Şimdi Ara

yeni trojan ya da virüs çok tehlikeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    NIS e gore Win32/TrojanDownloader.Agent.NIN olarak goruyor.Dosyalardakiler de :
    win32/Kryptik.BJ
    win32/TrojanDownloader.Agent.OKY
    win32/TrojanDownloader.Small.OCS
    Daily keys isimli bir siteden bir dosya indirmis kuzenim, virus tarayıcılar viruslu goruyor merak etme ac dedi, tabi gunun yorgunluğun verdiği dalgınlıkla safca guvenerek usb hdde yukledim ama acmadım ve guvenlik ve antivirusu kapadım dosyayı cekebilmek icin sonra olanlar oldu.
    Virusü yedikten sonra ağa bağlı notebook da vista yuklu etkilendi ayrıca vista ve xp kurulu 2 diskim de oyle.Tüm geri yüklemeleri siliyor,IE ve Firefox script yukluyor virusu temizleseniz bile internete bağlanırsanız tekrar aynı haline dönüyor.Dinamik ip.im bu arada.Windows update leri siliyor ve update i kapatıyor.Popuplar anasayfadan belli aralıklarla açılıyor ve sizi kendi, sanırım sahte olan bir programa yönlediriyor kabul etmezseniz popuplar açılıyor.Previxcsi buluyor ama demo oldugu icin temizlemiyor,haftaya gelecek kuzen alacak ama bunda da soyle bir durum dikkat cekici:Malwarebytes Anti-Malware ile temizleniyor gibi ama hala kalıntıları duruyor,Kaspersky IS 2009 ile taradım d:\windows\system32\zupbae.dll Heur.Trojan.Generic ve d:\documents settings\all users\application data\previxcsi\PE-Crypt.Xor.PE buldu ama supheli buldugu icin silinmedi.Bazi forumlarda formattan sonra dahi kendini yenilediği format cozum olmadığı belirtilmiş.SUPERAntiSpyware Free Edition ile ms-juan vundo gorünüuyor ama temizleme başarısız.Herkese uyarı, ayrıca çözüm yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal tarhan -- 26 Kasım 2008; 20:11:25 >

• Merhaba.
    Lisanslı bir program almanızda her zaman fayda var.http://www.antivirus-spyware-al.com den de bilgi alabilirsiniz. Bunu öneriyorum çünkü dünyadaki en iyi yazılımlardandır. Bu kapmış olduğunuz kötü niyetli yazılımlar her zaman kapılabilecek kadar sık internette gezinmektedir.
  • Zaten denedim
  • Forum kalmamış galiba burada nerede eski DH
  • valla bu tip virüslerden kurtulmanın kesin yolu bence,
    bütün drive'larda bulunan dosyaları yedekleyip, silmek, ardından da tüm sürücüleri formatlamak.
    yeni sisteme, öncelikle sağlam, güncel bir antivürüs prog. yükleyip, kopyalanmış belgeleri, taratarak yeniden yüklemek. norton yavaş falandır ama bence en iyisidir.
    uzun gibi görünse de bence en kısa yolu bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.