Şimdi Ara

Yeni USB standartı USB Type-C DisplayPort desteği ile geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok güzel umarım daha kısa sürede çıkar ve yayginlasir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ptimistSoul -- 25 Eylül 2014; 23:10:38 >
  • Bu kadar koklu ve ciddi degisikliklerin oldugu , hatta baglantisininda degismesinden dolayi daha onceki usb lerle uyumsuz olacak olmasinida dusunursek bu teknolojinin bu kadar cok yenilik ile geliyor olmasiyla birlikte ismi usb 3.1 degil , USB 4.0 olmasi gerekirdi bence.

• güzel bir gelişme , telefon şarjınada katkısı olur umarım artık olmalı zaten jet şarjlar felan yaygınlaşmalı artık koskoca firmalar pil konusu yüzünden komik hallere düşüyor, madem boyut büyüyemeden pil güçlenemiyor bari hızlı şarjla durumu telafi etseler.
  • Bu kapağı Thunderbolt 2 ye armağan ediyorum...

• pc'ye on farklı port sokmak yerine 5 tane bu usb type-c koysunlar milleti 1239148 farklı kablodan kurtarsınlar

usb'den çalışan monitör kullanıyorum deli rahatlık ... bi kere güç kablosu derdin yok !

daha büyük monitörleri besleyebilecek gücü de elde etmiş olunur bu sayede... 2015 başı olsaydı keşke... çok geç geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Bu kadar koklu ve ciddi degisikliklerin oldugu , hatta baglantisininda degismesinden dolayi daha onceki usb lerle uyumsuz olacak olmasinida dusunursek bu teknolojinin bu kadar cok yenilik ile geliyor olmasiyla birlikte ismi usb 3.1 degil , USB 4.0 olmasi gerekirdi bence.

Nereden çıkardınız uyumsuz olacağını ki? Yok öyle bir şey.
  • Telefonlarada bekleriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Lightning düşünsün

• e peki harici karttaki görüntüyü nasıl aktarcak?usb portu anakartın üstünde,ya kartın üstünde bi port olacak,ya da sadece ob gpu için kullanılacak.
    bi de 100W aktarım bana çok ciddi geldi,komple pc bile çalıştırılır. Ama bu denli maharetli bi kablo tahminim ucuz olamaycaktır,hatta abartıp 100 liradan satmaya kalkarlarsa bi de onu destekleyen yok anakartıydı monitörü parçasıydı derken ipin ucu kaçar.Yani kesinlikle 1-2 liralık kalolar olmayacak ama fiyatta insaflı olunmazsa 5 yıl da geçse yaygınlaşmaz.

• DDR 4 beraber gelsin bu yeni girişler

• Dizüstü veya anakart değişimi işini 2016'ya mı bıraksak acaba?

Öte yandan, eldeki USB kablolarını elden çıkarmak için bir yıldan daha fazla zamanımız var.

• şu display port yıllardır var ama hiç kullanmak nasip olmadı bu sefer karşılaşırız sanırım
  • Artık bu işe tek bir standart gelmesi gerekiyor zaten. Herşeye tek bir bağlantı türü kullanmak güzel olurdu. Bunu harici hdd'lere de getirirlerse çok iyi olur. 3.5 inç disklerdeki güç adaptöründen kurtuluruz. 2.5 inç diskler tek usb kablosuyla çalışıyor ama hem fiyatları daha pahalı hem de kapasite olarak azlar.

Ama bu sadece kabloyu geliştirmekle olmaz diye düşünüyorum. Bunun için anakartların da değişmesi gerekir. 100w az bir değer değil ve bu güç anakart üzerinden geçeceğinden güç fazlarının da geliştirilmesi gerekir. Yani bu iş ucuza olmaz gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 26 Eylül 2014; 15:06:00 >
  • Veri kapasitesi az olsa da 100w cok iyi bir rakam. Benim Anlamadığım veri kapasitesi neden bu kadar az. USB 3.0 halihazirda 5gbps ve Thunderbolt 10 gbps. Madem 2016da gelecek bari iyice artırılsın da beş yıl sonra bir daha değişmesine ihtiyac duyulmasın. Zira 4k TV'ler içerik sorunu yaşatsa da satın alınabilir düzeye gelmeye başladılar. Profesyoneller 4k monitörleri kullanmaya basladi. Son kullanıcıya gelmesi 2-4 sene sürecek bu standardın. Tek kanal 20-50 gbps önümüzdeki 10 yıl icin uzun Ömürlü bir Kullanım sunacaktır.

Bu arada 4k nin bile cok gec kaldığını düşünüyorum. Cogu insan hala full hd ile bile tanışmadı. Hala 1366x768 monitörler-laptoplar satıyorlar. Son 5 yıl en azından ciddi bir tıkanma var sanki. Quantum bilgisayar mi bekliyoruz nedir artık bu dar Boğaz bi geçsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbolmina -- 26 Eylül 2014; 20:25:43 >
  • 4k laptop kullanımı atabilir. Tv ler ip olarak satılmaya başlar. Masa üstü bilgisayar 2016da antika diye satılmaya başlar.

• Gelişme güzel olmasına güzel ama artık 26 Tbit gibi muazzam hızlara ulaşabilen fiberoptik teknolojisinin benzerlerinden faydalanan teknolojilerin çıkması gerek bence. USB type-c de veri aktarımı için 4 kanal kullanıldığı söyleniyor. Yani 26 Tbit x 4 kanal = 104 Tbit = 104000 gbit gibi bir hıza tekabul ediyor. Bence güç iletiminde bakır veya benzeri hatlar kullanılırken, veri iletiminde de fiber optik benzeri hatlar kullanılmalı artık!
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Fiberoptik_ileti%C5%9Fim

İntel'in yıllar önce bir çalışması vardı bu konuda ama maalesef durdurdular diye biliyorum. Belkide devam ettiriyorlardır.
    http://techreport.com/news/19350/intel-announces-silicon-photonics-breakthrough

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.