Şimdi Ara

Yeni Volkswagen Transporter-Caravelle ~ Test - İnceleme 'Biz Daha İyisini Yaptık' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
28.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vito viano'ya hantal demiş birileri gelsin bakalım bende 2.2 cdi vito çıkışlı viano var hantal neymiş gösterelim

transporter vito'nun karşısında türkiyede büyük üstünlügü var mercedes vito'nun hem bakımı fazla hemde yakıtı o yüzden transporter önde satışlarda ama konforda kesinlikle ne caravella nede transporter vito viano'nun yanından geçemez test edilmiştir kuzenlerde transporter t5 kasa bizde vito var arasında dağlar kadar fark var araçların ama gelde kuzene anlat durumu

Yeni Volkswagen Transporter-Caravelle ~ Test - İnceleme 'Biz Daha İyisini Yaptık'

araçlar

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmazcann

quote:

Orijinalden alıntı: oktaybmw

ben 7 yıldır 2004 130 ps 2.5 tdı transporter kullanıyorum.
    arkadaşımda vıano var. sürüş tarzına göre farklılık gösterebilir ama
    transporter vıanoya göre daha atak. dar yerlere virajlara sanki küçük bir taksi gibi
    girecek kadar seri.bencede vıano hantal kalıyor transporter ın yanında.
    ha vıano daha konforlu ona eyvallah (sonuçta merco).
    yani merco vw kıyaslamasına girmezsek (ki bu büyük bir ayıp olur tabi)
    her türü transporter derim...

Merhaba.

yazını okudum bir düzeltme yapma ihtiyacını hissettim yanlış anlamazsan.

mercedes viano aracın volkswagen de karşılığı caravelle dir.
    mercedes vito aracın volkswagen de karşılı transporter dir.

ben bu 4 model aracı kullandım , mercedes araçlarının direksiyon sistemi Volkswagen araçların direksiyon sistemlerinden daha iyi, tur'u daha fazla mercedes vito/viano araçları en dar sokaklarda bile manevra yapabiliyorken wolksvagen caravelle transporter araçları aynı sokakta manevra kabiliyeti daha az olduğu açıkça belli.

kesinlikle hocam kuzen transporter kullanıyor ve adamın döndügü yerlerden vito az bir direksiyon kıvrımı ile daha rahat dönüyor test edilmiş onaylanmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

Viano var iken, carevellaya bu kadar para vermem.

Yeni Volkswagen Transporter-Caravelle ~ Test - İnceleme 'Biz Daha İyisini Yaptık'

Onun ikinci eli yok be abi.Yarı fiyatına gidiyor nerdeyse.

Olur mu hiç öyle şey ?! Mercedesler diğer araçlara nazaran,değerini daha iyi koruyor. Piyasa araştırması yapanda fayda var

+1

Mercedesin ticarideki beceriksizliği citan aracı ile devam ediyor adeta kanqoo viano lar da zaten hiç tutmadı o konuda Vw güzel yer edindi

• quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

vito viano'ya hantal demiş birileri gelsin bakalım bende 2.2 cdi vito çıkışlı viano var hantal neymiş gösterelim

transporter vito'nun karşısında türkiyede büyük üstünlügü var mercedes vito'nun hem bakımı fazla hemde yakıtı o yüzden transporter önde satışlarda ama konforda kesinlikle ne caravella nede transporter vito viano'nun yanından geçemez test edilmiştir kuzenlerde transporter t5 kasa bizde vito var arasında dağlar kadar fark var araçların ama gelde kuzene anlat durumu

araçlar

İşte en güzel cevabı bu resim veriyor, 2 araç arasındaki farkı,

1- görsellik olarak, standart olarak dış tan vw nin tamponları boyasız eskiden tofaş ın şahinleri böyleydi, Vito nun tamponları boyalı , eskiden doğan slx ler böyleydi, bu iki benzetme bile herkezin yakından billdiği eski kuş serisi araçlar arasındaki fark gibi fark.

2- resimdeki vito 111cdi vw 105 lik gibi . 2 aracı kıyaslıyalım vito: 6 ileri 2200 motor 109hp. transporter (mal taşıma aracı) 5 vites 1900cc 105 hp.

3- iç aksamı vito nun şöförün arkasından itibaren her yer orjinal bakalit kaplı saç hiç bi yer göremezsin ilaveten tabanda arkaya havalandırma, tavan orjinal yanlar orjinal taban kalın özel malzeme. vw transporter şöför arkası teneke bildiğin teneke.

4- bakım masrafları: herhangi bir tamirciye gidin sorun. vw kaç bin km den sonra motor bakımı ister, turboyu kaç binde alırız, aklı başında bi temirci 100 binden sonra transporterleede sıkıntı başlar der. Vito ya gelirsek en az 300 bin ...

bakım masrafları : telefon yakın açın sorun herhangi bir mercedes yetkili servisine , vito nun bakım masrafı nedir,ben söölim mengerlerde 300 tl civarına bakım yaptırabiliyorsunuz, aynı şekilde vw bayilerinden birisine tel açın sorun en doğru yanıtı alırsınız.

5- bence en büyük imaj en büyük artısı Mercedes'le her yerde saygı duyulup trafik çevirmelerinde bile memurlar beyfendi diyorlar, vw ile yorum yapamıyorum :)

Şahsi fikrim : ben her aracı seviyorum 2 araç içinden o iyi bu iyi diyemem, mal taşıyacaksam transporter'i seçerim adı üstünde mal taşıma aracı, keyif yapacaksam vito ..

.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmazcann

quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

vito viano'ya hantal demiş birileri gelsin bakalım bende 2.2 cdi vito çıkışlı viano var hantal neymiş gösterelim

araçlar

İşte en güzel cevabı bu resim veriyor, 2 araç arasındaki farkı,

1- görsellik olarak, standart olarak dış tan vw nin tamponları boyasız eskiden tofaş ın şahinleri böyleydi, Vito nun tamponları boyalı , eskiden doğan slx ler böyleydi, bu iki benzetme bile herkezin yakından billdiği eski kuş serisi araçlar arasındaki fark gibi fark.

2- resimdeki vito 111cdi vw 105 lik gibi . 2 aracı kıyaslıyalım vito: 6 ileri 2200 motor 109hp. transporter (mal taşıma aracı) 5 vites 1900cc 105 hp.

3- iç aksamı vito nun şöförün arkasından itibaren her yer orjinal bakalit kaplı saç hiç bi yer göremezsin ilaveten tabanda arkaya havalandırma, tavan orjinal yanlar orjinal taban kalın özel malzeme. vw transporter şöför arkası teneke bildiğin teneke.

4- bakım masrafları: herhangi bir tamirciye gidin sorun. vw kaç bin km den sonra motor bakımı ister, turboyu kaç binde alırız, aklı başında bi temirci 100 binden sonra transporterleede sıkıntı başlar der. Vito ya gelirsek en az 300 bin ...

bakım masrafları : telefon yakın açın sorun herhangi bir mercedes yetkili servisine , vito nun bakım masrafı nedir,ben söölim mengerlerde 300 tl civarına bakım yaptırabiliyorsunuz, aynı şekilde vw bayilerinden birisine tel açın sorun en doğru yanıtı alırsınız.

5- bence en büyük imaj en büyük artısı Mercedes'le her yerde saygı duyulup trafik çevirmelerinde bile memurlar beyfendi diyorlar, vw ile yorum yapamıyorum :)

Şahsi fikrim : ben her aracı seviyorum 2 araç içinden o iyi bu iyi diyemem, mal taşıyacaksam transporter'i seçerim adı üstünde mal taşıma aracı, keyif yapacaksam vito ..

.

hocam kesinlikle vw transporterlerin tampolarını boyatmıyor ve öylede satmıyor siyah tampon ile satıyor ne görsellik kalıyor ne birşey... zaten tasarım ve dış görünümde vito önde.

biz vito (viano)'yu aile aracı olarak kullanıyoruz kuzenlerde aile aracı arada ticari ama transporter'in full modeli caravella oluyor ondada fiyat farkı çok ve onu seçicegime kesinlikle viano alırım.

performans konusunda kuzenimle bir türlü anlaşamadıgımızı söylüyorum ama o anlamıyor bende takmıyorum artık

transporterin iç resimlerinide çekerim sadece kapılarda kaplama var o kadar.. iç görüntüsü gerçekten kötü.

hocam bence türkiyedeki çogu insan fiyatından ve ekonomik bakımdan dolayı transporter tercih ediyorlar vito kullanmayanlar var çok veya viano yani sonuçta ben marka fanatikligi veya kendi arabamı övmüyorum ama transporter vito'dan daha kötü bunu kullanmayan bilemez.

• yakıt konusunda katılmıyorum, vito çok yakmıyor, bende 115 cdi at var 350 lira civarinda yakıt tüketim değerlerine sahip, ayrıca commonrail turbo dizel olduğu için püskürtme sistemi mal taşıma aracına göre çok daha farklı.

vito yu fulllediğim zaman 1200 km uzun yol gidiyor şehir içi ise otomatik vites olduğu içn 900 km civari.

bakım olayına hala katılmıyorum vito fren balataları 100 tl den düşük, baskı balata bilye set olarak 650 tl volant dişlisi 1200 tl sıfır far 250 tl stop 170 tl yani daha ne olsun. ayrıca bakım aralıkları çok uzun vito da.

transporter değil de caravelle dese birisi tmm diyeceğim, vito ve viano dan daha uzun turizm işine uygun gibi
  • Viano 99.650 TL 'den başlıyor,125.000 'e kadar gidiyor.Caravelle Vito Viano Transporter kullanmış biri olarak iddia ediyorum sıralama konfor olarak, Viano > Caravelle > Transporter > Vito şeklindedir.Tasarım görecelidir o konuda yorum yapmak yanlış.Manevra kabiliyetini denemedim Vito ve Viano'da,Caravelle bu konuda sorun çıkarmadı daha.Performans olarak ise, 2.2 CDI 163 PS olanlar,1600-2400 RPM arası 360 NM tork üretiyor,2.0 BiTDI ise 1500-2000 RPM arası 400 NM tork üretiyor.Performans olarak BiTDI içinden geçer 2.2 CDI'ın Konuyu Mercedes VW kıyaslamasına çevirmezsek,ben Caravelle diyorum,Viano'nun fiyatları gerçekten çok pahalı.
  • Transporter'ın full modeli Caravelle oluyor demişsiniz,biraz açıklık getireyim bu konuya.Aralarında çok fark var çünki.

Caravelle'in MTV si 262,Transporter'ın MTV si 580 TL'dir.
    Caravelle'de Transporter'dan + olarak ısı ve ses yalıtımı vardır.
    Caravelle'de sis farı var,Transporter'da yok.
    Caravelle'de otomatik kapı mevcut servis 4000 TL istiyor,biliyorum komik
    Transporter'ın arka kısmında klima yok,Caravelle'de arka kısım var şoför kısmı için ayrı ayrı kontrol edilebilen klimatronik klima var,birbirinden bağımsız.Yolcu bölümünden klima açılıp kapanabiliyor,derece ayarlanabiliyor.
    Transporter'ın tamponları aynaları kapı kolları gövde rengi değil,serviste yaptırmak isterseniz 2000 TL fiyat isteniyor.

Caravelle ve Transporter,sadece şekil olarak benziyor,ikisini de kullandım,konfor olarak iki ayrı dünya gibi geldi desem abartmamış olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 28 Nisan 2012; 11:34:16 >

• Caravelle nin viano ya karşı güzelliği ortada ama transporterın tipinin kötü olması hantal gözükmesi tanpon renginden dolayı burada her iki aracında da tampon rengi kendi araç renginde Carevelle bence daha güzel...

• İç görünüşdede Caravelle Viano ya göre bence daha güzel Klimatronik kliması gösterge paneli direksiyon şekli vites bölümü
    Ama konforda Vianoya bişey diyen Yok

bide vianoda güvenlikde yan hava yastıklarını standart sunmaması çok ilginç yan hava yastıkları trendlerde yok ama ambiante lerde standart bu olay mercedese yakışmadı...

• quote:

Transporter'ın full modeli Caravelle oluyor demişsiniz,biraz açıklık getireyim bu konuya.Aralarında çok fark var çünki.

Caravelle'in MTV si 262,Transporter'ın MTV si 580 TL'dir.
    Caravelle'de Transporter'dan + olarak ısı ve ses yalıtımı vardır.
    Caravelle'de sis farı var,Transporter'da yok.
    Caravelle'de otomatik kapı mevcut servis 4000 TL istiyor,biliyorum komik
    Transporter'ın arka kısmında klima yok,Caravelle'de arka kısım var şoför kısmı için ayrı ayrı kontrol edilebilen klimatronik klima var,birbirinden bağımsız.Yolcu bölümünden klima açılıp kapanabiliyor,derece ayarlanabiliyor.
    Transporter'ın tamponları aynaları kapı kolları gövde rengi değil,serviste yaptırmak isterseniz 2000 TL fiyat isteniyor.

Caravelle ve Transporter,sadece şekil olarak benziyor,ikisini de kullandım,konfor olarak iki ayrı dünya gibi geldi desem abartmamış olurum.

Ali Merhaba,

evt dediklerin doğru transporter caravelle den farklı bende farklı olduğunu belirtmek istemiştim.
    Mtv farkları olması çok doğal minibüs ruhsatlı ise dediğin fiyat kamyonet ruhsatlı ise dediğin fiyat :)

Not: forumun bu bölümü transporter bölümü ben kesinlikle o kötü bu kötü demek istemiyorum. bilgi paylaşmak içindir.

• iç dizayn konusunda viano caravelle den daha iyi,
    iyi olan kısımları bence şu: caravelle de şöför koltuğuna oturduğun zaman koltuk vucudu sarmıyor ve baldır kısmı boşlukta kalıyor ,ayrıca gaz fren pedalları eğimleri kötü yani insanı yoruyor.
    viano da ise direksiyon açısı caravelle ye göre daha sürücü odaklı, ayrıca viano nun koltukları daha iyi sarıyor vucudu.

torpido ya gelirsek : caravelle nin torpidosu küçük araba kocaman torpido göz doldurmuyor , viano ise teknoloji şaheseri diye bilirim.
  • caravelle ile alakalı test yazısı var internette , paylaşmak istedim.

http://otomobiltutkunu.com/?p=2716
  • Yılmaz abi,samimiyetinize sığınarak abi diyorum uygun görürseniz

Zaten Viano'nun Caravelle'den üstün olduğu bir gerçek.VW'nin Viano ayarında ve hatta daha iyi diyebileceğim minibüs olarak Multivan'ı var,Caravelle ile kıyaslamak Viano'ya haksızlık olur
  • MTM’den 466 hp gücünde VW Transporter!

• 800 HP 930 NM Transporter da var ama bence bunlara Transporter demek haksızlık Transporter olmaktan çıkmış araçlar

• Arkadaşlar hazır konu açılmışken sizlere birkaç soru sormak ıstıyorum

Viano veya vw multivan arasında tercih yapacağım.Ancak viano daha ağır basıyor.

Viano hakkında pek bilgim yok.Sanırım en fulu ambiente oluyor.Bütçem max 45 000 lira oldugu ıcın 2004-2005-2006 modellere bakıyorum.

Vianoların ve multivan ın
    yakıt durumu,
    yol sesi,
    rüzgar sesi,
    Malzeme kalitesi,

Nasıldır?Ayrıca ambiente activitylerde eksrta ne gıbı ozellıkler oluyor?
  • quote:

Viano 99.650 TL 'den başlıyor,125.000 'e kadar gidiyor.Caravelle Vito Viano Transporter kullanmış biri olarak iddia ediyorum sıralama konfor olarak, Viano > Caravelle > Transporter > Vito şeklindedir.Tasarım görecelidir o konuda yorum yapmak yanlış.Manevra kabiliyetini denemedim Vito ve Viano'da,Caravelle bu konuda sorun çıkarmadı daha.Performans olarak ise, 2.2 CDI 163 PS olanlar,1600-2400 RPM arası 360 NM tork üretiyor,2.0 BiTDI ise 1500-2000 RPM arası 400 NM tork üretiyor.Performans olarak BiTDI içinden geçer 2.2 CDI'ın Konuyu Mercedes VW kıyaslamasına çevirmezsek,ben Caravelle diyorum,Viano'nun fiyatları gerçekten çok pahalı.

hocam konforda mercedes vito bile caravelladan önde inanın bana transporter bu konuda ancak sonuncu olur.

ama transporterin şu gerçegi doğrudur araç seri ve vito'dan daha hızlı kullanmasını bilene tabiki.

viano vito türkiye şartlarında pahalı araçlar tabiki yakıt tasarrufu gibi şeyler öncelik olunca herkes transporteri tercih ediyor ama vito daha sorunsuz bir araç transporter'dan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Biz daha pahalısını yapana kadar en pahalısı bu

Fiyatlar ise Caravelle için ;

Yeni Caravelle Trendline 2.0 TDI (8+1) Uzun Şasi 102 PS 54.734 TL
    Yeni Caravelle Comfortline 2.0 TDI (8+1) Uzun Şasi 140 PS 62.334 TL
    Yeni Caravelle Comfortline 2.0 TDI (8+1) Uzun Şasi 140 PS DSG 66.534 TL
    Yeni Caravelle Comfortline 2.0 BiTDI (8+1) Uzun Şasi 180 PS 66.134 TL
    Yeni Caravelle Comfortline 2.0 BiTDI (8+1) Uzun Şasi 180 PS DSG 70.334 TL

Hey gidi günler hey.

Caravelle 2.0 biTDI 180 HP DSG nin fiyatı o zamanlar 70 binmiş de beğenmemişiz.Şimdi 114 bin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Dogukan kullanıcısına yanıt
    Volkswagen Caravelle Fiyatları

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI Comfortline 140 PS
    98,870 TL
    Volkswagen Caravelle 2.0 TDI Comfortline 140 PS DSG
    105,560 TL
    Volkswagen Caravelle 2.0 TDI Comfortline 180 PS
    104,910 TL

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI Comfortline 180 PS DSG
    111,590 TL
    Volkswagen Caravelle 2.0 TDI Trendline 102 PS
    86,760 TL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.