Şimdi Ara

Yeni topladığım bilgisayardan istediğim performansı alamıyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

parayla almadım nod32nin lissansız sürümü dahi koruma sağlıyor şuanda(her ne kadar korursa artık) avast,microsoftun antivirüsü,norton,mcafee vs. vs. pcye kasma yapıyor kendimden biliyorum kaspersky hemen hemen tüm virüsleri bulabiliyor deneme sürümünü bir kullanın derim sonra silip üstüne ne kurarsanız artık

pahalı olması kaliteli olduğunu göstermez zaten apple alan boşa alıyor alsın çöpe atsın boşverin gitsin...
    Çin malı telefonlarda gayet kaliteli duruyor SAR değeri yüksek olsa ne olacak kaliteli bir görünüşe sahip ve ucuz gibi

virüslerin temizlenmesi,hdd badsektör,cpu macunu kuruluğundan oluşan sıcaklık,bios-chipset güncellemeleri bunlarıda denediyseniz olağanüstü bir cevap alacağınızı sanmıyorum güvenilir bir siteden windowsu tekrar kurun veya garantisi devam ediyorsa garantiye yollayın...

Ücretsiz Anti virüs önerisi istersen Avg İnternet Security, Malverbaytes, Ad-Aware, WebRoot. Bunlar kasperskyle kafa kafaya giden ücretsiz olarak da bulabileceğin güvenlik yazılımlarıdır. Özellikle Webroot' un kullandığı ram miktarı 4.5 mb ve kullandığı işlemci yüzdesi %1 bile değil bilmem anlatabildim mi. Diğer söylediklerimin hepsini bir arada kullansan bile ki kullanırsan yanında söyleyebileceğin bütün diğer Anti-virüsler bu kadar etkili olamıyor en pahalı en iyi olanları da dahil ücretsiz olarak kullanabiliyorsun ve hepsinin toplam sistem tüketimi 200mb u bile bulmuyor.

Apple konusuna gelince Telefonlarına bir şey diyemem ama bilgisayarlarında fiyatını hak ediyor etmiyor tartışılır fakat Macintosh işletim sistemi öyle Windows gibi bilgisayarı sömüren ya da yüksek donanım gerektiren bir sistem olmadığı için profesyonel olarak kullanmayanlar onun değerini kıymetini lezzetini anlayamaz. MAcintoshdaki kıytırık çift çekirdekli i5 işlemci ile yapılan render gibi zorlu işlemleri bile en kaslı windows cihazlara fark atarak yapıyorsa burada donanımdan çok yazılımdan söz etmek gerekir geri kalanı da tasarıma kalıyor ki Surface book gibi tasarım odaklı cihazlarla aynı kategoride kıyaslarsak Apple cihazlarını bedava fiyatına verildiğini de söylemeden edemeyeceğim. Bu arada senin gibi fanboy değilim sen bunun farkında olmasan da öylesin. Sadece işe biraz daha profesyonel odaklı yaklaşıyorum sonuçta bu şirketler babamın şirketi değil. Körü körüne savunacağım.

Son paragrafına cevap vermeyeceğin. Hdd bad sectör falan bunlar geride kaldı. Sistem gayet sorunsuz çalışıyor ayrıca format atmakta sorunu çözmek değil. Pes edip baştan başlamaktır bunu da not düşeyim.

• "Sistem gayet sorunsuz çalışıyor ayrıca format atmakta sorunu çözmek değil. Pes edip baştan başlamaktır bunu da not düşeyim."

tamam formatı son çözüm olarak yazdım zaten bu kadar öneriden sonra gidipte direk format at herşey geçer yea yazmadım

apple bedava felan değil kaliteli bu yüzdende pahalı apple'a bedava deyip bana fanboy diyorsun oysa ben amd kullanıyorum intel vs. değil

bu kadar ücretsiz kullanıyorsanız birşeyleri crackli windowsta problem çıkmıştır diye düşündüm windows belli bir süre sonra ağırlaşıyor arada format atmak çokta kötü bir öneri değil(tıpkı googlechrome önbelleğinin şişip performansının düştüğü gibi 3ayda bir önbelleğini silerim yoksa kasıyor)
  • @KahveDüşkünü aynı benim kafadansın hocam Geçenlerde ben de bir üyeye aynı şeyi söylemiştim "en ufak şeyde bile format at, kurtul" mantığıyla yaklaşmak cahil mantığıdır, diye. Format atmak sorunun çözümünden kaçmaktır, diye falan demiştim. Antivirüsler konusunda %1000 haklısın, sana kesinlikle katılıyorum. Ben bu antivirüs muhabbetini senelerce tecrübe ettim. Normal bireysel ev kullanıcısı aslında antivirüs yüklemese bile olur. Önemli olan bilinçli internet kullanıcısı olabilmek. Ben sırf öylesine ESET'i kuruyorum ama eğer ciddi bir yazılımsal sorun yaşarsam önce Malwarebytes'ı falan kuruyorum. Kaspersky falan hikaye ...

Konuya gelirsek sorunun çözümüyle ilgili olarak acaba hiç anakarttan şüphelendiniz mi? Anakartla ilgili bazı sorunlarda da böyle masaüstünde bile fare kasması olabiliyor. Özellikle varsa ses kartı falan bunla ilgili probleminiz olabilir mi? USB portları, jak girişleri falan ...

• Destek verdiğin için çok teşekkürler. Vallahi böyle bir desteği hiç beklemiyordum gece gece iyi geldi nedense. Açık konuşmak gerekirse Sorun neydi kimindi hiç hatırlamıyorum en az bir hafta oldu galiba ve konu benim konumda değil başını yürümüş. Soruna cevaben Vallahi benim sistemde herhangi bir sıkıntı yok. Tek sorunum geçenlerde kardeşim sağolsun wolfteam dı minecraft tı oynayacağım derken ne kadar reklam yazılımı varsa hepsini kurup virüsleri bir güzel doldurmuş bende bunları temizledikten sonra bf4 oynayamaz oldum. Şöyle ki oyuna giriyorum tam açılacak öylece bekliyor. Sistem tüketimine bakıyorum 2 gb a yakı ram %30 işlemci falan ama oyuna tam olarak girmiyor. Birkaç gündür çözüm arıyorum ama yok olmuyor. Dosyaları doğrulattım birkaç kez. Sürücüleri güncelledim directx i yükledim hala çözemedim. İşin ilginç yanı bf3 bile oynayamazken bf4-hardline ı sorunsuz oynuyorum. Sistem sağolsun monitör çözürlüğünde her oyunu very high da rahat rahat oynatıyor.

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    "bu kadar ücretsiz kullanıyorsanız birşeyleri crackli windowsta problem çıkmıştır diye düşündüm windows belli bir süre sonra ağırlaşıyor arada format atmak çokta kötü bir öneri değil(tıpkı googlechrome önbelleğinin şişip performansının düştüğü gibi 3ayda bir önbelleğini silerim yoksa kasıyor)""""""""""

Sorun da bu ya bir şeyleri crackli falan kullandığım yok. ya deneme ya ücretsiz sürüm ya da parayla satın aldıklarım. Windows konusunda adeta beni doğruluyorsun. Bir süre sonra dağılıyor işte bende ondan bahsediyorum ""yazılım kalitesi"" yüzünden Windows bir halta yaramıyor. Sırf piyasada lider diye istediği gibi at koşturuyor. Ayrıca Apple' a bedava dememin sebebi Microsoftun kendi ürünü Surface Book' u bilir misin bilmiyorum ama işe yarar en alt kategorisi 8 bin liradan başlıyor hani Apple' ın orta kalite cihazları 7-8 binden başlarken. Üstelik daha performanslı ve kaliteli.

İntel ve amd bambaşka bir dünya Ekran kartı konusunda Nvidia, İşlemci konusunda tartışılmaz İntel üstündür. Bu böyledir. Apple da en iyileri kullandığı için İntel' den yana başka bir şey değil yani.

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdük sıkıntı donanımsal değilmiş NVDİA sürücüsündeymiş bir sürüm eski sürücü ile sorunsuz çalıştırıyorum artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captureThecrown kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun zaten bende firmaların yazılımsal olarak cihazları hurdaya çıkarmasından şüpheleniyordum bir nevi haklı çıktım sorun sürücülerdeymiş. Geçmiş olsun güle güle kullan.
  • captureThecrown kullanıcısına yanıt
    Dostum bende gtx 750 ti kullanıyorumda hangi sürümü kullanıyordun ve daha sonra hangi sürüme geçtin de düzeldi ??
  • Hocam o sistemin çalışıp windows'a girmesi büyük başarı, değil oyun oynamak...

Pentium işlemci'ler oyun için değil olsa olsa Office programlarını kullanmak için uygun olabilir.
    Ekran kartı da oldukça düşük bir model, her ne kadar CS:GO yüksek sistem isteyen bir oyun olmasa da bu
    işlemci ve ekran kartı kombosuyla kasması çok normal.

Ha driver'dan kaynaklı sorunu çözdüyseniz orasını bilemeyeceğim ama bu bir oyun sistemi değil, oldukça düşük seviye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stavroqin

Hocam o sistemin çalışıp windows'a girmesi büyük başarı, değil oyun oynamak...

Pentium işlemci'ler oyun için değil olsa olsa Office programlarını kullanmak için uygun olabilir.
    Ekran kartı da oldukça düşük bir model, her ne kadar CS:GO yüksek sistem isteyen bir oyun olmasa da bu
    işlemci ve ekran kartı kombosuyla kasması çok normal.

Ha driver'dan kaynaklı sorunu çözdüyseniz orasını bilemeyeceğim ama bu bir oyun sistemi değil, oldukça düşük seviye.

g3258 i p4 mü sandınız acaba 20.yıla özel overclock potansiyeli yüksek 4çekirdekli işlemcilere taş çıkaran sağlam bir işlemci...(overcloksuz hali q9400 den daha iyi)

2çekirdek olması sizi yanıltmış kısacası(birde adı tabii)

• enes1234511 kullanıcısına yanıt
    Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Benim bütçem max bu kadarına yetti fiyatlarına göre topladım pc yi ayrıca overclock'a katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    SSD ler uygun fiyatlı fakat HDD den ucuz değil. HDD 1 tb 200 tl iken 120 Gb SSD 230-240 TL civarında.
  • Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    Haklısın fakat 120 gb da 150-200 lira için gayet yeterli. SSD' lerin 1 tb ının bu fiyatlara inmesi için epey bir süre gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.