Eksi derecelerde rahat kullanabileceğim bir WB istiyordum kaç zamandır. Yapması cok kolay olmadı ama sonunda bitti. Bakır bir blok yapıp etrafını kauçuk kaplattım. Kauçuk kalınlığı 3 mm. Bloğun taban kalınlığı, tabanın heryerinde 3 mm. Performans olarak eski blogumdan cok farklı degil fakat eksi derecelerde büyük ölçüde terlemeyi engelleyecektir. Daha bugün bittiği için terleme için bir test yapma şansim olmadi en yakın zamanda test yapıp sonuçları vericem. Resimler aşağıda......
Yuuuh yani diyorum daha bişi demiyorum o nası bi soğutma öle yaw
waterblock dizaynın gerçekten güzel.özellikle de sisteme giren soğutulmuş suyun direk işlemci çekirdeği üzerine zerkedilmesi güzel olmuş bence...
boruların terlemesini nasıl önleyeceksin eksi derecelerde
Blok düşünce itibariyle gözel fakat çok amatör bi işçilik war.[ban]
Valla yorumsuz hocam o ne oyle yaw!biz60 dereceyi nasil 50'ye indirebiliriz die dusunuoz sen -lerden bahsedion peh peh:.
Valla yorumsuz hocam o ne oyle yaw!biz60 dereceyi nasil 50'ye indirebiliriz die dusunuoz sen -lerden bahsedion peh peh:.
@nebiforever hortumlar için resimdeki kılıf şeklindeki süngeri kullaniyorum genelde. Her hortum için ayrı kullaniyorum
tebrikler coolemi gayet güzel olmuş. en kısa sürede bench sonuçlarını bekliyoruz, hatta bechleri beraberde alabiliriz istersen [frndsp]
eline sağlık bayaa uğraşmışsın ama güzel olmuş. [clps]
Tebrikler coolemi çok güzel olmuş eline sağlık.
Cpu ya temas noktasını çekirdek boyutlarına yakın bi dörtgen yapsaydın daha az riskli olurdu.Terleme açısından yani.[ops]Hatta tam çözüm çekirdek yüksekliğini hesaplayıp işlemcinin üzerine tam oturacak bi yalıtım yapmak.Senin yaptığın tasarımdaki bu eksiklik için bi çözüm önermek istiyorum;[vkng]Çekirdeğin etrafına yoğun bi süngerle yalıtım yapmalısın.[frndsp]
Dikdörtgen işleme yapan bir torna olsaydı emin ol coolemi onuda yapardı Arthur.
Coolemi dediğim gibi bloğun çekirdeğe temas edecek olan yüzeyini 1200 ve 2000 lik su zımparası ile zımparalarsan çekirdek ile blok arasında çok daha iyi temas olacağı için ısı iletimide daha iyi olacaktır. Nezaman bench alıyoruz
Bloğun performansı benchlerden sonra belli olacak. Babudil çok haklı en yakın zamanda bench almak lazim. Gerçi frezede de dikdörtgen şeklinde yaptırabilirdim ama Arthurun atladığı olay ben günlük kullanimda -20 derecelerde terleme yapmaz demiyorum. İşlemciye 2.0-2.1 volt verdeğin zaman sogutmadaki sıvının sıcaklıgı -20, -25 olsa bile çekirdek ve çekirdek çevresi yani benim blokta boşta kalan dairesel alan terleme olmayacak kadar sıcak olacaktır. Default voltajda terleme yapacaktır tabikide fakat burdaki maksat default voltajda 2000 mhzde işlemciyi -25 e indirmek değildir bunu unutmamak lazim. Bu blok istendiği zaman cok düşük sıcaklıklarda, yüksek mhz ve voltajda terleme korkusu olmadan bench alabilmek için yapılmıştır.
hocam senden şöyle kimyasallı bir şeyler beklerdik basınca dayanıklı bir hs içinde yine kauçukla kaplasan o kurtarmazmıydı.
Ama güzel olmuş, eline sağlık...
suyu nasıl o kadar soğuk veriyorsun yaaa!!!!
kuru buz kullanarak
off topic: Bu coolemi'yi okulda kızlar baya beğenirdi, water blockları gibi kendisi de acayip yakışıklı çocuktur (benden bile yakışıklıdır o derece yani eheh).
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by togi_88</i> <br />suyu nasıl o kadar soğuk veriyorsun yaaa!!!! <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
saf su -25°C de donar (0°C altında). dolayısıyla bu teorik olarak söylenmiştizr diye düşünüyorum. Veya emre suya birşey karıştırmış da olabilir.
Yine de -de cpu düzgün çalışmayabilir. 10-15°C idealiydi sanırım
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Babudil</i> <br />tebrikler coolemi gayet güzel olmuş. en kısa sürede bench sonuçlarını bekliyoruz, hatta bechleri beraberde alabiliriz istersen [frndsp] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> [spr]