Şimdi Ara

Yeni psu ve yeni ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Malum bayram geldi ve hepimizin bayramı kutlu olsun.
    Biraz para topladım ve pc yatırımı yapmak istiyorum.
    Elimde olan sistem:
    Phenom2 x4
    Gigabyte 880 ga ud3h
    1 gb 1333mhz x2
    samsung 16mb 500 gb sata 2
    gerçek olmayan 400watt psu

Pc performansı yerlerde geziyor ve anakart işlemcimde iyi ram imde ddr3 ama performansı yakalayamadım.
    En büyük hatayı 1 gb x2 ram almak yaptığımı düşünüyorum.
    1-Sorum ise bende olan 1gb x2 a-data ramlerin üstüne 2 tane daha 2gb eklesem ne olur?
    2-Ramler uyumlu çalışır mı?Ciddi sorunlar olur mu ?
    Ve birde psu mu güçlendirip yaza doğru HD 5770 almayı düşünüyorum.
    3-Sizce High Performance 600W High power işimi görür mü ?

İyi forumlar...

• Birincisi PSU kesinlikle lazim. ikincisi performansin neden yavas ona baktin mi?
    islemcin mi yavas kaliyor yoksa baska etmenler mi var... bunlari iyice arastir. bende de 2 gb ram var ama ucuyor. Hangi isletim sistemini kullaniyorsun? chipset driverlarin yuklu mu? diskini ide modda mi ahci modda mi kullaniyorsun... bunlarin hepsi etmenler. ayrıca o psu islemcini besleyemez bile. islemcin zaten 125w ona gore kendin hesabini yap
  • Aslında pc performansım normal ama eğer biliyorsanız silkroad diye bir oyun ve bu oyunu 1den fazla clientle oynayabiliyoruz.
    Benim pc 3.clientten sonra kasmaya başlıyor ama nedeni ramin %99 kullanılması zaten onboard um 256 mb çekiyor ram'den ve onboard 32 bit hızda çalışıyor.
    Windows xp 32 bit Pro vardı çok kasıyordu sonra Xp 32 bit ultimate yükledim vista görünümü gibi özellikleri var.
    600Watt high power bana yetmez mi ?(ilerde 5770 alıcam)
    Şu ram olayınıda açıklarmısınız şimdi bnde 1gblik 2 tane var üzerine 2 tane 2 gblik taksam sorun olur mu ?
  • high power fazlasıyla yetecektir. ekran kartları artık eskisi kadar güç çekmiyor. bir de o kadar güzel bir sistemin onboard ile çalıştırılması hoş olmamış
    ekran kartı farkı kendini hissettirecektir.

"ev kullanımında işletim sistemleri için max 4 gb". her zaman tanıdıklarıma bunu söylerim. siz takviye yapacaksanız. elinizdeki ramleri çıkarmanız doğru tercih olacaktır.
    alacağınız ramler mevcuttakinden daha hızlı ise eski ramler yeni ramlere yük getirir. zaten tam kapasite 4 gb ram kullanımı belki de hiç görülmez.

6 gb ram çok fazla.son olarak diyeceğim aslında sisteme 2 gb bile yeterli. fakat bu ramlerin cas gecikme süreleri ve saat hızları, ayrıca dual channel çalışması ram kapasitesinden daha önemli
  • XP nin 3 cesidi var embelled haric. bunlardan biri Professional biri Home biri Tablet Pc. ultimate diye bir surumu yok. o makinenin windows 7 kurulmus halini denemeni tavsiye ederim. ayrica biostan sata larini ide den ahci ye cekmeni tavsiye ederim. performansi oldukca arttiracaktir cunku diske erisim hizi yukselecektir bilgisayarinin. ikincisi guc kaynagini mutlaka degistir. islemcin sadece 125w guc cekecek sekilde. sahte olan bir guc kaynagi senin anakartina mi guc yetistirsin yoksa islemcine mi... en iyisi minimum 500w olmak uzere FSP , OCZ , Thermaltake vb.. sessiz bir guc kaynagi almani tavsiye ederim. High Power in sagi solu belli olmuyor. bir arkadastan kasadan cikma olanini almaya gittim cok uyduruk geldi gozume. ayrica da hafifti o yuzden high power onermeyecegim. huntkey in bile ondan agir oldugunu hatirliyorum.
    ram her zaman avantajdir ama 32bit sistemlerde oyun oynayacagini dusunecegine gore ram in 4gb i gecse isletim sistemi gormeyecek ben senin yerine olsam once psu degistirir makinemin bios ayarlarini tam yapar oyle denerim. gidip ram alacagin parayada makinene adam gibi bir ekran karti alirim sonrasinda( nasil olsa 58xx serisi ve 4xx serisi dusecek fiyat olarak yenileri ciktigi icin) ama oncelikle yapman gereken psu almak ve bios ayarlarini cok duzgun sekilde ayarlayip windows 7 ile makineni denemek. ahci modda kurulum yapilmasi makinene inanilmaz performans artisi sunacak bana gore

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.