Bildirim
Yeni satın aldığım hp marka laptop kronik sorunlu olabilir mi? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Desteği aradım 20 saniye kapama tuşuna basınca düzeldi ama canımı sıktı böyle olması. Ağ kaybolma sorunu ile ilgili olarakta bios güncellemesi filan yaptırdılar bana. 1-2 gün deneyeceğim Tekrardan aynı sorunlar devam ederse iade ederim. Bu arada ekran kartı ne yaptıysam düzelme olmadı.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2D882A640
geçmiş olsun hocam o zaman fabrika çıkışlı hatalı geldi heralde.Teknoloji şans işi birazcık ama çok can sıkıyor durum.Bence garantiyi arayarak durumu anlatın bi konuşun.Yada hdmi ile bağlanmayı deneyin belki dosyaları kurtarırsınız
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 13 Nisan 2020; 17:51:59 >
-
Hocam ağ kaybolması nasıl oluyor ? Benim bilgisayarın wifi antenini kötü bir anten ile değiştirdik kablosuda lehimli wifi kartıa ona rağmen sıkıntı olmuyor.Fiyat düşürmek için wifi kartından mı kıstılar acaba.Yeni bilgisayarda bu kadar sıkıntı olmaması gerekir bence bu sıkıntılı günlerde ne kadar erken iade o kadar iyi.Hp memnun olmadıysanız lenova leptoplarda iyi bu tipte ideapad varquote:
Orijinalden alıntı: Ayberk_09
Desteği aradım 20 saniye kapama tuşuna basınca düzeldi ama canımı sıktı böyle olması. Ağ kaybolma sorunu ile ilgili olarakta bios güncellemesi filan yaptırdılar bana. 1-2 gün deneyeceğim Tekrardan aynı sorunlar devam ederse iade ederim. Bu arada ekran kartı ne yaptıysam düzelme olmadı.
Alıntıları Gösterwww.vatanbilgisayar.comLenovo Ideapad S145 core i3 7020u notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Lenovo Ideapad S145 kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-s145-core-i3-7020u-2-1ghz-4gb-128gb-ssd-15-6-mx110-2gb-w10.html
-
3. Ve 5. Maddeler -
Fanda sorun yok. Speed fan a aldanma -
Ağ kaybolması şöyle oluyor hocam. Wifi işaretinin olduğu yerde normalde 4 çizgi şeklinde olan simge var ya o kayboluyor. Yerine dünya balonu ve üstünde bir çarpı işareti geliyor. Sadece evdeki modemi değil, hiç bir ağı görmüyor ta ki sorun kendiliğinden düzelene kadar. (genelde 2-3 saat sürüyor.) Dediğiniz gibi aslında bu sıkıntılı günlerde iade işine filan hiç girmek istemiyorum ama bunlar önemli sorunlar. Misal ekran kartı bozuk kesinlikle çünkü aynı kart(geforce mx 130) ile oynanan oyunların hiç biri bende açılmadı. İnternet kopma olayı zaten başlı başına çok can sıkıyor. Paylaştığınız lenovo marka laptopun aynısı amd ryzen 7 işlemci 512 gb ssd 8 ram 15.6 inç ekran fhd olan versiyonu indirimle 3699 tl'ye almıştım. Mediamarkt sağ olsun İstanbul içine 2 haftada kargo yapamayınca iptal ettirip amazondan bunu aldım.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2D882A640
Hocam ağ kaybolması nasıl oluyor ? Benim bilgisayarın wifi antenini kötü bir anten ile değiştirdik kablosuda lehimli wifi kartıa ona rağmen sıkıntı olmuyor.Fiyat düşürmek için wifi kartından mı kıstılar acaba.Yeni bilgisayarda bu kadar sıkıntı olmaması gerekir bence bu sıkıntılı günlerde ne kadar erken iade o kadar iyi.Hp memnun olmadıysanız lenova leptoplarda iyi bu tipte ideapad varwww.vatanbilgisayar.comLenovo Ideapad S145 core i3 7020u notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Lenovo Ideapad S145 kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-s145-core-i3-7020u-2-1ghz-4gb-128gb-ssd-15-6-mx110-2gb-w10.html
Alıntıları Göster
Edit: simdi cihazın arızalı olduğuna emin oldum. youtube'da şarkı açıkken 2 sekme daha açınca zorlanma sesi geldi ve ekran bir kaç saniye kitlendi. Yarın ilk iş geri götüreceğim umarım sorun çıkarmazlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 13 Nisan 2020; 22:57:48 >
-
Merhaba. Yaşadığınız sorunlar cihaza özel yani şansınıza çıkmış gibi. Şu ana kadar 2 adet HP laptop kullandım bu tarz problemler yaşamadım. Tam ben de bu bilgisayarı almaya niyetlenmiştim. Yine de yaşadıklarınız kafamı karıştırmadı değil. Son durum nedir? Bir de sorum olacak. Bu laptopta 8 GB Ram' in yeterli olmayacağını düşünüyorum. İşlemcisi gayet güçlü bir işlemci aslında. Bir çok oyun bilgisayarında kullanılan i5 9300H dan daha performanslı görünüyor. Ram olarak ikinci bir slot var mı biliyor musunuz? Ram Expert programıyla screen shot alma şansınız var mıdır? -
Benim ilk laptopum hp idi 2010 yilina girerken almistim, cok cektirdi bana. Defalarca kez servise goturup her seferinde yuzlerce lira tamir parasi odemek zorunda kaldim. Tost makinasi gibi isiniyordu. Abartisiz 7-8 defa servise gitti geldi o cihaz. En sonuncuda 2000 lira gibi masraf cikarmistilardi. Hic unutmuyorum o zaman ayni cihazin yenisi 1600-1700 lira gibi bir rakama aliyordu. Bende seveyim yapacaginiz isi dedim ve maceramiz bitti. Daha sonra 3 ayri markanin cihazini kullandim hic sorun olmadi. Ozellikle asus'tan cok memnun kaldim. Simdi 2020 yilinda tekrardan bir hata yapip hp aldik ama goruyorumki hicbir sey degismemis.quote:
Orijinalden alıntı: azosial
Merhaba. Yaşadığınız sorunlar cihaza özel yani şansınıza çıkmış gibi. Şu ana kadar 2 adet HP laptop kullandım bu tarz problemler yaşamadım. Tam ben de bu bilgisayarı almaya niyetlenmiştim. Yine de yaşadıklarınız kafamı karıştırmadı değil. Son durum nedir? Bir de sorum olacak. Bu laptopta 8 GB Ram' in yeterli olmayacağını düşünüyorum. İşlemcisi gayet güçlü bir işlemci aslında. Bir çok oyun bilgisayarında kullanılan i5 9300H dan daha performanslı görünüyor. Ram olarak ikinci bir slot var mı biliyor musunuz? Ram Expert programıyla screen shot alma şansınız var mıdır?
Kargodan geliyorum hocam cihazi iade ettim az once. Test etme imkani olmadigi icin sorunuzun cevabini maalesef bilemiyorum. Ama hakikaten ustundeki islemci ve cihazin ozellikleri fiyatina gore cok iyiydi. Belki bu bilgisayar bu islemciyi kaldirmiyordur, fazla teknik detaydan anlamadigim icin birsey soylemem mumkun degil. Ben yine de sizi etkilemis olmayayim, isterseniz alin ama bir kisi daha bir e-ticaret sitesinde bu model hakkinda yorum yapmis ve wifi kartinin problemli oldugunu, mecburen kablolu baglanti ile kullanmak zorunda kaldigini soylemis.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 14 Nisan 2020; 16:56:19 >
-
Yorum için teşekkürler hocam. -
Rica ederim vatan'da benzer ozelliklerde asus laptop buldum hemde 800 tl daha uygun fiyata. Kafama yatarsa alabilirim. Sizde bakin isterseniz.quote:
Yorum için teşekkürler hocam.
www.vatanbilgisayar.comAsus X412da amd ryzen 5 3500u notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Asus X412da kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.https://www.vatanbilgisayar.com/asus-x412da-amd-ryzen-5-3500u-2-1ghz-8gb-256gb-ssd-14-amd-w10.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 14 Nisan 2020; 16:56:39 >
-
hocam işlemciler arasında ciddi fark var. Benim için yetersiz olur. Aslında fiyat olarak da sizi şöyle bilgilendireyim. Cihaz 4800 lira gittigidiyorda şuan. 225 world puan verecek. Ayrıca eski hp laptop iadwsitle de 480 lira gelecek. Yani 4100 tl ye mal olacak. Aydınlatması açısından yazıyorum.
-
Bir de asus da klavye aydınlatma bilgisine ulaşamadım. O da benim için önemli. -
Evet o benim icin de onemli internette arattim ama bulamadim. Bu da yeni cikan bir cihaz sanirim hakkinda cok fazla bilgi yok.quote:
Bir de asus da klavye aydınlatma bilgisine ulaşamadım. O da benim için önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 14 Nisan 2020; 17:30:33 > -
Hangi cihaz bahsettiginiz?quote:
hocam işlemciler arasında ciddi fark var. Benim için yetersiz olur. Aslında fiyat olarak da sizi şöyle bilgilendireyim. Cihaz 4800 lira gittigidiyorda şuan. 225 world puan verecek. Ayrıca eski hp laptop iadwsitle de 480 lira gelecek. Yani 4100 tl ye mal olacak. Aydınlatması açısından yazıyorum.
-
Iade ettiğiniz cihaz:) -
Hocam, marka konusuna çok takıyorsunuz.quote:
Benim ilk laptopum hp idi 2010 yilina girerken almistim, cok cektirdi bana. Defalarca kez servise goturup her seferinde yuzlerce lira tamir parasi odemek zorunda kaldim. Tost makinasi gibi isiniyordu. Abartisiz 7-8 defa servise gitti geldi o cihaz. En sonuncuda 2000 lira gibi masraf cikarmistilardi. Hic unutmuyorum o zaman ayni cihazin yenisi 1600-1700 lira gibi bir rakama aliyordu. Bende seveyim yapacaginiz isi dedim ve maceramiz bitti. Daha sonra 3 ayri markanin cihazini kullandim hic sorun olmadi. Ozellikle asus'tan cok memnun kaldim. Simdi 2020 yilinda tekrardan bir hata yapip hp aldik ama goruyorumki hicbir sey degismemis.
Kargodan geliyorum hocam cihazi iade ettim az once. Test etme imkani olmadigi icin sorunuzun cevabini maalesef bilemiyorum. Ama hakikaten ustundeki islemci ve cihazin ozellikleri fiyatina gore cok iyiydi. Belki bu bilgisayar bu islemciyi kaldirmiyordur, fazla teknik detaydan anlamadigim icin birsey soylemem mumkun degil. Ben yine de sizi etkilemis olmayayim, isterseniz alin ama bir kisi daha bir e-ticaret sitesinde bu model hakkinda yorum yapmis ve wifi kartinin problemli oldugunu, mecburen kablolu baglanti ile kullanmak zorunda kaldigini soylemis.
Alıntıları Göster
HP'nin ismiyle satılan bilgisayarda, iç parçaların %90'ı HP'ye ait değil ki. HP bir tek BIOS yazılımı veriyor, içine kendisi bir DVD yazıcı, bir de batarya koyuyor. Gerisi Intel, AMD, Realtek, NVIDIA, Microsoft, Toshiba vesaireye ait.
2010'da aldığınız laptopun işlemcisi 28 nm işlemcilerdendir. O tür işlemcilerin ısınması çok kolaydır. Şimdiki laptoplarda ise 12-14 nm üretim teknolojisindeki işlemciler var.
Kendi laptopumun altına dokununca, bir tek HDD'nin altına düşen yerden bir sıcaklık geliyor. İşlemcinin, M2 SSD'nin ve de Geforce'un olduğu kısımlarda bir sıcaklık yok.
Bu Geforce MX 110-130'lar da 14 nm mikroişlemciye sahip ve de TDP değerleri düşük. Kolay kolay ısınmazlar. Sonuçta, bu donanım hangi bilgisayarda varsa, onda ısınma derdi çekmezsiniz. HP kötüdür, Acer iyidir, HP iyidir, Lenovo kötüdür tarzı polemiklerin bir faydası yok yani. Önemli olan şey iç donanım. Marka değil.
Oyun konusunda da şunu ekleyim. Bir oyun belirli bir Visual Studio (Visual C++ Redistributable Package) ve NET Framework paketine ihtiyaç duyabilir, eksikliğinde çalışmıyor. CS GO'da böyle bir hata aldım, düzelttim.
-
Zaten yeni laptopta isinma sorunu yoktu ozellikle el konulan yerler cok serindi. Iade etmemin sebebi wifi adaptorunun kronik hatali olmasi idi. Hp destege baglandigimda bios guncellemesi dahil her seyi denedik ama onlar da bir ozum bulamadi. Tabiki 10 yil onceki laptop ile kiyaslamam mumkun degil ama ben ikisi hp olmak uzere 5 tane laptop kullandim ve ikisinde de sorun yasadim. Teknoloji sans isi diyelim, hep bana oyle denk geliyor demek ki.quote:
Orijinalden alıntı: MarcosDH
Hocam, marka konusuna çok takıyorsunuz.
HP'nin ismiyle satılan bilgisayarda, iç parçaların %90'ı HP'ye ait değil ki. HP bir tek BIOS yazılımı veriyor, içine kendisi bir DVD yazıcı, bir de batarya koyuyor. Gerisi Intel, AMD, Realtek, NVIDIA, Microsoft, Toshiba vesaireye ait.
2010'da aldığınız laptopun işlemcisi 28 nm işlemcilerdendir. O tür işlemcilerin ısınması çok kolaydır. Şimdiki laptoplarda ise 12-14 nm üretim teknolojisindeki işlemciler var.
Kendi laptopumun altına dokununca, bir tek HDD'nin altına düşen yerden bir sıcaklık geliyor. İşlemcinin, M2 SSD'nin ve de Geforce'un olduğu kısımlarda bir sıcaklık yok.
Bu Geforce MX 110-130'lar da 14 nm mikroişlemciye sahip ve de TDP değerleri düşük. Kolay kolay ısınmazlar. Sonuçta, bu donanım hangi bilgisayarda varsa, onda ısınma derdi çekmezsiniz. HP kötüdür, Acer iyidir, HP iyidir, Lenovo kötüdür tarzı polemiklerin bir faydası yok yani. Önemli olan şey iç donanım. Marka değil.
Oyun konusunda da şunu ekleyim. Bir oyun belirli bir Visual Studio (Visual C++ Redistributable Package) ve NET Framework paketine ihtiyaç duyabilir, eksikliğinde çalışmıyor. CS GO'da böyle bir hata aldım, düzelttim.
Alıntıları Göster
Bu arada merak edenler icin: amazon.com.tr dun aksam kredi kartina parami iade etti. Cihaz acildigi halde sorun cikarmadan geri aldilar. Su sikintili donemde 3 gunde tamamlandi butun surec.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 18 Nisan 2020; 13:28:1 >
-
Counter Strike GO'yu Geforce MX110 ile en yüksek ayarlarda, çok akıcı şekilde oynadım. Diskte 21 GB yer kaplaması dışında bir problem olmadı
Sizdeki laptopun %100 bozuk olduğunu söylemek zor. Ben olsam iade etmezdim. 10.nesil işlemci var sonuçta. Döviz çok yükseldi, şimdi yeni laptopu daha pahalıya alacaksınız.
Kablosuz meselesi, baktınız hiçbir şey işe yaramadı, kablolu kullanılıp telafi edilirdi. Zaten kablosuz, ethernet kadar verimli olamıyor.
Oyunlar da büyük olasılıkla, ilgili Visual Studio paketinin eksikliğinden ötürü sorun yaratmıştır. Olay Görüntüleyicisi'ndeki hatalara bakmak gerekirdi.
Yine de geçmiş olsun. Kolay gelsin. -
Sag olun hocam. Acikcasi ben biraz hassasim bu tip konularda. Laptopu kablolu baglantiyla kullanmak zorunda olmak beni huzursuz ederdi. Zaten evde kendi odamda modem yok. Boylesi cok daha iyi oldu bence. Yoksa cihaz iyiydi onu inkar etmem hic mumkun degil. Oyun konusunda zaten oyun oynamak icin almamistim, arada bir oylesine takilirim diye sadece ekran kartini test etmek istedim, belki dediginiz gibi o kadar onemli bir sorun yoktu. Yazilimsal olarak halledilebilirdi ama neticede boyle daha isabet oldu. Suan ayni kalitede olmasa da benzer ozellikte acer swift 3 siparis ettim. Cunku piyasada bu fiyat araliginda en makul cihaz oydu. Yorumlari da iyi, kasasi sik ve ozellikleri tam istedigim gibi gunluk kullanim amacli uzmeyecegini dusunuyorum. Bu laptop belirsizligi yuzunden kac haftadir islerim aksadi, strese girdim o yuzden bir an evvel hallolsun istiyorum artik. Oyle kotu birsey ki bir cihazi arastirip tam almaya niyetleniyorum ertesi gun zamlaniyor. Daha gecen ay 1000 tl ucuza satiliyordu bu cihazlar.quote:
Orijinalden alıntı: MarcosDH
Counter Strike GO'yu Geforce MX110 ile en yüksek ayarlarda, çok akıcı şekilde oynadım. Diskte 21 GB yer kaplaması dışında bir problem olmadı
Sizdeki laptopun %100 bozuk olduğunu söylemek zor. Ben olsam iade etmezdim. 10.nesil işlemci var sonuçta. Döviz çok yükseldi, şimdi yeni laptopu daha pahalıya alacaksınız.
Kablosuz meselesi, baktınız hiçbir şey işe yaramadı, kablolu kullanılıp telafi edilirdi. Zaten kablosuz, ethernet kadar verimli olamıyor.
Oyunlar da büyük olasılıkla, ilgili Visual Studio paketinin eksikliğinden ötürü sorun yaratmıştır. Olay Görüntüleyicisi'ndeki hatalara bakmak gerekirdi.
Yine de geçmiş olsun. Kolay gelsin.
Media MarktACER Swift 3 SF315-52G/i5-8250U/4GB/256GB SSD/MX150 2GB VGA/15.6" FHD/W10 Ultrabookhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_swift-3-sf315-52g-i5-8250u-4gb-256gb-ssd-mx150-2gb-vga-15-6-fhd-w10-ultrabook-1187089.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=EAIaIQobChMIleHu7rny6AIVR6WaCh157A-HEAUYASABEgJifvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Sonuc olarak; iade ettigim laptoptan 600 tl daha uyguna guzel bir cihaz almis oldum. Ram takviyesi + 1tb harici harddisk ile ancak hp'nin fiyatina yaklasiyor. Tamam 10. Nesil islemci degil ama i5. 8 nesil de is gorur. Benim icin onemli olan cihazin sorun cikarmamasi. Arastirdigim kadariyla bunda oyle bir olumsuz durum yok. Umarim pisman olmam, gerci mecbur kullanirim artik bunu. Yeniden iade filan ugrasamam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 18 Nisan 2020; 20:13:11 >
-
Hp hoparlörleride aşırı fark ettiriyor bence.Bang olufsen markalı hoparlörleri çok güzel ses veriyor.İşlemcide azıcık fark ettirir ama sizin içiniz nasıl rahat ediyorsa hocam.quote:
Sag olun hocam. Acikcasi ben biraz hassasim bu tip konularda. Laptopu kablolu baglantiyla kullanmak zorunda olmak beni huzursuz ederdi. Zaten evde kendi odamda modem yok. Boylesi cok daha iyi oldu bence. Yoksa cihaz iyiydi onu inkar etmem hic mumkun degil. Oyun konusunda zaten oyun oynamak icin almamistim, arada bir oylesine takilirim diye sadece ekran kartini test etmek istedim, belki dediginiz gibi o kadar onemli bir sorun yoktu. Yazilimsal olarak halledilebilirdi ama neticede boyle daha isabet oldu. Suan ayni kalitede olmasa da benzer ozellikte acer swift 3 siparis ettim. Cunku piyasada bu fiyat araliginda en makul cihaz oydu. Yorumlari da iyi, kasasi sik ve ozellikleri tam istedigim gibi gunluk kullanim amacli uzmeyecegini dusunuyorum. Bu laptop belirsizligi yuzunden kac haftadir islerim aksadi, strese girdim o yuzden bir an evvel hallolsun istiyorum artik. Oyle kotu birsey ki bir cihazi arastirip tam almaya niyetleniyorum ertesi gun zamlaniyor. Daha gecen ay 1000 tl ucuza satiliyordu bu cihazlar.
Media MarktACER Swift 3 SF315-52G/i5-8250U/4GB/256GB SSD/MX150 2GB VGA/15.6" FHD/W10 Ultrabookhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_swift-3-sf315-52g-i5-8250u-4gb-256gb-ssd-mx150-2gb-vga-15-6-fhd-w10-ultrabook-1187089.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=EAIaIQobChMIleHu7rny6AIVR6WaCh157A-HEAUYASABEgJifvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Sonuc olarak; iade ettigim laptoptan 600 tl daha uyguna guzel bir cihaz almis oldum. Ram takviyesi + 1tb harici harddisk ile ancak hp'nin fiyatina yaklasiyor. Tamam 10. Nesil islemci degil ama i5. 8 nesil de is gorur. Benim icin onemli olan cihazin sorun cikarmamasi. Arastirdigim kadariyla bunda oyle bir olumsuz durum yok. Umarim pisman olmam, gerci mecbur kullanirim artik bunu. Yeniden iade filan ugrasamam.
Alıntıları Göster
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X