Şimdi Ara

YENİ TOPLADIM MASAÜSTÜNDE KASIYOR! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: forvet09

sorunsuz bir işletim sistemi yüklenmeli sanırım. uygulamaların kullanımı işlemciyi boşta %1-5 arası meşgul etmeli.

i5 6500 pc al, ssd disk koyma. ama doğru oyunlara katkısı olmuyordu.

Bence +1 ben olsam şu sisteme en kötü 60 GB bi SSD koyarım sistemimide SSD ye kurarım ki sorun yaşamayım genede siz bilirsiniz
  • Mertcandan26 M kullanıcısına yanıt
    görev yöneticisinde işlemlerin ekran alıntısını koyar mısın?
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Forvet09 hocam sizi yakalamışken bi soru sorayım öğrenciyim buyüzden bütçe biraz eksik kalıyor 1500 tl ye Apu a10 7870k işlemcili sistem toplamalımıyım 1-2 yıl içerisinde r9 380 ekran kartı alırım ama beni 1-2 yıl götürebilirmi (Oyun amaçlı)
  • RedLake R kullanıcısına yanıt
    Intel Core i3 4130 3.40GHz 3M 1150P
    MSI B85M-E45 D3 1600Mhz mATX 1150
    Corsair 8GB 1600Mhz DDR3 CL10
    Western Digital Blue 500GB 32MB
    Corsair Builder VS 450W 80+
    Zalman ZM-T2 ATX Kasa/Siyah
    Asus Strix-GTX950-DC2OC-2GD5-Gaming

1750 tl ye bu sistemi alabilirsin.
  • Alakaya maydanozlar, yok ssd ymiş problemde bilmem neymiş, kardeşim sapla samanı karıştırmayalım. wd blue 1tb de kullandım win de yükledim üzerine gayet hızlı harddisk. SSD ile karşılaştırmıyorum tabikide ssd ile karşılaştırılmaz ama bu problem üzerine bu yorumları yapmak, fanboyluğa kadar gidiyor.

ordan biri i5 6500 e ssd koymadı diye bilmem ne diyor kendi 2900 tl ye performansın dibi diye 1150 soket i5 4460 ı öneriyor, youtube'daki videolara bakmamış daha
    windows orjinal mi?

edit: antivirüs var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 23 Şubat 2016; 22:11:00 >
    Saolasın hocam
     YENİ TOPLADIM MASAÜSTÜNDE KASIYOR!

DURUM BUYDU FAKAT SON YARIM SAATTYR BY PROBLEM GÖRMÜYORUM HOCAM YLGYNÇ OLAN ?U KY APB RELOADED ADLI OYUNU OYNARKEN ALTA ALIYORUM KASMIYOR (OYUNU YENY KURDUM)
    FAKAT OYUNU KAPATTIM KULLANIMLAR YYNE ARTTI YLGYNÇ DE?YL MY?
  • neredeyse aynı sisteme sahip olacağım hafta sonu umarım bende böyle bir şey yapmaz

İ5 6500 soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek
    Msi b150M BAZOOKA intel b150 soket 1551 ddr4 2133Mhz
    Msi GTX960 GAMING 4G GDDR5 4GB 128Bit DX12
    Kingston Hyper Fury Black 8GB 2666Mhz CL15
    Asus DRW-24FIMT 24X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    WD 3.5" 1TB Cavşar Bkue 7200Rpm 64MB cache Harddisk
    Zalman Z3 600LE 600W kasa

hakkımızda hayırlısı. montajı başkası yaptıysa işlemciye termal macun falan sürmemiştir belki bir kontrol edin isterseniz ama sıcaklık değerleri normal yazılımsal bir sorun olabilir driverleri güncelleyin gerekirse temiz bir format atın sıfır hdd dışında eski bir hdd taktıysanız yanına oda sorun çıkarmış olabilir. umarım düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: DjarumBlack-

neredeyse aynı sisteme sahip olacağım hafta sonu umarım bende böyle bir şey yapmaz

İ5 6500 soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek
    WD 3.5" 1TB Cavşar Bkue 7200Rpm 64MB cache Harddisk

hakkımızda hayırlısı. montajı başkası yaptıysa işlemciye termal macun falan sürmemiştir belki bir kontrol edin isterseniz ama sıcaklık değerleri normal yazılımsal bir sorun olabilir driverleri güncelleyin gerekirse temiz bir format atın sıfır hdd dışında eski bir hdd taktıysanız yanına oda sorun çıkarmış olabilir. umarım düzelir
    quote:

Orijinalden alynty: FSOCIETY

neredeyse ayny sisteme sahip olaca?ym hafta sonu umarym bende böyle bir ?ey yapmaz

Y5 6500 soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek
    WD 3.5" 1TB Cav?ar Bkue 7200Rpm 64MB cache Harddisk

hakkymyzda hayyrlysy. montajy ba?kasy yaptyysa i?lemciye termal macun falan sürmemi?tir belki bir kontrol edin isterseniz ama sycaklyk de?erleri normal yazylymsal bir sorun olabilir driverleri güncelleyin gerekirse temiz bir format atyn syfyr hdd dy?ynda eski bir hdd taktyysanyz yanyna oda sorun çykarmy? olabilir. umarym düzelir

HOCAM SSD YOK HDD SIFIR DURUMDA VATANDA MACUN SÜRMEK UNUTULMU? OLABYLYR MY?
    BYRDE BEN USB ÜZERYNDEN KURULUM YAPTIM BENYM DYSKY YAPILANDIRMAMDA MI SIKINTI OLABYLYR MY?

Termal macun olmazsa 5 saniye %10 yükte cihaz aşırı ısınır ve kapanır. Bu ısıları macunsuz görmeniz mümkün değil. Tamemen yüklediğiniz yazılımlarla alakalı bir durum olabilir. Görev yöneticisini açıp işlemler kısmında işlemci kullanımına göre sıralamaya (CPU) tıklayıp ekran görüntüsü atabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pena kutusu -- 24 Şubat 2016; 0:21:55 >
  • Sıcaklık değerlerin normal gözüküyor. Sorunun macundan olma ihtimali çok düşük.
    Sırasıyla tüm driver'ları güncellemeni, güvenli mod veya benzeri yöntemler ile çalışan uygulamaları kısıtlayarak duruma neden olabilecek uygulamayı tespit etmeni, memory leak olma ihtimaline karşı kernel modu ile oynamanı ve sorun hala devam ederse temiz kurulum yapmanı öneririm. Ayrıca bunlara ek olarak test yazılımları ile parçalarının performansını ölçebilir, var ise sorunlu kısmı tespit edebilirsin.

Kernel modu değiştirmek için aşağıdaki video'yu buldum.
    https://www.youtube.com/watch?v=7_yv-sZxub4

Umarım yazdıklarımdan biri işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparkan -- 23 Şubat 2016; 23:51:55 >

• Öncelikle sistemin hayırlı olsun dostum iyi günlerde kullan ve böyle ufak şeylere de o kadar kafa takma 1 senedir yeni pc de başıma ne maceralar geldi , kasayı evin kapısından çıkarmadan kendim bir şekilde çözdüm

Daha geçenlerde , AMD nin yeni sürücüsünü yüklerken eski sürücüyü kaldırdım (AMD nin tavsiyesi üzerine -!-) ve ekran kullanılamaz hale geldi kare kare alacalı görüntüler falan :) ,herhalde hala etkin görüntü bağdaştırıcı harici ekran kartı görünüyor ve sürücü kalktığı için saçma bir sorun yaşıyorum dedim , hiç panik yapmadan sistemi yeniden başlatıp bios a girdim , auto olan birincil görüntü bağdaştırıcısını "Hd Graphics" yaptım sistem açıldı ve amd nin lanet yeni sürücüsünü kurdum sonra hdmı kablosunu tekrar ekran kartına bağladım sorunsuzca kullanıyorum hani bununla övünmek için yazmıyorum panik yapmayın mantık yürütün sadece Hemen "eyvah getti pc" moduna girmeden.

Senin sorunun benim de başıma geldi , benim tahminim sorun virüs ten ziyade windows updater ile alakalı olabilir benzer problemleri bana da yaşatmıştı çünkü zamanla ortadan kalktı benim müdahelem olmadan fakat sen manuel olarak da burada arkadaşlardan yardım alarak WUpdate i ve onunla ilgili servisleri (en azından yoğun işlemci,disk ve bellek kullanan servisleri) devre dışı bırakıp,kaldırıp kökünden sorunu çözebilirsin.

• Hersey %0.3 kullaniyor bellek ve cpuyu belkidw b

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sorunsuz bir işletim sistemi şart, disk kendini işlem yapmadığı zaman denetliyor sanırım.
    varsa elinde başka bir hdd ile sistem yükle.
    bu arada %64 kullanım var. bu oyun açıkken olan durum mu?

boş yere ssd disk demiyoruz. millet oyuna desteği olmadığını yayarak ssd kullanımını engelliyor.
    oyun için zaten e.kartı alıyoruz. ssd oyun için değil ki.
  • o isler keske oyle olsaydi... daha iyi ekran karti alabil diye zaten ssd aldirmiyorlar.
    oyun icin toplanan pc ye hhd+ssd alicam diye ekrankartindan kisan arkadaslara ithafen söyleniyor cikar o ssd yi ordan diye, yoksa bütce yetiyorsa tabikide ssd aldiriliyor

hocam öncelikle bu durumun depolama birimi ile yakindan uzaktan alakasi yok tamamen yazilimsal... o eskidendi hdd ye bagli windows göme durumlari... artik bunu yeni isletim sistemleri ve hdd ler ile unutabiliriz.

ister ssd olsun ister hdd... arkadas her ne yaptiysa, hdd degilde ssd olsa dahi ayni problemi alirdi. Bugüne kadar birbirinden farkli sistemlere attigim formatin sayisi haddi hesabi yok, böyle birsey basima gelmedi.
  • Kardeşim bende 1 hafta önce sistem topladım
    İşlemci:i5 6500
    Ekran kartı:r9 380 strix gaming
    Ram: 8gb 2133mhz...
    Ve bende hdd kullanıyorum. Ve ilk win8 kullandım inanır mısın kuzenimin 6 yıllık pcsi daha stabildi. Benim pcde görev yöneticisi 6 dakikada açıldığını bilirim. 1 haftada sistemimin altından girip üstünden çıktım seninle aynı sorunları yaşadım. Sana söyleyeceğim tek şey o işlemci ile win8 lanet gibi bişey. Zerre uyuşmuyor enn kısa zamanda win10 yükselt o zaman bi eline sigara bi eline kahve alıp rahatlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GölgeHaramileri -- 26 Şubat 2016; 2:40:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GölgeHaramileri kullanıcısına yanıt
    hakli olabilirsin, win 10 belki problemi cözebilir... q6600,x48anakart, 560ti, ocz 100, 550watt psu sisteme win8 kurdugumda ekrankarti "nvidia sürücüsü yanit vermeyi kesti ve kurtarildi" gibi bir mesaj verip görüntü gidip geliyordu cok sik olmasada arada bir can sikiyordu. Win 10 kurduktan sonra o hatayi bir daha almadim, belki yeni driver belki win10+driver bilmiyorum ama problem cözüldü. Denemekte fayda var.
    +1
  • windows 10 temiz format birde tekrar güç kaynasi pinlerine bak şase olabilir ana kartin al zemini kontor et kasaya temeasi olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariftanis

windows 10 temiz format birde tekrar güç kaynasi pinlerine bak şase olabilir ana kartin al zemini kontor et kasaya temeasi olabilir

hocam öncelikle iyi akşamlar,
    2-3 saatlik bir süreç boyu bu durumda kalıyordu fakat şimdi indirmeye geçti umarım düzelir

YENİ TOPLADIM MASAÜSTÜNDE KASIYOR!

İYİ FORUMLAR.. TEŞEKKÜRLER..
    BU ARADA Bİ SORUM OLACAK;
    WIN 8.1 İLK ÇIKTIĞINDA ESKİ LAPTOPUMDA SORUNSUZDU SONRAKİ GÜNCELLEMELERLE Mİ KÖTÜLEŞMEYE BAŞLADI?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.