Bildirim
YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (6. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: yivlik
Bmw 5 serisi dar geldi, öylemi. Sizin arka koltuktaki çocuğu merak ettim doğrusu.
Valla hocam 5 serisi dar demedim dikkatini çekerse,benim aracımdan sonra arkası dar geldi dedim.superb'nin arka kısmında seyahat şansınız oldumu bilmiyorum.bir denemenizi tavsiye ederim.arka kısımda bir çocuk koltuğu,bir 13 kg bebek,eşim,bir sürü oyuncak ve çanta ile seyahat edince anlarsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arka koltuk diz mesafesi oldukça iyi, bu konuda sizinle hemfikirim. -
superbin arkası 5 serisinden net şekilde geniş...
yine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma durumu...
elbetteki 5 serisi superbden çok daha üstün bir araç ,ama superb gerçekten arka bölüm ve bagaj konusunda rakipsiz...
bende bu yüzden superbden vazgeçemiyorum... -
Karşınızdaki insanın bilgi ve fikir yetkinliğini bilmeden kurduğunuz cümle aslında sizi yandan tarif ettiğiniz kişi yapmıyor mu.
Yazdıklarımı tekrar okudum, acaba yanlış bir ifade mi kullandım diye. Fakat ben 5 serisinin arkası daha geniş diye bir ifade kullanmadım, buradan süperb in arkası daha geniş bilgisiz ve fikirsiz sonucuna nasıl ulaştınız. Biz hb araç ile 2 çocuk büyüttük 5 serisinin tek çocuklu bir aileye yetmemesi dikkatimi çekti ve arkadaşa espri ile karışık bir masaj göndermek istemiştim, hepsi bu.
bende tekrar okudum,yanlış anlamışım kusura bakma... -
-
gell artık gellll.... -
şubat ayında prag ta tanıtım var.mart ayında cenevre fuarındad tanıtcaklarmış.ondan sonra 1-2 ay içerisinde türkiyey gelir tahminen. -
Superb kullanan kişiye 5 serisi dar gelebilir Superb in arka taarafi gerçekten extrem derecede geniş
5 serisi geniştir gerçekten bir kelime etmem ama Superb extrem derecede geniş yeni superb herhalde Uçak gemisi gibi olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: guvenxoca
elbetteki 5 serisi superbden çok daha üstün bir araç ,ama superb gerçekten arka bölüm ve bagaj konusunda rakipsiz...
bende bu yüzden superbden vazgeçemiyorum...
Lütfen İki aracın dingil aralığı ölçülerini araştırınız. Böyle bir durumun olması mümkün degil.
F10 un koltukları çok kalıplı ve hacimli buna karşın superb in kiler çok cılız ve ince o yüzden böyle bir göz yanılgısına düşüyor olabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
quote:
Lütfen İki aracın dingil aralığı ölçülerini araştırınız. Böyle bir durumun olması mümkün degil.
F10 un koltukları çok kalıplı ve hacimli buna karşın superb in kiler çok cılız ve ince o yüzden böyle bir göz yanılgısına düşüyor olabilirsiniz.
dingil aralığının arka koltuk mesafesiyle alakası yokki hocam,o tasarımla alakalı..
valla koltuk hacminden bahsetmiyorum arka diz mesafesinden bahsediyorum ben,ve hiççç ölçmeye gerek yok ,en az 2 kat mesafe farkı var
-
quote:
quote:
quote:
dingil aralığının arka koltuk mesafesiyle alakası yokki hocam,o tasarımla alakalı..
valla koltuk hacminden bahsetmiyorum arka diz mesafesinden bahsediyorum ben,ve hiççç ölçmeye gerek yok ,en az 2 kat mesafe farkı var
Koltuk hacminden kastım, arka koltuğun oturma minderinin derinliği superb te çok azken f10 da çok daha fazla. Premium araçlardaki uzun ve derin oturma minderlerinin ucunun çıkıntısı çok fazla öne taştığı için, görsel olarak aracın içine bakıldığında ön koltukla arka koltuk arasındaki mesafeyi dar gösterir ve diz mesafesi azmış gibi algılanır. Buna karşın standart araçlarda daha kısa olan standart ölçülerdeki oturma minderi, ön koltukla, arka koltuk minder ucu arasındaki uzaklık açıldığı için daha fazla diz mesafesi varmış gibi gösterir lakin değişen bir durum yoktur. Birisinde oturduğunuzda uzunluğundan dolayı koltuk minderi baldır içlerinize kadar kavrarken diğerinde taburede oturur gibi dizinizin yarısı alttan desteksiz kalır. Halbusuki dizkapağı ucunuz ile ön koltuk arasındaki mesafe halen aynıdır. Yani bir çeşit koltuk tasarımından kaynaklı göz yanılması diyebiliriz. Özellikle eski nesil s60 volvolarda çok yaygındır. Bakıldığında diz mesafesi düdük gibi görünür ama halbusuki sınıf standartlarındadır.
Örnek S60;
Ayrıca sektörde arka diz mesafesini belirleyen en önemli etmen ön ve arka dingil arası açıklık mesafesidir. F10'un dingil mesafesi superb inkinden yaklaşık 20 santimetre daha geniş. Bu devasa bir ölçü farkıdır.
Skoda Superb II
Dingil Mesafesi 2761 mm.
BMW F10
Wheelbase 2968 mm.
dingil aralıkları arasında 20 santimetre fark olan iki araç arasında, kısa olanın lehine iki kat diz mesafesi avantajı olması, kısaca imkansızdır.
-
5 serisi ile Superb arasındaki diz mesafesi farkını araca binmeden biraz zor anlarsınız. Yapılacak şey de basittir; önce sürücü koltuğuna oturur ve koltuğu kendinize göre ayarlarsınız. Sonra arkaya geçer ve oturursunuz. Dizinizle ön koltuk arasındaki mesafeyi ölçersiniz. Bu işlemi her iki araç için de yapmadıkça kesin bir yargıya varılamaz kanaatindeyim. -
quote:
quote:
quote:
quote:
Koltuk hacminden kastım, arka koltuğun oturma minderinin derinliği superb te çok azken f10 da çok daha fazla. Premium araçlardaki uzun ve derin oturma minderlerinin ucunun çıkıntısı çok fazla öne taştığı için, görsel olarak aracın içine bakıldığında ön koltukla arka koltuk arasındaki mesafeyi dar gösterir ve diz mesafesi azmış gibi algılanır. Buna karşın standart araçlarda daha kısa olan standart ölçülerdeki oturma minderi, ön koltukla, arka koltuk minder ucu arasındaki uzaklık açıldığı için daha fazla diz mesafesi varmış gibi gösterir lakin değişen bir durum yoktur. Birisinde oturduğunuzda uzunluğundan dolayı koltuk minderi baldır içlerinize kadar kavrarken diğerinde taburede oturur gibi dizinizin yarısı alttan desteksiz kalır. Halbusuki dizkapağı ucunuz ile ön koltuk arasındaki mesafe halen aynıdır. Yani bir çeşit koltuk tasarımından kaynaklı göz yanılması diyebiliriz. Özellikle eski nesil s60 volvolarda çok yaygındır. Bakıldığında diz mesafesi düdük gibi görünür ama halbusuki sınıf standartlarındadır.
Örnek S60;
Ayrıca sektörde arka diz mesafesini belirleyen en önemli etmen ön ve arka dingil arası açıklık mesafesidir. F10'un dingil mesafesi superb inkinden yaklaşık 20 santimetre daha geniş. Bu devasa bir ölçü farkıdır.
Skoda Superb II
Dingil Mesafesi 2761 mm.
BMW F10
Wheelbase 2968 mm.
dingil aralıkları arasında 20 santimetre fark olan iki araç arasında, kısa olanın lehine iki kat diz mesafesi avantajı olması, kısaca imkansızdır.
hayır niye inat ediyorsun anlamadımki..
ikisine de bindim,ikisinide çok iyi biliyorum superbin arka diz mesafesi 5 den daha iyi,bir gün denk gelip binersen anlarsın hocam...inatla bana 5 daha iyi diz mesafesi sunuyor diyorsun ...sunmuyor işte...bu kadar, daha fazla uzatmanın anlamıda yok...
-
arkada yolculuk edilmediği süre sürmesi pekte keyfli değil... yalıtım sorununu umarım çözerler -
Tamam üstad size Superb'inizle mutluluklar.
gerçek ana konu bu galiba burada mesajım bulunsun 2-3 ay içinde gerçek fotolarını görürüz nasipse -
diğer ana konu güncel version için geçerli bu konu gelecek yeni kasa superb konusu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X