herkeze merhabalar.aracımdakı mevcut muzık tesısatını söktum.yenı fıat lınea marka aracım onumuzdekı hafta gelıcek.eskı aracımdakı tesısattan sogudugum ıcın daha dogrusu net berrak ses alamadıgım ıcın sıfırdan tesısat yapmaya karar verdım.elımdekı urunlerı satılıha cıkarttım.eskı tesısatım
subwoofer = kıcker cvx 12 x 2 adet midler = ınfınıty 6030cs x 2 takım ana ünite = pıoneer 5250 mono anfi = m acoustıc 2000.1 mid anfisi = kıcker 650.4 mıd anfı capasıtor = sontream 1.5 farad cadance alt yapı
yeni tesısat ıcınn kesın karar verdıgım urunler sunlar
ANA ÜNİTE = alpıne cde- 9882 ri MİD TAKIMI = focal 165 a1 x 2 takım SUB ANFİSİ = m acoustic 2000.1 STİNGER 2 FARAD KAPACITOR VARTA 72 ANPER KURU AKU WÜRTH SES YALITIM
KARAR VEREMEDİĞİM VE HİÇ DİNLEMEDİĞİM
mid anfisi için helix e 40 / kicker 750.4/ audison sr4 HANGİSİ ? subwoofer için dls ırıdum sp15 veya re audio sxx15 HANGİSİ ?
SİZDEN RİCAM HANGİ MİD ANFİSİ VE HANGİ SUBWOOFERI ALMALIYIM?
ARTIK NET BERRAK GÜÇLÜ BİR TESİSAT İSTİYORUM.LÜTFEN BU ÜRÜNLERİ KULLANANLAR VEYA TEKNİK BİLGİSİ YÜKSEK OLAN USTALAR CVP YAZSIN.
HERKEZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
parn vrsa dd ye yonel 2515 yda 2512 sreleri guzel ama ben sierracyım uygn fıte srp 15 s bul kalıteli bır alt ypı ile 141 desibel alırsn 1 ohm da srdünmü tamdr bastan kulaklrın acr mıd amfisi audison sr4 focal la genlde uymlu amfi audison yanlız ana unutenı deyiştrme pioneerden şama derim
quote:
Orijinalden alıntı: by_pandizotçu
parn vrsa dd ye yonel 2515 yda 2512 sreleri guzel ama ben sierracyım uygn fıte srp 15 s bul kalıteli bır alt ypı ile 141 desibel alırsn 1 ohm da srdünmü tamdr bastan kulaklrın acr mıd amfisi audison sr4 focal la genlde uymlu amfi audison yanlız ana unutenı deyiştrme pioneerden şama derim
usta ana ünite için çok tartıştık arkadaslarla.profosyenel serısı harıcınde pıoneer cd calarların hepsı eskısı gıbı degıl.ses ıslemcılerını beğenmıyor kımse.aslında ben 9450 modelını alıcaktım.lakın alpıne 9882ri modelı ıle kurulmus ıkı tane tesısatta sesı dınledım .güzel bir cıhaz
quote:
Orijinalden alıntı: efesaruhan
usta ana ünite için çok tartıştık arkadaslarla.profosyenel serısı harıcınde pıoneer cd calarların hepsı eskısı gıbı degıl.ses ıslemcılerını beğenmıyor kımse.aslında ben 9450 modelını alıcaktım.lakın alpıne 9882ri modelı ıle kurulmus ıkı tane tesısatta sesı dınledım .güzel bir cıhaz
Alıntıları Göster
kerdşim bende yenılrini beynmiyorum zaten hepsi cın malı olmuş 2 eleyonel bu tesisata deh serisi 9600mp usb aprtıyla super calr 6050 7950 usb modelri cok guzel bıldım bıleli en kral tesista guzel calr harbıden pioneerden başkası yaln
quote:
Orijinalden alıntı: by_pandizotçu
kerdşim bende yenılrini beynmiyorum zaten hepsi cın malı olmuş 2 eleyonel bu tesisata deh serisi 9600mp usb aprtıyla super calr 6050 7950 usb modelri cok guzel bıldım bıleli en kral tesista guzel calr harbıden pioneerden başkası yaln
Alıntıları Göster
kicker 650.4 ve hertz esk 165 kullanıyorum amfi yüzünden hertz de sert çalıyor. Ses kalitesi istiyorsan ben mid amfisini kesinlikle helix hertz tarzı ürünlerden seç derim çünkü bu markalar ses kalitesine önem veriyorlar. bass için güzel ürünler alternatif dd 9519 RF t1 olabilir..
quote:
Orijinalden alıntı: FreQueency
kicker 650.4 ve hertz esk 165 kullanıyorum amfi yüzünden hertz de sert çalıyor. Ses kalitesi istiyorsan ben mid amfisini kesinlikle helix hertz tarzı ürünlerden seç derim çünkü bu markalar ses kalitesine önem veriyorlar. bass için güzel ürünler alternatif dd 9519 RF t1 olabilir..
Alıntıları Göster
okadar çok alternetif varki.kafam balon gibi oldu.ana üniteyi alpıne 9882 karar vermısken arkadaslarım ısrarla pıoneer 9400 dıyor.ne yapıcagımı bılemıyorum
quote:
okadar çok alternetif varki.kafam balon gibi oldu.ana üniteyi alpıne 9882 karar vermısken arkadaslarım ısrarla pıoneer 9400 dıyor.ne yapıcagımı bılemıyorum
Alıntıları Göster
Alpineyi iyi araştır işlemcili modelleri çok iyi pioneri bastırır..
quote:
Alpineyi iyi araştır işlemcili modelleri çok iyi pioneri bastırır..
Alıntıları Göster
Pioneer 5250sd ile 9400 ya da 9450 aynı işi yapar ses olarak
quote:
Orijinalden alıntı: MustangGT39
Pioneer 5250sd ile 9400 ya da 9450 aynı işi yapar ses olarak
Alıntıları Göster
evet pıoneerın ust serılerı harıc hepsı aynı.alpıne cda 117ri VEYA cde 9880 ıkısınden bırını alıcam artık.focal a1 mıdlerınden vaz gectım 165 vb alıcam mid anfısı ıcın ıse audısıon sr4 de karar kıldım.sadece subwoofera karar veremedım.ondada yardımınızı beklıyorum.dls/dd/re audi hangısı sızce?
quote:
evet pıoneerın ust serılerı harıc hepsı aynı.alpıne cda 117ri VEYA cde 9880 ıkısınden bırını alıcam artık.focal a1 mıdlerınden vaz gectım 165 vb alıcam mid anfısı ıcın ıse audısıon sr4 de karar kıldım.sadece subwoofera karar veremedım.ondada yardımınızı beklıyorum.dls/dd/re audi hangısı sızce?
Alıntıları Göster
DLS Scandinavia 2 mıdlerı arastır bırazdaha kafan karıssın :)) ayrıca dd candır o 3unun arasında
quote:
DLS Scandinavia 2 mıdlerı arastır bırazdaha kafan karıssın :)) ayrıca dd candır o 3unun arasında
Alıntıları Göster
Ana ünite olarak asla Pioneerden vazgeçmem ses olarak bu kadar detaycı sesi hiçbir ana ünitede yakalayamadım ama pioneer bu detayı dibine kadar veriyor,şekil olarakta yeni pioneerlerden 7950 ve üstündeki seriler güzel gibi çok güzel diyemiyorum kusurları çok diğer markalara uyum sağlamaya çalışınca onların seviyesine düşer gibi oldu bazı modellerde.
quote:
Orijinalden alıntı: Mono Italiano
Ana ünite olarak asla Pioneerden vazgeçmem ses olarak bu kadar detaycı sesi hiçbir ana ünitede yakalayamadım ama pioneer bu detayı dibine kadar veriyor,şekil olarakta yeni pioneerlerden 7950 ve üstündeki seriler güzel gibi çok güzel diyemiyorum kusurları çok diğer markalara uyum sağlamaya çalışınca onların seviyesine düşer gibi oldu bazı modellerde.
önce orjinal üniteye çevirici kullanarak bağladım. hiç tat alamadım. üniteyi değiştirince 10 numara oldu. tavsiye ederim.
Alıntıları Göster
ana üniteyi alpıne cda 117-cda 117ri arasından secım yaparak 4v olması nedenı ıle cda 117 modelını aldım.sıra subwooferda re audi sxx15-rf t1-dd3512 arasında karar vermeye calıscam.bu üç urunde sert calıyor bılıyorum ama bırazda tonlama lazım.onu dusunuyorum suan hangısı acaba.3 yollu sıstemden acaba vaz gecıp 2 takım focal 165vrmi alsam dıyorum
önce orjinal üniteye çevirici kullanarak bağladım. hiç tat alamadım. üniteyi değiştirince 10 numara oldu. tavsiye ederim.
Alıntıları Göster
guzel bır secım olmus sesı merak edıyorum
quote:
guzel bır secım olmus sesı merak edıyorum
Alıntıları Göster
bırde arkadaslar subwooferı 2ohm mu yoksa 4 ohmmu almak daha mantıklı.
quote:
bırde arkadaslar subwooferı 2ohm mu yoksa 4 ohmmu almak daha mantıklı.
Alıntıları Göster
basda en onemlı etkenlerden bırısıde kutudur. tonlama sert calma yumusak calma dediginiz seyleri degisik kutular kullanarak cozebilirsin. dd oneririm. 2 ohm bass her zaman avantajlıdır. malum amfiler dusuk ohmlarda daha rahat yuksek rms verir.
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
basda en onemlı etkenlerden bırısıde kutudur. tonlama sert calma yumusak calma dediginiz seyleri degisik kutular kullanarak cozebilirsin. dd oneririm. 2 ohm bass her zaman avantajlıdır. malum amfiler dusuk ohmlarda daha rahat yuksek rms verir.
Alıntıları Göster
anfi daha yuksek rms verır doğru.ama anfi daha çok güç uretmeye calısır.benım bildiğim subwooferlarda ohm degerı dustukce anfıyı zorlar yukseldıkce anfı subwooferı zorlar dıye bılıyorum.bugun dlsnın yenı modelini ınceledım.sankı nobelium serısı kadar kalıtelı degıl gıbı.dd 9512 fıyatını aldım.1600tl bırz pahalı geldı bana.galıba re audi sxx 15 modelınde karar kılıcam.
malesef yanlış biliyorsun. Ohm yükseldikçe amfinin verebileceği güç düşer. Şöyle amfilerdeki değerleri incelersen özellikle bass amfileri en düşük güçlerini 4 ohmda verir. 2 ohmda yükselen güç 1 ohmda tavan yapar. 2 ohm luk bass ların dez avantajı stereo amfiyi köprüleyip sürememektir. Malum amfilerin yüzde doksanı köprüde sadece 4 ohm destekler.
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
malesef yanlış biliyorsun. Ohm yükseldikçe amfinin verebileceği güç düşer. Şöyle amfilerdeki değerleri incelersen özellikle bass amfileri en düşük güçlerini 4 ohmda verir. 2 ohmda yükselen güç 1 ohmda tavan yapar. 2 ohm luk bass ların dez avantajı stereo amfiyi köprüleyip sürememektir. Malum amfilerin yüzde doksanı köprüde sadece 4 ohm destekler.
usta ben re sx 15 1000 rms guc veren subwoore hangı marka anfı ıle beslesem tam randıman alırım.re nın sıtesınde 126 lıtre cıvarı kabınde kullanın dıyor.onuda yaptırcam.
quote:
usta ben re sx 15 1000 rms guc veren subwoore hangı marka anfı ıle beslesem tam randıman alırım.re nın sıtesınde 126 lıtre cıvarı kabınde kullanın dıyor.onuda yaptırcam.
Alıntıları Göster
bugun focal 165 v30 ıle audısıon sr4 ıkılısını satın aldım.alt yapı ıcın sıfırdan stıngerın 2 farad kapasıtoru ve 4 avg kablo & sıgorta takımınıda satın aldım.artık subwoofer ve d mono anfı kaldı .lakın kafam yıne karstı.re audıo artık cınde uretılıyormus.jl audio w7 pıyasada yok.artık gelmıyormus.dd audio 9515 de 1500 tlden assaha yok.helıx marka anfı ve subwoofer al dıyor arkadaslar.4 saat doğubanktakı arkadaslarla konustuk.ama bır sonuca varamadık.bu arada arkadasım yurt dısında onumuzdekı hafta gelıcek.bna ne lazımsa getırıyım dıyor.acıl karar vermem lazım