Şimdi Ara

Yeni PC Yeni sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tekrar ben. Daha önce de belirttiğim üzere sistemimi yeniledim. Ama ne yenileme :) bir türlü görmek kısmet olmadı

Anakart: Asus P5Q SE
    İşlemci : Intel Core 2 Duo E8400

Diğerlerine gerek görmedim. Şimdi bu anakarta bu işlemciyi taktım, ramleri taktım, power kablolarını bağladım, ekran kartını da taktım. Pc nin power tuşuna bastıktan sonra Anakart reklamı gelmeden (BIOS için DEL vb) önce An Error Occured Eror Code xxxxxx diyor. Aslında koyduğum xlerin yerinde sayılar var ancak o kadar hızlı geçiyor ki okumak imkansız.
    Reklamdan sonra Bir iki Şey installizing diyor. "Tırt" d,ye bir ses çıkıyor. Sanırım bu onaylama sesi gibi birşey çünkü bugüne kadar kullandığım tüm pc lerde az çok bu sesi duyuyordum.

Bu sesten sonra siyah bir sayfa açılıyor. Ve "_" işareti yanıo sönüyor. Ama sadece o işaret yanıyor sönüyor başka hiçbirşey yok. Bios ile biraz kurcaladık, Boot dan Floppy disk, IDE, CD rom gibi bir iki yer değiştirdik. Bu sefer de Windows ekranı geliyor.(Eski sistem yüklü format atacağım) Yüklerken bir kaç sn içinde mavi ekran geliyor ve restart atıyor. Format atacağım cd yi görmüyor. Sorun ne olabilir? Dvd-Rom un çalıştığına eminim çünkü format atmadan önce yedeklemeleri bu DVD-Rom ile yapmıştım.

Benim görüşüme göre Hard-Disk eski kaldı. Belki saçma ama ben böyle düşünüyorum. Çünkü sıfır anakart, sıfır işlemci, sıfır pSU geriye bir tek harddisk kalıyor.

Bilgisayarcıyım diye geçinen güzel bir insana teslim ettik bilgisayarı. Adama sabah bıraktık pc yi akşam gititk, dükkanı kapatmış. Aradık, daha olmamış. 11 saatte yapamadı mı bu güzel insan? Anlayamadım. Bu kadar para bayıldıktan sonra eğer harddisk gerekiyorsa hemen gidip alacağım. Yoksa bu sıkıntı çekilecek gibi değil.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,

Ozan Gürbüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangurbuz -- 29 Ağustos 2009; 8:31:26 >

• Bilgisayarcıyım diye geçinen güzel bir insana teslim ettik bilgisayarı. Adama sabah bıraktık pc yi akşam gititk, dükkanı kapatmış. Aradık, daha olmamış. 11 saatte yapamadı mı bu güzel insan?

bu kelime aşağılar gibi olmuş bilgisayar işinde öyle hatalar çıkıyorki çözmesi bazen gerçekten zaman alıyor.

hataya gelince harddiskte arıza olabilir anakartta olabilir birden fazla sebep olailir. bilgisayarcını bekleemelisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.