Şimdi Ara

Yeni Toplayacağım PC hakkında Yorumlarınız (AMD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar her türlü yorumunuzu bekliyorum.

AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci, Black Edition
    295,94 TL
    % 18
    349,20 TL

COOLER MASTER CM 690 II (RC 692) GX 650W 80+ Güç Kaynaklı Kasa
    292,67 TL
    % 18
    345,34 TL

ASUS M4A89GTD PRO/USB3, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290, SATA III
    276,32 TL
    % 18
    326,05 TL

ASUS 24X 24B3ST Double Layer DVD-RW Siyah SATA (Kutulu)
    47,42 TL
    % 18
    55,95 TL

KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 HYPERX
    85,02 TL
    % 18
    100,32 TL

SEAGATE 1 TB HDD SATA III NCQ 32 MB 7200 rpm ST31000524AS
    106,28 TL
    % 18
    125,40 TL

TOPLAM: 1300TL

Ekran kartı şimdi almayacağım ilerde AMD 7XXX serisi almayı düşünüyorum.

Arkadaşlar danıştığım insanlar AMD ile ATI ekran kartlarının daha uyumlu olacağını söylediler ama bilmiyorum. Eğer sorun yoksa Nvidia önerilerinizi de alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weerendenaalen -- 30 Haziran 2011; 23:08:00 >

• CPU: INTEL i5 2500K - 215 $
    ANAKART: MSI P67A-G45 B3 - 142 $
    BELLEK - RAM: G.SKILL RipjawsX 2x2GB DDR3 1333 MHZ RAM CL7 - 60 $
    HARD DISK: SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm - 45 $
    KASA: COOLER MASTER HAF 912 Plus - 95 $
    DVD: ASUS 24X 24B3ST Double Layer DVD-RW - 29 $
    KASA - PSU: SEASONIC SS-750AT 750W 80Plus - 118 $

TOPLAM: 1.151,04 TL
    KDV(%18): 207,19
    NAKİT / HAVALE (TL): 1.358,23 TL

AMD & ATI, Intel & Nvidia uyumluluğu diye birşey yok. İstediğiniz ekran kartını kullanın.
    Ayrıca önerdiğim sistemde anakarttan görüntü alamazsınız, geçici bir ekran kartı bulun ya da Z68 çipsetli anakartlara bakın(fiyat epey yükselir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 30 Haziran 2011; 23:20:08 >
  • 2500k üzerine sistem kurun yada bulldozer bekleyin, illa amd alacağım yoksa ölürüm diyorsanız bu anakartı alın bari:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4096

harddiski samsung f3 alın,

amd ile ati uyumu falan şehir efsanesidir...

ramleri g-skill alın 1600 mhz olsun...
  • bulldozer için beklemeyi düşünüyorum ama kendisi muallakta. 2500K sistemi de bütçeme biraz ters
  • quote:

Orijinalden alıntı: weerendenaalen

bulldozer için beklemeyi düşünüyorum ama kendisi muallakta. 2500K sistemi de bütçeme biraz ters

yukarıda önerdiğim anakart bulldozer uyumludur, sonra şimdi aldığın işlemciyi satıp buldozere gerçersin...
  • bulabileceğin en ucuz en performanslı işlemci

http://www.teknolojix.com/?urun-16668-AMD-PHENOM-II-X4-QUAD-CORE-840-AM3-3-2GHz-2MB-938p.html

daha fazlasına verdiğin her kuruş zarar zaten 3.2 GHz

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-44064-ASUS-M5A78L-LE--AMD-760G--780L--SB710--Soket-AM3---DDR3-2000--Anakart.html

990 çipset felan hikaye al linktekini geç,bu karttada buldozer desteği var..

http://www.tekmarshop.com.tr/ProductDetails.asp?productid=1130

bir çift var bu linktei ramlerden elimde 5 çift kadarda etrafımdaki makinelere taktım,1600 mhz de tık demeden çalışıyor fazlası zarar..

http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari/sapphire_xtr-334-14319.html

ekran kartını felanda bekleme al linktekini geç ben 6950 yi 6970 şeklinde kullanıyorum,ben 1920 1080 de ne oynarsam sende oynarsın,ha 8x aa açmayı ver,2x aç..

kasaya gelince,almak istediğin işlemcinin güç kaynagını barım barım bagırtır haberin olsun,1055 t ile kullandım amd nin 6 çekirdekli işlemcileri performans olrak çok iyi ama güç tüketimi olarak kendini aşmış durumda,ben almak istediğin kasayı kullanıyorum,kesinlikle ve kesinlikle kasadan cayma,daha iyisini al ama kötüsünü alma boyasından vidasına her şey çok farklı,elimden yüze yakın kasa geçti,ne thermaltakeler ne aerocoollar gördüm,bundaki sac ve boya kalitesinin yanında diger kasalar portakal kasası gibi..paran çoksa obsidian raven haf gibi modellerede bakabilirsin,ama 300 liraya alabileceğin en iyi power ve kasa..

disk spipoint yada seagate yada western alabilirsin keyfe keder ama ben segate öneririm gerçekten toparladı segate 7200.11 faciasından sonra diskler hem serin hem ince hem sessiz hemde tatminkar hızda şu an...

kompla kasa 1110 lira yaptı herhalde,ki ekran kartıda içinde,daha fazlasına vereceğin her kuruş gereksizdir bu makine rahat 2 sene tık demez 2 seneye değil 7 serisi ati 10k ya geçmiş olur..

• sistemdki anakartı bununla değiş.Hem daha iyi hemde daha ucuz buldozerle kullanırısın.http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7496

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peters -- 1 Temmuz 2011; 14:24:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: peters

sistemdki anakartı bununla değiş.Hem daha iyi hemde daha ucuz buldozerle kullanırısın.http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7496

maalesef bunu alamam çünkü ekran kartı almadan önce onboard bi ekran kartıyla idare etmem gerekiyor. 4290 gibi bi öneriniz olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weerendenaalen

quote:

sistemdki anakartı bununla değiş.Hem daha iyi hemde daha ucuz buldozerle kullanırısın.http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7496

maalesef bunu alamam çünkü ekran kartı almadan önce onboard bi ekran kartıyla idare etmem gerekiyor. 4290 gibi bi öneriniz olursa sevinirim.

Amd'nin 890gx ve 890fx çipset platformu bios update ile Bulldozzer destekleyecek deniyordu.Eğer onboard lu istiyorsan :

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-38965-SAPPHIRE-Pure-CrossFireX-890GX--AM3--DDR3--HD4290--Anakart---52032-01-40G.html

ya da

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-38791-ASUS-M4A89GTD-Pro-USB3--Amd-890GX--Soket-AM3--DDR3-2000--Anakart.html

• Adam AMD sistem icin oneri yorum bekliyor..
    Ben Intel sistem dusunen adamdan izin almadan oneri vermiyorum. Siz direkt atliyorsunuz...

Sahsen onerim Kasayi ve guc kaynagini ayri almaniz yonunde..
    Su anda satilmakta olan ekran kartlari icin; eger tek ekran karti kullanmak istiyorsaniz 650watt yeterli ama daha sonra cift ekran karti kullanmak istiyorsaniz en az 750watt PSU almanizi oneriyorum..
    Anakart zaten Bulldozer destegi olan bir anakart. Intel alipta, sonra tekrar AMD'ye donmek daha zor olacaktir.. o yuzden simdi direkt AMD almak gayet mantikli..
    Gigabyte Intel tarafinda gayet iyi urun uretiyor ama AMD tarfinda cesitli sorunlari oluyor.. o sebepten AMD sistemlerde sahsen Gigabyte onermiyorum..
    Tercihen bitane sadece Windows icin kucuk bir harddisk, bir tane de Her turlu resim, muzik, film ve dokuman arsivlemek icin buyuk bir harddisk tercih ederseniz olasi bir virus bulasma aninda buyuk olan harddiskin icindeki arsiv dosyalarinizi kurtarma sansiniz artar..
    Bunun yaninda sadece Windows ve Programlar icin kullanacaginiz harddisk, kismen daha bos oldugundan format, scandisk, defrag gibi aktiviteler daha az zaman alacaktir.. Sistem yuklemesi de daha kisa surecektir.. Bakiniz imzamdaki sisteme..

Son 2 anakartim Sapphire.. Sahsen bir arkadasima da Sapphire anakart onermistim.. ama sahsen Bulldozer dusunceniz varsa, Sapphire almayin.. Cunku Buldozer destekleyecegi konusunda hic bir bilgi verilmedi..
    Eger overclock dusunceniz yoksa ve tek ekran karti ile devam ederim diyorsaniz, MSI'in 870A-G54 diye bir anakart var.. Baya ucuz ve Bulldozer destegi de var.. Tercih sizin..

• Hocam güzel diyorsun ama.Şimdi buldozer destekleyen 300tl lik anakartta tam randıman alamadan buldozer kullanmak var birde 250tl lik buldozer için hazırlanmış 990 chipsetli anakart var hangisi daha mantıklı.Bende amd cephesinde asusu önermem mesela.
  • quote:

Hocam güzel diyorsun ama.Şimdi buldozer destekleyen 300tl lik anakartta tam randıman alamadan buldozer kullanmak var birde 250tl lik buldozer için hazırlanmış 990 chipsetli anakart var hangisi daha mantıklı.Bende amd cephesinde asusu önermem mesela.

990 chipset elbette ama dahili grafik birimi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Adam AMD sistem icin oneri yorum bekliyor..
    Ben Intel sistem dusunen adamdan izin almadan oneri vermiyorum. Siz direkt atliyorsunuz...

Sahsen onerim Kasayi ve guc kaynagini ayri almaniz yonunde..
    Su anda satilmakta olan ekran kartlari icin; eger tek ekran karti kullanmak istiyorsaniz 650watt yeterli ama daha sonra cift ekran karti kullanmak istiyorsaniz en az 750watt PSU almanizi oneriyorum..
    Anakart zaten Bulldozer destegi olan bir anakart. Intel alipta, sonra tekrar AMD'ye donmek daha zor olacaktir.. o yuzden simdi direkt AMD almak gayet mantikli..
    Gigabyte Intel tarafinda gayet iyi urun uretiyor ama AMD tarfinda cesitli sorunlari oluyor.. o sebepten AMD sistemlerde sahsen Gigabyte onermiyorum..
    Tercihen bitane sadece Windows icin kucuk bir harddisk, bir tane de Her turlu resim, muzik, film ve dokuman arsivlemek icin buyuk bir harddisk tercih ederseniz olasi bir virus bulasma aninda buyuk olan harddiskin icindeki arsiv dosyalarinizi kurtarma sansiniz artar..
    Bunun yaninda sadece Windows ve Programlar icin kullanacaginiz harddisk, kismen daha bos oldugundan format, scandisk, defrag gibi aktiviteler daha az zaman alacaktir.. Sistem yuklemesi de daha kisa surecektir.. Bakiniz imzamdaki sisteme..

Son 2 anakartim Sapphire.. Sahsen bir arkadasima da Sapphire anakart onermistim.. ama sahsen Bulldozer dusunceniz varsa, Sapphire almayin.. Cunku Buldozer destekleyecegi konusunda hic bir bilgi verilmedi..
    Eger overclock dusunceniz yoksa ve tek ekran karti ile devam ederim diyorsaniz, MSI'in 870A-G54 diye bir anakart var.. Baya ucuz ve Bulldozer destegi de var.. Tercih sizin..

abi 870A-G54 bulldozer destekleyeceğinden emin misin? ben bi duyuru falan görmedim de.
    onun yerine bu olsa nolur
    MSI 890GXM-G65, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weerendenaalen -- 2 Temmuz 2011; 19:59:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tonton54

quote:

Hocam güzel diyorsun ama.Şimdi buldozer destekleyen 300tl lik anakartta tam randıman alamadan buldozer kullanmak var birde 250tl lik buldozer için hazırlanmış 990 chipsetli anakart var hangisi daha mantıklı.Bende amd cephesinde asusu önermem mesela.

990 chipset elbette ama dahili grafik birimi yok

Zaten dahili grafik ekran kartı düşünmeyenlerin yada sonra alırım diyenlerin idare edeceği bir özellik.4290 la şimdiye kadar çıkan hemen her oyunu açıyor bir artısı odur yani.

• @peters

Baya cok sayida sorunlu AMD sistem gordum ve nerdeyse hepsi Gigabyte anakart.. Asus ve MSI daha iyi, AMD cephesinde.. Bu konuda sahsen ben garanti veririm... Sapphire ise kullanmayi bilenin alabilecegi bir karttir ve en iyisidir... Malesef az sayida kart uretir ve az sayida islemciye destek sunar..

-------------------------
    @weerendenaalen

Forumda konusu ve desteginin geldigi bilgisi var.
  • Valla gigabyte o fiyata 990xa ud3 yaptıysa.Msi aynı chipsetli kartı daha ucuza yapması lazım sapphirede ondan ucuz yani şuanki piyasa piyatlarına göre söylüyorum.Umuyorumki aynı seviye kartları bu markalar daha ucuza çıkaracaktır.Benimde kafamdaki sıralama msi,gigabyte,asus.
  • gigabyte 990xa-ud3 245 tl civarı am3+ bd , cf destekli kullanıyorum bnce ii bir anakart .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.