Şimdi Ara

Yeni Sistemim Konusunda Fikirleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıdaki gibi bir sistem toplamayı düsünüyorum. 1 gun icinde karar vereceğim. Maliyet 5,000 Tl yi buldu.. :)
    Malesef bu konulardan hic anlamıyorum. Maliyeti biraz indirmek istiyorum.. Teknobiyotikten toplatacagım.. Görüşleriniz benim için önemli. Tşk ederim

Kasa
    1 x Cooler Master HAF RC-912 Advance 2xUSB 3.0 Portlu Performans Kasası (RC-912A-KWN1) 226,16 TL+KDV
    Güç Kaynağı
    1 x Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver 66A-12V Single Rail Modüler Güç Kaynağı 219,21 TL+KDV
    İşlemci
    1 x INTEL Core i5-3570K LGA 1155 6MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) 514,84 TL+KDV
    İşlemci Soğutucu
    1 x Akasa Venom Voodoo 2x12cm PWM Fanlı Intel(LGA2011) / AMD(FM1) Uyumlu İşlemci Soğutucu 123,53 TL+KDV
    Anakart
    1 x Gigabyte GA-Z77X-UD5H Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (Ivy Bridge) 510,42 TL+KDV
    Bellek
    1 x GSkill RipjawsZ 16GB(4x4GB) DDR3 2133Mhz CL11 Quad Kit PC Belleği 348,61 TL+KDV
    Ekran Kartı
    1 x Zotac nVIDIA Kepler GTX680 AMP! 2048MB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı (ZT-60102-10P) 1.278,55 TL+KDV
    HDD
    1 x Seagate SV35 Serisi 2TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST2000VX000) 254,29 TL+KDV
    SSD
    1 x Kingston HyperX 3K 240GB 555-510MB/sn Sata 3 SandForce Kontrolcülü 2.5" SSD (SH103S3/240G) 468,34 TL+KDV
    Optik Sürücü
    1 x LG BH10LS30 Bluray Yazıcı Optik sürücü (Kutulu) 287,79 TL+KDV
    Ek Kasa Fanı
    1 x Aerocool Shark 14cm Kırmızı Led'li Devil Red Edition Kasa Fanı 24,71 TL+KDV
    Fan Kontrolcü
    1 x Aerocool F6XT Çift Renkli Led Göstergeli 5.25" Molex Fan Kontrolcüsü (Siyah) 38,96 TL+KDV
    Monitör
    1 x Samsung S22B350H 21.5" 2ms Wide Screen Full HD Led Monitör 342,47 TL+KDV
    İşletim Sistemi
    1 x Microsoft Windows 8 Professional 64 Bit İngilizce DVD Tekli OEM İşletim Sistemi (FQC-05955) 319,47 TL+KDV

• Ramı 2x4gb yap wındows a da para vermıyor bızım forum genellıkle ama dersın orjınal kullanıcam o da senın takdırın ben orjınal kullanıyorum.ekran kartını 670 yapabılırsın ek kasa fanına gerek yok ama ıstersen al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartını kesinlikle MSI GTX670 Power Edition yapın. Stok 680'le hemen hemen aynı performansı var. Ciddi kazanç sağlar.

Maliyet önemli ise Windows'a para vermeyin. MS'nin paraya ihtiyacı yok asıl parayı işletim sistemi satışlardan değil patentlerinden kazanıyorlar zaten. Üreticiye katkım olsun diye düşünmeyin yani.
    Blu-Ray eğer hiç kullanmadıysanız hiç bulaşmayın. Heves için ya da bu da olsun diyerek almayın yani. Boşa masraf olur.
    Anakartı hazır teknobiyotikte indirim varken Asrock olarak değiştirebilirsiniz. Fatal1ty modeline bir bakın.
    SSD'yi 120GB'a düşürebilirsiniz. Ya da daha iyisi SSD'yi teknobiyotikten değil de Vatan'dan hafta sonu indirimiyle daha sonradan alabilirsiniz. 150TL kadar kazancınız olur. Vatan'da 240GB Sandisk modeli 400TL'den satılıyor indirim zamanında.
    Kasadaki fanlar zaten çok yavaş ve sessiz olduklarından fan kontrolcüye acil bir ihtiyacınız yok.
    RAMleri daha düşük hızlı modeller olarak veya 8GB olarak değiştirin. Fiyat farkına değecek bir performans farkı yaratmazlar. 16GB isterseniz Geil Evo Corsa'lara bakın en azından. Kasada kırmızı renk kombinasyonu istediğinizi tahmin ediyorum. Bu ramler bunu bozacak bayağı ama fiyat/performans farkı çok çok fazla. Yine 2133Mhz ve CL10 bir kit. Yazdığınız ramden daha iyi ve ucuz yani. İlla Kırmızı kombinasyonu isterseniz Corsair Vengeance 8GB 1866Mhz kitten 2 tane alabilirsiniz. Ya da 1 tane alın. 2.ye pek gerek yok.

Ekran kartı hariç diğerlerini maliyeti düşürmek istediğinizden yazdım. Gereklilikleri yok ama maliyet sorun oluyorsa performans kaybı olmadan fiyattan kazanmanızı sağlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 11 Aralık 2012; 1:47:17 >

• Hızlı bir sekilde yazdıgınız yorumlara tesekkur ederim... Windows u orjinal alıcam.. Mevcutta fatality ses kartım var, onu da buna ekleyecegim daha sonra.
    Blue ray konusu ok. DVD writer ile değiştiricem onu. Fan kontrolcuyu de listeden çıkartıyorum. Yan fanı da aynı şekilde. Evet, renk kırmızı yapmaya çalışacağım..
    Ekran kartına da bakacagim. Onun Amp! modelini almaya gerek var mı? aradaki farkı algılamak zordur diye dusunuyorum..
    Ramin rengi gercekten bozacak... Daha kotu bir renk bulamamıslar herhalde :)
  • Bu arada , sectigim guc kaynagi bu donanim icin yeterli olur mu?
  • windows 8 e 319 Tl vermek ? İlla kutulu bir şekilde gelmesini istiyorsan teknosa'da 129 Tl.
    http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/uygulama_yazilimi/302/125250272/microsoft_windows_8_pro_32_64_bit_tr_vup_dvd

Edit : Sistemi toplama nedeninin ne olduğunu yazmamışsın ancak oyun içinse 8 GB'dan fazlası bütçeye zarardan başka birşey değil.

vatan %25 indirimi ile satın almanı öneririm sistemi aksi halde pahalı olacaktır. Eğer Ciddi müşteri hizmeti istiyorsanda İnventus.com.tr adresinden satın alabilirsin. İnventus'da Ücretsiz montaj var ve müşteri hizmetleri cidden çok iyi.

Teknobiyotikten almanı tavsiye etmiyorum kesinlikle köprüyü geçene kadar iş yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnyThngInMys -- 11 Aralık 2012; 3:00:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: namelesss

Bu arada , sectigim guc kaynagi bu donanim icin yeterli olur mu?

yeterli ben Asus GTX680 Top kullanıyorum 750 +80 güç kaynağı yetiyorda 800w rahat rahat...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistemim hakkında tavsiyeler
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.