Şimdi Ara

Yeni sistem topladım sogutucu onerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Athlonlar OC konusunda daha başarılı.
  • çok ekstrem overclocklar yapmayacaksan bu iyi soğutur fiyatına göre performansı diğer fanlara göre yüksek. montajı kolay. sesi ne çok az nede rahatsız edecek kadar fazla. bazıları sese çok takıyorlar.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-sd964-hdt-sd964-intel-lga775-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57615

biraz daha iyi sogutma istiyorsan 120mmlik;

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-s1283-hdt-s1283-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=42553#allImages

bu 5-10 derece daha iyi sogutur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkurtbey -- 10 Temmuz 2012; 23:04:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrkurtbey

çok ekstrem overclocklar yapmayacaksan bu iyi soğutur fiyatına göre performansı diğer fanlara göre yüksek. montajı kolay. sesi ne çok az nede rahatsız edecek kadar fazla. bazıları sese çok takıyorlar.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-sd964-hdt-sd964-intel-lga775-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57615

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-s1283-hdt-s1283-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=42553#allImages

Hocam benim icinde ses onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mrkurtbeyin önerdiği Xigmatekin fanı 1200-2800 rpm
    Akasa nın 600-2500 rpm devir aralığına sahip.
    Yani sessizlik konusunda Akasa bariz üstün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkurtbey

çok ekstrem overclocklar yapmayacaksan bu iyi soğutur fiyatına göre performansı diğer fanlara göre yüksek. montajı kolay. sesi ne çok az nede rahatsız edecek kadar fazla. bazıları sese çok takıyorlar.

120 mm olan am3 uyumlu degil sanirim ses durumu nasil

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

mrkurtbeyin önerdiği Xigmatekin fanı 1200-2800 rpm

Akasaya ilerde cok kaliteli bir fan takarak daha iyi bir sogutma sagliyabilirmiyim

• Yani atiyorum ustundeki fani sokup ayni boyda kaliteli bir marka taksam ilerki zamanlarda farli bir performans alirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey84x -- 10 Temmuz 2012; 23:15:14 >
  • 12 cm fanlı Xigmatek HDT-S1283 modeli AM3 uyumlu
    Zaten yukarda önce ben önerdim.
    12 cm fanlılar kalın ısı boruları ve büyük fanı sayesinde daha iyi soğutur, daha sessiz olur.
    Sanırım kasana ucu ucuna sığıyor ama emin olmak için ölçmek lazım.

92 mm fan değişikliği tabiiki fark eder ancak büyük fark beklememek lazım.
    Şu an piyasada fazla 92 mm alternatifi yok ancak ilerde çeşit gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 10 Temmuz 2012; 23:20:40 >
  • quote:

12 cm fanlı Xigmatek HDT-S1283 modeli AM3 uyumlu
    Zaten yukarda önce ben önerdim.
    12 cm fanlılar kalın ısı boruları ve büyük fanı sayesinde daha iyi soğutur, daha sessiz olur.
    Sanırım kasana ucu ucuna sığıyor ama emin olmak için ölçmek lazım.

92 mm fan değişikliği tabiiki fark eder ancak büyük fark beklememek lazım.
    Şu an piyasada fazla 92 mm alternatifi yok ancak ilerde çeşit gelebilir.

hocam 5-6 mm yer kalıcak macerayada gırmeye gerek yok sanırım akasada 1 fanlık daha yer var
  • Aynı fikirdeyim.
  • quote:

Aynı fikirdeyim.

şimdilik ıdare etsın ılerde sıvı sogutmaya gecıcem fx serısıyle zaten yada 2500k-2600k ıle sogukluk akasada yıne farkeder sanırım yorumları guzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

quote:

mrkurtbeyin önerdiği Xigmatekin fanı 1200-2800 rpm

Akasaya ilerde cok kaliteli bir fan takarak daha iyi bir sogutma sagliyabilirmiyim

fanla sogutmanın ilgilsi %5 den az. fan sıcak havayı uzaklaştırmaya yarar sogutma ile bir ilgisi yok. daha dandik bir fan taksanız aynıya yakın sonuç alırsınız. önemli olan sogutucu yaprakların olabildiğince fazla yüzeye sahip olması. yani sogutucunun büyüklüğü/yüksekliği vs.
  • alacagınız sogutucuda;

- tabana bağlı bakır borular mümkün oldugunca fazla olsun. sogutucu temas blogunun bir kenarına en az 3 bakır boru girsin.
    - mümkünse bakır borular tabana direk temas etsin. buradaki gibi;
    http://www.techfresh.net/wp-content/uploads/2010/04/Cooler-Master-Vortex-Plus-CPU-Cooler-2a.jpg
    - enlemesine çok fazla geniş olmasın, çok fazla ağır olmasın ve mümkünse 120mmden yüksek olmasın (kasanızın genişliğine göre tolerans verilebilir), fanı çok kaba olmasın vs.
    - size hangi pin lazımsa o pine uyumlumu yada aparatı mevcutmu buna bakın.

bunun haricinde fanın sessizliği, rpmsi (devir hızı), sogutucuya ait termal macunun kalitesi vs. gibi ayrıntılarıda aynı ürünü kullanan kişilerden öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkurtbey -- 11 Temmuz 2012; 4:58:03 >

• Bugün sogutucu almaya nıyetlendım powerım bozuldu gıttım ayırdıgım parayı powera verdım valla suan amd nın fan sesını cekememekteyım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Kasanızın genişliği 180mm görünüyor ancak izin verebileceği montaj yüksekliğinin tespiti ölçümle mümkün. Anakart üzerinden yan kapağa mesafeyi bir ölçün işlemci yüksekliğini de ekleyerek bir bakın kaç mm yüksekliğe izin verecek. Yine de birkaç link ekledim düşük profilli soğutuculara örnek olması açısından;

XIGMATEK HDT-D1284 33TL

COOLER MASTER VORTEX PLUS 58TL

XIGMATEK D982 58TL

THERMALTAKE CL-P0310-01 93TL

COOLER MASTERGEMINI II 98TL

SilverStone NT06-E Nitrogon 99TL

NOCTUA NH-L12 135TL

önerdiğin soğutucuların hepsinin fanlarının verdiği hava işlemciye gidiyor. yani aşağı doğru bakıyor. bu türlerin bir artısı mı var?

• Akasa venom voodoo 32 derecede sabit kullanıyorum rahatsız edici hiç ses yok.
  • quote:

Boost VK-427 kasam budur sagutucuyu bu kasaya gore uyumlu solersenız sevınırım

Aynı kasa bendede var.Bende tavsiye istiyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pc_Modding34

quote:

kasayı değiştirdim hocam ben yok ya kasa cok dandık :) öneririm bak aerocool vs9 fotoları şöle anakart değiştirceğim için kabloları toplamadım kusura bakmayın artık...

Yeni sistem topladım sogutucu onerisi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pc_Modding34

quote:

kasayı değiştirdim hocam ben yok ya kasa cok dandık :) öneririm bak aerocool vs9 fotoları şöle anakart değiştirceğim için kabloları toplamadım kusura bakmayın artık...

O hangi soğutucu hocam? Bende de VX-E var yakınlar birbirlerine.

• red scorpıon var hocam fan olarakta akasa appache taktım sessızlık olsun dıye
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.