Herkese merhaba. Uzun yıllardır sağlam bir desktop toplama hayalim vardı. En sonunda kesin olarak niyetine girdim. 2-3 gündür araştırıyorum ve çıkan sonuçları buraya yazıp sizlerden öneri almak istiyorum. Tavsiyelerinizi, düşüncelerinizi vs. her şekilde destek verebilirsiniz. Tek isteğim sebepleriyle birlikte yazın uzun uzun konuşalım.
İşlemci: Intel i7 7700 1369TL (7700 ve 7700K arasında kararsızım.) Anakart: Gigabyte GA-Z270X Ultra Gaming 769TL (ASUS ile Gigabyte arasında kaldım. Slot kalitesi sebebiyle Gigabyte düşünüyorum.) Ram: Crucial 8GB DDR4 3000MHz 365*2 730TL (Crucial pek duymadığım marka fakat yurtdışında başarılı olduğu söyleniyor.) Ekran Kartı: Asus Strix GTX1070 8GB 2399TL (GTX1060 alma niyetim vardı, fiyatta bir şeyler yapınca 1070 e karar verdik.) Disk: WD 1TB HDD SATA3 6bit/s 209TL SSD: Kingston 120GB SSD 249TL Kasa: Zalman Z2 Plus + 600W 619TL Monitör: Asus 24" Asus VS248 Monitor 679TL (İş yerimde bu monitörü kullanıyorum. Gayet memnunum)
1) intel olmasi şart mi?
2) tek bi yerden mi toplayacaksiniz?
3) toplam butceniz nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
1-) Intel şart değil, fakat AMD Ryzen ile kıyaslama yaptık. Soğutma açısından Intel daha başarılı geldi. Kullandığı enerjiye falan baktık. 2-)3 mağaza gezdim, bu liste tek bir yerden aldığım en uygun fiyatlar. İnternet fiyatları dahil değil, eğer liste kesinleşirse internetten de ürün alabilirim. 3-)Bütçe olarak 7bin sınır gibi gözüküyor. Tabi ciddi anlamda performans etkileyip 100 TL fazladan vermem gerekirse onu göze alabilirim. Mesela ekran kartını kesinlikle 1060 alırım diyordum, fiyatlara göre 1070 e karar verdik.
quote:
Orijinalden alıntı: toronaga16
1-) Intel şart değil, fakat AMD Ryzen ile kıyaslama yaptık. Soğutma açısından Intel daha başarılı geldi. Kullandığı enerjiye falan baktık. 2-)3 mağaza gezdim, bu liste tek bir yerden aldığım en uygun fiyatlar. İnternet fiyatları dahil değil, eğer liste kesinleşirse internetten de ürün alabilirim. 3-)Bütçe olarak 7bin sınır gibi gözüküyor. Tabi ciddi anlamda performans etkileyip 100 TL fazladan vermem gerekirse onu göze alabilirim. Mesela ekran kartını kesinlikle 1060 alırım diyordum, fiyatlara göre 1070 e karar verdik.
anakart işlemci tercihlerinde kafam karıştı. neden 7700de karar kıldınız? 7700k almayacaksanız neden z270 anakart? soğutma ve güç tüketimini de önemsiyorsanız neden 7600k düşünmüyorsunuz? yeterli clock hızında 7700den daha yüksek işlem hızına bile çıkabilir.
ram için de o fiyata değer mi emin değilim. bu işlemcilerde 2600mhzden sonra farkı görmek imkansıza yakın. standart bir 2400lük ram alıp biraz voltajı artırıp 2666da çalıştırmak en az 200lira daha ucuza gelir.
ya işlemciyi 7700k yapın ya da anakartı b250'e düşürün.
ya işlemciyi 7700k yapın ya da anakartı b250'e düşürün.
İşlemci konusunda kararsızım ama büyük ihtimal 7700K yapacağım. Ama anakart B250 ye baktığımda slotlarda aliminyum kaplama göremedim. O yüzden onu tercih etmem sanırım.
Full cam olması görünüm açısından çok iyi tabi ama Zalman kasayı yakından gördüm. Çoğu yerinde hava giriş ve çıkış yerleri var. Hava sirkülasyonu açısından çok faydalı. O yüzden kolay kolay vazgeçeceğimi sanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: pirefokkes
quote:
Orijinalden alıntı: toronaga16
anakart işlemci tercihlerinde kafam karıştı. neden 7700de karar kıldınız? 7700k almayacaksanız neden z270 anakart? soğutma ve güç tüketimini de önemsiyorsanız neden 7600k düşünmüyorsunuz? yeterli clock hızında 7700den daha yüksek işlem hızına bile çıkabilir.
ram için de o fiyata değer mi emin değilim. bu işlemcilerde 2600mhzden sonra farkı görmek imkansıza yakın. standart bir 2400lük ram alıp biraz voltajı artırıp 2666da çalıştırmak en az 200lira daha ucuza gelir.
Birisi daha i5 7600k önermişti. Şimdi işlemcileri kıyaslıyorum, bu modeli sanırım gözden kaçırdım. Ya da düz mantık direk i7 baktığım için görmemiş de olabilirim.
Ram konusunda fiyatları biraz araştırdım. 2400, 2666 veya 3000 arasında çok da fark yok. O yüzden almışken iyisini alayım diye düşündüm. Marka konusunda hala emin değilim ama hızı yine 3000MHz olur.
Hava sirkülasyonunda problem yok 3 adet 120 lik fanla çok iyi hava çekiyor arka ve üstlerden de havayı tahliye edebiliyorsun Video incelemesi yapılmış bir göz at derim
Birisi daha i5 7600k önermişti. Şimdi işlemcileri kıyaslıyorum, bu modeli sanırım gözden kaçırdım. Ya da düz mantık direk i7 baktığım için görmemiş de olabilirim.
Ram konusunda fiyatları biraz araştırdım. 2400, 2666 veya 3000 arasında çok da fark yok. O yüzden almışken iyisini alayım diye düşündüm. Marka konusunda hala emin değilim ama hızı yine 3000MHz olur.
bana göre ciddi fiyat farkı var ama siz bilirsiniz. fiyat farkı çok olmasa ben de böyle düşünürdüm ama 200-250lira farka değmeyeceği için 3000mhz almazdım şahsen.
i7nin tüm olayı hyperthreading. video encode ederken 4çekirdekli bir işlemci 5çekirdekli hızına çıkabilir fakat bunun haricinde pek avantajı yok. hatta 7600knın tek thread işlem yapma hızı 7700den daha yüksek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme