Şimdi Ara

Yeni Sisteme PSU Önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.forumu uzun zamandır takip etmekteyim.üyeliğim yoktu kısmet bugüneymiş.forumda yazılıp çizilenleri inceleyerek,uygulamasam dahi bilgi edindim hep.paylaşımda bulunan emek sarfeden arkadaşlara teşekkürlerimi borç bilirim.
    Şuanda imzamdaki sistemi kullanmaktayım.Kısmetse nisan ayı ortalarında başlayıp yaz aylarında tamamlamayı düşündüğüm bir sistem var.Toplama işlemini zamana yaymamın sebebi öğrenci olmamdır.
    Kullanacağım bileşenler sırasıyla aşağıdakilerden oluşmakta.

1- Kasa : Cooler Master HAF 932
    2- PSU : ?
    3- Ram : KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1600MHz CL8 XMP
    4- Anakart : ASUS P7P55D Deluxe
    5- İşlemci : Intel(R) Core i7 860 2.8
    6- VGA : SAPPHIRE HD5850 Toxic GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11

Numaralandırmamın sebebi,sırayla almak istiyorum.Teknolojinin ve fiyat değişimi nedeniyle bu sırayla toplamayı düşünüyorum.Bahsettiğim değişimler nedeniyle PSU'ya bir türlü karar veremedim.Çünkü üst model bir ekran kartının fiyatı düşerse toxic yerine onu alabilirim.Yada ileride crossfire yapabilirim.Bu konuda bilgi ve önerilerinize ihtiyacım var.
    Kafamda HAF 932 gibi bir kasa ile yukarıda söylediklerim dolayısıyla Cooler Master Real Power 1000w Tak-Çıkart Kablolu power supply kullanmak var. Fakat kasanın psu'suz oluşu ve öğrenci olmamdan dolayı HAF 932 + CM 1000W biraz belimi bükecek gözüküyor. Diğer yandan 130TL daha ucuza olan HIGH POWER ABSOLUTE POWER 1000W powersupply dikkatimi çekiyor.(Fiyatı dolayısıyla) Her iki ürününde daha önce tüketicisi olmadığım için hiçbir bilgiye sahip değilim.Mutlaka kalitesi olsun sessizliği olsun bir farkları vardır. Sormak istediğim soruya gelince; yukarıda söylediklerim doğrultusunda
    1- Cooler Master 1000W mı yoksa High Power 1000W mı ?
    2- Bu sisteme üst model ekran kartıda taksam.aynı sisteme crossfire da yapsam 850W'lık bir powersup hertürlü altından kalkabilirmi?

Yazım ve anlatım bozukluğu olduysa özür dilerim. Yapacağınız öneriler içinde şimdiden çok teşekkürler.İyi forumlar.

• şu anda thermaltake 1000w tughpower alabilirsin. veya aynısının 1200w modelini de

fakat tavsiyem aerocool syclone ile birlikte ocz 850w gamxstream psu verio nova 400 tl ye onu al derim

veya thermaltake 850w qfan alabilirsin.

illa haf 932 alcam dersen ocz gamexstream 850w psu al

high power absolute 850w alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

şu anda thermaltake 1000w tughpower alabilirsin. veya aynısının 1200w modelini de

fakat tavsiyem aerocool syclone ile birlikte ocz 850w gamxstream psu verio nova 400 tl ye onu al derim

O sisteme CF yapsan bile 650W bir güç kaynağı yeter ve artar.
  • quote:

şu anda thermaltake 1000w tughpower alabilirsin. veya aynısının 1200w modelini de

@tarkolar:
    Kasa olarak haf 932 de karar kıldım. Bahsettiğin ürünleri inceleyeceğim teşekkürler.

@No Way Out:
    Sistemi bu şekilde topladıktan sonra ileride bir parçasını yenilemek istesem bile kasa ve powersup sabit kalacak.Kasa psu'lu olmadığı için ve bir kasa parası kadar tekrar psu'ya para harcayacağım için ileride tekrardan yeni bir power almak gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorum.Ucu ucuna yetecek bir power almak taraftarı değilim.50w-100w fazlası olsun problem değil.Ama CF yaptığımızda veya bileşen değiştiğimizde 850Wlık bir power yetecekse 1000Wlık power almak biraz kerizlik gibi geliyor.Bu sebepten ben önerilerinize başvurma gereği duydum.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Alıntıları Göster
    750 Watt TT
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0203re-750-watt-toughpower-qfan-guc-kaynagi-(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=37756

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Alıntıları Göster
    bütçe varken böyle iyi bir sistem de var benim tavsiyem de haf 932 ye 340 tl verene kadar 400 t ye aerocool syclone + ocz gamexstream 850w psu yu 400 tl ye novadan alsın kalan verebileceği 450 tl lik psu parasına ekran kartını gtx 470 alır bu sayede hem 180 tl parası artar hem sistem iyileşir

180 tl parasına istediğine yapar ister dvd-rw yi çoklar ister anakartı rami iyileştirir her neyse...

• quote:

bütçe varken böyle iyi bir sistem de var benim tavsiyem de haf 932 ye 340 tl verene kadar 400 t ye aerocool syclone + ocz gamexstream 850w psu yu 400 tl ye novadan alsın kalan verebileceği 450 tl lik psu parasına ekran kartını gtx 470 alır bu sayede hem 180 tl parası artar hem sistem iyileşir

180 tl parasına istediğine yapar ister dvd-rw yi çoklar ister anakartı rami iyileştirir her neyse...

Alıntıları Göster
    @ADEM 1990:
    Gösterdiğin ürünü incelemiştim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0229re-750-watt-toughpower-xt-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=40347 ile tek farkları nvidia SLI Ready olmasımıdır?

@tarkolar:
    Tavsiye ettiğin Aerocool Syclone adlı ürünü bulamadım.Link vermen mümkünmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: MaqneX

@ADEM 1990:
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0229re-750-watt-toughpower-xt-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=40347 ile tek farkları nvidia SLI Ready olmasımıdır?

@tarkolar:

Alıntıları Göster
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5888

• quote:

@ADEM 1990:

@tarkolar:

Alıntıları Göster
    SLI a daha uygun farkı.

Aerocool 850 watt Syclone

• quote:

Alıntıları Göster
    @tarkolar:
    Ürün fiyatına göre kaçırılmayacak bir fırsat. Fakat şuanda kullandıgım Asus TA D51'de Mid-Tower kasadır.Kablo kirliliğinden ve küçüklüğünden dolayı içini açtığımda herhangi birşey yapacağımda rahat çalışamıyorum.Onun dışında amacım Full Tower bir kasa kullanmak.

• quote:

@tarkolar:
    Ürün fiyatına göre kaçırılmayacak bir fırsat. Fakat şuanda kullandıgım Asus TA D51'de Mid-Tower kasadır.Kablo kirliliğinden ve küçüklüğünden dolayı içini açtığımda herhangi birşey yapacağımda rahat çalışamıyorum.Onun dışında amacım Full Tower bir kasa kullanmak.

Alıntıları Göster
    @ADEM 1190:
    Açıklaman için teşekkür ederim.Fakat ne ilginçtir ki Ürün resminde AMD ve ATI..Ürün açıklamasında ise Nvidia SLI Ready. Kafamı karıştıran nokta tam olarak bu

• quote:

@ADEM 1190:
    Açıklaman için teşekkür ederim.Fakat ne ilginçtir ki Ürün resminde AMD ve ATI..Ürün açıklamasında ise Nvidia SLI Ready. Kafamı karıştıran nokta tam olarak bu

Alıntıları Göster
    Hem crossfire hem de SLI özelliği taşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-19232E7C9

Hem crossfire hem de SLI özelliği taşıyor.

Alıntıları Göster
    Nova daki fırsat güzelmiş ama kasa küçük. Ben de bugün rc 690 dan haf 932 ye geçtim. 320 tl ye firebal dan aldım kasayı. Full tower büyük rahatlık. Bütün kabloları arkadan geçirebiliyorsun ortada hiç kablo yok şu anda. Ayrıca çok sessiz ve serin bir kasa.
    PSU ların üzerindeki sli veya crossfire logolarına aldanma. Onlar sadece ticari olarak basılmış logolar. Ben enermax psu yu alırken aynı psu nun modular olanında sli modular olmayan da crossfire ready logoları vardı. O logo işine çok takılma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

Nova daki fırsat güzelmiş ama kasa küçük. Ben de bugün rc 690 dan haf 932 ye geçtim. 320 tl ye firebal dan aldım kasayı. Full tower büyük rahatlık. Bütün kabloları arkadan geçirebiliyorsun ortada hiç kablo yok şu anda. Ayrıca çok sessiz ve serin bir kasa.
    PSU ların üzerindeki sli veya crossfire logolarına aldanma. Onlar sadece ticari olarak basılmış logolar. Ben enermax psu yu alırken aynı psu nun modular olanında sli modular olmayan da crossfire ready logoları vardı. O logo işine çok takılma.

Alıntıları Göster
    @Urthas:
    Yeni sistem toplamayı düşündüğümde ilk olarak RC-690 düşünmüştüm.PSU ile birlikte satılması avantaj.Fakat bir arkadaşım RC-690 ve HAF 932'yi canlı olarak inceleme fırsatı buldu ve konustuklarımız doğrultusunda HAF 932'de karar kıldım.

Ben isteğimi biraz dolaylı yoldan anlattım sanırım.Birde şöyle söylemek istiyorum.Bu sisteme 5850 Toxic CF olarak kullanıldığında 850W bir power yeterli olurmu? 50W-100W fazla gelsin.Hiç problem değil.Cooler Master'ın 850W'lık 2 modeline göz gezdirdim.Anlayabildiğim kadarıyla modüler çıkış ve kablo olarak birbirlerinden farklılar.Fakat hangisi daha iyi işime yarar yada hangisi diğerinden daha iyi tam olarak anlayamadım.
    1- Cooler Master Silent Pro M850 (RS-850-AMBA-J3)http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6627
    2- Cooler Master Real Power M850 (RS-850-ESBA)http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2543

Sizce hangisi?

• Biri 80 plus digeri 80 plus bronze. Bronze olanın verimliliği daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

Biri 80 plus digeri 80 plus bronze. Bronze olanın verimliliği daha iyidir.
    Zahmet edip vaktini ayırıp cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Cooler Master Silent Pro M850'de karar verilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    1000w lık bir psu için donanımınız oldukça düşük (çekeceği voltaj bakımından). Şuanki ihtiyacınız 500w civarı bir PSU, ancak ilerisi için maksimum 750w lık bir psu fazlasıyla yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 5 Nisan 2010; 2:00:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

1000w lık bir psu için donanımınız oldukça düşük (çekeceği voltaj bakımından). Şuanki ihtiyacınız 500w civarı bir PSU, ancak ilerisi için maksimum 750w lık bir psu fazlasıyla yeterli olacaktır.

Bilgiler için teşekkür ederim.1000W psu'nun abartı ve gereksiz olduğunun farkına vardım.750W Thermaltake PSU'lardan birini yada Bronze Plus 850W Cooler Master tercih edeceğim.
  • quote:

quote:

Bilgiler için teşekkür ederim.1000W psu'nun abartı ve gereksiz olduğunun farkına vardım.750W Thermaltake PSU'lardan birini yada Bronze Plus 850W Cooler Master tercih edeceğim.

Alıntıları Göster
    Benim tavsiyem de Thermaltake Toughpower veya High Power Absolute dan biri olur.

• quote:

Benim tavsiyem de Thermaltake Toughpower veya High Power Absolute dan biri olur.

Alıntıları Göster
    corsair de düşünebilirsin,

hx 650W 260 TL (tak çıkar kablo)
    tx 650W 220 TL

http://inventus.com.tr/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.