Şimdi Ara

Yeni sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: martell

quote:

Orijinalden alıntı: OTTOMANRUPE

Ne İçin Kullanacaksın onu ögrenebilirmiyim

ASUS 28" PB287Q 1ms 4K HDMI+DP Gaming Monitör

AOC 24" G2460PF 1ms 144Hz Full HD HDMI DVI VGA FreeSync GAMING MONİTÖR

Bu iki ekran hakkında görüşleriniz nedir

ayrıca 16 gb ram tavsiyeniz ne olur

Monitör olarak AOC daha iyi bir seçim olacaktır.. 4K monitör çözünürlük olarak RX 480 gibi bir kartın boyunu epey aşıyor.. 4K da düzgün oyun oynayamazsın RX 480 ile, zevk alamazsın yani.. bu yüzden 1080p 144 Hz RX 480 için en ideal çözünürülüktür bana göre..

RAM: Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB DDR4 2400 MHz CL15http://www.sanaluygun.com/16GB-DDR4-2400MHZ-KINGSTON-HX424C15FBK216-2X8GB,PR-1283414.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

işlemciye ihtiyacın yok, sessiz parçalar almaya özen göstermen yeterli film izlemek için pclerin harcadığı bişey yok artık.. en çöp pcdede güzel bir kurulum ssd ile vs hiç sorun yaşamazsın

Teşekkür ederim.Peki İE 2500K darboğaz yapmaz değil mi? Peki ileriye dönük DDR4 geçme mi diyorsunuz. Elimdeki sistem yeterli mi. Öyle her dakka oyun oynayan biri dğeilim ama bu kartı alınca başladım oynamaya tekrar.

Not: Anakar ve işleciyi 5 senedir kullanıyorum 2011 de aldım

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Oyun olarak hangi oyunları oynuyorsunuz. Bu çok uzayabilecek bi konu.

LOL CS vs oynuyorsanız biz onu abaküslede oynatabiliyoruz yani bilgisayarınız sıkıntı çekmeyecektir. He GTA5 son ayarlarda oynamak isterim dersen 2-3klık yeni kasa toparlaman lazım

benim bir arkadaşım 2600k kullanıyordu sanırım i7 hangisiyse işte 980ti ile herşeyi oynuyor çatır çatır. Ama sizin amacınız her oyunu alayım açsın oynayabileyim değilse çokta gerek yok. Demek istediğim işlemcinz K olduğu için overclock ile günümüz seviyesine yaklaştırabilirsiniz iyi bir soğutma ile fakat sinema spec sessiz ve soğuk olmalı diye düşünüyorum problem yaşamamak ve izlediğiniz filmde bilgisayardan gelen sesi minimalize etmek için

• Sayenizde fikirler oturuyor

Bir sorum olacak CPU daha uyguna gider isen 2500K nın bu .ipte karşılığı ne olur. 2500K zamanında çok iyi idi.

AOC 24" G2460PF 1ms 144Hz Full HD HDMI DVI VGA FreeSync GAMING MONİTÖR uygun görüldü

Ama hala ana kart ve işlemci alınmalı mı alınmamalı mı 2011 yılında aldığım sistem kalmalı mı yoksa değişmeli mi

Uygun görülen sistem

Gigabyte Z170-Gaming K3 DDR4 Soket 1151
    Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB DDR4 2400 MHz CL15
    i5 6600K ve soğutucu
  • quote:

Sayenizde fikirler oturuyor

Bir sorum olacak CPU daha uyguna gider isen 2500K nın bu .ipte karşılığı ne olur. 2500K zamanında çok iyi idi.

AOC 24" G2460PF 1ms 144Hz Full HD HDMI DVI VGA FreeSync GAMING MONİTÖR uygun görüldü

Ama hala ana kart ve işlemci alınmalı mı alınmamalı mı 2011 yılında aldığım sistem kalmalı mı yoksa değişmeli mi

Uygun görülen sistem

Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB DDR4 2400 MHz CL15
    i5 6600K ve soğutucu

Bence işlemci ve anakartı artık emekliye ayırma vaktidir kardeşim.. işlemciyi i5 6500 yapıp 70 - 80 lira düşürebilirsin fiyatı.. 6600K ve soğutucu da uzun süreli kullanmak için diğer bir alternatif elbette.. bütçene göre seçimi sen yap.. :)

• quote:

quote:

quote:

işlemciye ihtiyacın yok, sessiz parçalar almaya özen göstermen yeterli film izlemek için pclerin harcadığı bişey yok artık.. en çöp pcdede güzel bir kurulum ssd ile vs hiç sorun yaşamazsın

Teşekkür ederim.Peki İE 2500K darboğaz yapmaz değil mi? Peki ileriye dönük DDR4 geçme mi diyorsunuz. Elimdeki sistem yeterli mi. Öyle her dakka oyun oynayan biri dğeilim ama bu kartı alınca başladım oynamaya tekrar.

Not: Anakar ve işleciyi 5 senedir kullanıyorum 2011 de aldım

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Oyun olarak hangi oyunları oynuyorsunuz. Bu çok uzayabilecek bi konu.

LOL CS vs oynuyorsanız biz onu abaküslede oynatabiliyoruz yani bilgisayarınız sıkıntı çekmeyecektir. He GTA5 son ayarlarda oynamak isterim dersen 2-3klık yeni kasa toparlaman lazım

benim bir arkadaşım 2600k kullanıyordu sanırım i7 hangisiyse işte 980ti ile herşeyi oynuyor çatır çatır. Ama sizin amacınız her oyunu alayım açsın oynayabileyim değilse çokta gerek yok. Demek istediğim işlemcinz K olduğu için overclock ile günümüz seviyesine yaklaştırabilirsiniz iyi bir soğutma ile fakat sinema spec sessiz ve soğuk olmalı diye düşünüyorum problem yaşamamak ve izlediğiniz filmde bilgisayardan gelen sesi minimalize etmek için

Doom GTA tarzı oyunları severim kasamı değiştirdim EVEREST RAMPAGE TITAN 750W USB 3.0 aldım.

Sİstemim sessize yakın daha doğrusu kafamı şişirmeyecek boyutta çalışıyor şu an

Overlocktan anlamam. 5 sene önce bu cpu gene sitemizde tavsiye üzerine aldım ve yıllarca çok iyi kullandım. Hayatında 2 senede bir sistem değiştiren ben 5 sene bu cpu ile yaşadım

Her oyunu oynamam ama GTA yı severim. Doom tarzı oyunlarıda oynarım. Bu yeni ekran kartı ile oyun oynama hevesim geldi diye bilirim.

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram nasıldır?

Cevaplar için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martell -- 2 Kasım 2016; 10:43:56 >

• ddr4 16gb olduğu sürece iyidir. işlemci değişicekmisiniz yani
  • quote:

ddr4 16gb olduğu sürece iyidir. işlemci değişicekmisiniz yani

DDR4 geçeceğim için değiştireceğim kendi işlemcimi bildiğim kadar kullanamam değil mi?
  • quote:

quote:

DDR4 geçeceğim için değiştireceğim kendi işlemcimi bildiğim kadar kullanamam değil mi?

yok lga 1151 ve 2011v mi ne onlar kullanabiliyor diye biliyorum ddr4
  • quote:

quote:

quote:

lga 1151 geçeceğim

Öncelikle bana zaman ayırıpcevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Aşağıdaki sistem son hali hem film hemde oyun için ideal olacak

Sorum şu uzun vadeli gene 5 sene bu sistem beni götürür mü?

Ayrıca başka tavsiyeler fikirlere açığım

4K önemli mi?

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual
    i5 6600K ve soğutucu

• Muhtemelen götürecektir. Dediğim gibi takıntılarınız yoksa 10 senede götürür. Benim bir önceki bilgisayarım Q6600 işlemciye sahipti, şuan i7 6700k kullanıyorum düşünün işte ben bunu bir sıkıntı çıkmazsa bir 10 sene kullanırım. ki önceki bilgisayarım q6600 + HD6870 li bir sistemdi Battlefield 3 te gayet iyi ayarlarda akıcıydı yani bir sorun yaşamıyordum ne zamanki ekran kartı öldü o zaman gözden düştü sistem

Anakartınızı msi veya asus seçerseniz yazılım konusunda daha az sıkıntı çekersiniz, gigabyte olarak ekran kartı falan bakılmalı nitekim anakartın da yazılımı çöp olacaksa bi işe yaramaz o pc. Biraz tekliyolar yazılım ayağında.

Monitör tercihinizden dolayı AMD tabanlı bir gpu seçebilirsiniz. i5 6600k alacaksanız sıvı soğutma almanızı öneririm.

• quote:

Muhtemelen götürecektir. Dediğim gibi takıntılarınız yoksa 10 senede götürür. Benim bir önceki bilgisayarım Q6600 işlemciye sahipti, şuan i7 6700k kullanıyorum düşünün işte ben bunu bir sıkıntı çıkmazsa bir 10 sene kullanırım. ki önceki bilgisayarım q6600 + HD6870 li bir sistemdi Battlefield 3 te gayet iyi ayarlarda akıcıydı yani bir sorun yaşamıyordum ne zamanki ekran kartı öldü o zaman gözden düştü sistem

Anakartınızı msi veya asus seçerseniz yazılım konusunda daha az sıkıntı çekersiniz, gigabyte olarak ekran kartı falan bakılmalı nitekim anakartın da yazılımı çöp olacaksa bi işe yaramaz o pc. Biraz tekliyolar yazılım ayağında.

Monitör tercihinizden dolayı AMD tabanlı bir gpu seçebilirsiniz. i5 6600k alacaksanız sıvı soğutma almanızı öneririm.

İlginiz için teşekkür ederim

Benimde RX480 almadan önceki kartım 6870'di.

Anakart maalesef takıntılı olduğum için giga alacağım

GPU da 6500 6600K arasında kaldım 144 tl arada fark var overlock yapmadığım için 6500 veya 6600 de alabilirim.
    Ama 6600K alma nedenim K işlemcilerin normal işlemcilerden daha iyi olduğudur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

lga 1151 geçeceğim

Öncelikle bana zaman ayırıpcevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Aşağıdaki sistem son hali hem film hemde oyun için ideal olacak

Sorum şu uzun vadeli gene 5 sene bu sistem beni götürür mü?

Ayrıca başka tavsiyeler fikirlere açığım

4K önemli mi?

i5 6600K ve soğutucu

Uzın vadeli kullanmak istiyorsan o 144 lira farkı vermen gerekiyor kardeşim.. i5 2500K'da olduğu gibi O.C. ile sistemin ömrünü biraz daha uzatman mümkündür.. ucuz bir sıvı soğutma aldın mı yeterli olacaktır..

İşlemci Soğutucu: Akasa Venom A10 Intel / AMD Su Soğutmahttp://www.eksenbilgisayar.com/akasa-venom-a10-ak-lc4001hs01-intel--amd-uyumlu-sivi-sogutma-sistemi

Alternatif: Thermaltake Water 3.0 Perfomer Intel / AMDhttp://www.dfsbilgisayar.com/thermaltake-water-3-0-performer-775-1155-1366-2011am2-am3-fm1-aluminyum-12-cm-fan-cpu-su-sogutma-seti-cl-w0222-b-urun124835.html

4K şu an için pahalı bir zevk, çok da gerek yok.. adam gibi oyun oynamak için bu çözünürlükte GTX 1080 SLI yapman, ya da en az GTX 1080 Tİ ekran kartı alman gerekiyor.. monitör de en ucuz 2500 ve üzeri bulabilirsin iyi bir şeyi.. Sanırım bu miktar da seni epey aşıyor.. :)

• 4K ileriye dönük düşünmüştüm ekran kartını yeni aldığım ve söylediğiniz bütçelere gidemeyeceğim için rafa kalktı

Son hali bu oldu sistemin

OC 24" G2460PF 1ms 144Hz Full HD HDMI DVI VGA FreeSync GAMING MONİTÖR
    i5 6600K
    AKASA Venom A10K

Hem film hemde oyunda uzun zaman yeter bana diye düşünüyorum RX 480 kartım var

Ekleyeceğiniz bir şey var ise sevinirim ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martell -- 2 Kasım 2016; 13:33:57 >
  • quote:

4K ileriye dönük düşünmüştüm ekran kartını yeni aldığım ve söylediğiniz bütçelere gidemeyeceğim için rafa kalktı

i5 6600
    AKASA Venom A10K

Tamam, son hali gayet güzel kardeşim.. Başka bir şey eklemeye gerek yok.. elinde klavye, mouse, hoparlör, kulaklık gibi parçalar da varsa bu listedekileri alınca oyun ve eğlence sistemin hazır demektir.. :) ileride paran olunca GTX 1070, 1080 ya da RX 490 gibi daha güçlü kartlara terfi ederek uzun süre keyifle kullanırsın diye düşünüyorum.. şimdiden hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 2 Kasım 2016; 13:32:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

4K ileriye dönük düşünmüştüm ekran kartını yeni aldığım ve söylediğiniz bütçelere gidemeyeceğim için rafa kalktı

i5 6600
    AKASA Venom A10K

Tamam, son hali gayet güzel kardeşim.. Başka bir şey eklemeye gerek yok.. elinde klavye, mouse, hoparlör, kulaklık gibi parçalar da varsa bu listedekileri alınca oyun ve eğlence sistemin hazır demektir.. :) ileride paran olunca GTX 1070, 1080 ya da RX 490 gibi daha güçlü kartlara terfi ederek uzun süre keyifle kullanırsın diye düşünüyorum.. şimdiden hayırlı olsun..

İlgi alakanız için teşekkür ederim

Ufak çaplı güzel bir sistem oldu

Hoporlör olarak ileride Bose düşünüyorum param olursa

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

i5 6600
    AKASA Venom A10K

İlgi alakanız için teşekkür ederim

Ufak çaplı güzel bir sistem oldu

Hoporlör olarak ileride Bose düşünüyorum param olursa

Rica ederim, bir şey değil kardeşim.. Bence de güzel bir sistem oldu, güle güle kullan.. :)

Bu arada zevkine karışmak istemem ama şimdi baktım netten.. Bose markası biraz pahalı bir markaya benziyor.. o yüzden bence daha uygun fiyatlı markaları tercih etmende fayda var bana göre.. yine de zevk ve para senin elbette..

• İlerde dedim zaten şimdi almak zor o fiyatlara.

Ayrıca tavsiyelere açığım...

Kolay gelsin.
  • SSD harici hiçbir şekilde para harcamana gerek yok.

Eğer yenilemeye başlarsan anakart işlemci RAM kafadan değişir zaten yeni sisteme kadar yolu var o yüzden paranı daha elzem yerlere harca bak Black Friday yaklaşıyor sağlam ekipmanların yoksa güzel fiyatlar olacaktır mutlaka ona paranı sakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 2 Kasım 2016; 14:27:39 >
  • Sonunda sistemi kurdum bir ekranım ve HDD kaldı onuda en kısa sürede alcağım

Ekranda hala kararsız kaldık çünkü.

Yardım eden herkese teşekkür ederim

Intel Core i5 6600K
    XIGMATEK RED SCORPİON II INTEL LGA775/1155/56/2011&AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    GIGABYTE GA-Z170-Gaming K3
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14
    Sapphire RX480 GDDR5 8GB NITRO
    Sandisk 240GB Plus SATA 3.0 SSD
    EVEREST RAMPAGE TITAN 750W USB 3.0 MidT ATX KASA
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.