = Kamera o plakayı okuyamıyor.

Üstelik hiçbirinde kastım yoktu. Araca kare plaka oluyor. Kare plaka aldık. Plakayı emniyet verdi. Cins cins plakalarla hiç işim olmaz. Babam kaza yaptı, plaka yamuldu. Gittim çok dikkatlice düzelttirdim. Plakada girinti-çıkıntı kalmasın diye... Sonra uzun yolda fark ettim. Hiçbir kamera okumuyor!

• haber hatalıdır otoyolda 120+ %10 lımıt var 3 saat 15 dakıkadır sanırım 4 degıl

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

haber hatalıdır otoyolda 120+ %10 lımıt var 3 saat 15 dakıkadır sanırım 4 degıl

%10 kullanırsan eğer 2:54 kullanmazsan 3:15'te geçmen gerekiyor.

Ancak Ankara İstanbul arası 440 KM 120 ile gidersen sürekli 4:30 saat gibi bir süre çıkıyor. Yani 140 150 ile giderseniz eğer yasal süre içinde geçmiş olacaksınız. Test ettim. 12 Ocak'ta Ankara'dan istanbul'a gittim hızım 130'un altına düşmedi hiç. Dönüşte de sürekli 130 140 ile geldim. Aradan nerdeyse 2 ay geçti ama ceza gelmedi(Kiralık araç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 7 Mart 2018; 11:37:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bu mantığa göre, OGS'yi bloke edip, gişeden girmeli. Gişeden çıkarken OGS ile çıkmalı... Ankara-İstanbul'da sorun yok özetle. Ama kısa mesafede çözüm yok. Ya da Ağaoğlu olacaksın. Cücük kadar mesafeye Ankara-İstanbul ücreti ödeyeceksin. Gerçi Ağaoğlu olsam helikopterden "Bu insanlar ne yapıyor?" diye izlerdim. Allah korusun. Allah kimseyi görgüsüzlükle sınamasın...

"Gişelerde girişte plakanı okudukları saati baz alırlarsa?" Kameralar benim plakayı okuyamadığı için problem gene yok...

Plakaya da bir müdehalede bulunmadım. Bir ufak kazada yamuldu. Düzeltirdim. Kare plaka. Rakam ile harf kısmı arasında çizgi var. Emniyetin verdiği orjinal plaka. Şimdi, o çizgi kameranın otomatik tespitini zorlaştırıyor diye kaldırmışlar. Çizgisi olan plakalar TÜV'den geçmiyormuş. Ama ben yeni geçtim TÜV'den. 2 yıl kafam rahat.

İki yıl sonra çizgiyi tinerle silerim. Sonra tekrar boyarım. Ne olacak? Emniyetin verdiği orjinal plaka olduğu için ceza yemeyeceğim kesin. En kötü polis çevirir, "AA öyle mi memur bey, araçta tiner de var. Durun sileyim." derim.

Sonuç: Kare plaka + rakam ile harf arasında çizgi + plakada düzeltilmiş (gözle görülmeyen) bir hasar = Kamera o plakayı okuyamıyor.

Üstelik hiçbirinde kastım yoktu. Araca kare plaka oluyor. Kare plaka aldık. Plakayı emniyet verdi. Cins cins plakalarla hiç işim olmaz. Babam kaza yaptı, plaka yamuldu. Gittim çok dikkatlice düzelttirdim. Plakada girinti-çıkıntı kalmasın diye... Sonra uzun yolda fark ettim. Hiçbir kamera okumuyor!

Kısacası,

Bana göre sana yakışmayan bir davranış bu yaptığın.
    Şu forumda yazıları takip edilebilir, mantıklı, güncel, ergence düşünmeyen iki elin parmaklarını geçmeyen yorumculardansın.
    Yazıyı okuyunca akşam haberlerde gördüğümüz trafik kurallarını kendince esneten, çakarlı dolaşan, plakasını köprü öncesi bezle kapatan, uyarsan hödö hödö üzerine yürüyecek insanlar aklıma geldi. Sonra dedim ki bu siz olamazsınız sanırım? Değil mi?

Genel kişisel öngörünüz anladığım kadarıyla; (her alanda olmak üzere)açık varsa kullan, diğerlerini(rakip-insan) ez, önemli olan sensin(kişisel) olabilir. Ama özellikle otomobil sayfasındaki bu yorum şaşırttı beni.

İyi Günler

• ayyolcu A kullanıcısına yanıt
    cezanın ayrıntısı yazıyormu. ne kadar ortalama ile gittiğiniz giriş çıkış saatleri vs.

• maniavolkan kullanıcısına yanıt
    Hayır. Genel görüşüm, bilinçli insanların sırtında ceza sopasını hissetmelerine gerek olmadığıdır.

Gelişmiş ülkelerde hız tuzaklarına karşı vandalizme varacak kadar ciddi bir karşı hareket var. Belçika, Hollanda gibi ülkelerde makinaları bozuyorlar, radar araçlarına ceza yazdıracak düzenbazlıklar yapıyorlar, vs.vs... Sebebi basit. Trafiğin sağlıklı ve güvenli akışına uygun hareket edersen, 15 km yüksek, 5 km düşük hızın bir önemi yoktur. Trafiğin akışı, etrafındaki araçların kullanışı zaten bellidir. Buna uyum içinde kullanmak önemlidir. Zaten otobanlardaki hız sınırı, otobanın doğasına göre oldukça düşük. 132km/sa o otoban için gayet düşük. 145 ile gitsem, trafiğin akışına uygun hareket ediyorsam, bunun hiç bir etkisi, tehlikesi olmaz. Otobanlardaki hız sınırları belirlenirken en temel faktör olarak fren mesafesini baz alıyorlar. Baz alınan fren mesafesinde Murat değil belki ama, Doğan durur. Artık Türkiye'deki kötü araç standardı olarak ne bileyim, 2000'lerden Palio'yu, Albea'yı falan baz alsak çok mu yanlış olur?

Şaka bir yana, şoförler, araçlarına, yolun imkanlarına, trafiğin geneline göre hızlarını kendileri belirlerler. Hız sınırı toleransla birlikte 120 olan duble yollarda, eski bir araçla, sert bir viraja 120 ile girmeyiz değil mi? Daha yavaş gireriz. Kar yağıyorsa ve yol tutmuşsa mesela, 120 ile gitmem değil mi? Veya bayramın ilk günü tatile giderken, yol yoğun iken, 120 ile gideceğim diye ona buna makas atmam değil mi? Hızımızı aracımıza ve çevremize göre ayarlarız özetle. Bu bilince sahip olan biri, Ankara-İstanbul otobanında, yoğun saatte, Sapanca'dan sonra zaten 140'ı zor geçer. 8km/sa hızın mı hesabını yapıyoruz? Trafiği kontrol eden kişiler hızdan ziyade uyumu bozanları yakalamaya kafayı takarlarsa kazalar azalacaktır. Hız zaten Türkiye'de büyük bir sorun da değil. Bilinçsizlik, saygısızlık, önlemsizlik büyük sorunlar ve kazalara bunlar sebep oluyor. Yani, hızı iyi tespit edip, her aşana ceza yapıştırmak kazaları azaltmayacak. Ölümleri de azaltmayacak. O zaman dolaylı vergi kaynağı olması dışında anlamı nedir? Heç...

Ben plakamı gizlemek için özel bir uğraş da sergilemedim. Plakamın okunamadığının farkına vardım. Düzeltmeyi de düşünmüyorum. Bu kimseyi ezmek değil. Koyun gibi gidip plakamı yenileyip, "hadi beni gözetleyin" demeyeceğim tabii ki. Onların verdiği damgalı plaka. Onlar istesin yenilenmesini. Öyle bir talepleri de yok. O zaman? Benden para aldılar o plakanın basımı için, şimdi "bizim sana verdiğimiz plaka bu kameralarda zor okunuyor, o yüzden yenile" diyecek, bir daha para vereceğim. İkinci plakanın parasını onlar versin o zaman? Mesele 35TL'lik plaka da değil. Ne demek istediğimi anladınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Mart 2018; 13:56:46 >

• isviçre..finlandiya gibi ülkelerde cezalar kişinin gelirini gözeterek kesiliyor.. finlandiya da bir iş adamına yüksek hız nedeniyle

50 bin euro gibi bir ceza kesilmişti..

bizim memlekette trafikte çok fazla hayvan var.. cezalar çok daha ağır olmalı..

caza hafif olduğu için insanlar çakar takıyor.. ver 50 bin tl ceza ve 50 ceza puanı bak bakalım kimse çakar takıyormu..

şark toplumlarını lafla değil sopayla adam edersin...

ben bu yaşıma kadar 150 km nin üstüne çıkmadım..

bazı öküz herifler 200-250 km kadranın resmini çekip forumlara koyuyorlar bi bok yapıyorlarmış gibi..

bu tipler kimseye zarar vermeden geberseler masum insanlar için de çok iyi olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: lightbluemaster

isviçre..finlandiya gibi ülkelerde cezalar kişinin gelirini gözeterek kesiliyor.. finlandiya da bir iş adamına yüksek hız nedeniyle

50 bin euro gibi bir ceza kesilmişti..

bizim memlekette trafikte çok fazla hayvan var.. cezalar çok daha ağır olmalı..

caza hafif olduğu için insanlar çakar takıyor.. ver 50 bin tl ceza ve 50 ceza puanı bak bakalım kimse çakar takıyormu..

şark toplumlarını lafla değil sopayla adam edersin...

ben bu yaşıma kadar 150 km nin üstüne çıkmadım..

bazı öküz herifler 200-250 km kadranın resmini çekip forumlara koyuyorlar bi bok yapıyorlarmış gibi..

bu tipler kimseye zarar vermeden geberseler masum insanlar için de çok iyi olur...

ceazanın neresı hafıf allahını seversen?kırmızıda gecen kamera kaydı varsa asli kusurlu yeşilde gecen yavasta olsa hızlı dıyıp talı kusur veriliyor. Yola cıkınca zaten kusurlusun . Allahtan sigorta kasko kurtarıyor bı nebze o da paran varsa değilse yoksa kaskon kafadan hayatın tehlıkede zaten arabayla tum kurallara dahı uysan

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Ancak Ankara İstanbul arası 440 KM 120 ile gidersen sürekli 4:30 saat gibi bir süre çıkıyor. Yani 140 150 ile giderseniz eğer yasal süre içinde geçmiş olacaksınız. Test ettim. 12 Ocak'ta Ankara'dan istanbul'a gittim hızım 130'un altına düşmedi hiç. Dönüşte de sürekli 130 140 ile geldim. Aradan nerdeyse 2 ay geçti ama ceza gelmedi(Kiralık araç)

şirkete bi sorun yınede sıkıntı cıkmasın derim faiz vs

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

şirkete bi sorun yınede sıkıntı cıkmasın derim faiz vs

Enterprise firmasından kiraladım. Normalde 2 haftada geliyordu 3 ay oldu gelmedi. Sürekli alışveriş yaptığım bir yer normalde. Hatta düzeltme yapıyım Aralık 12 14 arası kiraladım tarih düzeltiyim 3 ay olmuş

• bu limitler araçla deneyerek elde edilmiştir o nedenle yanlış olması pek mümkün değil
    otoyollarda hız limiti 120 km. olunca baştan sona kadar 120 km. mi yani ,bazı yerlerde hız düşüm tabelaları var onları da hesaba dahil edeceksiniz

diğer konu ise hala hastam varsa ,acil işim varsa gibi mazeretlerin kendini kurtaracağını zannedenlerin var olması
    hiçbir mazeret yasaları çiğneme hakkı vermez ,üstelik bu devirde her yerde ambulans varken illa kendi arabanla götürme merakı bitmek bilmiyor (gerçi bu söz haklı çıkabilmek için uyduruluyor ya neyse)

başka bir konu ise niye hiç mola vermeden gitmek zorunda hissettiğinizdir ,insan belli saat sonra hislerinde kayıplara uğruyor ,o nedenle mola vermek gerekir ve mola verdiğinizde zaten bir miktar hız yapmış olsanız dahi iki nokta arasındaki süre sınırları içinde kalırsınız (gerçi ben hız sınırlarının aşılmasına karşıyım ,bir sorun gören varsa yetkili mercilere başvuru yapsın ,tabi tuzak radarlar için değil bu dediklerim)

yani benim aklım bir türlü almıyor , 450 km. yolu 3 saat 45 dakikada gideceğinize , 4-4,5 saatte gitseniz ne kaybedeceksiniz ?
    herkesin mi bu kadar acelesi oluyor ,acil işi oluyor ?
    üstelik araç yolculuğu bir zevk olmalı ,yangından mal kaçırır gibi araba kullanıp gitmenin ne anlamı var ?

120 km. hız sınırını az bulanlar var (gerçi zaten belli bölgelerde istesen de 120 km. hızın üstüne çıkamıyorsun)
    yarın sınırı 140-150 yapsalar emin olun ,niye 160-170 değil diyenler çıkacaktır
    otoyollar ralli için yapılmıyor ,hız hevesi olanlar bu hevesini trafiğe kapalı alanlarda gidersinler

gerçi İstanbul-Ankara otoyolunda 180-200 km. yapan çok gördüm ve asıl sorun burada ,iki nokta arası değil ,belli yerlere radarlar konulmalı ,birileri egosunu tatmin edecek diye diğerlerinin hayatı riske atılamaz

hele birisi demiş senin araban gitmiyor diye milleti suçluyorsun ?
    yahu kardeşim 120 km. üstü gitmeyen araba mı var ,reno12 bile çok rahat 130-140 km.lere çıkabilir ,ki zaten artık şimdiki araçların tamamı çok rahat 160-180 yapıyor

• Ekte koyuyorum. Birtakım detaylar yazmışlar.

Yeni otoyol hız cezaları Yeni otoyol hız cezaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayyolcu -- 8 Mart 2018; 7:32:42 >

• ayyolcu A kullanıcısına yanıt
    122 ile ceza yemiş olmanız beni korkuttu açıkçası. otobanda hız sınırı 120 olmasına rağmen ve ceza için hız sınırını %10-%30 arası aşmaktan ceza gelmesi gerçekten şaşırtıcı. bence itiraz edilmesi gereken bir ceza.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayyolcu

Ekte koyuyorum. Birtakım detaylar yazmışlar.

Yeni otoyol hız cezaları Yeni otoyol hız cezaları

yalnız aracınız kamyonet sınıfında.
    hız sınırı 110 dur. %10 ile 121 yapar. siz 122 den ceza yemişsiniz.
    gerçi öyle olsa bile standart sapma gereği 110*1.1+-3 km ile 124 den sonra kadar ceza kesmeleri lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 8 Mart 2018; 9:41:23 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.