Şimdi Ara

Yeni Sistem Icin Onerileriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandir bilgisayar almak istiyordum ve en sonunda 1milyar param var, eger sizlerde yardimci olabilirseniz, bu fiyata iyi bir konfigurasyon yapmak istiyorum.

yaklasik 1 haftadir arastirma yapiyorum, hangisini alayim, hangisi daha iyidir diye, en sonunda kafamda bir pc topladim...

------------------------------------------------------------------------

kasa olarak; aopen h600b 300watt

anakart olarak; ASUS P5GD1-VM, Intel915G,onboard ekran kartı ve ses kartı var...bu bana cok cazip geldi, bilgisayarda oyun oynamiyacagim icin, cokk iyi* bi ekran kartinada gerek yok zaten... (en cok beni du$unduren bu oluyo, acaba iyimidir? gd1pro var, onu mu almaliyim?)

işlemci olarak; Intel Pentium4 530 3.0 LGA775 Prescott

ram:1gb kingston-512-512 dual yapmayi dusunuyom.

harddisk olarak; Western Digital 200 GB 7200 Rpm Sata Harddisk, bunun sata120gb'ligi varsa onuda alabilirim ama goremedim,artan parayida daha iyi bir anakart icin dusunebilirim...

------------------------------------------------------------------------

$imdi benim kafamda bikac soru var, eger yardimci olabilirseniz cok sevinirim...

1. anakart asusp5gd1-vm Intel915G ile p4 3.0ghz lga 775 sorunsuz cali$irmi, diger anakartlarda İntel915P çekirdekli diyor, farkını bi turlu anlayabilmiş degilim.

bu anakartın en cazip tarafi ekran kartı ve ses kartının ustunde olması, ekran kartına para vermek istemiyom, zaten kısıtlı param var

ama bu anakart hakkinda internette hic yorum yapana rastlamadim...

2. anakart olarak asusp5gd1-pro versiyonu var, ama onda onboard ekran kartı yok galiba, ekran kartı ekstra bi masraf acicak. onuda istemiyorum...

tavsiyeleriniz nelerdir, yardimci olabilirseniz cok sevinirim....
    bu topladigim sistem toplam 1milyar 25milyon falan ediyor, bunlar internetten buldugum fiyatlar tabii...

Yardimlariniz icin $imdiden te$ekkurler....
    cok soru sordum ama kusura bakmayin

birde izmirden alabilecegim iyi bir yer biliyormusunuz?

• Anakart bir sorun çıkarmaz.120 gb sata Hdd lerde var. İzmir'de nerden parça alınır diye konuşulmuştu forumda.Aratırsanız bu konu hakkında bilgi bulabilirsiniz.
  • Herşey çok güzel de, 1 milyar'a söylediğin gibi bir sistem kurarsan helal olsun sana.
    MSI K7N2 Delta2
    AMD 2200 Sempron
    Twinmos 512DDR 400MHZ
    Abit 9250 128MB VGA
    Seagate 40 7200
    Philips 107E

Ben bu sistemi 850 YTL ye kurdum gerisini sen düşün! Saygılar...
  • @Raven70

saolasin hocam,anakart konusunda hala tam karar veremedim, kullanmis olan arkadaslar varsa ve yardimci olurlarsa cok sevinirim...

@koftipen

mavidonanim'dan aldigim fiyatlar;
    aopen h600b 300watt - 65,10 USD + KDV
    ASUS P5GD1-VM, Intel915G - 119,78 USD + KDV
    Intel Pentium4 530 3.0 LGA775 Prescott işlemci - 200,55 USD + KDV
    1gb kingston-512-512 67,84 USD + KDV * 2
    Seagate 200 Gb Harddisk 7200 Rpm SATA - 135,00 USD + KDV(mavidonanim da western digital yoktu seagate'i sectim)
    656$+118$(kdv)=774$(toplam)
    1,2640(dolar)*774$=978milyon(toplam)
  • Bu sistemde bir tek ramleriniwww.gigatek.com.tr de satılan hynix D43 lerle deiştirmeni tavsiye ederim o.c olarak baya kalite ramler. belli olmaz bir gün o.c yapmak istersin sistemin buna elversin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nox_

@Raven70

saolasin hocam,anakart konusunda hala tam karar veremedim, kullanmis olan arkadaslar varsa ve yardimci olurlarsa cok sevinirim...

@koftipen

mavidonanim'dan aldigim fiyatlar;
    aopen h600b 300watt - 65,10 USD + KDV
    ASUS P5GD1-VM, Intel915G - 119,78 USD + KDV
    Intel Pentium4 530 3.0 LGA775 Prescott işlemci - 200,55 USD + KDV
    1gb kingston-512-512 67,84 USD + KDV * 2
    Seagate 200 Gb Harddisk 7200 Rpm SATA - 135,00 USD + KDV(mavidonanim da western digital yoktu seagate'i sectim)
    656$+118$(kdv)=774$(toplam)
    1,2640(dolar)*774$=978milyon(toplam)

Evet monitör, klavye+mouse, cd veya DVDwriter almıyorsan normal fiyat. Ama ben derim ki anakartta Asus'tan vazgeçme.
  • @KinGpAsCaL

eyvallah hocam, tavsiyelerin icin cok saol, $imdi arastiriyom, butce yeterse dedigin gibi yapcam...

@koftipen
    evet hocam, asus'tan vazgecmeye niyetim yok zaten,ama asus'un iki modeli arasinda kalmistim,yinede saol ;)

monitor,klavyee falan almicam, eski pc'den kalanlari kullancam ;)
    bu bilgisayara hic yakismicak ama simdilik boyle,napcam artik...

daha sonra degistircem artik onlari, para kazaninca, dvdwriter almak istiyom ama para yetmiyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.