Silinebilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 20 Mart 2023; 13:54:56 > |
Silinebilir.
-
-
Yardim edecegimde anlamiyorum ki... Önemli kisimlari cekmeye calisayim; senin kasa lenovo oem pc, anakarti onun özeldir evet, dell de özeldir dogru... Senin lenovo thinkstation p310 mu? Lenovonun kendi psu'su huntkey degil mi? Peki diger dell psu nun modeli nedir? Hangi dell pc den cikti? Bakalim ne yapilabiliriz...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşınızın DELL kasasından sökülen PSU sizin anakartınıza uymaz. Onların PSU ları ve Anakartları özeldir. Sadece o model kasa ve anakartlarda kullanabilirsiniz. Marka kasalarda karşılaşılan sıkıntılı bir durum maalesef. Sadece kendi PSU su için fiyat alabilirsiniz DELL den. Ben kurumdaki HP 800G2 kasalar için PSU fiyatı istedim HP den 400$ fiyat çektiler.
Elinizde boş kasa var ise Biostar B250-MHC anakart ve OEM PSU ile yeni kasanın içine montajlamak bunların verdiği fiyattan daha ucuza gelir. İnşallah RAM leriniz DDR3 değildir. Ancak çıkma bir PSU falan bakabilirsiniz sahibinden' e falan. Ne kadar güvenilir olur onu bilemiyorum.
-
Sana modelleri neden sordum? Cünkü adaptör kullanabilme ihtimalin var, normal bir atx psu ile beraber kullanabilmen icin misal bu sekil adaptörler mevcut; amazon.de24 to 10 Pin ATX Lenovo PSU Power Supply Motherboard Adapter Cable Wire Leadhttps://www.amazon.de/-/en/Lenovo-Power-Supply-Motherboard-Adapter/dp/B077XTG5YJ
Her lenovo ile uyumlu degil ama huntkey 180wlik psu bulunan bir sistemde calismis. Yorumlarda bazi bilgiler mevcut. Komple anakart ve kasa degisimi öncesi yeterli arastirmayi yapmak gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 24 Haziran 2022; 18:36:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dell 365w lik psu ile bir sorun olacagini sanmam. Gtx 750ti tasarruflu bir karttir, yormaz.
Huntkey uymadi? o zaman sordugum sorularin cevabini vermelisin, uyup uymamasi hakkinda yorum yapamadim, 250w yetmesine yeter ama pc senin elinde, biz sorunu anlayamiyoruz. Anakarti soketi ile beraber fotosunu ve calistirmak istedigin psu nun fotolarini koy bakalim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 27 Haziran 2022; 14:26:1 >
Anladim, ama o halde mevcut psu nun herhangi bir arizasi olup olmadigini test ettirmen gerekir. Olay, güc kaynaginin yeterliligi disinda, icinde barindirdigi komponentlerin yipranmasi, ömrünü tamamlamasi veya baska bir sebeple görevini yerine getirmekte zorlamasi sebebiyle de yasanabilir. Ben bunun farkinda olup, dell ile degistirmek istedigin hususunda fikir yürüttüm. Dell uymuyor diyorsun, marka model sordum, sende anakarti ve pc nin modelini de sordum. Ben elimden geleni yaptim :)
Elde baska normal atx bir psu varsa, bu yukardakine benzer bir adaptör bulunup, öyle denenebilir.
İ7 6700 suan i3 10100f den biraz daha geri kalir, i3 1000 lira civari, anakartta 900-1000 desen, psu olarakta 700 liraya iyi bir model var, xpg pylon 650w... Bu sisteme istersen ilerde rtx 3060 takip devam edebilirsin. 2700 lira civari masraf cikar.
Ya da herseyden önce pc yi bir bilgisayarciya gösterip, sorun tespiti yaptirabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 27 Haziran 2022; 16:52:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X