5 gün önce aldığım telefon gm 5 plus d durup dururken şarz gidiyor akşam bırakıyorum yuzde 10 filan şarz bazende yemiyor bu telefonu kullanan herkestemi var yoksa benim telmi sıkıntılı ?
en son güncellemeye kadar yükleyin ( şuan için mart güncellemesi) telefonunuzda batarya , batarya iyileştirme, ram boşaltma, arka plan uygulamlarını kapatma, anti virüs gibi uygulamalar varsa kaldırın. Sık sık ram boşaltma işlemi yapıyorsanız yapmayın. aşağıdaki listeyi kendinize göre uygulayın
1- Kullanmadıgınız google senkronlarını kapatın... - (ayarlar -hesaplar -google)
2- Kullanıcı deneyimleri ilecihazın geliştirilmesine katkı sunmak için verleri gönder tarzında ki seçenekleri pasifduruma getirin.. -google uygulamalarında var genellikle ( konum - klavye - charome vs gibi)
3- Kullanmadıgınız uygulamaları devredışı bırakın ( Hintçe - korece -japonca klavye , Steroid , keep , hangouts,haberler hava durumu ,colud print vs gibi ) -Ayarlar -uygulamalar - uygulamayı seçip devredışı bırakın...
4- Ekrana gereksiz aktif widget ler yüklemeyin ( hava durumu - Saat vb.)
5- PArlaklıgı otomatik kullanmak yerine ortama göre kendiniz değiştirin gerekmedikçe parlaklıgı yüklsetmeyin
6- ok google sesli komut uygulamasını kullanmıyorsanız kapatın - Ayarlar/ google / Arama ve Now / Ses/ " Ok google" algılama
7- Konum ve konumgeçmişi - Gerekmiyorsa kapalı tutun... -
8- wifi kullanırken mobil veriyi mobil veri kullanırken wifi yi kapatın..
9- Ağ bildirimini kapatın gerektiğinde bunu kendiniz yaparsınız - ayarlar - kablosuzsağ -- sağ üst çark - Ağ bildirimi
10- Ototmatik Ekranı otomatik döndür seçeneğini Dikey konumuna getirin
11- Bulundugunuz bölgede 4,5 g çekiyorsa onu kullanın 3g den daha az şarj harcıyor.
11- telefonu şarj ettikten sonra şarjdan cıkartın kapatın açın ...
Bunlardan bir veya birkaçını yaptıgınızda daha iyi sonuc alacaksınız
Arka planda en çok batarya harcayan işleme bakabilirsiniz.
sürekli hergün olmuyo bu durum mesala bugün sadece yüzde 1 gitti
numan1818
kullanıcısına yanıt
yukarıda söylediklerimi yapın .... uygulamarınızdan biri tleefonun uykuya geçmesini engelliyor dediklerimi yaparsanız hiç olmaz
oskurrr
kullanıcısına yanıt
ben önceden yapmıştım bunlardan bazılarını o uygulama bellimi peki?
numan1818
kullanıcısına yanıt
o uyugulamayı siz bulacaksınız yada bulamayacaksınız... bazı uygulamalar buna neden oluyor güncelleme alıyor sonra uygulama geçiyor yada tam tersi kesin net bir durum yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme