uzun zamandir bilgisayar almak istiyordum ve en sonunda 1milyar param var, eger sizlerde yardimci olabilirseniz, bu fiyata iyi bir konfigurasyon yapmak istiyorum.
yaklasik 1 haftadir arastirma yapiyorum, hangisini alayim, hangisi daha iyidir diye, en sonunda kafamda bir pc topladim...
anakart olarak; ASUS P5GD1-VM, Intel915G,onboard ekran kartı ve ses kartı var...bu bana cok cazip geldi, bilgisayarda oyun oynamiyacagim icin, cokk iyi* bi ekran kartinada gerek yok zaten... (en cok beni du$unduren bu oluyo, acaba iyimidir? gd1pro var, onu mu almaliyim?)
harddisk olarak;Western Digital 200 GB 7200 Rpm Sata Harddisk, bunun sata120gb'ligi varsa onuda alabilirim ama goremedim,artan parayida daha iyi bir anakart icin dusunebilirim...
bu anakartın en cazip tarafi ekran kartı ve ses kartının ustunde olması, ekran kartına para vermek istemiyom, zaten kısıtlı param var
ama bu anakart hakkinda internette hic yorum yapana rastlamadim...
2. anakart olarak asusp5gd1-pro versiyonu var, ama onda onboard ekran kartı yok galiba, ekran kartı ekstra bi masraf acicak. onuda istemiyorum...
tavsiyeleriniz nelerdir, yardimci olabilirseniz cok sevinirim.... bu topladigim sistem toplam 1milyar 25milyon falan ediyor, bunlar internetten buldugum fiyatlar tabii...
Yardimlariniz icin $imdiden te$ekkurler.... cok soru sordum ama kusura bakmayin
birde izmirden alabilecegim iyi bir yer biliyormusunuz?
Anakart bir sorun çıkarmaz.120 gb sata Hdd lerde var. İzmir'de nerden parça alınır diye konuşulmuştu forumda.Aratırsanız bu konu hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Herşey çok güzel de, 1 milyar'a söylediğin gibi bir sistem kurarsan helal olsun sana. MSI K7N2 Delta2 AMD 2200 Sempron Twinmos 512DDR 400MHZ Abit 9250 128MB VGA Seagate 40 7200 Philips 107E
Ben bu sistemi 850 YTL ye kurdum gerisini sen düşün! Saygılar...
@Raven70
saolasin hocam,anakart konusunda hala tam karar veremedim, kullanmis olan arkadaslar varsa ve yardimci olurlarsa cok sevinirim...
Bu sistemde bir tek ramleriniwww.gigatek.com.tr de satılan hynix D43 lerle deiştirmeni tavsiye ederim o.c olarak baya kalite ramler. belli olmaz bir gün o.c yapmak istersin sistemin buna elversin
quote:
Orjinalden alıntı: Nox_
@Raven70
saolasin hocam,anakart konusunda hala tam karar veremedim, kullanmis olan arkadaslar varsa ve yardimci olurlarsa cok sevinirim...